![]() |
Taflan Altuni
Arkadaşlar acaba nasıl bir bitkidir.Benim çalışdığım iş yerinde var ama dalından koparıp dikme imkanım var mı. Oradan bi parça alıp evde tekrardan aldığım daldan yetiştirme imkanım var mı. Bu bitkiyi aslen bahceye dikmeyi düşünüyorum ama ilk önce yaşatabilmem lazım.
Saygılar. |
Arkadaşlar bu bitkiyi nasıl getirebilirim ve dikebilirim hiç bir bilgisi olan yok mu?
|
Alıntı:
Bu konuda yardımcı olabilirim. |
Sn.sinekvalesi20
Fideden koparacağınız bir dalı yani çeliği köklenme şartlarını oluşturacak bir ortamda köklendirmeniz gerekmektedir, köklenen çelikler ise dikime hazır hale gelebilir. |
4 Eklenti(ler)
Altuni taflan fotoğrafları.
|
Acaba rica etsem burada da anlatabilirmisiniz sayın mtuncer köklendirmenin nasıl olacağını. Başkalarıda bakarsa bilgilenmesi acısından.
|
Alıntı:
Açıkçası ev ortamında taflanı köklendirmek için çelik almamıştım, ama uygun ortam olarak bahsetmiş olduğum mahal sera ortamıdır. Fotoğraflarda yer alan bu senenin altuni taflanlarıdır, serada üretimini gerçekleştirdim. Çeliklerinizi üzerlerinde 3-4 göz kalacak sekilde kesiniz(kısaltınız). Göz dediğim kısım yaprak ile gövde arasında kalan kısımdır. En üst kısımda bir yaprak bırakmanız veya karşılıklı 2 yaprak bırakmanız yeterlidir. En üst kısımda kalan yaprakları ise ortadan kesiniz. Dikime hazır olan çeliklerinizi cocopeat ve perlit karışımı toprağa ekmenizi tavsiye ederim. http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=8452 Bu konuda forumun ilgili kısımlarından daha detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz. |
sayın mtuncer54 deneyeceğim siz sera dedikden sonraacıkcası pek umudum kalmadı. Bakalım evde yetişekmi benim çelikler.
|
Sayın mtuncer54 Altuni taflanlar harika görünüyor. Fotograflar için teşekkürler.
|
Alıntı:
Sn. akonna, Rica ederim kısa sürede çekip eklemek istedim, imkanlar dahilinde elimden geleni yapmak ve paylaşmak benim mutluluk kaynağımdır. |
Alıntı:
Yine denemekte fayda vardır ben sizin umudunuzu kırmak istemem , deneyin inşallah çelikleriniz köklenir. |
İnşallah köklenme olur eğer olursa burayada kesinlikle yazarım.
|
Bu arada 1. resimdeki altuni taflan çok harika.
|
Alıntı:
|
sn mtuncer54 acaba en üst yaprakları ortadan ikiye niye kesiyoruz onu anlamadım.
|
Alıntı:
Yapraklarına giden enerjiyi en aza indirgemek amacıyla kesilmektedir, kesmeyebilirsinizde. |
Kesmek daha iyi olacaksa keseyim o zaman.Bu sabah diktim çelikleri toprağa inşallah tutar.
|
Merhabalar.Okulumuzun bahçesinde çok büyük bir formda yer almakta Altuni.Haziran da kırılan bir dalı alıp evde köklendirmeye almıştım(sera ortamı yaratmak istemediğimden dış ortamda köklendirmeye çalıştım.).Köklenmeye yardımcı olmasından köklendirme hormonu kullanmıştım.Şu anda kökler yeni yeni saçak kök vermeye başladı bir kaç yıl daha bu şekilde büyütüp bonsai yapmayı planlıyorum.
|
Alıntı:
Evet köklendirme hormonunun faydası vardır, daha kolay bir şekilde köklendirilebilmesi için tercih edilebilir. |
Sayın mtuncer54den gelen altuni taflan fidem.http://www.agaclar.net/galeri/files/...4383_thumb.jpg
|
Alıntı:
Biraz yol yorgununa benziyor . |
1 Eklenti(ler)
Geçen sonbaharda Osmaniye'den getirdiğim Altuni Taflan Ankara'da kışı geçirdi. Baharla birlikte yeni yapraklar çıkarmaya, eskilerinden bir kısmını ise dökmeye başladı.
|
Bu arada altuni taflanin latince adi euonymus japonica. Eklemek istedim cünkü internette arastirirken latince adini bilmeyince zorluk olabiliyor. Bende yayilici cesidi olan euonymus fortunei var. Cok kolay celikten cogaltiyorum. Özel hic bir bakim istemiyor ama cali formunda olanindan da edinmek isterim.
|
merhsba arkadaşlar bahçemdeki altuni taflanların yapraklarında küçük delinmeler başladı acaba bu deliklere yaprak bitlerimi sebep oluyor
|
Çok zehirlidir dikkat edin
|
Alıntı:
Hangi ilacı atmamız gerekir çelik halindeykende ilaçlamaya ihtiyaç var mıdır? Teşekkürler. |
Acaba şimdi çelik üretimi için uygun zaman mı? Tecrübesi olan varsa lütfen yardım edin...:(
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
benim taflanımda baharla birlikte sarı sarı yapraklarını gösterdi... eşi arkada kalmış gözükmüyor. 2 taneler.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 11:32. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025