![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Euonymus alatus 'Compacta'
Euonymus alatus 'Compacta' özellikle sonbahardaki çok çarpıcı rengi nedeniyle yetiştirilen bir çalı. -34 dereceye kadar dayanıklı. Tam güneş, yarı gölge istiyor. 2 metreye kadar boylanabiliyor. Çelikle ya da tohumla üretilebiliyormuş. Bu sonbaharda tohum toplamayı deneyeceğim. PlantFiles: Detailed information on Dwarf Burning Bush, Cork Bush, Winged Euonymus Euonymus alatus 'Compacta' Fotoğrafları geçen sonbaharda bir parkta çekmiştim: Renklerde hiçbir oynama yoktur. ![]() ![]() Turuncu minik meyveleri var: ![]() Yeşil fonda çok çarpıcı: ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-03-2011
|
Bizler de siz üstadların izini sürmek isteriz, izniniz olursa... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Jineopcum, Burada öğrendiğim şeylerden biri de şu oldu: Biz bahçe düzenlerken genelde sonbahar renklerini çok düşünmüyoruz. En azından ben bu konuya çok kafa yormazdım itiraf ediyorum. ![]() Bu çalının yanından geçerken insan gerçek olduğuna inanamıyor. ![]() Sevgili gülenmelek, Ben de her gördüğüm bitkiye Ankara'da yetişir mi diye bakıyorum. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Büyük Çamlıca fidanlığında varmış. Ama asıl güzel olan fidanistanbulda da var. Türkiye'nin her yerine gönderiyorlar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Gilan, Sevgili Jineop, Harikasınız. Sayenizde bir çok güzelliği fotoğraflarla yaşamamızın yanında. Nereden nasıl temin edebileceğimizide öğreniyoruz. Lütfen bıkmadan usanmadan bizleri bilgilendirmeye, aydınlatmaya devam edin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2006
|
Bu bitkiyi Karaman Belediye Fidanlığında buldum. (Daha doğrusu fidanlığın sorumlusu değerli dostum, bu bitkiyi bana tanıttı.) Bitkinin üzerindeki 40-50 civarındaki tohumu da toplamama izin verdi. Bu konu başlığında fikirlerini paylaşan siz değerli üyelerden talep eden olursa, bu tohumları paylaşmaktan mutluluk duyarım. Kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2012
|
gittigidiyor'da satılıyor hem de sudan ucuz ![]() EUONYMUS ALATUS FİDANI - SAKSILI - 60 CM GittiGidiyor'da 66369575 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-11-2012
|
Merhabalar; Ben de bu çalıyı Niğde'deki bahçemizde duvar kenarında kullanmayı düşünüyorum ancak çok rüzgar var. Acaba dayanabilir mi? Cevaplarınız için teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-07-2010
|
Sağolun yararlı bilgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-02-2011
|
Rengi görür görmez dayanamadım, sipariş verdim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
Peki, tohumları Sayın Selçuk Boz gönderdi, ama nasıl çimlendireceğiz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Aldığım euonymus alatus saksısının üzerine dökülmüş olarak rastladığım bu tohumlar bitkinin kendi tohumları mıdır ? Eğer öyleyse benim de sn. gülenmelek gibi çimlendirme konusunda bilgiye ihtiyacım var demektir ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-01-2012
|
Sevgili Andora, bitki ne halde geldi, durumu nedir? Tavsiye ederseniz biz de alalım.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Çıplak ![]() Alatus ile birlikte 11 adet daha bitki sipariş etmiştim, tamamına yakını çalı grubundan. Mevsim itibari ile olsa gerek hiçbirinde yaprak yoktu, ama ne hikmetse yaprak döken kartopu tamamen yapraklıydı ![]() Birde mail atmışlardı " ürünlerinizi karoya verdik, kargoda zarar gören bitki olursa kargo şirketi ile hiç muhatap olmayın, bize haber verin kargosu bize ait olarak biz aynısını tekrar gönderelim " diye, oldukça hoşuma gitmişti bu tutumları... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2012
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-01-2012
|
Aynı fikirdeyim.. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
|
Aşağıda ki linke tıklayarak ürüne ulaşabilirsiniz. EUONYMUS ALATUS FİDANI - SAKSILI - 60 CM |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
Sayın gokselcetin, bizim linkini istediğimiz satıcı eğer sizin önerdiğiniz ise, benim böyle bir sıkıntım var. Bu konuda bir fikriniz var mı acaba ? ![]() Ben bu satıcıya anlam veremedim bir türlü. Telefon no yok. Sadece adı var, soyadı da yok. Bu kadar satış yapan biri neden açık olmaz ki ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |