![]() |
Sevgili Durul, saksısı büyük olmasın yeter, bitki çok uzunsa budayabilirsiniz üzerinden.
Beyazlı pembeli olan çok hoş, varsa ikisinden de olabilir. |
3 Eklenti(ler)
Bugün Bornova'da bir apartman girişinde gördüm.
Güzel bir bitki. Eklenti 387125 Eklenti 387126 Eklenti 387127 |
1 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
Alıntı:
Bugünlerde beyaz açıyor. Eklenti 434322 Eklenti 434323 Oysa diğeri yine aynı renk açmaya devam ediyor. Eklenti 434324 |
Benim Vangelyam neden çiçeklenmedi merak ettim şimdi.
Nisan ayında geniş saksısından toprağı ile birlikte yere almıştım, canlı olmasına canlı ama gelişim yok :( |
Alıntı:
Topraklarını hiç kurutmuyorum. Yani bol su veriyorum. Tabi yaklaşık 1,5 ayda bir gübre. Haa birde ilk çiçeklenmeden sonra, başta cılız kalmış sürgünler ve çiçeklenmiş dalların neredeyse 1/3 uzunluklarını budamıştım. Bütün bunlar veya bunlardan biri etken oluyor sanırım.:confused: |
Benim Vangelya Güneye bakan bolca çiftlik gübresi serilmiş bir yerde, suyunu da hiç ihmal etmem.
Bu sene geçti artık diye düşünüyorum, sizin Vangeya yeniden açmaya başladığına göre belki bir ümit ola bilir. Belki de yerine alışıyordur. Budama yapmadım, bu mevsimde budayabilir miyim? |
Belirttiğinize göre her şey mükemmel görünüyor. Belki yerine alışıyor. Gelecek mayısa enerji topluyor. Sizde biliyorsunuz ki; çiçeklenmemesi söz konusu olamaz.
Genel anlamda bir budama için geç. Sadece gelecek yıl için, diğerlerine göre gelişemeyip, çok çelimsiz kalmış, dip sürgünü veya dipten en fazla 10-15cm. üstte oluşan yan dalcıkları alırsanız iyi olur. Bitki gelecek yıla daha güçlü girer, kanısındayım. |
Teşekkürler Orhan bey.
Şimdilik dipte sürgün yok, kıyabilirsem dediğiniz gibi bir budama yaparım. Aslında bu halinde form vermek daha iyi olur gibi, ama işte, biliyorsunuz budama konusunda hassasım :) |
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
Bugün işler tersine dönmüş!:p Beyaz çiçekler pembeye dönüşüyor. Eklenti 434777 Eklenti 434778 |
Ben de bahçeme iki rengini ektim. Kırmızı çiçekli olanın çiçek rengi cok hoşuma gitti. Digerinin de alaca yapraklarını begendim. Ciceklendiklerini de görürüm insallah.
|
5 Eklenti(ler)
foruma pek fazla giremediğim için resimleri ancak yükleyebiliyorum.
bu yıl havaların erken ısınması nedeniyle nisan sonunda çiçeklenmeye başladı gelintacı...gelişimi gerçekten çok iyi gidiyor.maalesef komşumuzu rahatsız etmesin diye gelişigüzel budamıştık,garip bir şekil aldı ama çok iyi çiçeklendi. |
Alıntı:
|
Sizinki harika. Geçen yıl diktiğim büyümeye başladı. Ancak üzerinde neden çiçek yok acaba? Sıcaklardan olabilir mi?
|
gelin tacı nisan-mayıs aylarında çiçeklenir.
blog sayfamda bununla ilgili bir yazı yazmıştım,dileyen okuyabilir.Şükrü Bey ve Zarife Hanım |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 554920 |
1 Eklenti(ler)
Bu da benim minik Gelin tacım, 4 gün önce onunla buluştum,
geldiğinde üzerinde tomurcuklar vardı ve bu gün ilk çiçeğimizi açtık ;) Eklenti 647921 |
2 Eklenti(ler)
Gelin tacımın bir dalı Ağustos ayı ortasında çiçek açtı.
Yukarıda 5. ayda yüklediğim fotoğrafta tomurcuklar koyu pembe iken, Ağustos ayında ki tomurcuklar beyaz, açtıktan sonra çiçek bir gün boyunca beyaz, 2. ya da 3. günden sonra pembeye dönüşüyor. Eklenti 655596 Eklenti 655597 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 14:44. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025