![]() |
Bende ne var ne yok tam bir listem yok, bazen yeni bir tür buluyorum bir kenara koyuyorum. Yıllar sonra o bitki koyduğum yerde çiçek açar dikkatimi çekerse, varlığı hoş geliyor. Eğer çiçek açmıyorsa yaşamaya devam ediyor, düşük ihtimal ben fakına varmadan yok oluyor.
Bu ixora'lar çiçeklenince hemen birkaç çelik aldım, bakalım köklenebileceklermi. |
Geç olsun, güç olmasın sn.Mutlu Kutlu.
Hepsinden bana birer çelik köklendirirseniz sevinirim. Vakti gelince haber verirsiniz. Bende tek pembe var şu anda. |
1 Eklenti(ler)
|
Açınca 15 günden fazla açık kalıyor, sanırım bendekiler 30 günü bulacak açık kalmaları.
Alıntı:
|
Alıntı:
Kokulu diye heves etmiştim:rolleyes: |
Ixora buldum ve almadım! İnanamıyorum:( Bitkiyi tanıyamadım:( Bu nedir diye sordum, "bahçe Atatürk Çiçeği" dediler, biraz hevesim kaçtı bıraktım... Kırmızı renkliydi ama benim tercihim turuncu olurdu zaten (avunuyorum). Bu arada koku alamadım ama tomurcuklar daha yeni açmaya başlamıştı.
|
1 Eklenti(ler)
Benim Ixora pek cılız açtı.
Koku alamadım ne yazık ki :( Eklenti 584567 Yine de çok sevimli. Daha geniş Çiçek ve yapraklı hibritlere bakmak lazım. |
1 Eklenti(ler)
Hala çiçekli, bir çiçek bile dökülmedi:)
Eklenti 586424 Şimdi ben bunun turuncusunu alırmıyım, almazmıyım... |
1 Eklenti(ler)
|
Bugün buradaki bir çiçekçide gördüm daha fiyatı bile belli değildi kasalarla yeni yeni taşınıyor ve reyona diziliyorlardı.
Üzerlerinde hiç açık çiçek yoktu ama hepsi tomurcukluydu tahminimce iki renk getittirmiş sanırım beyaz ve pembe açanlardan ama benim asıl merak ettiğim bu bitkiye nasıl bir bakım uygulanır, neler sever bunun için ixorası olan arkadaşlardan bilgi rica ediyorum. |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Ben bunu mutlu edemedim, gelişmiyor, serpilmiyor :(
Eklenti 677222 Eklenti 677223 Ay ne istiyor ki, bilemedim gitti. |
1 Eklenti(ler)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 12:54. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025