![]() |
bu zamanlarda çiçekçilerde pittosporum'a benzeyen, güzel kokulu beyazımsı pembe çiçekleri olan kafkas gülü denen çiçeği de unutmayın
|
iki yıldır tanıdığım fakat adını yeni öğrendiğim, kışın çiçek açan,güzel kokulu Tatar Hanımeli'yi de
|
5-6 sene önce Bodrum'da bir seradaki bayanın bize zorla verdiği ve geceleri oturduğunuz yerin yakınına ekin dediği çalı formunda küçücük beyaz çiçekler açan bir bitki almıştık. Görünüşü pek güzel değildi ama söz dinledik ve terasın yanıbaşına ektik. Gece olduğunda beğenmediğimiz çalıdaki çiçeklerin muazzam kokusuyla karşılaştık. Hayatımda hiç bir çiçekte bu kadar güzel ve yoğun bir koku duymadım.O ev satıldı aradan seneler geçti ve biz adını bilmediğimiz sadece tarif ettiğimiz bitkiyi bir türlü bulamadık...
|
Acaba bu bitkiden mi bahsediyorsunuz?
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=1082 |
Evet Mine Hanım bu olabilir. En yakın zamanda seraya gidip bakıcam. Sevgiler...
|
Sayın Hayvansever, resim yükleyemedim ama tarifinize benziyor. Google'da Lonicera tatarica latince adıyla ararsanız her rengini bulabilirsiniz. Ben Trabzon'da oturuyorum, burda kışın ve yaprak açmadan çiçek açıyor ve çok güzel kokuyor. Ben de alırken beğenmemiştim ama ziraatçi bir arkadaşın ısrarı ile aldım iyiki almışım.
|
Sn. maktas61 benim bahsettiğim Trabzon'da olmaz sanırım. Sıcak iklim seven bir türdü. Mine hanım'ın söylediği Melissa olduğunu zannediyorum. Hafta sonu seraya gidip bakıcam. İlginize teşekkürler..
|
Melisalar çelikle çok çabuk köklenen geceleri çiçek açan ve çok hoş kokan çalı formlu çiçekler.Ekim ayında yaptıgım çeliğin boyu 1m civarında şu anda tabi serada artık yavaş yavaş dışarı çıkartabilrim.
|
melissa
Mine hanım bugün aldım kökü 6 YTL'den. Havalar ısınıncaya kadar içeride tutmam gerekiyormuş. Yeni budanmış olduğu için fotoğrafını çekmedim. Yeşerince galeriye eklerim... Kokusunu da bilmiyorum henüz tabii :rolleyes:
Sevgiler... |
1 Eklenti(ler)
Sayın Hayvansever, bahsettiğim tatar hanımelinin resmini ''Bu bitkinin adı nedir'' konu başlığı altındaki 63 no'lu mesajda bulabilirsiniz
|
Merhaba herkese
Ne güzelmiş bu tatar hanımelinin resmi. gerçekten hanımeline benziyor. peki bildiğimiz hanımelinden farkı nedir acaba sn. maktas61? |
1 Eklenti(ler)
Sn Tekir, bildiğimiz hanımelinden farklı kokuyor(belkide daha güzel) çalımsı oluyor yani sarılıcı değil. Ocak ayında kar yağarken çiçek açıyor,yapraklar daha sonra açıyor
|
Kokulu bitkilere inci çiçeği diğer adıyla mügeyi de ben ekleyeyim.
|
Cestrum nocturnum (Parfüm Çalısı ya da Melisa)
Alıntı:
|
Melissa başlığı altına yazdım Nil... (Biraz geç oldu kusura bakmayın)
|
Alıntı:
|
Mine Hanım çok çok çok teşekkür ederim. Şimdi niye bu kadar teşekkür diyeceksiniz, biliyorum. Ama sebebi şu annem bu çiçeği çok sever ve ben de adını da bilmiyorum. Bir türlü de çiçekçiye anlatamadım. Sizin yazınızı görünce işte bu dedim. tekrar teşekkürler.
|
kış tatlısı ıle miski amber aynı mı?. Eskiden Emirgandakı konakların bahçelerinde bir de Emirgandaki koru yolundaki eski ahşap bir evin bahçesinde vardı.Kışın açardı dal üzerinde yapraksız sarı sarı açan ufak çiçekler ama kokuları şahane biraz da şebboyu hatırlatıyor. AKLIM hep onlarda kalmıştır, Manyastakı evin bahçesi icin Küçüksudaki Kasımoğlu serasından 2 defa satın aldım oraya götürene kadar da akla karayı seçtim ilk sene güzeldi ama bir kış geçtikten sonra bozulma başladı, yaprakları sertleşti hıtır hıtır oldu elime aldığım yapraklar sanki kuru gibiydi ve nihayetinde kurudu. Herhalde iyiere ekemedim daha korunaklı biryere ekerim diye tekrar aldım ama yine muvaffak olamayınca heryerin kendi bitki örtüsü dedim ve vazgeçtim desem de aklım hala onda.
|
MERHABALAR, climatıslerle ilgilenen arkadaşlar yok mu?
|
Alıntı:
|
Ben kokulu mu, kokusuz mu bilmiyorum.
|
Sevgili Guler,
Siteye hoşgeldiniz. Clematis tangutica değilde, sadece Clematis(sarılıcı) denen çiçekler çok hoş fakat Trabzon'da maalesef hiçbir yerde bulamadım. Bu konuda siz veya sitedeki başka bir arkadaşın yardımı olabilir mi? Yani bir arkadaş tohum göndermesi mümkün mü? |
Melisa süper güzel kokuyor.
1 Eklenti(ler)
Bu da benim balkonumdaki melisam. Akşamları inanılmaz güzel kokuyor. Komşu bahçeden tohumlarını çalarak ürettim.(Sonra söyledim tabii canım) 7-8 fidan oldu birini Datça daki evimizin bahçesine ekmiştim. Komşularımın dediğine göre kokusundan bayılıyorlarmış. Gene tohumlarından ürettiğimde isteyen arkaşlara verebilirim.
|
Sevgili cyucel ,
Ben isterim melissadan ,şimdiden teşekkürler . |
Bir de MİMOZA var . İstanbul Prens Adalarının simgesi.
Bilen var ise; Hanımeli ve Yasemin nasıl çoğaltılır? Bilgi rica ediyorum. M.Nilgün |
Her ikisini de çelikle üretebilirsiniz.
Daldırma tekniği ile de kolay köklenirler. http://www.agaclar.net/forum/showthr...emin+%FCretimi Buurada bilgi bulabilirsiniz. Hanımelini kesip toprağa soksanız tutar, öyle arsızdır. |
Çiçek isimlerini resimleriyle birlikte koysak daha açıklayıcı olmazmı siz ne dersiniz.
|
Alıntı:
|
ben de isterim melisa tohumlarından ve ****** kullanma kılavuzunuda...
|
arkadaşlar herkes asmayı-üzümü bilir ama çiçeğinin çok güzel koktuğunu kaç kişi biliyor...
Ben de bu sene öğrendim, mutlaka bir asma alın ve çiçek açtığında bir koklayın...tarifsiz, derinden gelen ,sade ama muhteşem bir koku...çok seveceksiniz... . |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:27. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025