agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Çalılar (https://www.agaclar.net/forum/calilar/)
-   -   Chanomeles japonica (Bahar Dalı) (https://www.agaclar.net/forum/calilar/3208.htm)

tolgahann 09-12-2008 22:11

Bu bitkinin oluşturduğu meyve yeniliyo mu?Ben buralarda hiç görmedim de.

denizakvaryumu 09-12-2008 22:42

Ekşiyi çok severseniz yiyebilirsiniz, ben yiyorum :)

Ayva tatlısı gibi yapanlar da var.

kaktüs 06-04-2009 12:03

Bende bir tek bahar dalı kökü vardı. (İki fidan değildi yani)
Baharda açtığı kırmızı çiçeklerden sonra küçücük taş gibi meyveler verdi.

Yenilebileceğini hiç düşünmemiştim bile :)

Orhan Özbilgiç 15-01-2010 21:37

Şimdi bahar mı geldi?

2 Eklenti(ler)
[ATTACH]Eklenti 121967[/ATTACH]

Aslında bu bitkiye bahar dalı demek ne kadar doğru bilmiyorum!:confused:

nariçi 15-01-2010 21:44

Sayın orijin, çiçekle birlikte bu başlıkta uyanmış oldu. Ben bahar dalını çalı bitkisi olarak biliyordum. Sizin ki bayağı boylanmış.

Orhan Özbilgiç 15-01-2010 21:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nariçi (Mesaj 564615)
Sayın orijin, çiçekle birlikte bu başlıkta uyanmış oldu. Ben bahar dalını çalı bitkisi olarak biliyordum. Sizin ki bayağı boylanmış.

Sevgili dostum;
Teşekkürederim.
Bu bahçe oturduğum apartmanın bahçesi. Çalının boyuna gelince, aslında 1.00 metreden biraz fazla. Fotoğrafta sanki daha boyluymuş gibi görünüyor. Bir başka foto daha var galiba onuda yüklerim sonra.

Orhan Özbilgiç 15-01-2010 21:55

Aynı bitki.

1 Eklenti(ler)
Bu da başka bir görüntüsü.
.Eklenti 121968

ankara 15-01-2010 23:41

Merhaba sn.orijin yine ben :) biliyorum sinameki Ankara'da yetişmiyor peki bahar dalı yetişebilirmi :)

Orhan Özbilgiç 16-01-2010 05:00

Bakınız, o olur işte!

CHAENOMELES (SÜS AYVASI)
- Yaprak döker.
- En tanınmış çalı türüdür ve sayısız türü bulunur.
- Yalın ya da katmerli çiçekleri canlı kırmızıdan beyaza çeşitli renklerde olurlar.
- Türüne göre toparlak **** yaygın yapılıdır.
- Marttan nisana ,yapraklarının çıkmasından önce ve sonra çiçek açar.
- Çok olmasa da yazın yeniden çiçek verir.
- Dalları dikenlidir.
- Elmaya benzer kokulu meyvesi eylülden kış sonlarına kadar kalır.
- Arsız ve gürdür.
- Çok kireçli toprağı sevmez.
- Güneşli yerleri sever.
- Kullanımı; soliter,öbekler,makiler ve çitler.
- Varyeteleri arasında daha az gür olan yaygın yapılar kaya bahçeleri için uygundur.
-(-30° / -20° )
Yaprak döken başlıca varyeteleri
■Dik vejetasyonlu olanlar (Boy:1,5m - Çap:1m)

- Japonica ‘Crimson King’: Kırmızı çiçekli,uzun dişi organı altın sarısıdır.

- Japonica ‘Etna’: Yarı-çift, büyük, kızıl çiçekli.

- Japonica ‘Eximia’: Büyük,kiremit kırmızısı çiçekli.

- Japonica ‘Falconnet Charlet’: Büyük,sade,canlı kırmızı çiçekli.

- Japonica ‘Nivalis’: Beyaz çiçekli.

- Japonica ‘Rosea Plena’: Küçük katmerli çiçekleri tatlı kırmızı olur.

■Yaygın vejetasyonlu olanlar (Boy;60cm-Çap;1,20m)

- Japonica ‘Fire Dance’: Yalın çiçekli, ateş kırmızısı.

- Japonica ‘Nicoline’: Yalın çiçekli,kızıl.

- Japonica ‘Orange Star’: Büyük yalın çiçekleri canlı turuncu.

Kaynak: Aksa Tarım
--------------------------------------------------------------------------

Yukarıdaki alıntıdan da anlaşılacağı gibi, (-20)-(-30) derecelere dayanabildiği anlaşılıyor! Bu nedenle Ankara' da rahatlıkla yetişir...

ankara 16-01-2010 11:41

Oh buna sevindim işte :) teşekkür ederim

nevsune 18-01-2010 16:02

Sn ankara geçen yıl Nisan ortalarında AOÇ' de çektiğim bu fotoğrafta bahar dalının nasıl açtığına bir bakmanızı isterim, Ankara havasını nasıl sevmiş:) Bu görüntüyü yakalayabilmek için telörgülere tırmanmıştım.

Bir bahçem olursa veya bir terasım, ilk işim bahar dalı dikmek olur.

ankara 18-01-2010 16:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nevsune (Mesaj 566001)
Sn ankara geçen yıl Nisan ortalkarında AOÇ' de çektiğim bu fotoğrafta bahar dalının nasıl açtığına bir bakmanızı isterim, Ankara havasını nasıl sevmiş:) Bu görüntüyü yakalayabilmek için telörgülere tırmanmıştım.

Bir bahçem olursa veya bir terasım, ilk işim bahar dalı dikmek olur.

Sn.nevsune beni iyice heveslendirdiniz :) inşallah yakın zamanda bir bahçeye sahip olursunuz bu sefer bahçenizden bir fotoğraf eklerisiniz.

nevsune 18-01-2010 16:10

Baharda ben sizinkinin fotoğrafını bekliyorum. Kısa bir süre de olsa, tadına doyamayacağınız bir güzellik yaşatacak size:)

ankara 18-01-2010 16:54

İnşallah o güzelliğe sahip olup fotoğraflar sizlerle paylaşırım.

Orhan Özbilgiç 01-04-2011 08:55

1 Eklenti(ler)
Samsun' da bir Bahar dalı. Çok güzel bir form verilmiş. Güzelde çiçeklenmiş.;)

Eklenti 199875

avtonoz 30-05-2011 18:16

1 Eklenti(ler)
Azgın bir Bahar Dalı, Japon Ayvası fotosu.
Yer: Çamlıdere.
Zaman: Mayıs ortası
Eklenti 218409

alpteo 14-06-2011 15:24

bahar dalı meyvesi

Merhabalar,
Bu sene İzmirde çok ilginç bir mevsim yaşıyoruz, nisan mayısda havalar serin ve yağmurlu gitti. Hala da yağıyor. Benim bahar dalı da çok uzun süre çiçekli kaldı ve 5 senedir ilk defa bu çiçekler meyveye dönüştü. Şimdiden küçük elma boyutlarına yaklaştılar. Bazı yerlerde bu meyvelerin reçelinin yapıldığı söyleniyor. Bunun için meyveler ne zaman toplanmalı ve tarifi konusunda bilgisi fikri olan benimle paylaşırsa çok sevinirim.

Aysel Yavuz 06-02-2015 10:56

1 Eklenti(ler)
Bahar dalı çeliğim çok ince biliyorum. Onu bu haliyle köklendirebilir miyim acaba?

Muda 06-02-2015 12:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Aysel Yavuz (Mesaj 1353927)
Bahar dalı çeliğim çok ince biliyorum. Onu bu haliyle köklendirebilir miyim acaba?

Sn. Aysel Yavuz; Benim kendi tecrübem çiçek ve meyva çıkan dallar önceliği çiçeği meyvayı büyütmeye çalışıyor. Ne kadar gücü var ise ona harcıyor. Geriye bir şey kalmıyor. Japon ayvasının dipten çok sayıda sürgünü bulunmaktadır. Onlardan köklü olarak alırsanız son derece kolay bir şekilde büyütebilirsiniz. Bir de tohumdan üretme var. O da bana göre dip sürgününden üretmeye göre çok zor.

