agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Çalılar (https://www.agaclar.net/forum/calilar/)
-   -   Ortanca (Hydrangea) (https://www.agaclar.net/forum/calilar/1969.htm)

sevim4 08-10-2010 16:52

Sevgili güler hanım,benım içinde gezin.;)

Güler 08-10-2010 18:07

Listede Kiraz ve ben varız, başka kimler geliyor?

MİRBE 06-12-2010 15:51

Bu sene aldığım ve inatla açmayıp habire yaprak veren saksıdaki Ortancamı bahçeye aldım..

Soğuklardan etkilenirmi budayayım mı bi yardım rica etsem?

celalsungur 06-12-2010 19:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi MİRBE (Mesaj 723578)
Bu sene aldığım ve inatla açmayıp habire yaprak veren saksıdaki Ortancamı bahçeye aldım..

Soğuklardan etkilenirmi budayayım mı bi yardım rica etsem?

Benim saksıdan bahçeye aktardığım ortancalar kışın kurudular. Bence saksıda kalmaları daha iyi. Budama Şubat sonu, Mart başı diye biliyorum. Derin budanırsa daha gür çıkıyorlar.

a1919 30-12-2010 09:01

Sayın csydn benimde kapalı balkonda duran bir ortancam var. Her sene kışın bütün yapraklarını döküyor ve kupkuru dallar kalıyor. Ancak baharda tekrar yeşerip çiçek açıyor. Sizinki de o duruma gelirse sakın atmayın. Dondan korumanız önemli yapraklarını dökmesi sorun değil.

limon 31-12-2010 18:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 702852)
Ben de derim ki; havanın yağışlı olmadığı bir gün önceden tesbit edelim ve o gün sabahtan akşama kadar sera sera dolaşalım. Çok keyifli geçer diye düşünüyorum. Hatta bir gün de Anadolu yakasındaki seralar için toplanalım.
Bende araba var 4 kişi alırım, limon da gelebilirse o da 4 kişi alır, hatta Ferda'yı da kandırırız bir 4 de o alır.

Ben bunu nasıl kaçırmışım, hayret :) Güler Hanım, Nisan ayında yapalım mı bu fidanlık turlarını.

Nergis 23-02-2011 15:54

Geçen sene aldığım ortancamı büyük saksıya taşıdım, bütün yaz dipten sürgünler verdi ve yaprakları çoğaldı.Kış gelince soğuğa dayanıklıdır diye balkonda bıraktım.Maalesef kurudu,yaprakları döküldü.Dün budama yaptım, budarken dallardan tam da kurumadığını anladım.:)
Umarım yanılmamışımdır da, o güzel çiçekleriyle bana sürpriz yapar:))

Kiraz 24-02-2011 08:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Nergis (Mesaj 759357)
Geçen sene aldığım ortancamı büyük saksıya taşıdım, bütün yaz dipten sürgünler verdi ve yaprakları çoğaldı.Kış gelince soğuğa dayanıklıdır diye balkonda bıraktım.Maalesef kurudu,yaprakları döküldü.Dün budama yaptım, budarken dallardan tam da kurumadığını anladım.:)
Umarım yanılmamışımdır da, o güzel çiçekleriyle bana sürpriz yapar:))

Ortanca kışın yaprağını döker ve uyur. Uyanması yakın, dallardaki gözler yaprak çıkaracak ama yaprak tomurcuklarını şimdi de görebilirsiniz. Sıcağı pek sevmez, İzmir'de serin tutup, susuz bırakmazsanız yaşar.

a1919 24-02-2011 08:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi csydn (Mesaj 756940)
Ortancalarımın iki tanesi dipten ikişer üçer sürgünler veriyor, henüz minnacıklar, çok sevindim..!
Sizinkiler de yeşermeye başladı mı, benimkiler soğuk odada..!
Bu hale geldiğinde sulamayı nasıl yapıyorsunuz, özel yaptığınız birşey var mı???

Gözünüz aydın :) Benimkinde de minik yapraklar çıkmaya başladı. Toprağı kurudukça suluyorum özel bir şey yapmıyorum. Bu sene baharda ortanca gübresini denemeyi düşünüyorum.

hanndan 24-02-2011 21:19

merhabalar,gecen sene mayıs ayında aldığım ithal ortancamın resimlerini ekleyemedim.nasıl eklemem gerek yardım edermisiniz.

hanndan 24-02-2011 21:36

4 Eklenti(ler)
mor ithal ortancam

hanndan 24-02-2011 21:38

teşekkürler csydn ekledim resimleri.ortancam sanki kötümü oluyor.yeni sürgünleri var yalnız çıkan yaprak sararıp soluyor.bakımında eksiklerim mi var yardım ederseniz sevinirim.

hanndan 24-02-2011 21:54

kaybetmekten korkuyorum,napalım sabrederim:)

hanndan 24-02-2011 22:14

evet ,hatırlattığınız iyi oldu.
yazın sık sulardım şimdi haftada 1 bardak su veriyorum.yazın demir takviyesi yapıyordum şimdi besin vermiyorum yalnız toprağına çivi batırdım.formda okumuştum.yapraklarına su püskürtüyorum güneş alan camın önünde.bu kadar.........

