agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Çalılar (https://www.agaclar.net/forum/calilar/)
-   -   Mavi Kelebek Çiçeği (Clerodendrum ugandense) (https://www.agaclar.net/forum/calilar/12528.htm)

neşride 06-08-2011 12:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevim4 (Mesaj 844449)
Gözün aydın neşridecim,tohumları nerden almıştın?benimde çok isdeğim bir sarmaşık.

Teşekkür ederim sevgili sevim4,

Gittigidiyor'dan almıştım. onur1972'den. Ama sanıırım artık satışta değil.

sevim.K 09-08-2011 17:49

2 Eklenti(ler)
Mavi kelebeğim:p

iris41 09-08-2011 20:41

İnanamıyorum gercek kelebek gibiler ne hoş :p baştan sona okuyayım cok güzelmiş .bu kelebeklerin sarısı yokmu :D

Periş 10-08-2011 10:42

Sevgili Sevim çok güzeller maşallah bayıldım...

İremsıla 10-08-2011 11:03

Sevim hanım,kebekleriniz çok zarif görünüyor.muhteşem sanki uçacakmış gibi güle güle büyütmeniz dileğiyle...

sevim.K 10-08-2011 13:26

Ben teşekkür ediyorum arkadaşlar:). Gerçekten çok güzel bir çiçek ve çok mutluyum özellikle çiçeklerini gördükten sonra aldığım için:)

neşride 10-08-2011 14:19

Sevim hanım, gerçekten de bitkiye kelebek konmuş gibi. Çok şirinler.

Ben de çimlenen kelebeklerimden iki tanesini birer gün arayla saksıya aldım. Büyümeye başladılar, ikinci sıra yaprakları çıkıyor. 1. numara önden gidiyor, yaprakları irileşti biraz. Ama 2. numaranın da ikinci yaprakları iyi gelişiyor. 3. numara iyice kendini gösterdi. 4 numara tek yaprak çıkmıştı ama onun da ikinci yaprakları geliyor.

acemifüsun 10-08-2011 14:59

Sevgili Sevim hanım çok güzeller:) Yarı gölgede, toprağı hiç susuz kalmasın demişti deneyimli arkadaşımız:)
Sevgili neşride tohumlarınızın çimlenmesine çok sevindim, sağlıkla büyütün:)

sevim.K 10-08-2011 15:09

Evet füsun hanımcım vakumla emer gibi su emiyor:p Yeni çiçekler açtı. Yine fotoğrak çekeceğim.

gülenmelek 10-08-2011 18:19

Şimdi kaba bir tabir var ya "damdan düşer gibi" galiba öyle olacağım ama biz bu mavişin tohumlarını nerden buluruz, ya da forumda paylaşıma açılıyormu ve ya forumda tohum satışını yapan var mı? E sevmemek mümkün mü bu güzelliği, ne yapayım. Elinde olmayınca, nereden bulunacağını da bilmeyince konusuna sormak gerek ;)

sevim.K 10-08-2011 19:07

Tohumu gitti gidiyorda satılıyordu hala satılıyormu bilmiyorum. Bana bitki Almanyadan geldi. Bakmayın çiçeklerine bitki boyu henüz on beş santim kadar. Yani büyümesi lazım biraz:) Tohum olursa saklarız neden olmasın.

gülenmelek 10-08-2011 20:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevim.K (Mesaj 845848)
Tohumu gitti gidiyorda satılıyordu hala satılıyormu bilmiyorum. Bana bitki Almanyadan geldi. Bakmayın çiçeklerine bitki boyu henüz on beş santim kadar. Yani büyümesi lazım biraz:) Tohum olursa saklarız neden olmasın.

Sevgili sevim.K boyu 15 ama çiçekleri... maşallah diyeyim, gerçi renkli gözün zararı olmazmış ama diyeyim yine de, sevgiyle baktım çünkü ;) Umarım olgunlaşır, tohum verir, saklarsınız. Olur ya bir de paylaşırsanız eh benim gibi belki onlarca kişi de sevinir o zaman ;) Sağlıklı büyür inşallah ;)

neşride 10-08-2011 22:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi acemifüsun (Mesaj 845764)
Sevgili Sevim hanım çok güzeller:) Yarı gölgede, toprağı hiç susuz kalmasın demişti deneyimli arkadaşımız:)
Sevgili neşride tohumlarınızın çimlenmesine çok sevindim, sağlıkla büyütün:)

Teşekkürler sevgili acemifusun. Biraz büyüsünler, birine Quisqualis İndica kardeşi aramaya çıkıcam. (ilgilenenlere duyurulur :) )

sevim.K 11-08-2011 01:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi neşride (Mesaj 845938)
Teşekkürler sevgili acemifusun. Biraz büyüsünler, birine Quisqualis İndica kardeşi aramaya çıkıcam. (ilgilenenlere duyurulur :) )

Ben anlayamadım sevgili neşride, Quisqualis İndica sayfasına baktım bütün gün, çiçeklere. İnternette nereden tohum alabilirim diye baktım. Çok güzel bir sarmaşık, hele çiçekler. Bulma imkanınız var mı? Eğer varsa bende almak isterim.

