![]() |
2 fulün biri tenekede, diğeri ise plastik bir kabın içinde ekili. Her ikiside güneşin altında dış mekanda (balkonda) bol güneş altında. İyi görünüyorlar ...şimdilik yani :)
|
Benim ful çiçeğim hala düşünüyor. Bir hareket yok. Hiç güneş görmeyen fakat aydınlık bir yere koydum.Merakla takip ediyorum. İnşallah kısa zamanda yeni yapraklar çıkarıp büyümeye başlar.
|
Bu sabah baktım daha önce gelen 2-3 yaprak çıkartmış son gelen de fazla birşey yok.Oda anca alışır İstanbul'un havasına .Şu anda ters giden bir şey yok hevesle çiçeklenmelerini bekliyorum;)
|
"Çiçeklenmelerini mi?"
Çokça erken bir beklenti değil mi, yoksa ben mi yanlış düşünüyorum ??? |
Çiçeklenme olabilir.Benimkinde sanırım bir tomurcuk var.Heyecanla bekliyorum.Daha çok küçük ama.Sayın Hfz çok iyi bakmış sanırım.İnşallah açacak.Çelik le çoğatılmış.Bendeki Çelik Baya bir kalın.İnşallah açar ve kokusunu duyarım.Benimkiler daha poşette.Fırsatını bulup saksılara dikemedim.Daha doğrusu tenek bulamadım.Ancak Pazar günü yapabilecem.İşten geç çıkıyoruz.Vakit olmuyor.
|
Ben dün toprağını azıcık eşeleyip domates kabuğuyla besledim ve üstünü örttüm. Bakalım ne olacak.
|
Domatesin suyunu sıkıp versek nasıl olur.
|
Ben de bugün kabak verdim. 1 tatlı kaşığı kadar kabağı toprağa koydum üstünü kapattım. Minicik bir yaprak çıkıyor.;)
|
Valla garip bir bitki, belki sever.
Koklanmıyor, sebze ile beslenmeyi seviyor. Ne yapacağı belli olmaz. Nazlı nazlı... |
Alıntı:
Sevgili Benben, Benim fulümün durumu da aynen sizinki gibi. Balkonda rüzgardan korunaklı öğleden sonraya kadar güneş gören bir yerde ama ne bir yeni yaprak var,ne de tomurcuk. Galiba saksı değişiminden sonra bitkinin bir alışma devresi oluyor, bu süreden sonra belki gelişme başlayabilir. Siz de tenekeye yeni aldınız diye biliyorum. Yakında hareketlenmesini dilerim. Sevgiler |
Vallahi, benimkiler halen daha hfz'nin yolladığındaki siyah fide naylonundalar; yarın minik bezelye konservesine almayı planlıyorum...
Ama daha önceki mesajlarımda belirttiğim metodlar mini mini ikişer sıra yaprak vermeye başladılar... Nem istiyorlar anladığım kadarıyla... |
1 Eklenti(ler)
Yeni sürgün.
|
Benim ananemin aşağı yukarı 25 senelik fulü var. Dibinde minicik bir ful çıkmış. Minik ful biraz büyüdükten sonra ananem fulünün saksısını değiştirdi. Küçük fulüde saksıya koyup bana verdi. Yukarıdaki fotoğraftaki gibi yeni sürgün veriyor.
|
Sevgili Ada ne güzel . Benimkinde de minicik bir yaprak var ama böyle canlı değil. Maşallah...
|
Selamlar
Baştan sona okudum;
Sevgili Hfz; Bu kardeşliğe katkılarınızdan ve azminizden dolayı kutluyorum sizi. Tebrikler. Sevgili adabayrakoğlu; Ful'ünüze bayıldım, koklayınca başına gelenlere üzüldüm. Ama sürgünü çok mutlu edici:) |
Benimde Ful'üm var..
