![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Teşekkürler sayın tarabyalı umarım görüşürüz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-03-2010
|
Bu yıl ben de ilk defa tohumdan yetiştirmeye çalışıyorum, tohumları 12 Nisan' da ektim, ama hala görünürde bi şey yok... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Sayın athena-asena; benim de köy bahçemdeki melekler her kış aynı görüntüde oluyor. Havalar ısınınca köklerden yeniden filizleniyor. İnşallah sizinkilerde filizlenir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-04-2012
|
Erhan Bey bu sene bahçenizden aldığım fidanı umarım başına bir şey gelmeden yetiştirebilirim.. Teşekkürler.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Sayın almira ; Geçen sene de buna benzer bi şekilde olmuştu ama bu zamana kadar yeni sürgünler vermişti. Bu kış burası eksi 12 leri görünce çoğu fidanlarımı kaybettim. Kışın budadığım çelikler vardı onlardan yetiştirmeyi deniyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Bahçemdeki köklerin dibinden yeni sürgün verir diye bekledim ama görünürde bir şey yok . Fındık bahçesindeki köklerin dibinden sanki sürgün verecek gibi görünüyor .Kışın aldığım çeliklerden epey köklendirdim şimdi onlarda yerlerine gidecek. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2011
|
arkadaslar herkesin cicegine maasllah diyorum cok cok güzeller ama yazik benimkiler halan kapali yerde ben yurtdisindayim bu hafta cuma günü türkiyede olmam gerek ama sanirim gecte kalsam benimkilerde canlanirlar..herkese kolay gelsin.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Kışı korumasız , dışarıda ve oldukça rüzgarlı bir alanda geçiren Brugmansiam nihayet dibten patlamış. Nette -15 lara varan dayanıklılıktan dolayı korumaya almamıştım. Çok bekletti ama neyse ![]() Düzenleyen jineop : 14-05-2012 saat 08:06 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
selam(athena -asena)eyvahhhhh ciceklerim gitti diyordun ama tedarikliymissin yine acaip hizli basladin masallah cok sihatlilar ben gecen yil melek borazaninin topragini almanyadan 80 lt,relikten 4 tane getirmistim ama ****** neticesinide aldim siz direk topraga dikiyorsunuz buda demek oluyorki olabiliyor,bilemiyorum ama zor oluyor buradan toprak getirmek ama sadece bu topragi bu cicekler icin PH,sinda ayarliyorlar sizinkilere bakiyorum PH ayarinada gerek yok gibil sizlere kolay gelsin saygilar..... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
SAYIN ( zafer inandikli) maasallah geyet sihatli gözüküyorler bunlar hangi renk acaba ben avrupada yasiyorum türkiyeyi yazlik olarak kullaniyoruz türkiyede cok renkleri yok bu yil üc rek getiriyorum kirmizi renk ismarladim cicekler geldiler ama bir tanesi cicegi acmis halde geldi bu cicek su anda acmiyor ama bana kallirsa isiklarlan actirmislar sayin zafer bey arzu ederseniz tanisiriz yani habilerimiz yaklasik gözüküyor bilemiyorum istanbuldami oturuyorsunuz ben tarabyada oturuyorum uzakta sayilmayiz size basarilar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bendekiler sarı ve pembe beyaz. Üsküdar bağlarbaşındayım, anadolu yakasına geçerseniz buyrun beklerim. Geleceğiniz zamanı önceden bildirirseniz, adres ve telefon bilgilerimi özelinize yazarım . Selâmlar... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Ama hava şartlarının avantajı ile sizi geçebilirim. Ben Karadeniz havasına bu konuda güveniyorum ![]() Bendekiler serada da donmuştular, ama yeniden yeşillendiler ve beni mutlu ettiler. Beyaz sarı ve beyazdan mora ebruli olarak 3 çeşidim var. Birde beyazdan sarıya vardı. Ama henüz açmadı. tamamen kurudu sanırım. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Gündüz sıcaklığı 35º kadar çıkan Serada gelişimleri çok hızlıydı, sera dışında biraz yavaşladı. Beni geçeceğiniz doğru, bu bitki karadeniz iklimini seviyor. Geçen yıl Orhan Özbilgiç ağabeyimin bitkisi benimkilerden önce açtı. Kuruduğunu sandığınız size süpriz yapabilir. Fotoğraftaki pembe beyaz bütün kış korumasız dışarıda kaldı. Ben tamam bundan artık hayır gelmez diye düşünürken, ölmedim hayattayım mesajı verdi. Selâmlar, sevgiler... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
Beyazdan sarıya olarak ebruli açanı atmadım . Yine sulamaya devam ediyorum. Kimbilir bakarsınız diğerleri gibi süpriz yapar. Melisa da donmuştu ama süpriz yaptı bile. küçücük bir filiz göründü toprağa yakın bedenden. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
Selam arkadaslar ben melek borazanini yeni tanidim cogu arkadas benden tecrübelidir ama benim anladigim bu cicek yeri olmayan arkadaslar icin saksida olabilir ama bahcesi olanlar icin topraga dikmek cok cok iyi saksida hava sicak olunca nesesi kaciyor yapraklari yorgun gözüküyor bahcede dikili ise bu olay olmuyor ben denedim ve sizlerle paylasayim dedim saygilar, |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Son anda finişe hızlı girdiniz ![]() Tecrube farkı ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
Sayın tarabyali merhaba, Evet bahçemdeki çiçeklerde hala kıprdama yok ama fındık tarlasındaki bahçemde çiçeklerin kökünden yeni sürgünler geliyor. Kışa girerken budadığım çelikleri su dolu kablara koymuştum orda köklenenleri toprağa dikiyorum. Ben toprağın ph 'na bakmıyorum ama bizim buranın ph değeri 5-5,5-6 civarı oluyor.Daha önce fındık bahçesinin ph değerini ölçmüştüm 5,5 çıkmıştı ordan biliyorum. Hayırlı akşamlar. Saygılar.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
|
Geçen yıl Zafer Bey'in gönderdiği bitkim ilk kışını dışarıda geçirdi. Tamamen dondu sanıyordum. Dalından çeliklediğim yavrusunu saksıda ve içeride korudum. Kuruyanın yanına diktim. Kuruyanı sökmedim çünkü; Sevgili Jineop ''Orhan Bey; Kışın donsada ertesi yıl kökünden sürgün verir.'' Demişti. Dediği gibi oldu. Dün dibinden sürgün verdiğini gördüm. Şimdi yan yana iki bitkim oldu. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 | |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
|
Beninmki daha yesermeyince kurudu diye saksidan cikardim ancak atmaya da kiyamadim. Etrafindaki topragiyla su anda yagmur altinda bahcede duruyor. Bahceye eksem mi acaba? Bir iki günde ölmüs müdür yoksa? Hay Allah bu kadar yil sonra bile ne kadar acemiyim... Düzenleyen ciceksever70 : 22-05-2012 saat 16:30 Neden: ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
zafer inandıklı |
|
|