![]() |
Sevgili tturt bir sürü hibiscus türlerinizin olduğunu biliyorum ama son paylaştığınız resimlerdeki yaprak yapısı değişik olanlar dikkatimi çok çekti isimleri nedir, ya da ne renk açıyorlar biliyormusunuz?
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
Maşallah, turuncu ve katlı bir arada çok güzel... Benim turuncum yalınkat ve İstanbul'da katlı değişik renk bulmak çok zor :(
|
Sevgili Jezebel bayılmamak mümkün değil biraz daha değişik resimler paylaşırsanız bizler kendimizden keçeriz kesin. :D
|
1 Eklenti(ler)
|
Tabi ki de nefisler. :D
|
1 Eklenti(ler)
Başka bir güzel.
|
Renk harika, şekil de öyle.
Elleriniz dert görmesin. |
1 Eklenti(ler)
Bir ay önce edindiğim çok değişik bir japon gülünün resmini sizlerle paylaşmak istedim.
(Resim netten alıntıdır) |
Şimdi biz bundan 12 cm. bir dal istesek çok ayıp etmiş olurmuyuz?
:D |
Alıntı:
Resim netten alıntıdır. Bana veren kişi küçük bir dal vermişti şu anda üzerinde 3 dal var tuttu ama gelişimi diğer türlere göre çok yavaş ya da havalar sıcak olduğu için yavaş gelişim gösteriyor anlamış değilim. :confused: |
Bir de şu dili dışarıda olanlardan bari bir tane bulabilsem demeyin keyfime..... :D
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 511557 Adres bu Kod:hib08 Çiçeği burnunda kırmızı katmerli (duble) japon gülü, hibiscus (50-80 cm boyda) | Japon gülleri (Hibiscus) |
Evet bundan istiyorum ama malesef stokta kalmamış. :(
|
Zaten fidancılarımızın en büyük sorunu bu:(
Parayı bastırana elindeki son anacı satıyorlar, sonra da böyle... Neyse vardır bir yerlerde. |
Dediğiniz çok doğru sevgili Jezebel, dünyanın neresine gidersek gidelim genelinde bu böyle. :(
Neyse sahip olan arkadaşlarımız vardır sitemizde bizde onlardan minik bir çelik rica ederiz. :D |
eğer isterseniz çeliğinden size temin edebilirim. ama havalar çok sıcak baharıda bekleyebilirsiniz. bir kaç ay önce çelik dağıtmıştım bu türden de göndermiştim.
|
Alıntı:
|
evet sayın lusori, gösterdiğiniz türünden çalıştığım işyerinin bahçesinde mevcut, size çeliğinden temin edebilirim demek istedim. ancak bu aralar çelikleri için uygun mevsim değil, havalar çok sıcak tutma ihtimali yok gibi bahar ayını beklemeniz en iyisi, bahar ayında epey bir çelik paylaşmıştım, hatta bu türünden de paylaşmıştım. o zaman farketmemişsiniz kısmet değilmiş. ilerde hatırlatırsanız size butüründen gönderebilirim.
|
Çok teşekkür ederim sayın Aydındeniz, senenin bağzı zamanları İstanbul'a geliyorum kısmet olursa o zaman haber veririm. İlginiz için tekrar teşekkür ederim.
|
İskenderun'dan getirdiğim çeliklerim...
4 Eklenti(ler)
Haziran başında İskenderun'dan bir kaç çelik getirmiştim kimi tuttu, kimi öldü. 3 aydır sıcaktan ölmesinler diye saplarına ve yapraklarına her gün su püskürtüyorum. 1.5 ay kadar da üstlerini şeffaf poşetle örtmüştüm. Şimdiki durum bu :) bakalım açarlarsa hangi renk olacaklar. Bu arada hepsi yalın kat...
|
Çeliklere devam...
5 Eklenti(ler)
Bu çelik ektiğimde tomurcukluydu ve beyaz açtı, diğer Japon güllerimle yan yana :)
|
Çeliklere devam...
5 Eklenti(ler)
Bu çelik ise biraz büyüdükten sonra tomurcuk verdi ve turuncuya yakın, koyu somon rengi açıyor :)
|
5 Eklenti(ler)
Önceki Japon güllerim de açmaya devam ediyor ;)
|
Alıntı:
Gelişmekte olanların ne renk açacağını bilmiyorum. İki tanesi açtı birazdan paylaşacağım. Yaprak yapıları farklı olanlardan bir tanesi geliştikçe yaprakları normale döndü şu an tomurcuk yaptı açabilirse önümüzdeki günlerde sizlerle paylaşırım. Tohumdan yetişen hibiscusların ne renk açacağı tam bir sürpriz çok farklı renklerde açabiliyorlar oldukça geniş renk çeşitliliğine sahipler. |
Alıntı:
Bu hibiscus'un adı El Capitolio |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 514075 |
2 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Aynı saksıda iki farklı renkte katmerli hibiscus. Aşılama yok kendi kendine oluşan bir durum.
Eklenti 514102 Eklenti 514103 |
2 Eklenti(ler)
Aynı saksıda oluşan çok özel bir durum. Bir kısmı pembe bir kısmı beyaz.
Eklenti 514104 Eklenti 514105 |
4 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Bu senenin çapraz tozlaşmış ilk tohumları. Taze taze ekildi.
Anne Brown Derby x Baba President Eklenti 514129 Eklenti 514130 |
Sayın tturt,
Hibiscuslarınız harika, emeğinize sağlık. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 17:05. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025