![]() |
Biraz suyunu azaltırsanız çiçeğe dönme oranı artar.
|
Güneş görmeden çiçek açmıyor. Kardeşimde olan japon gülü dükkanın cam kenarında nerede ise günün büyük kısmında güneş alarak kışın bile çiçek açarken arka güneş almayan yere konulduğu için hiç çiçek açmıyor. Sadece dal yaprak yapıyor.
|
Japon gülü Kırmızı renge beyaz göz aşısı...
4 Eklenti(ler)
Baktım bir türlü tohum tutturamadım...Tohuma durmadan yeşilken dökülüyor her yolu denedim hala tohum alamadım:( Bende kırmızıya beyaz renk aşısı yaptım (göz aşısı) sanırım tuttu...bakalım sonu ne olacak?
naçizane 2 beyaz 1 kırmızı japon gülüm var...Sevgili arkadaşlarımdan her türlü renkte japon gülü tohum çelik itina ile kabul edilir:) |
2014 SOTY Yarışmasında yılın fidesi seçiliyor. İçlerinde benimde bir hibiscusum yarışıyor sizler onu tturt first love olarak tanıyorsunuz. Daha önce bu sayfalarda fotoğraflarını yayımlamıştım.
Oylamaya katılarak tüm hibiscusları oylamanızı rica ediyorum hak eden kazansın. Oylama 9 Kasım gece yarısı bitecek. Oylama bu linkten katılabilirsiniz. |
Kutlarım Sn tturt. Tarafımdan gereği yapılmıştır. Hayırlı olsun.
|
Sn tturt,
Oylamayı yaptım.. Diğerleri ''çok'' güzel , sizinki kayırma olmadan ''çok çok'' güzel :)) |
Teşekkür ederim.
|
tamamdır..
|
Gerçekten hepsi güzel. Yetiştiricilerini tebrik ederim.
|
Gerçekten çok güzeller.
|
Oylamaya yetiştim... :) gerçekten hepsi çok güzel...
|
1 Eklenti(ler)
|
Sevgili Jezebel maşallah bayıldım, harika görünüyor!
Bu türü çelikten yetiştirmeyi denedin mi, kolay kökleniyor mu? |
Alıntı:
Üstü başı çiçek ve tomurcuk içinde, çelik alamıyorum. |
Uluslararası Hibiscus Derneğinin (IHS) SOTY (Seedling of the Year) 2014 sonuçları açıklandı. Tohumdan yetiştirdiğimiz tropical hibiscuslardan ilk çiçeğimizi gördüğümüzde çok sevinmiştik ismini first love koymuştuk. Bugün 2014 yılının en iyi 2. Hibiscus'u seçilmesi bizi çok mutlu etti.
Oylamaya ilgi gösteren herkese teşekkür ederim. Buradan sonuçları görebilirsiniz. |
Tebrikler sayın tturt, başarılı çalışmalarınızın ödüllendirilmesi de ayrı bir gurur olmalı. Devamını dilerim.
|
Başarılarınızın devamını dilerim. Diğerlerine oy vermeseydim biraz daha iyi sonuç olabilirdi diye düşünmekten kendimi alamadım şimdi. Yarışmaya katılanların tümüne oy verdim. Tartışmasız hepimizin kendisinde olmasını isteyeceği çiçekler.
|
Kocaman tebrikler. :)
|
Elinde fazla japon gülü çeliği olup'ta benimle paylaşmak isteyen var mı :(
|
1 Eklenti(ler)
Uluslararası Hibiscus Derneği'nin tohum müzayedesi 21/11/2014 tarihinde öğle saatlerinde başlıyor. İlgi duyan arkadaşlarımız bu linkten takip edebilirler.
Eklenti 526791 |
4 Eklenti(ler)
Tohumdan ilk çimlenenler..
Verdiği bilgiler eşliğinde bu başarıyı sağlatan tturt a teşekkürler |
2 Eklenti(ler)
Bu da benim hibiskusum.
|
1 Eklenti(ler)
Gece dışarısı soğuk olmasına rağmen hala açmaya çalışıyorlar. Katmerli kırmızıdan ümidi kestim açmayacak. Yalınkat sarı ve kırmızı daha az nazlı.
|
Tohum çimlendirme
1 Eklenti(ler)
Hibiscus tohumları.
Çin'den sipariş ettiğim tohumlar aşırı uzadılar. Yerli tohumlar kısa ve güçlü oluyorlar. |
Kırmızı çiçekli Japon gülü güneydoğu Asya bölgesinde yetişmekte ve adını buradan almaktadır. Kırmızı iri çiçekleri ile göz kamaştırıcı bir güzelliğe sahip olan Japon gülü yaklaşık olarak 10 – 12 cm uzunluğunda çiçeklere sahiptir. Saksıda Japon gülü yetiştirmek isteyenler için oldukça uygun bir bitkidir. Çünkü Japon gülü soğukta yaşayamaz sıcak ortamlar Japon gülü için daha uygundur. Bu yüzden Türkiye’de daha çok Ege ve Akdeniz bölgelerinde yetiştirilmesi daha kolay olmaktadır.
Japon gülünün bilinen en büyük boyutu 2,5 metredir. Japon gülünü düzenli olarak her gün sulamanız gereklidir. Japon gülü tohumlar çoğaltılabilmektedir. Japon gülünün bilinen bir diğer adı da Çin gülüdür. |
1 Eklenti(ler)
Renk değişimini havalara bağlıyorum. Bunu da çok beğendim.
|
japon gülümün dondan dolayı yaprakları soldu zarar gördü nasıl kurtarabilirim?
Merhabalar, evimin balkonunda japon gülü var. Geçtiğimiz birkaç gün hava epeyce soğuktu, zarar görmez diye düşünmüştüm fakat yaprakları soldu. Sanırım gece don yaptı ve dondan zarar gördü. şu an içeriye aldım belki toparlar diye.ne yapabilirim yardımcı olursanız sevinirim.:(
|
Arkadaşlar elime geçen japon gülü dalının yeşil olan dal sürgününu suya koydum koklensin diye odunsu kısmını da toprağa diktim doğru mu yaptım? Koklenmesi ne kadar sürer?
|
Ben 1 ay once dikmistim odunsu celikleri sadece biri koklendi, sadece topragi nemli tuttum sera yapmadim
|
1 Eklenti(ler)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 19:24. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025