![]() |
Holmskioldia
3 Eklenti(ler)
Tropikal ve subtropikal asyada yetişen bir çalıdır.
Bilinen dört türü var- Holmskioldia gigas Holmskioldia sanguinea - Çin şapkası bitkisi Holmskioldia speciosa Holmskioldia tettensis (Klotzsch) Vatke - Bardak-ve-Tabak, Vahşi şemsiye çiçeği. Eklenti 243497 Holmskioldia sanguinea Eklenti 243498 Holmskioldia sanguinea 'Yellow' Eklenti 243499 Holmskioldia tettensis |
3 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Çok güzelmiş, renk tonları müthş, ortadaki mavi kelebeği de...
Güle güle büyüt arkadaşım. Kırmızısı da çok güzel. Kokulu mu? Yaprakları fule benziyor (mu?) Nerden taşıdın ?..:))) Şöyle bir budama modeli buldum... Eklenti 243528 Ama seninkisinin rengi daha güzelmiş. |
Sevgili arkadaşım, harika bir örnek.
Bende budayıp şekil vermeyi düşünüyorum. Şu an zaten biraz şekilsiz. Sadece saksıda iki kök var, onları ayırmak için daha serin bir ay beklemeliyim, ekim veya kasım. Enteresan olan başka bir şey, bitkinin dibinde 4 adet yeni çimlenmiş bitki bulunması. Onların da holmskoldia olma ihtimali yuksek. Ayrı saksılara ve yarı sera ortamına almak isterim. Bu gün bunu yapacağım. |
Kızlar yuvaya kavuştu demek:p Hem de 2 tane de torun getirmişler. Bayram hediyesi bu olsa gerek.
|
Sevgili Jezebel çok güzelmiş güle güle büyüt...
|
Bonsaisi de güzel olur.
|
Muhteşem görünüyor:)
|
2 Eklenti(ler)
|
Ellerine sağlık arkadaşım, çok güzel.
|
4 Eklenti(ler)
|
Renk tonları ve şekli çok güzel, gramafon kağıtlarından yapma gibi...Hele ortadaki mavi kelebek...
|
2 Eklenti(ler)
Tek saksıda iki kök sanmıştım, ayıracaktım.
Maalesef:( Eklenti 251268 Eklenti 251269 Ayırmak mümkün değil. Sevgili lir, üzgünüm. |
1 Eklenti(ler)
|
Bende bunu merak ediyordum...Çok sağlıklı ve güzel görünüyor...
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
|
Çok güzel. Bakalım yoğun çiçeklenecek mi? Çiçekli ne kadar kalacak:confused:
|
1 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 12:11. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025