a1919 25-02-2011 08:02

hanndan hanım kapalı balkonunuz varsa oraya çıkarın. Ortanca evi pek sevmiyor :) Daha havadar ve direk güneş ışığı gelmeyen bir yere koyarsanız yeni yapraklar çıkarıp yeşerecektir.

hanndan 25-02-2011 08:27

a1919 teşekkürler evi sever sıcaktır diye düşünüp içeri aldım yer değişikliği yapalım o zaman.

limon 25-02-2011 16:11

Ortancalar bahçede gölge bir alanda dikililer, şu anda hiç yaprak yok üzerlerinde ama oluşumlar başladı. Yapraklanması ancak havaların ısınmasıyla başlayacaktır. Çiçeklenmesi ise yazın olacaktır.

Sizin Ortancanız ise ev ortamında, uykuda olması gerekiyorken tek tük te olsa yapraklanmaya çalışıyor. Kışın uyuyacak ki enerji toplayıp baharda yeni yapraklar çıkarıp bol çiçeklensin. Birden dışarıya çıkarmanın zararı olur mu bilmiyorum ama en azından serin bir yerde bir süre geçirip sonra dışarıya almanızı tavsiye edebilirim.

hanndan 25-02-2011 17:37

uyarılarınızı dikkate aldım hemen cam balkona aldım,inşallah çiçekleri açar

nurguldk 11-03-2011 13:40

Merhaba;

Budama hakkında çok çeşitli bilgiler var.. Anladığım kadarıyla bazı şeyler çocuk büyütmek gibi :)) Sizinkine ne iyi geliyorsa öyle devam etmeli :))

Ben ortanca üreticilerinden aldığım bilgiyle sonbaharda kurumaya başlayınca toprak hizasından 4 parmak ölçerek budadım. Girişte cam bölmede saksıda duruyor. Oldukça soğuk oluyor, ısıtmasız bir alan.
Şu anda dibinden biçok yeni sürgün verdi. Gayet sağlıklı görünüyor.
Bu sene çok sayıda ortanca alıp bahçeye dikeceğim. İzmir de bir üreticiden alıyorum. O da aynı şekilde soğuk iklimlerde sonbaharda budayarak dibini malçlamamı tavsiye etti.

nurguldk 11-03-2011 13:43

Bu arada ortancaları 1 tl ye alıyorum. İlgilenen varsa iletişim bilgisi verebilirim..

sosyalci 21-03-2011 09:45

Nurgül Hanım 1 Tl ye çok uygun fiyatı, boyları ne kadar acaba, ben kaç tane aldıysam hepsi kurudu.

nurguldk 23-03-2011 16:38

20- 30 cm boyunda ama boyu çok önemli değil zaten. Bizim iklimimizde budamak gerekiyor baharda yeni sürgünler veriyor. Bunu ben de yeni farkettim :))

nurguldk 30-03-2011 14:02

İzmir de Nevzat çiçekçilik. Ortanca üreticisiymiş toptan veriyorlar o nedenle fiyatlar çok uygun. Bu arada ilk defa kargoyla gönderiyorlarmış paketleme konusunda sıkıntı çektiler. Nasıl olacak bilmiyorum :)) **** benim 1 TL için verdiğim eziyet sonrasında hala 1 tl ye kargoya verirler mi bilmem :)))

nurguldk 30-03-2011 14:03

Bu arada bir aksilik olmazsa haftasonuna kadar elime geçer durumu buradan bildiririm.

izgi 13-04-2011 13:19

Nurgül hanım 1 ytl ufak fide mi yolluyorlar? gerçekten çok uygun fiyat.
Ben üç dört çiçekli bir tanesini 20 liraya aldım hem de kırk türlü pazarlıkla.
Ama onun keyfine değdi valla balkonda çook güzel duruyor gelip gidip konuşuyorum onunla :)
bir de arkadaşımdan çelik alıp dikdim o da tuttu maşallah. Suyuna mürekkep damlatıp rengini mavi yapmak istiyorum iki renk ortancam olur inşallah..

Nurgül Hanım Nevzat Çiçekçilikle nasıl iletişime geçtiniz söylerseniz sevinirim annemin balkonu içinde almak istemiştim ama fiyatı fazla gelince seneye kendi çiçeğimden çoğaltırım demiştim. Eğer 1 liraya alabileceksem ona da alayım bir iki tane sevinsin annecim :)

nurguldk 14-04-2011 09:24

Bendeki telefon numarası bu 05069088700

Benim ortancalar gayet sağlıklı geldi. Budanmış ancak epey köklü. Sanırım 1.5 - 2 yaşında. Üretici toptancı oldukları için kargo konusunda çok bilgili ve tecrübeli değiller. Ben 37 adet aldım. Siz bir görüşün, benim 1 tl için verdiğim eziyetten sonra aynı şekilde aynı fiyattan yaparlar mı bilmiyorum. Ama her halükarda Ankara da çok pahalı. Çok sayıda alınca benim için değdi :)

Hhatice 14-04-2011 09:29

nurguldk kargoya ne kadar ödediniz merak ettim .Fiyat çok iyi ama kargo ile kaça geliyor? .Değiyorsa sorun değil ama totelde tanesi kaça geldi?

