![]() |
Benimki dışarda duruyor. Japon gülü bol ışığı ve güneşi sever diye biliyorum. Siz tohumları benden sonra ekmenize rağmen oldukça iyi büyümüşler. Ben çimlendirmekte erken davrandım belki de bu yüzden çürüdüler.
|
1 Eklenti(ler)
Eklenti 99175391 nolu mesajdaki japon gülüm. Budaması hakkında bilgi veren olursa sevinirim.
|
Alıntı:
|
"Japon Gülü" nün tohumu nasıl alınabilir? Çiçek ömrü bitince kendini atıveriyor :) Geriye sadece sapı kalıyor, tohum orada oluşamaz. Acaba düşen çiçeği mi kurutmak gerekir?
Diye düşünürken, Japon Güllerimin dibinde bir yeşerme gördüm. 2-3 hafta geçince anladım ki bebek Japon Gülü geliyor. :) Kendiliğinden saksıya düşen çiçeklerden birisi tohum bırakmış olabilir mi acaba? Aldığımda toprağında vardı desem, 2 kök uzun boylu japon gülü almıştım, küçücük naylon tüptelerdi, ben ikisini birden oldukça büyük saksıya geçirip, bir çuval yeni toprak doldurup diktim. Yani, aldığım bitkinin dibinde eskiden kalma tohum olduğuna hiç ihtimal vermiyorum. Bitkileri bahçe için aldığımdan boylarının uzunluğu hoşuma gitti ancak kışın içeriye aldığımda, yana dallanması teşvik amacıyla, tepeden budasam mı? |
Alıntı:
|
Merhaba
Yeni üyeyim. Epeydir siteyi dışarıdan okuyordum . Pek hoş bir birliktelik ve doğa arkadaşlığı var . Sonunda üye oldum. Benim Bodrumda evim var . Bahçemde yaklaşık 4-5 metrelik 2 kırmızı ve 1 tane 2 metrelik beyaz japon gülüm ve bir yığın bitkim , ağacım var .Gidip geldikçe ilgileniyorum ve onları çok seviyorum. Birkaç gün önce İstanbula döndüm. Gelirken begonvil ve jasmin getirdim . Çeliklemeniz için verebilirim , yarı yetişkinler . kendi bahçemindir . Ancak bir parça hormona ihtiyacım var. Bu arada 50 liralık kocaman paket değilde azıcık bir hormon nereden bulabilirim. Yardımcı olursanız sevinirim. Saygılarımla |
Sitemize hoşgeldiniz Oliver Twist;
Bahçenizin fotoğraflarını ve çalışmalarınızı Üyelerin Bahçeleri bölümünde başlık açarak bizimle paylaşırsanız mutlu oluruz... Bitki ve çelik paylaşımlarınız için "Ücretsiz Tohum, Çelik, Fidan Paylaşımı ve Takas" başlığımızda konu başlığı açılarak paylaşımlarda bulunabilirsiniz... Hormon satışı içinde Sn. Selahattin Yılmaz'ın IBA - NAA Toz köklendirici hormon satışı başlığını incelemenizi tavsiye ederim... Bu başlık altında sadece Japon gülü hakkında ki bilgilerimizi paylaşabiliriz.. Gözünüz ve gönlünüz yeşilden hiç ayrılmasın... Sevgiler ;) |
5 Eklenti(ler)
bunlar da benim güzellerim...
|
4 Eklenti(ler)
devamı..
|
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Sayın Fellez çok güzeller iyi günlerde büyütün.
Uzun zamandır tohumdan filizlendirdiğim ve de ne olduğu anlamadığım çiçeğin önce japon gülü olduğunu çiçek yapısından bu sabah çiçek açınca da Sayın Karınca70'den hediye olarak gelen Hibiscus Luna Pink Swirl olduğunu büyük bir sevinçle gördüm çapını ölçüm 18 cm resimlerini sizlerle paylaşıyorum. Eklenti 100396 Eklenti 100397 Eklenti 100401 |
Alıntı:
|
Sevgili fellez japon güllerin çok harika çeliyin den bizede düşmezmi.
Sevgili arkadaşlar hepinizin emeyine salık salıklı büyütürsünüz işallah. |
Sevgili Sevim4 Ben kırmızı çiçekli'den 2 adet köklendirmiştim 1 tanesini size gönderirim adresinizi yazarmısınız sevgiyle kalın.
|
Alıntı:
|
Arkadaşlar çok teşekkür ederim.
Sevgili güngör ve sevgili felez sevgi nekadar güzel bir şey kalpten sevmek . Çiçek sevgisi aracı oluyor siz güzel dostlarla tanışmayı paylaşmayı. İşallah hep devam eder tekrar teşekkür ederim. Sevgiyle kalın. |
Ben bu gülü yetiştirmeyi çok sevdim, hiç çiçeksiz kalmayıp, balkonumu şenlendiriyorlar.