Periş 11-08-2011 08:00

Bulma imkanımız varsa bende alabilirim bilgilendirirseniz çok sevinirim...

neşride 11-08-2011 08:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevim.K (Mesaj 845979)
Ben anlayamadım sevgili neşride, Quisqualis İndica sayfasına baktım bütün gün, çiçeklere. İnternette nereden tohum alabilirim diye baktım. Çok güzel bir sarmaşık, hele çiçekler. Bulma imkanınız var mı? Eğer varsa bende almak isterim.

Sevgili Sevim, aslında elinde Quisqualis İndika olup da, Mavi kelebek çiçeği de olsun isteyen varsa, fide/çelik takası yapabiliriz niyetiyle yazmıştım o mesajı.

Ama, Ebay üzerinden alışveriş yaptığım bir yer var. Nadir ve kokulu tür bitkilerin tohumları var elinde. Hem Quisqualis İndica, hem de Mavi kelebek için mesaj gönderdim, bulabilirmiyiz diye. Cevap olumlu gelirse, ortak bir paylaşım yapılabilir.

neşride 11-08-2011 22:10

Maalesef, sorduğum yerde iki bitkinin de tohumu yokmuş. İki bitki de varmış ama henüz tohum yapacak kadar büyük değilermiş.

sevim.K 12-08-2011 19:09

3 Eklenti(ler)
Yeni kelebeklerim;)

neşride 12-08-2011 19:19

Sevgili sevim. K, çok güzeller... Üzerlerinde de bir sürü tomurcuk var. Dökmemişler demekki. Aslında dayanıklı bir tür galiba. Çabuk toparlamışlar kendilerini.

Kelebekleriniz nerede duruyor. İçeride mi, dışarıda mı? Belki çiçekleriniz tohum da bağlarlar, kimbilir?

Periş 12-08-2011 19:59

Sevgili Sevim çok güzeller maşallah güle güle büyüt canım ellerine sağlık sevgiler...

zbk74 12-08-2011 21:29

bu bitkiye sahip olabilmek mutluluk vericidir eminim.:)tam olarak hangi mevsimde çiçeklenmeye başlıyor,ne kadar çiçekli kalıyor ve dış mekanda da yetişiyormu acaba?tecrübelilerden bilgi edinmek isterim..şimdiden teşekkürler

sevim.K 13-08-2011 06:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi neşride (Mesaj 846611)
Kelebekleriniz nerede duruyor. İçeride mi, dışarıda mı? Belki çiçekleriniz tohum da bağlarlar, kimbilir?

Kelebekler içerde duruyor. Alışsınlar biraz sonra çıkarırım diye düşünmüştüm. Ancak yirmi gün oldu geleli. Şimdide yağmurlar başladı. İlerde yine hava açarsa çıkaracağım. Ama güvenemiyorum.

Bir ablamın gönderdiği mavi yasemin fidesini saksıyla cam önüne koydum. Akşam eve giderken almayı unutmuşum. Okula geldim baktım saksı yok.

Eve getireceğim okuldaki bitkileri yavaş yavaş ama aynı güneşli ortamı pek sağlayamam. Ağaçlar çok büyüyünce gölgemiz arttı.

Dikkatimi çekti antenlerde polen var internetteki fotoğraflarda. Benim çiçeklerde antende polen yok. Tozlaşma olamıyacak bu durumda. Polen yakalarsam kendim tozlaşma yapacağım artık

Sevgili periş teşekkür ediyorum

Dış mekanda yetişiyor zbk74 tabi iklim özelliklerini iyi bilmek lazım. Önceki sayfalarda yetiştirenlerin bilgilendirmeleri var.

neşride 13-08-2011 15:24

4 Eklenti(ler)
Sevgili sevim.K,

Mavi yasemin fideniz için üzüldüm. O da çok güzel bir bitki.

Benim mavi kelebeklerde son durum: 3'ünü saksıya aldım. Biri hala bardakta.

dlk 13-08-2011 15:31

Bu çiçek benim de çok ilgimi çekiyor. Henüz cesaret edip deneyemedim. Çiçekleri çok güzel. Gelişimlerini yayınlarsanız bizde takip ederiz böylece denemek daha kolay olur.

sevim.K 13-08-2011 15:34

İki ve dört numaralar daha hızlı galiba:p

Mavi yasemine bende üzüldüm. Üstelik içindeki toprağı boşaltmışlar. Fideyide nereye fırlatıp attılarsa artık sadece saksıyı almışlar. Fideyle birlikte götürselerdi bu kadar üzülmeyecektim çiçek sever biri almış deyip.

