agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Çalılar (https://www.agaclar.net/forum/calilar/)
-   -   Japon gülü (Hibiscus rosa-chinensis) (https://www.agaclar.net/forum/calilar/1707.htm)

Nihal 31-07-2007 12:49

hasta japongülü

lLütfen bana yardımcı olabilir misiniz?Çünkü çiçeğimin kurumasından korkuyoum.Gün geçtikçe artıyor..:(

GLCN 11-08-2007 22:57

Japon gülüm ilk seferki gibi büyük çiçekler açmıyor artık neden acaba?

GLCN 11-08-2007 22:59

Bugün bir apartmanın 5. katında bir japon gülü gördüm aman allahım o neydi öyle boyu tavana değmiş dallar desen çiçek dolu.Sahibini kıskandım doğrusu aşağı katlarda olsaydı mutlaka birşeyler düşünürdüm!!!!Heralde en yakın zamanda sahibiyle arkadaş olmalı''':D :rolleyes:

Arzu Kasapoğlu 11-08-2007 23:51

Sayın GLCN,
İsterseniz gübre takviyesi yapın.Saksıdaki ağaçsı bitkilerin çiçekleri zamanla küçülüyor.Hem saksı küçük geldiği için hemde çiçek topraktan yeterli besin alamadığı için.Ben çiçek çoşturan kullanıyorum.Benim katmerli japon gülüm coşmuş bir durumda.Balkona bakan herkesin ilgisini çekiyor.

GLCN 12-08-2007 01:23

benim japon gülümde katmerli yeni aldığımda tomurcuklarını döktü sonra açtı önceki resimlerdeki gibi kocamandı çiçekleri bugün açanlar ve tomurcuk olanların boyu diğerlerine göre küçük kaldı.yeni aldığım için saksıyı artık seneye değiştiririm .sizin saksının ve bitkinin boyutları nedir?resim ekleyebilirmisiniz?

Arzu Kasapoğlu 12-08-2007 01:48

Resimleri cep telefonumla çekiyorum.Bluetooth şuan bende değil,alınca gönderirim.Benimkinin üç ay önce uçlarından azıcık budadım.Şu an çok dallı ve tomurcuklu.Çiçeğin boyu yarım metre kadar.Saksısı orta boy ve artık çiçeğe yetmiyor.Sarım bir süre daha böyle idare decek çünkü balkonda çiçekten yüremeye yer kalmadı.

GLCN 17-08-2007 15:12

Syn gnc nihal çiçeğinizin sorunu büyüdümü demir eksikliği olabilrmi? ya da yer değişimi falan?

Nihal 17-08-2007 16:57

Lekeler salondayken oluşmuştu.Bende belki içerde böyle olmuştur diye düşünüp balkona çıkardım.Balkonda kendini toparladı.Artık çıkan yapraklar normaller.Heralde tek derdi bu sıcak yaz aylarında biraz hava almakmış:D

İlginiz için teşekkürler

GLCN 18-08-2007 19:03

Forumlarda okuyorumda bu limon tuzu hikayeri japongülü için geçerlimi acaba tecrübe eden varmı?

GLCN 27-08-2007 11:51

Japongülümü budamayı (tabi zamanında) düşünüyorum sizde doğrumu yoksa kendi haline mi bırakmalı? ne dersiniz..

Mine Pakkaner 29-08-2007 20:36

Neden budamayı düşünüyorsunuz, şimdi tam çiçeklenme mevsimleri. Bu bitki ilkbaharda budanır.

GLCN 29-08-2007 20:57

Yukarıdaki resimlerde gözüktüğü gibi tek bir dal ve allttan 2 dal çıkıyo biraz budaklansın istiyorum eğer budanıyorsa diye merak ettim zaten şimdi budamayacağım zamanı ne zamansa ozaman şimdiden öğrenmek istedim.Teşekkürler..

Zafer ALV 04-09-2007 17:47

Merheba,bizde bir japon gülüne sahibiz,bu sene hiç çiçeklenmeyen japon gülüne :(
1 ay öncesine kadar ev içinde gölgede duruyordu şimdi yerini değiştirdik ve öğleden sonra evin içinde sağ tarafından güneş alıyor.Yerini değiştirdikten sonra gelişimi fark etti ve boy attı ama hala çicek yok.
Şimdilerde bonzai tutkusu sardı gidiyor bizi ablamla (üyelerimizden),bende japon gülünü budayıp çeliklerinden bonzai yatırımı düşünüyorum.
Sizce işaretli yerlerden budama yapayım mı,kırmızı çizgi arkadaki gözükmeyen dalı belirtiyor,Mine Pakkaner çiçeklenme mevsimi demiş ama bizimkinde tık yok ve bonzai yatırımı diyorum budayayım diyorumm...?
Sizce..? hepinize şimdiden teşekkür ederim,saygılar...
http://img255.imageshack.us/img255/2...5069rx8.th.png

