![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Alıntı:
Sn. Orhan Özbilgiç, öncelikle maşallah diyeyim... bitkiniz kaç yaşında ve hiç donma tehlikesi yaşadı mı? Teşekkür ediyorum, sağlıkla sevgiyle kalın. |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın akçabardak; Beğeninize teşekkür ederim. Sanırım 5 veya 6 yaşında. Her sene toprak üstü dondu ve yeniden sürgün verdi. Geçen kasımda, yaklaşık 75-80 cm.lik bölümünün üst tarafını budayıp, içi saman dolu bir çuvalı yorgan gibi yassılaştırıp sardım. Baharda geldiğimde, koruduğum bölümün donmadıgını gördüm. Oradan verdiği sürgünlerden birini tercih ettim. Sonuç mükemmel. Bu sene, biraz daha yüksekten yorganlamayı düşünüyorum. Dilerim başarılı olurum. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim sorumu cevapladığınız için, yorganlama fikriniz mükemmel, bir gün benimde olursa aklımda bulunsun, şimdilik bir çelikle başladım, umarım başarılı olurum. |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
İnşallah başarırsınız. Bir noktayı da, hatırlatmam gerek! Dibini de topraklı samanla malçlayıp, korudum. Sağlıcakla kalın. |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-11-2016
|
16.11.2016 budanmış dalları suda köklendirmek için beklemedeyim umarım bu işi becerebiliriz. Düzenleyen hodrimeydan89 : 19-11-2016 saat 19:58 Neden: tarih yanlışlığı |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu soğuk günlerde biraz korumalı yerde toprağa dikseniz daha iyi olurdu. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Brugmansia Meleklerin boruları
Beyaz katlı serada diğerleri bahçede kendi halindeler Turuncunun boyu bir senede 3 metreye ulaştı, koku harika. Her sene donarlar ve yeniden daha güçlü filizlerle çıkarlar. en iyi gelişen 2 filizi ayırır diğerlerini kırarım. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-03-2016
|
Brugmansialarınız çok güzel, maaşallah...Bu arada arka plandaki ve morumsu çiçekler açan sarmaşığın adı nedir?Ne kadar süre çiçek açıyor? Cevabınız için şimdiden teşekkürler.. |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Arka plandaki, morumsu çiçek açan sarmaşığın adı nedir acaba ve çiçek açma süresi nedir? Cevabınız için şimdiden teşekkürler.. |
|
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Arka planda görünen Solanum Rantonettii çalısıdır. Çiçeklenme baharda başlar(Akdeniz ikliminde), Kasım sonlarına kadar yoğunlaşarak devam eder. Güneşi sever, eksi 3-4 derece kısa donlara dayanıklıdır, daha uzun donlara dayanamaz. Bu başlıkta yazılanlar daha açıklayıcı ola bilir. |
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın KAPTANzst, beyaz brukmansiya da turuncu gibi kokuyor mu? merak ettim teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-11-2016
|
Kışa doğru çelik köklendirip saksıya ektiğim bu güzel bitkiyi bahçeye ekim işlemini yaptım bakalım ne kadar büyüyecek ve çiçek verecek mi ? |
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Budayıp çelik yaptıklarımsa serada dondu. |
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-11-2014
|
merhaba zafer bey ..bn yeni diktim daha çok yeni olduğu için kokusunu merak ediyorum nasıl acaba.rengi sarı.. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
En güzel kokanı "Sarı" olanı sanırım.Hem hafif, hem de bir miktar limonumsu ezgiler taşıyan, metrelerce öteden bile duyulan, fresh bir koku,aynen parfüme benziyor... |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Zafer abi benimkiler neden açmıyor acaba bir türlü çiçek açtıramadım |
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kolay gelsin.. |
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
Sizinkilerin neden çiçek açmadığını bilemeyeceğim. Ben benimkilerin bakım şeklini yazayım. Sulama: gün aşırı. Güneş: günde 2-3 saat. Saksı 51 lt. Saksı harcı: cocopeat kompost karışımı. Gübre: 18+10+18 |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| zafer inandıklı |
|
|