agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Çalılar (https://www.agaclar.net/forum/calilar/)
-   -   Ruellia brittoniana (Mexican Petunia) (https://www.agaclar.net/forum/calilar/31895.htm)

lusoari 03-08-2016 22:11

Aklıma bir nokta daha takıldı unutmadan söyliyeyim ;)
Madem pembe olan mor ve beyaz gibi arsız değil o zaman pembeyi kenara dikmeni tavsiye ederim eğer ortada olursa bir taraftan mor, diğer taraftanda beyaz onu boğabilir ama eğer pembe beyaz mor olarak dikersen daha rahat edebilir.
Üçünün bir arada çiçekli hali gözümün önünde canlandırınca çok hoşuma gitti, eminim arkadaşında beğenecektir. :D

Jezebel 04-08-2016 11:08

2 Eklenti(ler)
Beyaz bu sabah

Eklenti 623871

Pembe yedek

Eklenti 623872

:)

lusoari 04-08-2016 13:35

Maşallah bu cicişlerin hepsine. :)

akçabardak 29-08-2016 14:18

1 Eklenti(ler)
Haziran başından bu yana çiçeklenmemiz devam ediyor.

Eklenti 626439

Adalet Yağcı 29-08-2016 19:17

Ben taraf taraf Meksika petunyası araken bir de ne göreyim..
Refüj kenarlarına bol bol dikmişler, bir tane eksilse kimse anlamaz yani :p

lusoari 29-08-2016 22:16

Adalet ablam alınan çelikler suda çok çabuk kökleniyor haberin olsun. :)

Mücevher Çalısı 30-08-2016 11:41

1 Eklenti(ler)
Ruellia brittoniana 'Blanca' olsa gerek,

Eklenti 626598

Ok ile işaretlediğim yerde, tohum kapsülü gördüm sanki:rolleyes:

Jezebel 30-08-2016 13:09

"Sanki" değil, kesinlikle tohum kapsülü :)

tiya 27-10-2016 09:17

Sevgili Jezebel beyaz Ruelya'dan elinzde hâlâ var mı? Sevgiler

Jezebel 03-11-2016 10:51

Evet hala hayatta sevgili tiya, sadece artık açmıyor.

miray hanım 15-06-2017 08:01

Merhabalar, benim bahçemde bu bitkinin morundan var. Geçen sonbahar dipten kesmiştim ilkbaharla birlikte toprak altından o kadar çok sürgün çıkarmış ki.. çok aşırı yayılmış.
Bu bitkiyi kökten nasıl yok edebilirim acaba? Toprağı belletelim dedik daha fazla çoğalır dediler; yardımcı olursanız sevinirim.

akçabardak 15-06-2017 10:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi miray hanım (Mesaj 1510853)
Merhabalar, benim bahçemde bu bitkinin morundan var. Geçen sonbahar dipten kesmiştim ilkbaharla birlikte toprak altından o kadar çok sürgün çıkarmış ki.. çok aşırı yayılmış.
Bu bitkiyi kökten nasıl yok edebilirim acaba? Toprağı belletelim dedik daha fazla çoğalır dediler; yardımcı olursanız sevinirim.

Sevgili miray hanım, anladığım kadarıyla bu bitki sizin gözünüzü çok korkutmuş, her ne kadar yayılsa da tehlike yaratmaz, aynı bitkiden bende de var, benim bahçemde de yayılma gösteriyor ama ben onu çok rahatlıkla istediğim şekilde hizaya sokabiliyorum.

Size toprağı bellenirse daha fazla çoğalır denmiş... şöyle ki... eğer ki kökleri toprakta bırakırsanız elbette ki çoğalır, ama kökleri topraktan alırsanız tamamen temizlenmiş olur.

