agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Çalılar (https://www.agaclar.net/forum/calilar/)
-   -   Sarcococca (https://www.agaclar.net/forum/calilar/28433.htm)

Lonicera 23-03-2020 17:53

Soğuk katlamada pek çok kişi tohumları olduğu gibi buzdolabına koyma yanılgısına düşüyor. Forumumuzda ilgili başlıkta gayet güzel açıklamalar var. Tohumu buzdolabına koymadan önce nemli vermiculit, perlit, talaş vb. malzemeye katıp ondan sonra dolaba koymamız gerek. Yani tohumlar nemli ortamda olacak. Zaten bu sebeple ara ara küf kontrolü yapılmalı deniyor. Hatta harç içine captan vb gibi fungusit bile karıştırılması tavsiye ediliyor.
İklimi müsait olanlar buzdolabında değil dış mekanda katlama yapabiliyorlar. Yine aynı şekilde, tohumları saksıya ekip ( yani nemli ortama alıp) dış mekana koyarak.

AkisSoftware 23-03-2020 18:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Lonicera (Mesaj 1584153)
Soğuk katlamada pek çok kişi tohumları olduğu gibi buzdolabına koyma yanılgısına düşüyor. Forumumuzda ilgili başlıkta gayet güzel açıklamalar var. Tohumu buzdolabına koymadan önce nemli vermiculit, perlit, talaş vb. malzemeye katıp ondan sonra dolaba koymamız gerek. Yani tohumlar nemli ortamda olacak. Zaten bu sebeple ara ara küf kontrolü yapılmalı deniyor. Hatta harç içine captan vb gibi fungusit bile karıştırılması tavsiye ediliyor.
İklimi müsait olanlar buzdolabında değil dış mekanda katlama yapabiliyorlar. Yine aynı şekilde, tohumları saksıya ekip ( yani nemli ortama alıp) dış mekana koyarak.

En onemli olani dogal olani...

Tespih calisini bir turlu cimlendirememistim. Lakin dogal ortamda cok basit sekilde cimlenmislerki. Saygideger arkadasim @CornusMas bu konuda epey yardimci olmustu...

Defne-.- 25-05-2020 17:30

Merhabalar. Ben de bu bitkiyi çok seviyorum sürekli yürüyüşe gittiğim parkta var. Yanından bi daha geçmek için bazen fazladan tur atıyorum :) acaba ondan minik bir parça alarak çoğaltabilir miyim? Bahçecilikte yeniyim yardımcı olursanız sevinirim :))

yasinmetin 25-05-2020 18:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Defne-.- (Mesaj 1589408)
Merhabalar. Ben de bu bitkiyi çok seviyorum sürekli yürüyüşe gittiğim parkta var. Yanından bi daha geçmek için bazen fazladan tur atıyorum :) acaba ondan minik bir parça alarak çoğaltabilir miyim? Bahçecilikte yeniyim yardımcı olursanız sevinirim :))

Ne tarafta o park sayın defne- :)

Defne-.- 25-05-2020 19:37

Yenimahallede cemre parkı :)

tropikalist 28-09-2020 18:48

merhaba arkadaşlar bu bitki acaba dalından çoğaltılabilir mi eğer öyleyse biri bana gönderebilir mi lütfen

alperfect 30-09-2020 10:53

Bu çalının üretimi çelikten yapılabiliyor mu eğer üretiliyorsa hangi mevsimde yapılmalı, yoksa sadece tohumdan mı üretilir. Direkt olarak bahçeye toprağa eksek tohumları geç de olsa çıkar mı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:16.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025