Aysel Yavuz 06-02-2015 12:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Muda (Mesaj 1353939)
Sn. Aysel Yavuz; Benim kendi tecrübem çiçek ve meyva çıkan dallar önceliği çiçeği meyvayı büyütmeye çalışıyor. Ne kadar gücü var ise ona harcıyor. Geriye bir şey kalmıyor. Japon ayvasının dipten çok sayıda sürgünü bulunmaktadır. Onlardan köklü olarak alırsanız son derece kolay bir şekilde büyütebilirsiniz. Bir de tohumdan üretme var. O da bana göre dip sürgününden üretmeye göre çok zor.

Sevgili Muda, dipteki sürgünlerden almaya gücüm yetmedi. İşe giderken önünden geçtiğim bir sitenin içinde vardı. Orada yaşayan arkadaşıma rica ettim. Oda ancak bunu alabilmiş. Buna şükür dedim ama işim zor. Kökleneceğinden şüpheliyim. Ben yine de bir şansımı deneyeyim. Teşekkürler..

siflera12 03-02-2019 09:48

Bahar dalında şuan 2 tane meyve var , üstünde de bir çok çiçek var geçen sene sadece 2-3 çiçek açıp çiçeklerini dökmüştü , bu senede çok fazla açıp meyveye durdu tadını çok merak ediyorum acaba güzelmidir [emoji1]

GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

nevgül 18-02-2019 18:20

1 Eklenti(ler)
Bahar kapıda...

AkisSoftware 18-02-2019 19:20

Bu bitkiyede merak sardirdiniz arkadas :) bunun celigini Ankara'da nereden bulabilirim?

siflera12 18-02-2019 19:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi AkisSoftware (Mesaj 1559495)
Bu bitkiyede merak sardirdiniz arkadas :) bunun celigini Ankara'da nereden bulabilirim?

Ben kargoyla çeliklerinden yollarım sana sen biraz daha bekleyebilirsen marttan sonra sana baya bir bitki yollayabilirim [emoji1]

AkisSoftware 18-02-2019 19:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi siflera12 (Mesaj 1559500)
Ben kargoyla çeliklerinden yollarım sana sen biraz daha bekleyebilirsen marttan sonra sana baya bir bitki yollayabilirim [emoji1]

Bugun okudugum en guzel mesaj :)

Tabii ki beklerim. Ama omrumuz beklemeyle gececek :) siz telefondan bu kadar nasil online olabiliyorsunuz? Pc alma vaktiniz gelmedimi :)

Vegy 18-02-2019 19:52

Ankara'da parklarda bahçelerde çok yaygın.Çevrenize dikkat ederseniz mutlaka görürsünüz.;)Buradakiler henüz çiçek açmadı.Açtıklarında dikkatinizi çekecektir.

AkisSoftware 18-02-2019 20:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Vegy (Mesaj 1559502)
Ankara'da parklarda bahçelerde çok yaygın.Çevrenize dikkat ederseniz mutlaka görürsünüz.;)Buradakiler henüz çiçek açmadı.Açtıklarında dikkatinizi çekecektir.

Bana park ismi adresi verirseniz cok mutlu olurum. Hemen gormek istiyorum

siflera12 18-02-2019 20:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi AkisSoftware (Mesaj 1559501)
Bugun okudugum en guzel mesaj :)

Tabii ki beklerim. Ama omrumuz beklemeyle gececek :) siz telefondan bu kadar nasil online olabiliyorsunuz? Pc alma vaktiniz gelmedimi :)

Evde bilgisayar var ama kullanmayı bilmiyorum o yüzden telefon iyi , işim olmadığı için sürekli girebiliyorum [emoji1]

siflera12 21-11-2019 06:54

Benim bitkim artık çiçek bile açmıyor [emoji853] Meyve tutar diye bakıyordum ama çiçeği bile kesti bakalım tekrar açmaya başlarmı [emoji848]

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:51.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025