![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
kamelya
Fideleri, torf ve perlit karışımına dikip, sabah güneşini göreceği yere yerleştirdim. Biriktirdiğim yağmur suyu ile suluyorum. Fideler gayet sağlıklılar. Hep beraber, çiçek açtığını da göreceğiz inşallah. Emeğinize sağlık, teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-03-2010
|
fide
fideleri fazla soğuk olmayan serince bir yerde tutarsanız büyümelerinde bir sorun yaşamazsınız. Sıcaklar geldiğinde direk güneş ışığı almayan gölge ve yarı gölge ortamlarda büyütürseniz gelişmelerini kısa sürede tamamlar. Bahçenizde kamelyaların daha iyi gelişeceğini de unutmayın. Sulama Bütün kış boyunca ve çiçeklenme döneminde toprak nemli tutulur. İlkbahar ve yazın bol su verilir. Temmuz’dan itibaren sürgünlerin daha iyi gelişebilmesi ve çiçek tomurcuğu oluşumu için 4-5 hafta süreyle verilen su azaltılır. Orantılı nemi yüksek tutmak için, yazın sıcak ve kuru havalarda bitkinin yapraklarına su püskürtülmelidir. Sulamanın oda sıcaklığında kireçsiz su-en iyisi yağmur suyu-ile yapılmasına özellikle dikkat edilmelidir. Çünkü Camellia’lar asit topraklarda yetişir ve kireçten hiç hoşlanmaz. İklim Özellikleri Kış döneminde asıl çiçeklenme dönemi olduğundan Mayıs ayına değin bitki sıcaklığı 4-7 C olan yerlerde bulundurulur. Mayıs-Kasım ayları arasında dışarıda yarı gölgeli bir yerde tutulabilir. Özellikle çiçeklenme döneminde yüksek orantılı nem ister. Yarı gölge yerleri sever. Yoğun gölge yerlerde bulundurulmaları halinde, çiçek tomurcukları derhal dökülür. |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
|
kamelya
Alıntı:
Kamelyalar bahçende çok güzel görünüyorlar. Dışarda kalmalarının bir zararı olmaz. Fakat aşırı güneş ışıkları ve çok soğuk günlerde zarar görebilirler. toprağının nemli kalmasına dikkat edin. Ben gübrelerini vermiştim. Arzu ederseniz çok az verebilirsiniz. |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-10-2010
|
Merhaba. Kamelya çiçeği ile ilgili bir site'de bilgiler buldum. sabah güneşi almayan yerler diyor. bu ne kadar doğru bilemiyorum. sayın Kamelyavadisi sizin dediğiniz sabah güneşi alsın. ama burada sabah güneşi almasın diyor kafam karıştı. Kamelya Çiçeği Ortamı Kamelya yarı gölgeli özellikle sabah güneşi almayan, poyraza kapalı ortamlarda iyi gelişebiliyor. Yazın fazla sıcak, kurak olmayan, rutubetli, özellikle ormansı asitli topraklarda yetişiyor |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Aslında her ikimizde doğruyu söylüyoruz. Yapılan yorumlar bölgeye göre değişebiliyor. Ben kamelyaları yarı gölgeli yerlerde büyütmeye çalıştım. İyi bir performans alamadım. Çünkü rize'nin iklimi o yoruma uygun değildi. Gaziantep için şunu söyleyebilirim, Şu an kış mevsimindeyiz. Sabah güneşinin hiç bir zararı olmaz. Hatta faydası olur. Yaz mevsimi için aynı şeyi söyleyemem. Yaz mevsiminde yarı gölgeli yere alırsanız daha iyi olur. Her zaman için toprağını nemli tutmak gerekiyor. Çiçeklenme döneminde fazl su vermek doğru değil. 2-3 güne bir. Yazın ise elinizden geldiğince gün aşırı su vermeye çalışın. Birde kamelyalar kireçli toprağı ve kireçli sudan hoşlanmaz. En güzeli yağmur suyudur. Baharda filizlenme bşladığında çok az fosfat ve asit içerikli gübre verebilirsiniz. Sorunları paylaırsanız yardımcı olmaya çalışırım. Teşkkür ederim. Not: O yöreyi bildiğim için böyle bir açıklmada bulundum. Düzenleyen kamelyavadisi : 21-12-2010 saat 18:52 Neden: yazım hatası |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-10-2010
|
İyi geceler Kamelyavadisi. Ben bu gün kamelyalarımı yeni saksılara diktim ama bir kaç tane solucan vardı saksının içinde kaldı. solucanlar zarar verirmi çiçeklere. solucanları temizlemelimiyim? |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Ağaç Dostu
|
kamelya
Alıntı:
Kamelyaların yeni durumlarını saksılarda görmek isterim. Solucanları rahatsız etme Sağlıcakla kalınız. |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 01-03-2010
|
Bu çeliklerdeki tek yaprak dökülüyor mu ? Yoksa çelik köklenene kadar duruyor mu ? Tamamen yapraksız olarak dikince tutmuyor mu ? iyi akşamlar |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
Kamelyalar kireçli toprağı ve kireçli suyu sevmeyen bir çiçektir. Elinizden geldiğince bunlara dikkat etmelisiniz |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Kamelya Çelikleme
