agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Çalılar (https://www.agaclar.net/forum/calilar/)
-   -   Japon Gülü (Rosa rugosa) (Japanese Rose) (https://www.agaclar.net/forum/calilar/15426.htm)

Mutlu Kutlu 04-08-2010 20:05

Ya böyle bir gül yok dünya üzerinde. Tomurcukken boyanan gül resimleri bunlar:))

Hadi var diyelim, tohumdan aynı gülü üretebilmek milyonda 1 ihtimal:)
Milleti dolandırılmaya sevk etmeyelim lütfen:)

Adalet Yağcı 05-08-2010 09:57

Çok haklısınız Mutlu bey, insanın önce aklını başından alıp, sonra "naniiik" yapıyorlar.
Eskiden nergisleri mürekkepli suda bir kaç saat bırakıp onun yavaşça maviye boyanmasını izlerdik.
Onun gibi bir şey olmalı.

Jezebel 05-08-2010 11:02

Zaten göndermiyorlar hocam , yoksa 5 tohumun ücreti beni iflas ettirmez ;)
Ben deneyip görme taraftarıyım ...
Ama haklı olabilirsiniz , mesela mavi küpe olarak spariş edilen bitki mor- eflatun bir şey çıktı ;(

Jezebel 27-03-2014 18:59

1 Eklenti(ler)
Rosa rugosa açtı:)


Eklenti 478936


...

Muda 28-03-2014 11:45

Sayın jezebel;
Bu gülü tohumdan üretim dışında bizim güllere göz aşısı ile çoğaltmaya çalışmak çok daha kolay ve daha kuvvetli olmaz mı ?

Türkiye'de yetişen yabani güller renk tonu farklılıkları oluyor. Sadece mayıs gülü (ısparta gülü) kokulu olmakta. Yabani yetişen diğerlerinde ben koktuklarını duymadım. Benim dağbağda çok büyük yabani güller doğal olarak bulunmakta. Çit olarak Isparta gülü üretimi denemekteyim.

Bizim bölgede çok az olan yabani sarı güllere ait fotoğraflar da aşağıdaki linkte bulunmakta. Sarı güller çok fazla büyümemekteler.

http://www.agaclar.net/forum/ege-bolgesi/5106.htm

Jezebel 28-03-2014 19:23

Tohumdan değil de fidanlıktan aldım. İzmirli arkadaşlar Ege Ünal Çiçekçilik Seracılık'ta bulabilirler.
Aldığımda üzerinde meyve vardı, yedim çok lezzetli, içinde kuşburnunda olduğu gibi ince tüyler yok.
Gülüm çok kokulu.
Sahip olanlar bilir. Isparta gülü kadar diyebilirim.
Bu gülü asıl meyvesi için yetiştirmeyi düşünüyorum.
Meyvesi kuşburnu gibi ama çok iri ve etli.
Yani tam marmelat yapımı için uygun.
Kuşburnunun da çiçeği kokulu ancak kanca gibi dikenleri olur, tecrübeyle sabit.
Rosa rugosa'da bu tarz dikenler yok.
Bahçedeki güllere göz aşısı denenebilir, ancak cesaretim yok.
Zamanını da bilmiyorum.

Muda 28-03-2014 22:27

Sayın Jezebel; anlattığınızla ikinci bir özellik daha ortaya çıkardınız. Acaba bitkinin gövdesinde dikenler yok mu. Kuşburnu marmelatını yapmayı bir kez denedik. Eşim bir daha yapmayacağını söyledi. Satın aldıklarımızı da hiç beğenmedim.

Gül için T göz aşısı zamanı vişnelere ben düştüğü zaman başlamakta olarak öğrenmiştim. Lise yıllarında gözü tam göz üzerine getirerek göz altındaki yuvarlak gibi olan kısma zarar vermeden yapıyordum. Uzun yıllar oldu yapmayalı. Bu yıl muhtemelen yeniden deneyeceğim. Aldığım gözü göze getirmeye gerek olmadığını başka uygun bir yere de yapılabileceğini öğrendim. Aşı yaptığım yerin üzerinde sadece bir göz bırakıp aşı tuttuktan sonra onu da kesiyordum. Bu yıl ilk defa iki çeşit aşı denemesi yaptım. Sizin bir sözünüz vardı. Elinizi korkak alıştırmayın. Nasıl olsa denemeden aşının tutup tutmayacağını bilemezsiniz. Kızılcık kalemi olunca elimizde de yabani kızılcık olmayınca alıç benzeri tek çekirdekli olana çekirdek ve meyve rengi tuttuğu için aşı yaptık. Nasrettin hocanın yaptığı göle maya çalmaktan daha tutma ihtimali var. Mevsim çok dengesiz olsa da bütün aşıların ne olacağını merakla bekliyorum.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:38.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025