![]() |
4 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
756 Numaralı mesajda bahsettiğim çapraz döllenmiş tohumlardan yetişen hibiscuslardan Ekim ayının başında aldığım çeliklerin bu günkü durumu.
Eklenti 455229 Eklenti 455230 Eklenti 455231 Eklenti 455232 Eklenti 455233 |
Satış ilânı açarsanız ilk sırayı almak isterim sevgili tturt.
|
1 Eklenti(ler)
|
Sayın tturt,
Son eklediğiniz fotoğrafların hepsi aynı bitkinin çiçeklerine mi ait acaba? |
Sayın ttrut, tek kelimeyle harikalar:)
|
Alıntı:
|
Bu renkler harika.
|
sayın tturt, gerçekten renkleri harika. Siz tozlaştırmayı fırça ile mi yapıyorsunuz? Bende de 3 ayrı renk hibiscus var onlardan çapraz dölleme yoluyla tohum almak istiyorum ama henüz başaramadım.
|
Alıntı:
|
Sn.tturt harika, sistemli bir çalışma olmuş.
Çok çok başarılı;) Rus seleksyonculara imreniyordum. Sizin de seleksyon çalışmalarınız örnek alınacak türden. Paylaşmaya devam edin lütfen. Bir iz olursa takip eden olur. Teşekkür ederim. |
5 Eklenti(ler)
Uluslararası Hibiscus Derneğinin Soty 2013-2 Sonuçları açıklandı. İlk beş'e girenleri sırasıyla ekliyorum.
Eklenti 455292 Eklenti 455293 Eklenti 455294 Eklenti 455295 Eklenti 455296 |
Yurt dısından getirttiginiz celiklerde hangi yontemi kullandiniz da basarili olmadı ?
İnternette izledigim bir yontem ilgimi cekti, celiklerdeki gozleri tırnak ebatında kesiyor. Anac fideye de "T" seklinde yara acip icine yerlestiriyor. Sirf bu denemeyi yapmak icin satılık odunsu govdeli 1-2 tane japon gulu aramaya başladım. Deliriyorum galiba ! :o:o:o Aranıyorrrrrr, aranıyorrrr satılık odunsu gövdeli japon gülü aranıyor. :D:D |
1 numarali foto benimde favorimdi, Chris'i tebrik etmek lazım... ;)
|
Alıntı:
Çelikler elime yaklaşık bir ay sonra ulaşmıştı. Sanıyorum bu sürede köklenme özelliğini kaybetti. Size daha erken gelirse şansınız olabilir. Yukarıya çelik fotoğrafları eklemiştim hepsi de kısa sürede tuttu. Acele etmezseniz size çelik verebilirim. |
Cok mutlu, musmutlu olurum :D (ağzı kulaklarında zeliş)
|
Benimde perlitte IBA 2000 ile çelik denemelerim var . Şu anda filizler görünmeye başladı. Ama köklenme varmı henüz bilmiyorum. Cesaret edipde bakamıyorum :D
|
Alıntı:
Bende bazılarında IBA kullanıyorum yukarıda örnek olarak eklediğim fotoğraflardaki çeliklerde kullanmıştım. Naçizane tavsiyem merakınızı biraz daha yenin zaten bitki mevsim itibariyle durağan bir döneme giriyor. Bırakın kök yapmaya çalışsın. Zaten köklenme yoksa kısa bir süre sonra filizlenme duracak çeliğin rengi bozulmaya başlayacaktır. |
Fırça ile tozlaşmayı birçok kez denedim ama bir türlü tohum oluşturamadım bende. Şu an sarı japonumda dökülmeyen geçmiş bir çiçek var, umarım kendi kendine tohum oluşturmuştur.;)
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
Sayın tturt maşallah, hepsi tek kelimeyle harika. Emek emek uğraşın sonu mutluluk verici olmuş çok şükür. Üretimlerinizin "firesiz" devamını dilerim. Bu arada çelik paylaşacak olduğunuzda ben de (büyük bir istekle) talip olabilirim umarım ;)
|
2 Eklenti(ler)
Benim bodur Japon gülümde tohum kesesi benzeri oluşum var.
Olgunlaşması için ne yapayım bilmiyorum. Çok heyecanlandım:) Eklenti 462181 Eklenti 462182 Aynı renk veya komşunun gülünden genetik olarak nasiplendiğini umarak bekliyorum.. |
Düşmemesi için fazla sallamadan bekletmek en iyisi.
Bundan sonrası onun elinde . |
merhabalar acaba japon gülünün tohumu neye benziyor bilen var mı
|
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 463005 |
çok farklı renklerde japon güllerinden yazlığımın bahçesine çelikleme yöntemi ile diktim. bu forumdakileri görünce bizimkilerin ne kadar basit kaldığını anladım :(( ben iskenderunda yaşadığımdan dolayı burda bol miktarda japon gülü mevcut çok farklı çeşitleri de var. isteyene çelik gönderebilirim. iklim müsait olduğundan dolayı ben direkt dışarıya bahçede yere dikiyorum. nadiren kışın sıcaklık geceleri 5 derecenin altına düşüyor. şu anda dışarıda sıcaklık 15 derece civarında. çelik paylaşımı yaparsanız ben mutlaka istiyorum. çelikleme yöntemi için özel dikkat edeceğimiz bir şey varmı. ben şu ana kadar pek dikkat etmedim ama tutturabildiğim çok oldu. sanırım sıcak iklim olmasında kaynaklanıyor. herkese güzel günler...
|
Bu sabah mail kutuma gelen mailler beni çok mutlu etti. Çapraz döllenmiş tohumlardan kendi yetiştirdiğim dört hibiscus'u Uluslararası Hibiscus Derneği'nin web sayfasına kayıt için göndermiştim. Bu dört hibiscus'da kayıt onayı almış ve yayımlanmış. Yanlış bilmiyorsam bu aynı zamanda ülkemizden listeye tescil ettirilen ilk hibiscuslar. Bundan sonra açacak hibiscusları da kayıt altına aldırmaya çalışacağım. Bundan sonraki hedefim ise kendi çapraz döllediğim tohumlardan elde edeceğim hibiscusları tescil ettirmek. Böylece hem üretici hem de hybridizer olarak tescil olmak.
Aşağıdaki linklerden tescil bilgilerine ulaşabilirsiniz. İsimler Tturt ile başlıyor. Hibiscus rosa-sinensis cultivars |
Taner bey, bu güzel çalışmalarınızdan dolayı sizi tebrik ederim.
İnşallah tescilli sayınız artar. Sizin adınıza bizde sevindik. Başarılarınızın devamı dileğiyle |
1 Eklenti(ler)
Taner bey çelikler için çok teşekkür ederim.
|
1 Eklenti(ler)
Sevgili tturt çok sevindim, gururlandım.
Beni de heveslendirdin. İki yıldır beklettiğim tohumlarımı bu yaz çimlendirmiştim. Çimlenme oranları çok düştü ama 7 tanesi hayata tutundu. Aralarında Richard Johnson'unkiler de var. :) |
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Dün 44 adet çapraz döllenmiş hibiscus tohumu ektim. Bakalım yeni yılın ilk ekilen tohumları bizlere nasıl güzellikler sunacaklar.
Eklenti 463156 Eklenti 463157 Eklenti 463158 |
Taner bey gerçekten harikalar yaratmışsınız acaba istesem bana da çelik gönderirmisiniz? öyle bir paylaşımınız var mı bilmiyorum forumda görünce şansımı deniyeyim istedim. yazlığımın bahçesininin duvar kenarını tamamen japon gülü yapmayı planlıyorum. sizden çelik temin etmek beni çok mutlu edecektir. emeğinize ilginize sağlık bol çiçekli güzel günler diliyorum.
|
Alıntı:
Bu sene çelikleri dağıttım. Kısmet seneye artık. |
sağlık olsun ilginiz ve emeğiniz için çok teşekkür ederim. gelecek seneye inşallah.
|
2 Eklenti(ler)
Hibiscuslar mevsime göre sıcaklığa göre farklı renkte açabiliyorlar. Tescil olan hibiscuslardan olan tturt first love'un bugün açmış halini ve tescil edilen halini ekliyorum. İlk fotoğraf bugün açmış hali.
Eklenti 463489 Eklenti 463490 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 12:50. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025