Cumartesi günü bende bir ful sahibi oldum :)
Çok şirin bir ful'üm var artık benimde. Daha önceden tanımadığım için bu çiçeği; henüz dikemedim torbasında duruyor. Geldim konuyu baştan sona okudum. Şimdi gidip güvenle dikeceğim. Yarın resimlerini eklerim, Sevgiler. |
Ful'üm
Dayanamadım, gittim resmini çektim. Yarın dikeceğim. İşte benim güzeller güzeli ful'üm.
|
Sevgili arkadaşlar,
Çok ara vermişim, heyecanla her yazan arkadaşa tek tek yazmak istedim ama çok yer kaplayacak..:p Sevgili Adabayrakoğlu, yeni filizini görünce ben bile heyecanlandım...;) Umarım bu yıl yine çiçekler verir sana, belli ki keyfi yerinde.. Minik Fullerinde hareket göremeyen arkadaşlara üzüldüm ama, aynı zamanda hemen hemen aynı büyüklükte olmasına rağmen bazı arkadaşların Fullerinin yapraklar vermeye başlamış olması da aynı derecede sevindirdi.. Sevgili qxyl, iyi ki aldırmışız sana Ful.. Gerçekten çok güzel ve sağlıklı bir çiçek.. Güle güle büyüt nazlı Fulünü. Aramıza hoş geldin..;) |
Sayın hafız benimkiler filizde veriyor.Hele bir tanesi tomurcuk.Hergün başındayım.Dün kuru domates haşlamıştım.Onun suyunu diplerine doktüm.Bir açsa bir kokusunu duysam.
|
Çığlık efekti koyacaktım ama olmadı!Sevinç nidalarım üst sınırda FUL de çiçek gördüm bu sabah .Tek gözüm açık uykudan kalkar kalkmaz ilk işim çiçeklerimi kontrol etmek oluyor.Bir de ne göreyim?Fulde bir adet çiçek ,sağdan baktım soldan bakTım bu ne diye?Resmen çiçek açıyor .;)Ay ne mutluluk oluyormuş böyle,ilk kez bir ful çiçeği göreceğim ,hatta uzaktan da olsa koklayacağım;)Darısı diğer arkadaşların başına;)AMİNNN
|
Yok canım! O minicik fideler çiçek mi açıyor?
Yazınızı okuyunca hemen kalkıp benimkine baktım.. Benimki neredeyse 1 metre oldu hala bir emare göstermedi çiçek gibi.. :( Bol bol boy veriyor. Tekrar okusam sizin neler yaptığınızı iyi olacak sanırım..:mad: Sevgili Elfogi ve Benben1967, İnanılmaz sevindim sizin adınıza. Çok erken çiçeklendi sizinkiler, demek ki çok mutlu bebişleriniz..:p Tebrik ederim sizleri .. |
HFZ'ciğim ilk yolladığın çiçek açıyor.İkisini aynı tenekeye dikmiştim,balkonun kenarında sabahtan akşama kadar güneş görüyor .Hatta şimdi gidip bir kez daha baktım bir çiçek kesin ,galiba 2. çiçekte yolda geliyor, yaprağın birinin yanında minicik bir çıkıntı çiçek formunda başkaldırmış gibi;)Ben öyle domates,kabak falanda koymadım diplerine .Sadece 2 kez vitamin koydum ,anlatamayacağım kadar çok mutluyum.HFZ çok teşekkür ediyorum tekrar sana .Sen olmasaydın ben hala ful arıyordum.;)
|
Çok sevindim Benben1967'ciğim.. Bu mutluluğa vesile olmak da apayrı bir mutluluk benim için..