Sevgi Durul 14-04-2011 09:35

Ben de buradaki çiçekçiden ortanca fidelerini 50 kuruştan aldım.

izgi 14-04-2011 09:47

Nurgül hanım ne güzel yapmışsınız hayırlı olsun yeni ortancalarınız, inşallah sağlıklı büyük kocaman kocaman çiçek verirler. ben sizin kadar fazla alamıycam ama on tane almak istiyorum kargo ile fiyat çok mu artıyor?

nurguldk 14-04-2011 10:40

37 adet ortanca, 3 begonvil, 2 poligala

Hepsi büyük fide torbasıyla topraklı geldi. Begonviller daha büyüktü tabii. İki kocaman koliydi. Ortancalar budanmış oldukları için fazla yer tutmuyor.

MNG kargo ile indirimli geldi bana. 60 civarında tuttu. Kargoyla görüşebilirsiniz bu konuyu.

nurguldk 14-04-2011 10:43

Sevgili SDurul,

Çok şanslısınız valla, üretim genelde orada olduğu için, aradığınız herşeyi oralarda ucuza bulma imkanınız var. Gördüğünüz gibi bize gelene kadar ortanca 20-30 Tl oluyor :)

acemifüsun 14-04-2011 10:46

Ankarada uygun fiyatta siyah poşetlerde fideler bulamadınız mı arkadaşlar? İzmirde ben de ortanca fidelerini dün 50kr. aldım. Kargo parasına çok acıyorum da:(

Sevgi Durul 14-04-2011 10:49

Benim aldıklarım, çok küçük fideler, sevgili nurguldk. 20-30 L. olanlar epey büyük bitkiler olmalı. Ama dediğiniz doğru, büyükller de 5-10 L. civarında.

izgi 14-04-2011 13:22

nurgül hanım 20 ortanca siparişi vermek için nevzat çiçekciliği aradım gönderebileceklerini söylediler ve çok sevindim. Fakat mng kargo tire şubesi yaklaşık 40 kiloluk gönderi için 49 lira istedi bu durumda çok pahalı bir hal aldı siz bu indirim şirket sözleşmeniz sayesinde mi yaptırmış oldunuz. Çok üzüldüm bu şekilde sipariş veremem kargo tutarı çok fazla geldi :(

selis 14-04-2011 13:45

Buralarda semt pazarlarında 50 kruşa 1 tl ye fideler satılıyor.. Saksıda tomurcuklu ortanca 3-5 tl..

Sizin bitkiler hem pahalı, yanında bir de kargo parası var.. Kolay gelsin ne diyelim, işiniz zor..

izgi 14-04-2011 13:52

valla yazık bize nasıl üzüldüm anlatamam. O parayı çiçeğe versem neyse de kargoya vermek istemiyorum. Keşke İzmir'de yaşasaydım.

nurguldk 14-04-2011 16:55

Sevgili Sizgi, siparişi bu şekilde verseniz bile ortancanın adeti 3.5 tl ye geliyor zaten. Yani buradaki fiyatlarla kıyasladığınızda çok makul. Ben de (sanırım 80 kg civarındaydı) 60 tl verdim. Çok fark yok yani kıyaslayınca..

limon_sever 18-04-2011 23:10

Sayın nurguldk, bende bugün 5 adet ortanca fidesi aldım. Bahçeye dikmedim. Şimdilik beklemede duruyor. Konyanın iklimi Ankaranın nerdeyse aynı. Siz bahçeye diktiniz mi ben de dikmek için biraz bekletecektim. Yarın dikmeyi düşünüyorum. Ne yapmalıyım. Birde kışı atlatması için budanmasından bahsetmişiniz. Budama yaparak kışı geçiriyor mu hiç denediniz mi?

nurguldk 19-04-2011 11:04

Sevgili limon sever,
Ben dikeli birkaç hafta oldu. Ama bu arada özellikle geceleri epey don olduğundan yapraklar yandı, büzüştü. Bekliyorum kendilerine gelsinler diye. Almanya da bile(ki kışlar daha sert orada) bahçelerde varolan bir bitki. O nedenle burada da olacağını düşünüyorum. Daha doğrusu hepbirlikte ne olacağını göreceğiz :) Buradan paylaşacağım ben durumlarını. Kışa girerken sert budama yapıp, dibine de artık ne bulursam malçlama yapacağım. Satıcının önerisi bu yöndeydi.
Siz de bitkinin sağlıklı ve hızlı gelişimi açısından, bölgenizde don olmayacağını düşünüyorsanız dikin. Benimkiler bu durumda daha geç gelişip çiçeklenecek gibi görünüyor. Tabii şoku atlatırlarsa :)

gilan 19-04-2011 14:58

Sevgili limon_sever,
Ortancanın kışa dayanması konusunu şurada bir miktar konuştuk. Bir bakın isterseniz, belki faydalı olur. :)

http://www.agaclar.net/forum/showthr...?t=5954&page=3

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:51.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025