Haziran ayında çelik olarak diktiğim kamelyalar kök gelişimini büyük bir hızla yerine getiriyorlar. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Kamelyaya neden malçlama yapıyorsun Oğuzhan. Malçlamadan önce gübre koyuyormusun. Malçlama soğuk ve sıcaktan koruma amaçlı değil mi, ben yanlış mı biliyorum. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Hazır gübreleri yeni konulmuş.O yüzden şu an için gübre koymuyorum.Malüm benimkiler saksıda topraktaki asit düzeyini ve nemini korumak için malçlama yapıyorum.Hemde soğuktan korumak için. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Rica ederim.Malçlamaya genelde her bitki olumlu cevap veriyor. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
kamelya
Fideleri aşırı güneş alan ortamlara dikmezseniz iyi olur. Bunun yanıda kamelyalar kireçli toprağı ve kireçli suyu pek sevmezler. Toprağının nemli kalması gerekiyor. İyi bir ortam bulduklarında çok güzel gelişim gösterirler. Fideler saksıda oldukları için bahara kadar evinizde kalabilirler. Havalar ısınmaya başladığında dikimini gerçekleştirirsiniz. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
fide
Havaların soğumasıyla etkilenmiş olabilirler. Gövdelerinde kuruma yoksa baharda yeni tomurcuklarını gösterirler. Beklemeliyiz. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
Kamelyalar karlar altında bir başka güzel görünüyorlar. |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
Kamelya Çeşitliliği
Her kamelya fide safhasında birbirine çok benzerler. Büyümeye başladığında farklılıklar ortaya çıkar. Herbiri farklı renk ve görünümde çiçeklerini bize sunarlar. Bahçelerimizin vaz geçilmez çiçeklerindendirler. Düzenleyen malina : 29-08-2012 saat 17:54 |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
kamelyavadisi
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
|
Sayin kamelya vadisi, kamelyam kislik örtünün altindan bu sekilde cikti. Genelde saglikli görünüp üzerinde goncalari olsa da oldukca kahverengilesmis yaprak var üzerinde. O yapraklari ayiklamalimiyim yoksa simdilik dokunmayayim mi? Gübrelemek icin simdi uygun zaman midir? Tesekkürler. |
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Ağaç Dostu
|
kamelya budama
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kamelya aşırı derecede güneş ortamının altında büyümede zorluk çekebilir. Fakat saksıdaki toprağı nemli tuttuğunuz sürece bir problem yaşayacağınızı ummuyorum. Sağlıcakla |
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
kamelya
Kamelyaların gelişimleri |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-04-2009
|
Merhaba , benim kamelyam var 30-40 cm civarı ama malesef 3 senedir çiçek alamıyorum. Buraya sizin bilginiz vardır diye yazıyorum. Üzeri her sezon 40-50 arası tomurcuk tutuyor yomurcuklar fındık büyüklüğüne geliyor ve ondan sonra çüremeye başlıyor... Bu sene de aynı şey oldu ve şuan yapraklarıda çürümeye solmaya başladı , bı konuda bana yardımcı olabilirmisin? Kamelyamı kurtarmak istiyorum Acaba budasammı budama işleminide nasıl yapmam lazım onuda bilemiyorum ![]() |
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Ağaç Dostu
|
kamelya
Alıntı:
Kamelyanızın tomurcuk tutması çok güzel. Kamelyalarda tomurcukların çiçek açmamasının en önemli sebeplerinde biri fosfor eksikliğindendir. Önümüzdeki yıllarda çiçek aça mevsimine yakın fosfor ağırlıklı gübre ile desteklerseniz iyi sonuç alacağınıza inanıyorum. Sağlıcakla kalınız. Bu arada , kamelyanızın fotoğrafını bizimle paylaşırsanız budama konusunda size yardımcı olabilirim. |
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 13-03-2010
|
bu hastalıkmı dır ne yapmak gerekir ?
![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yeni Filizlenmeler olduğunda eski yapraklarını dökecek. Sanırım İklim değişikliğinden oluşmuştur. Biraz daha beklemekte fayda var diye düşünüyorum. |
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
kamelya
Kamelyaların İstanbul'da sağlıklı büyüdüğünü biliyorum. Yer değişikliğinden dolayı bazen yaprak dökmeleri olabiliyor. Şayet yapraklarını döken fidenin gövdesi sertleşmişse kurudu demektir. Biraz daha bekleyin , şayet tomurcuklanma olmuyorsa yapacak bir şey yoktur. Sağlıcakla kalınız. |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| kamelya teras serdar |
|
|