Mütevazı ve neşeli bir çiçek. İzmir'in çoğu yerinde büyük ağaçlar şeklinde sorunsuz yaşıyorlar. |
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Teşekkür ederim sayın fellez, içerde olduğuna göre önümüzdeki aylarda budayabilirim. Bitkimin boyu bir metre civarında, bunun nekadarını budamam uygun olur?
|
Alıntı:
|
Merhaba sevgili güngör hanım.
Bugün bir paket geldi açtim birde negöreyim. Japon gülü nekadar mutlu oldum ama tepesinden gırılmış hemen diktim. Size çok teşekkürle emeyinize salık. Salıcakla kalın. |
Sevgili Sevim4 güle güle büyütün sevgiyle kalın.
|
merhabalar, nisan ayında bir tane japon gülü almıştım. ağustos ayında beyaz küçük sinekler oldu moralim çok bozuldu yapraklarının arkasına baktığımda küçük yumurtuları vardı en son sinek ilacı sıktım geçmedi, arkasından sabunlu suyla yıkadım. yine geçmedi bende bütün yapraklarını koparttım. geçmeyecek gibi ne yapmalıyım. bütün çiçeklerimde aynı hastalık oldu şimdiden teşekkürler.
|
4 Eklenti(ler)
Sonunda Haziran ayında çeliklediğim katmerli japon gülüm de açtı. Bunun birde diğer renklerini bulsam ne güzel olacaklar.
|
Arkadaşlar çelik **** tohumu olan paylaşmak isteyen varsa özel mesaj atabilirmi acaba?
|
Alıntı:
Evdeki japon gülüne bu fotoğrafları göstersem iyi olacak:)Geçen seneden beri açmıyor bir türlü.:( |
Çok güzel sevgili almira.
Payımıza düşermi inşallah. |
Teşekür ederim arkadaşlar. Daha önce de tomurcuklanmıştı ama çiçekler açılmadan döküldü. Bu seferde döker diye bayağı korkmuştum. Darısı sizinkilerin başına. Çelik konusunda hiçbir sıkıntı yok arkadaşlar. Sağolsun bizim belediyeler bütün parkları kırmızı japon gülü,fırça çalısı,oya ağacı,pavlonya,tesbih ağacı,orkide ağacı,zakkum ,defne yapraklı kartopu,manolya,begonvil şu anda adı aklıma gelmeyen bir sürü ağaçla donatıyor. İnşallah ben başarısız ilk denemeden sonra çelik gönderme işini de öğrenirim de baharda size bir sürü çelik gönderirim.
|
Alıntı:
|
daha önce hiç bir yerde görmemiştim japon gülünü. her bir rengi ayrı güzel. arkadaşlar gülleriniz muhteşem, bol çiçek vermeleri dileğiyle
|
3 Eklenti(ler)
Muğla/Yatağan arasında çiçekçide kırmızı, sarı ve beyaz türleri ufaklar 3TL/ad. büyükler 5TL/ad.
|
3 Eklenti(ler)
Birr iki resim de sarı katmerli japon gülünden.
|
Sevgili almira sıcak memlekette olmanın güzelliği,bizim binbir zahmetle kısıtlı mekanlarda yetiştirmeye çalıştığımız bitkiler oralarda cadde ve sokaklarda.. Şu çelik işide beni çok mutlu etti.Eğer imkan varsa bu dönemdede köklendirme yapabiliriz.Çeliği bir pet şişeyi ortadan kesip içine dikerek üzerini tekrar bantlayıp hava almayacak şekilde nemli olarak gönderebilirsiniz.Japon gülü en güzel bu şekilde köklenir.Eğer imkan varsa alıcı ödemeli kargo ile ben kırmızı,bordo,beyaz ve sarı katmerli japon gülü bulmak istiyorum.
|
Bu gün japon gülü aldım. Katmerli olduğunu söylediler tomurcukları üzerinde... Rengi bilmiyorum, süpriz olacak. Fotoğrafları açtığında çekip sizlerle paylaşmak isterim.
|
2 Eklenti(ler)
|
benim japon gülüm kırmızı, sarısını hiç görmemiştim maaşallah çok güzel
|
3 Eklenti(ler)
Japon gülüm nihayet açtı. Pek çok tomurcuk var ama ben ilk çiçekte eklemek istedim.Yorumlarınızı ve önerilerinizi benden esirgemeyin ne olur...
|
Çok güzel görünüyor sayın Nejla K. Güle güle büyütün. Rengi kırmızı mı? Fotoğrafta mı öyle görünüyor?
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 23:47. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025