GLCN 04-09-2007 18:52

Bildiğim kadarıyla güneşi sever bu çiçek benimki hep güneşli bir yerde(arada tül var)...Gerçi güneşide bir dert tül olmadan güneşe koyuyorum yaprakları kendini salıyor tülün arkasından güneşe koyuyorum ozamanda çiçek döküyor.Bıraktım kendi haline kurumasında varsın açmasın..

oyaağacı 10-09-2007 09:49

Benim de bir adet pembe katlı japon gülüm var.Aydınlık ve bol güneşi seviyorlar çünkü Antalya'da sokaklarda direkt güneşe maruz çok mutlu görünüyorlar.Benimkide balkonumun en çok güneş alan güneybatı cephesinde sürekli açtı.Bence ev çiçeği değil en azından soğuk olmayan havalarda(dondan korumak lazım).Resimlerini çekip göndermeğe çalışacağım.

oyaağacı 10-09-2007 09:52

Şimdilerde de de köklendirmeye merak saldım.Çeşitli yerlerden kırdığım sarı beyaz ve kırmızı dalları IBA layıp diktim.Mine Hanım'dan öğrendiğim gibi. Bakalım tutturabilecek miyim?

GLCN 10-09-2007 10:21

Ben balkona koyamıyorum çünkü sanırım rüzgar çiçeklerini döktürüyor ama tamgün güneş alan odamda cam önünde..

nevsune 12-09-2007 15:25

4 Eklenti(ler)
Biz gözünün içine bakaduralım bir tane açtıracağım diye, millet sokakta yetiştiriyor.

Sokaklarda, parklarda olanca güzellikleriyle göz okşuyorlar.
Hele açık renklisi muhteşem bir görüntüdeydi.

TRUMPETS 17-09-2007 20:58

japon güllerim....

1 Eklenti(ler)
japon gülleri...

Arzu Kasapoğlu 17-09-2007 21:39

Çok güzel sayın Trumpets, maşaallah diyelim de nazarlanmasın.

iktisatci22 19-09-2007 11:12

Güzelmiş tesekürler

Ela 06-10-2007 19:30

Bu sene benim olan japon gülü yaz boyunca çiçek açtı ve hala çok çiçekli. Bu kadar fazla çiçek açmak ağacı yorar mı?dinlenme dönemine girmesi için suyu azaltmak istiyorum fakat üstünde çok çiçek var.Nasıl davranmam gerekir?

Ela 06-10-2007 21:24

5 Eklenti(ler)
japon gülümün fotoğrafları:cool::D

Nihal 10-10-2007 19:46

Benim japongülüm yaklaşık 3 hafta önce tomurcuklarını göstermeye başladı.Ama hala bi tanesi bile açmadı.Geliştiklerini görebiliyorum ama çok yavaş acaba herhangi bir eksiklik mi var.Bu arada saksısıda biraz küçüldüğü için değiştirmeyi planlıyorum.Üzerinde tomurcuk varken değiştirmek doğru olur mu?

GLCN 10-10-2007 23:47

Sanırım benimki dinleniyor çünkü üzerinde hiç tomurcuk yok ve habire yeni dallar çıkartıyor...

yasemin çiçeği 13-10-2007 21:25

4 Eklenti(ler)
Arkadaşlar uzun zamandır benim japon güllerinin resmini yollamaya çalışıyordum.Sonunda oldu galiba:)

yasemin çiçeği 13-10-2007 21:29

Ankara'dan almıştım.Aldığımda çiçeklerinin rengini bilmiyordum.Satıcı bana yapraklarının renkleri farklı çiçekleri de farklı renkte olur herhalde demişti.Ama en güzel sürpriz aynı zamanda katmerli olmaları benim için.Sanki her çiçekte daha da katmerleniyor ve büyüyor çiçekleri.

oyaağacı 14-10-2007 10:16

1 Eklenti(ler)
Pembesine hayran olduğum japon gülüm.

ALİ YUSUF ÜZÜM 14-10-2007 23:30

arkadaşlar japon gülüm balkonda onu şimdi içeri almama gerek varmı veya ne zaman almalıyım? istanbuldayım hava çok soğudu soğuk ona zarar verir mi ?kışı dışarda geçirsede olurmu ? boyu çok uzadı ama çiçek açmıyor vitamin veriyorum , başka yapmam gereken bir şey varmı ? saksısını değiştireyim mi ? bana yardım ederseniz çok sevinirim...

Balıkcı 15-10-2007 11:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ALİ YUSUF ÜZÜM (Mesaj 161722)
arkadaşlar japon gülüm balkonda onu şimdi içeri almama gerek varmı veya ne zaman almalıyım? istanbuldayım hava çok soğudu soğuk ona zarar verir mi ?kışı dışarda geçirsede olurmu ? boyu çok uzadı ama çiçek açmıyor vitamin veriyorum , başka yapmam gereken bir şey varmı ? saksısını değiştireyim mi ? bana yardım ederseniz çok sevinirim...

Japon gülü soğuklara hiç dayanamıyor. Bol güneş istiyor. Sabahtan akşama kadar güneş alsa çok memnun olur.:p

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:38.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025