![]() |
Merhaba sevgili nrş Konyada oturuyorum İzmirde değil, İzmirliyim 15 gün sonra İzmire tasınacagım.Herkes düz gider ben tersine :) Konyada yasemin arıyorum İzmire götürcem :) Biran önce yasemin edineyim İzmirde balkonumda bakarım diye İzmire gitmeden sabırsızlanıp burdan alayım dedim.Ama benim istedigim sizinde bahsettiginiz sarmasık gibi heryeri mis gibi kokutan yasemindi. Onu da İzmirden alıcam artık. Hatta yazlıgımızın arkasında bir evde cok güzel cicek acan yasemin var ondan dal alsam yetişir mi acaba onu da cok iyi arastırıp ögrenmek lazım hic anlamadıgım seyler yeni yeni merak sardım.İlginize cok tesekkür ediyorum :)
|
Tekrardan merhaba. Öncelikle taşınmanız hayırlı olsun.
İzmir 'de oturduğunuzu düşünerek kıskanmıştım , yeniden oraya taşınacağınızı öğrenince daha da kıskandım. :) (Şaka şaka tabi ki...) Ben de Ege'li olarak en kısa sürede İzmir'e veya yakınına göçmek hep hayalim. İzmir'de bulursun sorun değil. Sana yeri tarif ederim... |
Öyle iyi anlıyorum ki sizi ben Konyaya tasınalı 9 ay oldu yapamadık olmuyor İzmire alısan bir daha ayrılamıyor dönüyoruz:) Tesekkür ederim bulamazsam mutlaka dediğiniz yere bakıcam :)
|
sevgili nrs mesaj kutunuz dolmus sanırım son gönderdiginiz mesajı aldım fakat yanıtımı kabul etmiyor bilginize :)
|
selamlar herkese benim fulümünde gelişmiş yaprakları kuruyarak dökülmeye başladı ama dallardan yeni sürgünler çok sağlıklı geliyor ayrıca üzerinde de birçok örümcek ağı var bir türlü kurtaraman okadar çiçekten sadece fulde olmasıda çok ilginç sizce ne yapmam gerekiyor?
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Grand Duke Of Tuscany 'nin pembesi de oluyor mu:confused:
Çiçek festivalinden almıştım... Eklenti 409999 . |
Ful Yasemin
1 Eklenti(ler)
Kış boyunca çayını içtiğim Yasemin, sonunda kendini ve o muhteşem kokusunu gösterdi. Özlemişim...
|
benimki
2 Eklenti(ler)
Benim geçen sene aldığım ful çiçeği pek büyümedi , sadece bir yan dal çıktı , aldığımda çiçekliydi hala çiçek açmadı .
Bir de bir dal gördüğünüz gibi küçücük yapraklı kaldı ve o yapraklar kurudu neden olabilir ? |
Bence ful ünüzü artık balkona alabilirsiniz ve toprağına arada bir çekirdekleri alınmış domates koyun. Ben öyle yapıyorum ve bolca suluyorum. Maşallah çok iyi durumda...
|
1 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
Günaydın pamuk prensesim:) Güzel yüzünüzü gördüm nihayet...Beni mest eden parfümünüzün markası ne?:)
|
Merhaba. Geçen hafta Datça'dan aldığım fulum çiçek açtı, aman Ya Rabb bu ne rayiha bütün balkonumu müthiş koku sardı. :D
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Bu yıl ki Full çiçeklerimden ...
|
merhaba arkadaşlar ful çiçek tomurcuğu oluşmaya basladıktan sonra kaç gün içerisinde tamamen açmış oluyor benim ful bayağı nazlı çıktı biraz biraz gelişiyor ama 10 gün oldu daha açılmadı ama sürekli katmerleniyor gibi
|
Bitki besini verirseniz mayıs ayından itibaren sürekli tomurcuk çiçek üretiyor, besin vermezseniz bitki güç topladıkça çiçek açmaya çalışır. Sizin ful da kendi kendine besinsiz açmaya çalışıyor olmalı, bu yüzden 7-10 gün içerisinde çiçeği açılmış olması gerekirken geçikmiş. Yakında açar,
Alıntı:
|
merhaba ,
ful cicegim 2 ayri dali da 1.5 metreyi geçti . Arap yaseminim 2 ayri dali da 4 metreyi geçti . beyaz hanimelim de 2-3 metre oldu hepsinin de 2.senesi doldu , hiç çiçek açmadi . gübresini suyunu veriyorum , cam balkonda batiya bakan cephede duruyor balkon cami acik hava aliyor , gunes de aliyor . sorun ne olabilir, yapraklari koyu yeşil hepsinin de ,ama hanimeli sik sik yaprak dokuyor çiçek açmasi için hormon vs. kullanmalimiyim , yârdim rica ediyorum |
1 Eklenti(ler)
selamlar, sizce ful'ümün budama zamanı gelmişmidir?
bu yaz çok verimli geçirdi üzerinden çiçekleri eksik olmadı seneyede aynı olsun istiyorum. |
Yokmudur hiç fikri olan acaba?Fulümün formundan pek memnun değildim fazla dallı budaklı çok yer kaplıyor balkonda biraz küçültmek istiyorum aynı zamanda bol bol da çelik almak istiyorum.Sizce budama yapmam doğru olucakmı fulüme.
|
Merhaba arkadaşlar ful çiçeğimi çoğaltmak için bu mevsim uygunmu acaba dallardan birisi aldı başını uzadı neredeyse 50-60 cm kadar uzadı. Eğer çelikleme yapılabilirse kaç cm arayla çelik almalıyım ve kaç cm toprakta olmalı vs. Bilen arkadaşlar detaylı anlatabilir mi?
|
İthal Yasemin / Arap Yasemini / Ful Yasemin / Rhyncospermum jasminoides Üretilmes
Merhabalar,
Bahçemizde aşağıda fotoğrafı olan "ithal yasemin" diye zamanında satın aldığımız bitkiden var: http://www.agaclar.org/RESIMLER/ICER...des-cicek2.jpg Bu bitkiyi üretmek, çoğaltmak istiyorum. Yaptığım araştırmalar sonucunda bu bitkinin farklı isimlerle anıldığı bilgisine ulaştım: - İthal yasemin - Arap yasemini - Ful yasemin - Rhyncospermum jasminoides Doğru adlandırmanın hangisi olduğunu bilemiyorum. Daha önce bu bitkiden çelik alarak üretme deneyimlerimiz oldu. Fakat hepsi başarısızlıkla sonuçlandı. Yine yaptığım araştırmalarda köklendirme jeli gibi kimyasallar kullanılabileceği bilgisine de ulaştım. Çelikle üretim başarısını arttırmak amacı ile bir çok farklı tavsiyeler var. Doğrusu biraz aklım karıştı. Bu konuda tecrübeli olan arkadaşlar acaba bu bitkiyi çoğaltmam konusunda yardımcı olabilirler mi? Teşekkürler :) |
Alıntı:
|
Bu çiçeği Eminönü'nde bulabilir miyim?
Bilgisi olan var mı? |
Alıntı:
Arap yasemininden bahsediyorum tabi. Başlıkta bir çok yasemin türü işlenmiş durumda... |
bende epey oldu o tarafa gitmeyeli ama hala varmış duyduğuma göre.
Evet arap yaseminini sormuştum. Ama plumerialar da çok güzelmiş gerçi o kadar çok cinsi varki. Acaba onu da bulabilirmiyim?Annemle bir aksilik olmazsa haziran gibi bir eminönü turu atalım diyoruz. |
yardıma ıhtıyacım var kızlar 2 ay önce aldıgım ıkı yasemınden bırı öldü :( ne yazıkkı arap yasemınımdede işler pek yolunda gıtmıo önce cok sevındırdı benı bır suru yenı surgunler verdı cıcek actı ama suan verdıgı butun yenı surgunlerı kurudu ve neredenya %50 yapraklarınıda kaybettı .bu yasemınımıde kaybetmek ıstemıorum teneke dıkılmesı geektıgını soyleyen arkadaslar var tenekeye dıksem **** demır falan koysam toraga kurtara bılırmıyım gubresını vıtamınlerını verıorum suyunada dıkat edıyorum napmalıyımm kızlar foto atmayıda bılmıorum buraya ata bılsem benı daha ıyı anlardınız nolur yardım edın ya ölmesin :(
|
Alıntı:
Öncelikle foruma fotoğraf nasıl yükleriz; Buraya bakalım http://www.agaclar.net/forum/sik-sor...avuzu/6256.htm Yasemininizi bir görmek elbette faydalı olurdu. Yıldız yaseminin bu dönemde bir onceki yıldan kalma bir çok yaprağını dökmesi normaldir., Ancak yeni çiçek veren sürgünler kurudu demişsiniz. Bu bir sorun olduğunu gösteriyor. Demir saksıya almanız şu durumda bitkinize bir fayda sağlamaz. Bitki sağlıksızsa verdiğiniz vitaminin de bir faydası olmaz. Bir fotoğraf koyabilirseniz toprağını da göeceğimiz şekilde, ve uyguladığınız bakım, konumu, aldığı ışık miktarı hakkında da biraz daha detaya girerseniz, daha sağlıklı bir şeyler söyleyebiliriz. |
Alıntı:
ilginize çok teşşekür ederim akşama eve gıder gitmez foto koyucam bırden bıre madagaskar yasemınımı kaybetım ama sunuda söylemelıyım ki 20 gün önce kumlu bıt denılen canlıları fark etım ve kurtulduk arap sabunu tarıfı vermıslerdı onu uygumladım ve suan ızı bıle yokk yanı ama onlardan mı kaynaklıdır bilmiorumm :( |
Alıntı:
Tahminim ortam veya sulama ya da toprağın çinsinden kaynaklandığıdır ama dediğim gibi görmek lazım. |
3 Eklenti(ler)
son hali bu şekilde daları daha net olsun diye iple bir araya topladım sadece :(
|
Alıntı:
Bitkinizi müsaitse balkona açık, aydınlık, havadar bir yere alın. Kurumuş dalları uzaklaştırın. Toprağın üst kısmı kurumadan sulamayın. Kabının altında su biriktirmeyin, ve bu safhada gübre vs vermeyin. Bunları bir müddet uygulayın, toparlanıp yeni sürgünler gözükürse ne ala, yoksa bir de saksı değişimi yapmak gerekebilir. |
aslında yasemınım terasımda duruyo resım ıcın daha ısık alan bıryere cektım saksıyı ilginize çok teşşekür ederim ilk
|
Alıntı:
|
Ful Arıyorum
Selam,
Ben ful arıyorum. Nereden alabilirim. Yardımcı olursanız sevinirim... |
arkadaşlar bahçe çiti için arap yasemini arıyorum. acaba ankara ikliminde bir sorun olur mu? ankara'da nereden satın alabilirim?
|
1 Eklenti(ler)
Arap yaseminimden misafirlerimiz eksik olmuyor çok şükür ;)
|
Alıntı:
|
pervane çiçekli yasemin/yıldız yasemin(Trachelospermum jasminoides)
|
Evet bu pervane çiçekli yasemin...
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 05:57. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025