|  06-10-2006, 13:20 | #6 | 
	| agaclar.net 
				 
				Giriş Tarihi: 06-01-2006 Şehir: İzmir 
					Mesajlar: 10,707
				      | 
	Alıntı: 
	
		| 
					Orijinal Mesaj Sahibi didegok
					
				 arkadaşlar bir çalı türü olmadığının biliyorum, ağaç yayılma şekli olarak ta incir ağacına benziyor, yaprakları ise aynı ful yaprağı gibi. ama ebat olarak 7-8 metra yüksekliğinde... bildiğiniz ağaç işte canım. |  Didem Hanım,  
Bildiğimiz ağaç değil.Burada madem mümkün olduğunca bilimsel platformda yanıt arıyoruz öyleyse cevapları da bu şekilde bulmamız gerek. Clerodendrum trichotomum  botanikte yaprak döken bir ağaççık- çalı şeklinde tanımlanmıştır. Ağaççıklar 7-8 m boy yapar, ancak tepe taçları yayvan dağınık gelişme gösterir. Bir veya birden çok gövdesi olabilir. Kısaca bunun bir çalı türü olmadığı konusundaki bilginiz veya gözleminiz eksik.
 
 
	Alıntı: 
	
		| 
					Orijinal Mesaj Sahibi cello
					
				 Dün öğlen Kore Şehitleri Caddesine gittim. Ağacı "genel olarak" ve "çiçek-meyve-yaprak olarak" 2 kere cep telefonuyla fotografladım. (O yüzden foto kalitesi düşük) |  Cello, gönderdiğiniz fotoğraflar ışığında bu bir Clerodendron trichotomum . Fotoğraflar bilgi sahibi olmaya yetecek kalitede, teşekkür ederiz.
 
				 Düzenleyen Mine Pakkaner : 06-10-2006 saat 14:08
 | 
	|   |     |