![]() |
|
![]() |
#181 |
Ağaç Dostu
|
Sayın SDurul, Kamelya bir dış ortam bitkisi. Soğuk havayı seviyor. Ben bahçenin her yeri yazın tam gün güneş aldığından kalıcı bir yere dikemedim. Şimdi hava serinleyince de saksısı ile birlikte toprağa gömdüm. Baharda tekrar çıkarıp gölge ve serin bir yerde korumaya devam etmeyi düşünüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#182 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Sayın S.Durul, Ekteki resim gardenya .Gardenya başlığında gerekli bilgiyi alabilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#184 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ben her iki bölümü de inceledim. Bana, daha çok kamelya gibi geldi. Daha sonra, son halinin fotoğrafını ekleyip, bu ikilemden kurtulmak için sizlerden yardım alırım. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#185 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-03-2010
|
Alıntı:
Yanılmıyorsam gördüğüm çiçek kamelya değildir. Bizim yörede kış mevsiminde don olayı pek olmadığından dış ortamda yetişebiliyor. Şu an tarlalarımdaki kamelyaların tamamı dış ortamdadır. Üzerlerinden 2 kış geçti. Büyümeleri devam ediyor. Sağlıcakla kalınız. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#187 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2010
|
![]() Bende çok bilgin değilim ama sizin çiçeğiniz gardenya, bende de var ve bu mevsimde yaprak döküyorlar ama benim gardenyamda yaz kış balkonda duruyor, geçen sene İzmit'te don olmasına rağmen, gardenyama hiç bir şey olmadı ve mayısta açtı şu anda yeniden tomurcukta ![]() Alıntı:
Düzenleyen bettyycim : 23-11-2010 saat 08:54 Neden: imla ve harf hatası |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#189 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#190 |
Ağaç Dostu
|
kamelya
Fideleri, torf ve perlit karışımına dikip, sabah güneşini göreceği yere yerleştirdim. Biriktirdiğim yağmur suyu ile suluyorum. Fideler gayet sağlıklılar. Hep beraber, çiçek açtığını da göreceğiz inşallah. Emeğinize sağlık, teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#191 |
Ağaç Dostu
|
fide
fideleri fazla soğuk olmayan serince bir yerde tutarsanız büyümelerinde bir sorun yaşamazsınız. Sıcaklar geldiğinde direk güneş ışığı almayan gölge ve yarı gölge ortamlarda büyütürseniz gelişmelerini kısa sürede tamamlar. Bahçenizde kamelyaların daha iyi gelişeceğini de unutmayın. Sulama Bütün kış boyunca ve çiçeklenme döneminde toprak nemli tutulur. İlkbahar ve yazın bol su verilir. Temmuz’dan itibaren sürgünlerin daha iyi gelişebilmesi ve çiçek tomurcuğu oluşumu için 4-5 hafta süreyle verilen su azaltılır. Orantılı nemi yüksek tutmak için, yazın sıcak ve kuru havalarda bitkinin yapraklarına su püskürtülmelidir. Sulamanın oda sıcaklığında kireçsiz su-en iyisi yağmur suyu-ile yapılmasına özellikle dikkat edilmelidir. Çünkü Camellia’lar asit topraklarda yetişir ve kireçten hiç hoşlanmaz. İklim Özellikleri Kış döneminde asıl çiçeklenme dönemi olduğundan Mayıs ayına değin bitki sıcaklığı 4-7 C olan yerlerde bulundurulur. Mayıs-Kasım ayları arasında dışarıda yarı gölgeli bir yerde tutulabilir. Özellikle çiçeklenme döneminde yüksek orantılı nem ister. Yarı gölge yerleri sever. Yoğun gölge yerlerde bulundurulmaları halinde, çiçek tomurcukları derhal dökülür. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#192 |
Ağaç Dostu
|
Kutlama
agaclar.net üyelerinin bayramını kutlar, sağlıklı nice bayramlar dilerim. Kamelyavadisi Ailesi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#193 |
Ağaç Dostu
|
Kamelya Çelikleri
Kamelya çeliklerimi kış için hazırlıklarını yaptım. Gübrelerini ve üzerlerine çam talaşlarından bir örtü yaparak yağmurlama şeklinde suladım. Artık fideler kışı bu şekilde geçirecekler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#194 |
Ağaç Dostu.
|
Ellerinize sağlık çok güzel ve canlılar.Fidan satışınız varmı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#195 |
Ağaç Dostu
|
kamelya fide satışı
Merhaba Bahtiyar02; Satışla ilgili bilgileri Kamelya Fide konusundan öğrenebilirsin. Sağlıcakla kalınız. http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=22571 Düzenleyen kamelyavadisi : 22-11-2010 saat 07:41 Neden: düzenleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#196 |
Ağaç Dostu
|
fide
Kamelya fidelerinin yabani otlardan korumak için örtü kullandım. Fidelerin gelişim süreci hızlanarak toprağın nem kaybı önlenmiş olacak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#198 |
Ağaç Dostu
|
kamelya tarlası
İşte kamelya çelikleme çalışmalarımdan bir kesit... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#199 | |
Ağaç Dostu
|
kamelya
Alıntı:
Kamelyalar bahçende çok güzel görünüyorlar. Dışarda kalmalarının bir zararı olmaz. Fakat aşırı güneş ışıkları ve çok soğuk günlerde zarar görebilirler. toprağının nemli kalmasına dikkat edin. Ben gübrelerini vermiştim. Arzu ederseniz çok az verebilirsiniz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#200 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-12-2010
|
harika bir cicek kamelya |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#201 |
Ağaç Dostu
|
kamelya
Bu mevsimde kamelyalar tomurcuklanır ve ardından rengarenk çiçeklerini açmaya başlar. İşte onlardan iki örnek:.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#202 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 19-08-2010
|
Sevgili kamelya vadisinin bana yolladığı fidelerin şimdiki hali. kuruyan fidenin yanındaki fide kadardı hepsi. açık renk yapraklar bana geldikten sonra oluştu. Düzenleyen nimehnu : 09-12-2010 saat 19:21 Neden: eksik mesaj :( |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#203 |
Ağaç Dostu
|
kamelya fide
Baharın gelmesiyle yeni filizler oluşacak. Seneye kocaman kamelyaların olacak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#206 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-04-2009
|
Arkadaşlar benim kamelyamın tomurcukları kararmaya başladı, dondan korumak için merdiven boşluğuna aldım sizce sorun ne olabilir? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#207 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kamelya tomurcuklarının kararması fosfat eksikliğnden olabilir. Kamelyalar normal şartlarrda dış mekan bitkileridr. Saksılarda büyütmek bazen sorun yaratabiliyor. saksıda iken 5 derecenin altında etkilenebilir. Tedbirinizi ona gör almalısınız. kamelyavadisi Düzenleyen kamelyavadisi : 16-12-2010 saat 18:07 Neden: imla hatası |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#208 |
Ağaç Dostu
|
Kamelya yetiştirme
Kamelyalarımın tamamını dış ortamlarda yetiştirmekteyim. Kışın soğuğundan, yazın sıcağından etkilenmiyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#210 |
Ağaç Dostu
|
Pembem
İşte benim pembe kamelyam.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |