![]() |
Alıntı:
|
Alıntı:
Küçük bir daldan yüzlerce çelik yapılabiliyor. Köklenmiş olan çelik 15 günlük çeliktir.Daha sonra onları T-28 boyutundaki Naylon keselere aktarıyorum.Torfun içine de altı aylık gübre karıştırıyorum.Hepsi bu. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Bu arada yapabileceğim birşey olursa elimden geleni yaparım.Aklınızda olsun. |
2 Eklenti(ler)
Nazsız, kaprissiz, üzmeyen bir bitki. Kısa sürede, fark edilir derecede büyüdü.
Eklenti 232921 Eklenti 232922 |
Bendeki Gaura çalısı yaklaşık bir aydır çiçeklenmiyor oysaki geçen sene sonbaharda aldığımda üzerinde çiçeği vardı. Çeşitli kaynaklarda da sonbahara kadar çiçeklenmesinin sürdüğü yazıyor.
Acaba sizdekiler hala çiçekte mi? |
Ben bu yaz aldığımda biraz çiçeği vardı, şimdi tek tük açıyor, neredeyse çiçeği yok.
|
Sizinki de azaldıysa panik yapmayayım.
Çok severek aldığım bir bitkiydi. Son zamanlarda bakımını da iyi yapmama rağmen çiçeklenmemesine üzülüyordum. Herhalde sıcaklar fazla geldi. :( |
2 Eklenti(ler)
Sizleri okuyunca, benimkilerinde çiçeklenmesinin adeta durduğu aklıma geldi. Hemen bahçeye iniip fotoğrafladım.
Sanırım bir süreliğine dinleniyorlar.:) Eklenti 238506 Eklenti 238507 |
Bahçemdeki kırmızı Gaurada tek tük çiçek var, beyaz ve pembe olanlarda ise hiç çiçek kalmadı. Bitkiler sağlıklı şekilde duruyor.
|
2 Eklenti(ler)
Orta boy saksıda aldığım gauram, bahçede inanılmaz gelişti. Aldığımdan beri sürekli çiçekli. Son günlerde çiçeklerinde azalma söz konusu. Çiçek sapları ana bitkiden çok uzun ve çiçekler cılız.
Eklenti 238704 Eklenti 238705 |
Orhan Bey, Güler Hanım, Sayın SDurul, bilgiler için teşekkür ederim. Havaların biraz serinlemesini bekleyip, çiçeklenmezse yarı gölgeye taşıyacağım. :(
|
1 Eklenti(ler)
Uzun saplar üzerinde tek tük açmaya devam ediyor. Kötü bir görüntü oluştu.
Arkadaşlar, gauranın budanma zamanını ve şeklini yazabilir misiniz? Teşekkürler... Eklenti 247483 |
2 Eklenti(ler)
Bu bahar çelikten yetiştirdiğim gauralarım sürekli açıyorlar. Tam gün güneş altındalar.
Çok çabuk köklenen bir bitki. Perlite koyduğum çeliklerim, bahceye almama fırsat kalmadan açmaya başlamışlar. Yanılmıyorsam, gecen seneden olanı sonbaharda budamıştım ben. Budancıkca çoşan bir bitki bence. Sevgi ciğim, seneye senin gaurayı tanıyamazsın inan ki. Fotoğraftakiler, bu bahar diktiğim 10 cm lik çeliklerin bugünkü hali. |
Benimki ful çiçek olmasa da bu hafta çok güzelleşti, alalı beri pek çiçeğini görmemiştim, şimdi iyi ki almışım diyorum.
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Gaura her ne kadar nazsız bir bitki olsa da, birazcık şımartılmaktan hoşlanıyor. Benim gauramın bir ay önce geldiğimde, sadece uçlarda tek tük çiçeği görünüyordu. Hemen çiçek saplarını budadım, bolca da suladım, şimdi pek keyifli, üzeri çiçek dolu. Ben Mart başında budamıştım bu sene, hem de yerden 10 cm. bırakarak. Eklenti 247545 Fotoğrafı iki gün önce çekmiştim. |
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
İki kez buduyorum çünkü gövde çok çabuk odunlaşıyor, gevrekleşiyor ve düzensiz görünüm alıyor. İlk budamayı mart ayında bitki yeni uyanmaya başlarken yapıyorum. Odunsu kısımları nerdeyse tamamiyle kesiyorum. Sonra yaz başı ilk çiçeklenme bittikten sonra sadece uçlardan 10-15cm lik bir budama yapıyorum. Bu da sonbaharda bol çiçeklenmesini sağlıyor. Dona dayanıklı, susuzluğa dayanıklı, kumlu toprak seviyor. Fotoğraflar 4 gün öncesine ait. |
Alıntı:
Benim gaura senin torunun biliyorsun :) "odunsu kısımları tamamen buduyorum" derken, toprak üstünde kaç santim bırakıyorsun? Ben tamamını budamaya korkmuştum. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Bugün beyazı ve koyu pembe gaura gördüm onlarda çok güzel görünüyorlar:)
|
Arkadaşlar, bilgilendirdiğiniz için teşekkürler. Mart ayında derin budama, çiçekleri geçtikten sonra çiçek saplarından budama yapılacak. O halde benim gauranın şu anda budanması gerekiyor.
|
Budadıktan sonra çiçekleri kurut ve gelişi güzel bir yerlere at. Tohumdan bu şekilde 4 fidem var . Kolilere ek yapacağım onları:p
|
Geçen hafta ben de gauraları budamak istedim ama o kadar çok çiçeklendiler ki kıyamadım. Oysa iki ay önce üzerlerinde tek tük çiçek kalmıştı.
Dağınık formunu daha çok seviyorum. |
Merhaba,
Ben de bugün aldığım gauraları çoğaltmak istiyorum . Acaba çelikleme için odunsu dalları mı yoksa uçlardan taze dalları mı çelikleme için kullanmak gerekir. Bir de seradaki görevli sıcak seviyor dedi. Buna göre çelikleri içeride mi tutmalı yoksa açık veya kapalı balkonda mı ? Yardımlarınız için teşekkürler |
Bugün Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesinde gördüm,çok hoşuma gitti.Uçuşan kelebekler gibiydi.Hatta'kelebek çalısı bu mu acaba?' dedim.Şİmdi,tesadüfen bu sayfaya girdim ve guara çalısı olduğunu öğrendim. Saksıda oluyorsa ekebilirim,görünüşleri çok güzel.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Ben de geçen hafta gauranın budadığım çeliklerini, toplu halde bahçenin bir köşesine diktim.
Tutarlarsa sonucu burada yazarım. |
Sevgili Lir,
Mesajınız için teşekkür ederim. Pazar akşamı büyük bir telaşla kestim gauradan odunsu dalları ve getirdim buraya ( Tuzla'dan , Gayrettepe'ye ) . Artık, bahtıma ne çıkar bilinmez ama dediğiniz gibi evde sera ortamı yaptım çeliklerime, ya tutarsa diye diye :))) Gauralarımı ancak haftasonu görebileceğim ve o zaman dediğiniz gibi çiçeklenmemiş dallardan deneyeceğim köklendirmeyi. Umarım bu bitkide başarırım artık köklendirmeyi ! |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:09. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025