![]() |
Alıntı:
Sn.Zeytinci ; fotoğraf internetten .Ben de 2 adet var ,birini begonvil sıkıştırdığı için sürekli buduyorum .Yaz ortasın da bile bir tek yaprak bırakmamacasına budadım.Öyle hızlı kol atıyor ki bu top formu veremiyorum.Ama rahatlıkla istediğiniz zaman budayabilirsiniz ,tecrübe ile sabittir :) |
Benim Solanum'u da Gece yasemini ve Malta eriği sıkıştırmakta.
Kendine göre ileri sürgün yapıyor. Bu gün o bana baktı ben de ona. Bir kurtarma planı bulmam gerek. Bu kadar istekli çalı baskı altına alınmamalı diğerlerince... |
Ben Solanum'u hiç budamıyorum. Yaz kış bahçede olduğu için (Büyük bir saksıda) kışın -10 olduğunda iyice kuruyor sanıyorum bir de bakıyorum ki baharda yeşermiş. Daha doğrusu yeniden yeşil yeşil patlıyor.
Boyları 1,5 m kadar oluyor bol çiçek veriyor ama kış geldimi yine gidiyor. |
İklimden sanıyorum, benimkisi kış dahil 12 ay hep çiçekli. Budamaya dayanıklı olduğuna göre istenilen forma sokulabilir.
|
Alıntı:
Bu kadar çok çelik verecek arkadaşım varken bende bundan yok demek yeterli olur diye düşünüyorum . Gerçekten çok güzelmiş . |
1 Eklenti(ler)
Sevgili Satı Uğurtan, Güngör Salman kardeşlerin gönderdiği solanum rantonettii sürgün verdi. bakalım çiçeklerini ne zaman açacak?
Eklenti 181649 |
Sevgili SDurul, sağlıkla büyüt gönderdiğim fidelerde solanum dulcamarada var sevgiler.
|
Sağolasın Satıcığım, hangisinin ne olduğunu henüz ayıramadım, ama rantonettiiyi Güngör hanımın bahçe sayfama eklediği fotoğraftan bildim. Bu bitkinin adı nedir bölümüne bir bakar mısın? Senden gelenlerden bilmediklerimi yükledim. Sevgiler...
|
Solanum
2 Eklenti(ler)
|
Nedense ben aylardır Duranta diye çağırıyordum kendisini :) Benimki de canavar gibi büyümekte. 2 gün unutsam tüm yaprakları yerlerde. Su vermemle herşeyi unutup, döktüğünden fazla yaprağı bir günde veriyor sanki. Çiçek dediğin böyle zahmetsiz, kinsiz olmalı:)
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Bu da, Solanum Pseudocapsicum' muş. Bilmiyordum.;)
Samsun' da çiçekçide görüp fotoğrafladım. çok hoş bir duruşu var. Eklenti 199876 Eklenti 199877 |
Sayın arkadaşlar bu mavi ağaçcıktan Bursa da bulamadım ve gittiğim fidanlıklarda bir türlü derdimi anlatamadım...rica etsem ,eğer mümkünse elinde olan varsa bana çelik ulaştırabilir mi?çekinerek soruyorum özür dilerim ama çok beğendim ve bulamadım...
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
15 Gün önce kaybettiğimi düşündüğüm solanumum dipten sürgünler vermiş.
Uç kısımlarından 20-45 cm. budadım, o kısımlar ölüydü zaten. Bahçemin yaz boyu neşesi olan bu güzelliğin yeniden canlanması çok sevindirdi beni. Eklenti 290032 |
Sevgili Adalet hanım, solanumunuza çok sevindim. Sizin bitkiniz bayağı büyükmüş. Kaç yıllık acaba? Umutlandım şimdi. Ama benimki çok ince, soğuktan daha çok etkilenmiştir. Canlanırsa mucize olur.;)
|
1 Eklenti(ler)
Sevgili Adalet nasıl oldu bu böyle!? Hem de kocaman bitki...
İzmirdeki bitkler çoşmuş almış başını gitmiş. Benim Solanum soğuktan yaprak bile dökmedi, hem anne hem de çelik denemem hayatta. Annedeki hale bakın;) Eklenti 290047 . |
Alıntı:
Sizinki de canlanacaktır biraz sabır, biliyorsunuz gaurada da aynı duyguları paylaşmıştık :) Alıntı:
Bulunduğu yerde rakım 950 mt. bu kışın yaşanan soğuk da etkili olmuştur tabi. |
1 Eklenti(ler)
Benim çılgın kızın bugünkü hali:))
|
Kıskanmıyorum, sadece iki ay sonra benimkiler de böyle olacak :cool:
Şaka bir yana, Jezebel ve sizin fotoğraflarınız insanın içini açıyor, ellerinize sağlık, çok güzel. |
Solanum aviculare daha mı açık renkli Jezebel, Rantonettiiler koyu mor neredeyse.
|
Bu kızın beyaz renkli olanına da ulaştım, acaba gelişimi mor gibi hızlı olacak mı bilmiyorum. Aramızda beyazını yetiştiren var mı acaba?
|
Alıntı:
|
Mor olana göre daha az dayanaklı ise saksıya almak lazım o zaman. Benim gördüğüm oldukça korunaklı bir bahçe köşesindeydi. En çok hoşuma giden yanı ise bazı çiçeklerinin çoğunlukla beyaz, bir kısmının da mor-beyaz olması:rolleyes:
|
Alıntı:
Braz daha büyük ve eflatun gibi bir renk Adaletciğim, aynen resimdeki gibi;) |
Çok güzelmiş ya...
Jineop'um bana beyazını köklendirip göndermişti, ben İstanbul'dayken bakamamışlar kurutmuşlar, Mersin gibi yerde, Güneye bakan balkonda, olacak iş mi :( |
Beyazından bende de sevgili Jineop sayensinde var yavaş yavaş toparlanmaya başladı. İnşallah çiçeğini de görürüz:)
|
3 çelik denemem de başarısız oldu.. Bir de tohumla deneyeceğim..
Bir sitede şöyle bir şey okudum.. Kökten ayırma şekli bu bitki için geçerli olabilir mi? Solanum Bitkisinin Çoğaltılması: * Solanumun çoğaltılması bitkinin köklerinden ayırma yöntemiyle olabilir. * Bitkinin kökünden çıkarak üst kısımlara uzanan ince kısımlar bitkiye benzeyen yeni bitkiler oluşturur. * Bu yeni bitkileri alıp başka saksılara dikerek yeni solanumlar oluşturabiliriz. * Bu yöntem hem kolay hem de zahmetsizdir. |
Alıntı:
Sizin bu mesajınızı bu gün farkettim. Benim büyük bir solanum bitkim var, kışı biraz hadiseli atlatsa da canlanma belirtileri var. Bitkimi kurtarabilirsem, sizin için çelik yapar gönderirim. Ayrıca, sitede satış yapan sayın Mutlu Kutlu dan da fidan temin edebilirsiniz. Ancak, Bursa'nın kışına dayanamaz, kışı iç mekanda geçirmesi gerektiğini unutmayın. |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Çok haklısınız Adalet Hanım; Benimkisi dışarıda. İki yıldır kocaman ağaçcık oluyor, mükemmel çiçekleniyor, kışın ise toprakseviyesine kadar donuyor. Yeniden sürgün veriyor ama çiçeklenme gecikiyor. Bu fotoğrafı dün çektim. Ne zaman büyüyecekte, çiçeklenecek. Eylülü bulur.:( Hele Bursa'da banko donar. Belki ertesi yıla sürgün bile vermeyebilir. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 19:09. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025