![]() |
1 Eklenti(ler)
Yazın çiçeğini kokladık şimdi tohumda...
|
Ağaç yasemini-Kısmet ağacı(clerodendron trichotomum)'un tohumları da en az çiçekleri kadar güzel görünüyor.
|
bu çiçeklerin kokusu varmı acaba ahmet bey??
|
Alıntı:
|
Merhaba. Ben de kokulu çiçekleri fazlasıyla sevdiğimden yolumun üstündeki bir bahçede duvara bitişik dallardan bir sürü tohum topladım.Acaba tohumdan yetiştirme deneyimlerini paylaşacak arkadaşlar olur mu? 7-8 tanesini torfa dikip sıcak ev ortamında şansımı deneyeceğim. Hayırlısı!
|
Ağaç yasemin
3 Eklenti(ler)
Kokulu ,3-4 metre boyunda ağaç halini alıyor hızlı büyüyor Tohumdan yetiştiriliyor Tohumlar kasım ayında oluşuyor
|
Bu konu biraz öksüz kalmış. Canlandırmalı :)
Nisan ayındaki ağaçlar.net toplantısında sizden tohum almıştım sevgili egülnur. Ama ekmeye fırsatım olmamıştı. Şimdilerde evimin yakınındaki ağaçlarda da görüyorum tohumlarını. Sizin tohumdan üretme çalışmalarınız nasıl gitti? Şu sitede mavi meyvası yumuşamaya başlar başlamaz temizlenip ekilebilir diyor: TrumpetFlowers.com∼Care And Grow GloryBower∼Clerodendrum En kısa zamanda ben de bir deneme yapacağım. Belki soğuk kış ayları başlamadan topraktan kendini gösterir :) |
Maalesef başarısız sevgili pomodoro. Zaten ben tohum insanı olmadığımı anladım. Genelde çürütüyorum tohumları. Bana ya çelik ya soğan lazım:( Sana kolay gelsin arkadaşım.
|
4 Eklenti(ler)
Arkadaslar, cicekleri cok gùzel kokan Kismet agaciyla bu sonbahar tanistim.
Bir hafta once, agacin tohumlarini soguk katlama yapmak icin meyvelerinden biraz topladim. Once tohumlarin cevresindeki dis kabuklarini soyup cikardim. Tohumlari yarim su bardagi cesme suyunda 12 saatten fazla beklettim. Daha sonra kùcùk bir naylon posete dolu dolu bir avuc kadar nemli torf koydum. Sudan cikarip kuruladigim tohumlari da ilave edip karistirdim. Posetin agzini kapatip buzdolabinin sebzeligine koydum. Baharin bu tohumlari ekmeyi dùsùnùyorum insaAllah. Baslikta Kismet agacinin tohum fotografini goremedigim icin tohumlarimi soguk katlama yapmadan once fotograflarini cekmistim. |
sy tohumcu nilgün baharda inşallah kısmet ağacı tohumlarını filizlenmiş olarak görmek dileğimle
|
Alıntı:
Cicek formu, kokusu ve parlak renkli meyveleriyle harika bir agac. Osmanthus calisi ve Kismet agaci, mutlaka her bahcede olmali diye dùsùnùyorum. Sonbahar kis arasi, muhtesem kokularini metrelerce uzaktan hissetmek gercekten harika bir duygu :) |
teşekürler th nilgün hanım can damarımdan yazmışsınız.bende kokulu bitkilerin ayrı özel yeri var. her çiçeğin bir güzelliği var ama birde kokusu olunca söylenecek söz bulamıyorum.ne denir darı olmayanların başına. inşallah benimde başıma.
|
4 Eklenti(ler)
Arkadaslar, Kismet agaci meyvelerinin cazibelerine dayanamayip, dùn biraz daha topladim.
Bu topladigim meyvelerin de kabuklarini soyup, tohumlari soguk katlama yontemiyle, bahara kadar buzdolabinda saklayacagim. |
3 Eklenti(ler)
Fotograflarin devami...
|
sn nilgün hanım tohumlar olgunlaşmamış gibi görünüyor.belkide yanılıyorumdur.umarım başarı oranı yüksek olur.böylece tecrübe edinmiş oluruz. benim tavsiyem size bir iki hafta sonra tekrar tohumlardan toplayın derim biraz daha olgunlaşmış olurlar şimdiden kolay gelsin.
|
3 Eklenti(ler)
Alıntı:
Meyveleri elle toplamak imkansiz oldugu icin agacin dibine dokùlenleri topladim. InsaAllah dokùlen tohumlar olgundur. |
Sayin mùnevver, agacin boyu yaklasik 5m.
Meyveleri elle toplamak imkansiz oldugu icin agacin dibine dokùlenleri topladim. InsaAllah dokùlen tohumlar olgundur. o zaman sorun yok.gelişmelerden haberder edersiniz. |
Merhabalar, başlıktaki bütün yazıları okudum, tohumla ekim sonuçlarınızı merak ediyorum. Teşekkürler şimdiden.
|
Bu konu yine unutulup gitmiş. Bu ağaç saksıda yetişirmi acaba... yetişirse nasıl yapmalı bozaileştirmeli mi...
|
Kısmet Ağacı
:confused: Herkes bu bitkiyi yetiştirmek istiyor, ama kimse bu bitkinin meyveleri yeniyormu, faydası var mı yazmamış.
|
Merhaba
Bu, benim evimin önünde yetişmiş bulduğum her mevsim farklı sürprizlerle gelen kıymetli kısmet ağacım. Bayağı açılı büyümüş, fırtınada rüzgarda ödüm kopuyor başına bir şey gelecek diye. Dibinde mantar çıkmış gördüm bugün. Araştırmaya nereden başlayacağımı bilemedim. |
kismet ağacı rus ortancası
İstanbul Büyükçemecede KISMET AĞACI FİDESİ ÜRETİYORUM.
05325783046 |
Kısmet ağacı en son kaç metreye kadar uzuyor.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 04:30. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025