![]() |
|
|
|
#121 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2019
|
Ne güzeldir ve de ne özeldir komar çiçeğimiz. Birde pembe renkli olanı var, her ikisi de muhteşemdir. Teşekkürler paylaşım için |
|
|
|
|
|
#122 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-06-2009
|
Başlık, evvelce izlemiş olduğum bir belgeseli hatırlatınca ufak bir aramayla teyit etmek istedim: Çok sevgili arılar, deli bal diye bilinen balı bu Rhododendron çiçeklerinden topladıkları polenlerle yaparmış. Karadeniz ve Kafkaslar'da, Rhododendron luteum olarak bilinen sarısı, ve Rhododendron ponticum olarak bilinen pembe-mor renklileri bulunurmuş. Komar balı bu çiçeklerden geliyor sanırım ![]() İlginçtir, yayılmacı özelliği nedeniyle Avrupa'da ve Okyanusya'da özellikle mücadele edilen bir bitkiymiş. Nepal'deki deli bal çiçekleri ise Himalaya kırmızısı olarak geçiyor. |
|
|
|
|
|
#123 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-04-2017
|
Sn. cemilsisik ve Sn. flaneuse, ilginiz için teşekkürler. Forumda yeniden aktif üyeler görmek güzel. ![]() ![]() ![]() Yıllardır görmek istediğim bir çiçekti. Ancak mevsiminde denk gelemiyordum. Bu yıl önce sarısını, sonra da mor/pembe tonlardakileri görmek nasip oldu. İlerleyen günlerde başka fotoğraflarını da paylaşırım inşallah. Sn. flaneuse, bahsettiğiniz belgeselin ismini/kaynağını paylaşmanız mümkün mü? Deli bal hakkında bilgim vardı ancak Himalaya kırmızısını ilk kez duydum. Ulaşabileceğim bir belegeselse izlemek isterim. Kıymetli katkınız için çok teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#124 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-06-2009
|
Alıntı:
Youtube üzerinden, dilerseniz gayet başarılı bir Türkçe altyazı seçeneğiyle izleyebileceğiniz, 2 belgesel paylaşayım. Yalnız belirtmek isterim ki her iki yapım da orman gülünden ziyade Nepal'deki deli bal toplama sürecine ve deli balın etkilerine odaklanıyor.EK: Himalaya kırmızısı diye geçen Nepal orman güllerine ait kısa bir video buldum ![]() Düzenleyen flaneuse : Bugün saat 18:00 |
|
|
|
|
![]() |
|
|