İnşallah yakında çiçeklerinin resimlerini koyarsın da gözümüz gönlümüz açılır.. Sitemizde 'Bilin bakalım bu ne?' başlığında dikkatimi çekmişti. 45. sayfa Sevgili Zenfree sormuş ve aşağıdaki bilgileri vermiş cevaplarken: -Dr.Masaru Emoto donmuş suda oluşan kristallerin kendilerine belirli düşünceler yoğun olarak yönlendirildiğinde değişiklik gösterdiğini keşfetmiştir (düşüncenin şekline göre su kristalleri değişiklik gösterir). Dr.Emoto’nun su araştırmasını bu kadar popüler kılan nokta ise onun bu araştırma ile ispat ettiği düşünce ve duyguların fizik realiteyi etkilediği gerçeğidir. Aynı yerden alınan su örneklerine yazılı ve sözlü kelimelerle veya müzikle değişik niyetler, düşünceler yönlendirildiği, odaklanıldığı zaman ‘’su kendi ifadesini değiştirmektedir’’. Yapılan deneyler sonucunda çok temiz kaynaklardan gelen su örneklerinin ve kendilerine sevgi dolu sözcükler söylenen su örneklerinin aynen kar tanelerinin modeline benzeyen çok parlak, yoğun motifli, simetrik ve çok renkli desenler oluşturdukları görülmüştür.- Çiçeklerimiz sevildiklerini çok çok iyi biliyorlar..;) |
Alıntı:
Eee hayırlı olsun, benimkindede bir tomucuk var inşallah darısı benim başıma. Güle güle büyütün. |
İnanamama Mesjıdır, Mümkün Olsaydı Hayret Nidaları da Eklerdim...
Alıntı:
Alıntı:
Nasıl olur!?:eek: Benim bebişler daha ancak 1 karış boydalar ve sadece mini mini yaprakcıklar çıkarmaya çalışmakla meşguller!!!:mad: :mad: Sizlerinki nasıl olur da çiçek açar, 1 metreye varır?!!:confused: :confused: Hfz, nedir, nasıldır? Bana genetik hatalar mı denk geldi yoksa??? ;) |
Alıntı:
Bitki garip. Dikkatli davranmak lazım. |
Lerdemir sana katılıyorum.;)
Hatta benim fulü kınıyorum.:D ( Daha doğrusu kendimi :( iyi bakamıyorum galiba) |
Alıntı:
Çok güldüm Sevgili Lerdemir, Allah da sizi güldürsün.. (Farkettiyseniz sizinki biraz daha torpilli aslında..) Ama arkadaşların Ful'lerinin bu kadar çabuk çiçeklenmesini ben de kıskandım doğrusu!:dilli: Benimki de bir boy bir boy maşallah.. Ama çiçek derseniz yok!:mad: Üstelik domates kabuğu koyduğum halde. Bir de tenekeyi deneseniz derim ben.;) |
Hfz inşallah kış gelmeden bir çiçeğim daha olur.
Onu uzaktan sever koklarım artık. Etobur bitkiler gibi cezbedip kendine çekiyor, ondan sonra ceza olarak sararıp soluyor.(Burnumu ısırmadı en azından) |
Merhaba
Alıntı:
|
Elfogi sen kokuluları seviyorsun ama bunu sakın burnunu dokundurarak koklama.
|
Arkadaşlar Ful bir kere mi açıyor.Yok yaz boyu açar mı?
|
1 Eklenti(ler)
benim babaannemin vardı ve yaz boyu açardı ama benimkinde tık yok sadece yaprak var.
|
Maşallah çok güzel büyümüş.Çiçek açtıran gübre verin.Domatesi denedinizmi.Birde ben limon tuzlu su ile suluyorum.
|
Eve gidince hemen bunları deneyeceğim ama limon tuzunun oranı nasıl olmalı çok fazla olursa bitkiye zarar verirmi acaba teşekkürler.
|
0,5 lt pet su kabına 2 adet koyup suluyorum.Bunu sardunyalara uyguluyorum.
|
Limon tuzu mu? Nasıl yani?
Asitli olmaz mı? |
Alıntı:
İnanmıyorum size!:dilli: Hem de poşetteyken.. Saksıya bile almamışsınız hala.. Benimki niye açmıyoooorrrr!:mad: :mad: |
Hergün değil.Haftata bir.Yalnız domateste asitli.Sanırım Asitli toprakları seviyor.Domates kabak yediğine göre :)))))
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 01:44. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025