Benim size tavsiyem toprağı bellemeden sadece istediğiniz köklerden kurtulmak için bel küreğini istemediğiniz kökün dibinden bir kürek boyu derinliğe daldırın ve kökleri çıkarıp, sadece istediğiniz kadarını bırakabilirsiniz.
İstemediklerinizi ya atarsınız, ya da isteyene verebilirsiniz, toprak yumuşaksa eğer ben bazen köklerin dibinden tutup köküyle bile sökebiliyorum, sadece istediklerimi bırakıyorum. Kolay gelsin.

kelebek çalısı 15-06-2017 10:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi miray hanım (Mesaj 1510853)

miray hanım, sizin mesajınız üzerine bu bitki hakkında yabancı kaynaklı bir forumda bu bitkiyi Florida bölgesinde yetiştirenlerin paylaşımlarından okuduğum kadarıyla bu istilacı bitkiyi tamemen yok etmesi çok zor. Özellikle tam güneş alan ve suyu gören bitki kendisine çok rahat yayılma imkanı buluyor. Toprağı belletseniz dahi 2 cmlik bir kökten bile yeniden yaşam bulacaktır. Kimyasal olarak mücadeleye de dayandıklarını okudum. Sadece tavsiyem yeni tohumlar saçarak yayılmalarını önlemeniz adına tohum keselerinin oluştuğunu gördüğünüzde onları mutlaka keserek bahçeden uzaklaştırınız. En azından keselerin içinden tohumların bahçeye saçılmasını engellersiniz.

miray hanım 16-06-2017 12:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1510872)
Sevgili miray hanım, anladığım kadarıyla bu bitki sizin gözünüzü çok korkutmuş, her ne kadar yayılsa da tehlike yaratmaz, aynı bitkiden bende de var, benim bahçemde de yayılma gösteriyor ama ben onu çok rahatlıkla istediğim şekilde hizaya sokabiliyorum.

Size toprağı bellenirse daha fazla çoğalır denmiş... şöyle ki... eğer ki kökleri toprakta bırakırsanız elbette ki çoğalır, ama kökleri topraktan alırsanız tamamen temizlenmiş olur.

Benim size tavsiyem toprağı bellemeden sadece istediğiniz köklerden kurtulmak için bel küreğini istemediğiniz kökün dibinden bir kürek boyu derinliğe daldırın ve kökleri çıkarıp, sadece istediğiniz kadarını bırakabilirsiniz.
İstemediklerinizi ya atarsınız, ya da isteyene verebilirsiniz, toprak yumuşaksa eğer ben bazen köklerin dibinden tutup köküyle bile sökebiliyorum, sadece istediklerimi bırakıyorum. Kolay gelsin.

Yanıtınız için teşekkür ederim öncelikle. Bayramdan sonra öneriniz üzerine önce bu alanı derin bir şekilde belletip köklerini topraktan iyice ayıklamayı düşünüyorum.

miray hanım 16-06-2017 12:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kelebek çalısı (Mesaj 1510874)
miray hanım, sizin mesajınız üzerine bu bitki hakkında yabancı kaynaklı bir forumda bu bitkiyi Florida bölgesinde yetiştirenlerin paylaşımlarından okuduğum kadarıyla bu istilacı bitkiyi tamemen yok etmesi çok zor. Özellikle tam güneş alan ve suyu gören bitki kendisine çok rahat yayılma imkanı buluyor. Toprağı belletseniz dahi 2 cmlik bir kökten bile yeniden yaşam bulacaktır. Kimyasal olarak mücadeleye de dayandıklarını okudum. Sadece tavsiyem yeni tohumlar saçarak yayılmalarını önlemeniz adına tohum keselerinin oluştuğunu gördüğünüzde onları mutlaka keserek bahçeden uzaklaştırınız. En azından keselerin içinden tohumların bahçeye saçılmasını engellersiniz.

Yanıtınız için teşekkür ederim, aynı bitkiden bahçenin bir diğer noktasında da var, gayet derli toplu uslu duruyor orada. Ama bu bölge beni korkuttu gerçekten hiç ummadığım yerlerde çimlerin arasında falan sürgünler görüyorum. Geçen çiçeklenme döneminde tohumlarına hiç şahit olmamıştım bu yıl dikkat edeyim bakalım

Jezebel 07-08-2017 17:39

3 Eklenti(ler)
Ruellia başlığı pek bir sönük geldi.

Ruellia brittoniana

White Katie Ruellia

Eklenti 655155

Chi-Chi Dwarf Pink

Eklenti 655156

Dwarf Katie Ruellia

Eklenti 655157

Sıcaklar azaldı mı ne, açıyoruz:o

Jezebel 11-07-2018 08:33

1 Eklenti(ler)
Ruellia nın coşma vakti.

Eklenti 678090

Pembe henüz açmadı.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:29.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025