Gultar öğretmenim yeniden gönderdi bonuslarıyla birlikte.:) Öpüyorum kendisini

gultar 13-08-2011 15:56

Sevgili Sevim.K, üzülme yeni fideler oluşuyor. Henüz kaynakta tükenmedi. Hafta içinde yenisini gönderirim. Bu defa farklı bonuslarla?????Ben de seni öpüyorum.Sevgiler.

sevim.K 13-08-2011 16:03

Canım benim. Hiç üşenmeyen sevgili öğretmenim, teşekkür ediyorum. :)

Periş 13-08-2011 17:12

Sevgili Neşride büyümelerini çiçeklerinide görürüz inşallah :p:p
Sevgili Sevim hanım mavi yasemine üzüldüm dediginiz gibi saksısıyla alsalar bu kadar sinir olmaz insan yani insanlar saksı çalmaya kadar düştü neyse efendim yenisi geliyor artık gözünüz aydın sevgiler selamlar..;)

neşride 17-08-2011 23:09

Teşekkür ederim sevgili Periş. Bu gün 4. yü de saksıya aldım. Yaprak sayıları aynı. Saksıya aldıklarımın gelişimleri o kadar hızlı değil. Sanırım köke gidiyorlar. Dışarıda, camın önünde, aydınlık ve sıcak bir yerde duruyorlardı. Saat 14:30'dan sonra güneş almaya başlıyorlar. İki tanesini yarın işyerine götürmeyi düşünüyorum.

liseli61 20-08-2011 16:53

Sahibinden.com da BİRİ BU BİTKİYLE BİRLİKTE ÇOK GÜZEL BİTKİLER DE SATIYOR

Periş 20-08-2011 17:46

Sevgili Neşride kelebek çiçeği yavaş gelişiyor sanırım inşallah gelişmelerini çiçeklerinide görürüz sevgiler..

bettyycim 20-08-2011 21:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi liseli61 (Mesaj 850539)
Sahibinden.com da BİRİ BU BİTKİYLE BİRLİKTE ÇOK GÜZEL BİTKİLER DE SATIYOR

Fiyatı biraz abartılı açmamış bir çiçek için :D

jineop 21-08-2011 11:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bettyycim (Mesaj 850599)
Fiyatı biraz abartılı açmamış bir çiçek için :D

Hatta henüz yetişkin fide sıfatını bile kazanmamış olan .

iris41 21-08-2011 22:09

Fiyat konusunda bazı arkadaşlar teredütte kalıyor belirtmiyor halbuki alınan veya görülen bitkinin fiyatıda söylense alıcak arkadaşların bir fikri olur bazen cok hoşumuza giden bir bitkiye degerinden fazla ödüyoruz . ben elimden geldigince aldıgım bitkinin fiyatını söylüyorum .Böylece alıcak **** araştıran arkadaşlarda bir fikir oluşuyor kanısındayım

gülenmelek 21-08-2011 22:26

Doğru bitkiye baktığımı düşünüyorum ve 90 TL yazılmış fiyatına. 7 aylıkmış ve 6 yaprak sadece ;)

zafer1326 22-08-2011 13:32

Yaprak başına 15 TL yani.

Jezebel 23-08-2011 14:10

1 Eklenti(ler)
Bu bitki Tayland'ta .Kargo dahil fiyatı 65 $.

http://www.ebay.co.uk/itm/Blue-Butte...16671410948716

Eklenti 242248

Bu da Almanyada 25 €- 1 metre boyunda.
http://shop.ebay.de/i.html?_from=R40...l%C3%BCgelchen

.

sevim.K 23-08-2011 14:59

Benim bitkim Almanyadan geldi. Tahmini40 santim boyda. 16.50 €

İndirimde olduğu için 8.50 € fiyatı varmış.

Büyütemediğim tohuma o fiyatı verdiğim düşünülürse hazır bitki çok ucuza geldi bana.

Yurtdışında arkadaşları, akrabaları olan arkadaşlarımız bu şekilde birçok bitkiyi ekonomik fiyatlarla alabilirler. Çok güzel bir tesadüftü benim alışverişim. Keşke imkanım olsa bu şekilde "Ahh alsam "dediğim bazı bitkileri alabilsem.

Periş 23-08-2011 16:46

Almanyada çok hesaplıymış ne güzel bu çiçeğin görünüşü çok güzel keşke imkanımız olsada alabilsek...

iris41 23-08-2011 21:53

Sevim hanım bitkinin türkiyede adaptasyonu nasıl .Bazı bitkiler cok güzel olsada her yerde yaşamıyor .güle güle büyütün hem fiyatı uygun hemde cok saglıklı bir kelebeginiz var :p

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:47.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025