![]() |
hasta japongülü
lLütfen bana yardımcı olabilir misiniz?Çünkü çiçeğimin kurumasından korkuyoum.Gün geçtikçe artıyor..:(
|
Japon gülüm ilk seferki gibi büyük çiçekler açmıyor artık neden acaba?
|
Bugün bir apartmanın 5. katında bir japon gülü gördüm aman allahım o neydi öyle boyu tavana değmiş dallar desen çiçek dolu.Sahibini kıskandım doğrusu aşağı katlarda olsaydı mutlaka birşeyler düşünürdüm!!!!Heralde en yakın zamanda sahibiyle arkadaş olmalı''':D :rolleyes:
|
Sayın GLCN,
İsterseniz gübre takviyesi yapın.Saksıdaki ağaçsı bitkilerin çiçekleri zamanla küçülüyor.Hem saksı küçük geldiği için hemde çiçek topraktan yeterli besin alamadığı için.Ben çiçek çoşturan kullanıyorum.Benim katmerli japon gülüm coşmuş bir durumda.Balkona bakan herkesin ilgisini çekiyor. |
benim japon gülümde katmerli yeni aldığımda tomurcuklarını döktü sonra açtı önceki resimlerdeki gibi kocamandı çiçekleri bugün açanlar ve tomurcuk olanların boyu diğerlerine göre küçük kaldı.yeni aldığım için saksıyı artık seneye değiştiririm .sizin saksının ve bitkinin boyutları nedir?resim ekleyebilirmisiniz?
|
Resimleri cep telefonumla çekiyorum.Bluetooth şuan bende değil,alınca gönderirim.Benimkinin üç ay önce uçlarından azıcık budadım.Şu an çok dallı ve tomurcuklu.Çiçeğin boyu yarım metre kadar.Saksısı orta boy ve artık çiçeğe yetmiyor.Sarım bir süre daha böyle idare decek çünkü balkonda çiçekten yüremeye yer kalmadı.
|
Syn gnc nihal çiçeğinizin sorunu büyüdümü demir eksikliği olabilrmi? ya da yer değişimi falan?
|
Lekeler salondayken oluşmuştu.Bende belki içerde böyle olmuştur diye düşünüp balkona çıkardım.Balkonda kendini toparladı.Artık çıkan yapraklar normaller.Heralde tek derdi bu sıcak yaz aylarında biraz hava almakmış:D
İlginiz için teşekkürler |
Forumlarda okuyorumda bu limon tuzu hikayeri japongülü için geçerlimi acaba tecrübe eden varmı?
|
Japongülümü budamayı (tabi zamanında) düşünüyorum sizde doğrumu yoksa kendi haline mi bırakmalı? ne dersiniz..
|
Neden budamayı düşünüyorsunuz, şimdi tam çiçeklenme mevsimleri. Bu bitki ilkbaharda budanır.
|
Yukarıdaki resimlerde gözüktüğü gibi tek bir dal ve allttan 2 dal çıkıyo biraz budaklansın istiyorum eğer budanıyorsa diye merak ettim zaten şimdi budamayacağım zamanı ne zamansa ozaman şimdiden öğrenmek istedim.Teşekkürler..
|
Merheba,bizde bir japon gülüne sahibiz,bu sene hiç çiçeklenmeyen japon gülüne :(
1 ay öncesine kadar ev içinde gölgede duruyordu şimdi yerini değiştirdik ve öğleden sonra evin içinde sağ tarafından güneş alıyor.Yerini değiştirdikten sonra gelişimi fark etti ve boy attı ama hala çicek yok. Şimdilerde bonzai tutkusu sardı gidiyor bizi ablamla (üyelerimizden),bende japon gülünü budayıp çeliklerinden bonzai yatırımı düşünüyorum. Sizce işaretli yerlerden budama yapayım mı,kırmızı çizgi arkadaki gözükmeyen dalı belirtiyor,Mine Pakkaner çiçeklenme mevsimi demiş ama bizimkinde tık yok ve bonzai yatırımı diyorum budayayım diyorumm...? Sizce..? hepinize şimdiden teşekkür ederim,saygılar... http://img255.imageshack.us/img255/2...5069rx8.th.png |
Bildiğim kadarıyla güneşi sever bu çiçek benimki hep güneşli bir yerde(arada tül var)...Gerçi güneşide bir dert tül olmadan güneşe koyuyorum yaprakları kendini salıyor tülün arkasından güneşe koyuyorum ozamanda çiçek döküyor.Bıraktım kendi haline kurumasında varsın açmasın..
|
Benim de bir adet pembe katlı japon gülüm var.Aydınlık ve bol güneşi seviyorlar çünkü Antalya'da sokaklarda direkt güneşe maruz çok mutlu görünüyorlar.Benimkide balkonumun en çok güneş alan güneybatı cephesinde sürekli açtı.Bence ev çiçeği değil en azından soğuk olmayan havalarda(dondan korumak lazım).Resimlerini çekip göndermeğe çalışacağım.
|
Şimdilerde de de köklendirmeye merak saldım.Çeşitli yerlerden kırdığım sarı beyaz ve kırmızı dalları IBA layıp diktim.Mine Hanım'dan öğrendiğim gibi. Bakalım tutturabilecek miyim?
|
Ben balkona koyamıyorum çünkü sanırım rüzgar çiçeklerini döktürüyor ama tamgün güneş alan odamda cam önünde..
|
4 Eklenti(ler)
Biz gözünün içine bakaduralım bir tane açtıracağım diye, millet sokakta yetiştiriyor.
Sokaklarda, parklarda olanca güzellikleriyle göz okşuyorlar. Hele açık renklisi muhteşem bir görüntüdeydi. |
japon güllerim....
1 Eklenti(ler)
japon gülleri...
|
Çok güzel sayın Trumpets, maşaallah diyelim de nazarlanmasın.
|
Güzelmiş tesekürler
|
Bu sene benim olan japon gülü yaz boyunca çiçek açtı ve hala çok çiçekli. Bu kadar fazla çiçek açmak ağacı yorar mı?dinlenme dönemine girmesi için suyu azaltmak istiyorum fakat üstünde çok çiçek var.Nasıl davranmam gerekir?
|
5 Eklenti(ler)
japon gülümün fotoğrafları:cool::D
|
Benim japongülüm yaklaşık 3 hafta önce tomurcuklarını göstermeye başladı.Ama hala bi tanesi bile açmadı.Geliştiklerini görebiliyorum ama çok yavaş acaba herhangi bir eksiklik mi var.Bu arada saksısıda biraz küçüldüğü için değiştirmeyi planlıyorum.Üzerinde tomurcuk varken değiştirmek doğru olur mu?
|
Sanırım benimki dinleniyor çünkü üzerinde hiç tomurcuk yok ve habire yeni dallar çıkartıyor...
|
4 Eklenti(ler)
Arkadaşlar uzun zamandır benim japon güllerinin resmini yollamaya çalışıyordum.Sonunda oldu galiba:)
|
Ankara'dan almıştım.Aldığımda çiçeklerinin rengini bilmiyordum.Satıcı bana yapraklarının renkleri farklı çiçekleri de farklı renkte olur herhalde demişti.Ama en güzel sürpriz aynı zamanda katmerli olmaları benim için.Sanki her çiçekte daha da katmerleniyor ve büyüyor çiçekleri.
|
1 Eklenti(ler)
Pembesine hayran olduğum japon gülüm.
|
arkadaşlar japon gülüm balkonda onu şimdi içeri almama gerek varmı veya ne zaman almalıyım? istanbuldayım hava çok soğudu soğuk ona zarar verir mi ?kışı dışarda geçirsede olurmu ? boyu çok uzadı ama çiçek açmıyor vitamin veriyorum , başka yapmam gereken bir şey varmı ? saksısını değiştireyim mi ? bana yardım ederseniz çok sevinirim...
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 10:38. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025