![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
peta
Giriş Tarihi: 08-06-2006
|
Limon inşallah söylediğin gibi kökleri canlıdır ve bana süpriz yaparak yeniden yeşerir.--Çiçeklenmesinden vazgeçtim yeşermesine razıyım .-- Eşeğini önce kaybedip sonra bulan yoksul gibi sevinirim. Ben aslında ortancayı yaşatmaktan umudu kesmiştim onun için ötenazi yaparak hasta çiçeği bahçeye aktardım . Bizim park bahçelerdeki arkadaşlar beni uyarmıştı Çorum da ortanca doğru bir seçim değil diye Ama hala ortancalarınızın resimlerini görünce gıpta ile bakıyorum . |
|
|
|
|
|
#3 |
|
peta
Giriş Tarihi: 08-06-2006
|
Üzülmekten ziyade bu foruma girip sizlerin çiçeklerinize bakıyor iç geçiriyorum. -Hepsine kocaman bir maşallah demeyi ihmal etmiyorum-. Bulunduğum il ortanca için uygun değil.Bile bile alıp önce bahçe de sonra evde hastalanışı seyrettim. Zaten son 6 aydır 2 dal ortancada sadece 1 gözden yaprak çıkıyordu. Oda nasıl bir hastalıktı bilmiyorum 5 . yaprak çıkarken 1 yaprak ölmeye başlıyordu bahçeye bu haldeyken aktardım.Hasta hasta....... Ortamcam da dayanamadı ![]() Eğer bahçeye aktardığım üzüm de ölürse üzüleceğim ve bahçe konusunda moralim bozulacak.Şimdilik başka ümitler yüreğimde yeşerdiği için fazla kafaya takmıyorum.... |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kendi ağzınızla söylüyorsunuz üzülme nedeninizi ![]() Bence ikliminize uygun çiçekli bitkiler edinin, ne siz üzülün nede bitkileri üzün. Sevgiler. |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Ortancanın donla arası nasıl biliyor musunuz? Bahçede tam ortanca dikilesi bir yer var. Hem gölgelik, hem de orda çiçek çiçek olursa ortamı baya güzelleştirecek. Yalnız malum Ankara kışlarında bol bol don olur. Gerçi malesef küresel ısınmayla her sene azalıyor ama.. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Evet aslında beş altı saksı ekip yanyana koysam yine aynı etkiyi yaratabilir belki.. Hem böylece ne renk çıktıklarına göre yer değiştirme şansım da olur ![]() Hala gelmemiş ama fideler, beklemedeyim.. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-02-2007
|
Ortancalarınızı şubat ayında budayın budamaktan korkmayın budadıkça daha dallı daha yapraklı olur,ayrıca saksıların diplerini toprağı bir kontroledin,çapalayın,su saksının dibine kadar işlesin toprak çamur gibi olsun! |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim limon ve Penelophe. O zaman deneyeyim bakalım. Elimizde dona dayanma örneği olduğuna göre şansım baya var demektir. Ben bir kaç kök bahçeye, bir kaç da saksıya dikerim. Sonuç olumluysa seneye herkes bahçeye geçer ![]() |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Selamlar; Çok güzeller gerçekten, maşallah. Eğer sıklaştırırsanız büyüdükçe içiçe girecekler ve bu sorun olacaktır diye düşünüyorum. Araları çok açık duruyor diye endişeleniyorsanız, bence mevsimlik çiçeklerden dikin toprak görünmesin. Hem bol miktarda çiçek görünür hemde mevsim sonunda çiçekler öleceğinden yer problemi olmaz ortancalar için ![]() Sevgiler. |
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Ağaçsever
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ben bu gibi durumlarda cezayir menekşesi kullanıyorum. Gölgede büyüyebiliyor ve minicik mor çiçekleri var. Bir araştırın beğenirseniz edinirsiniz. BUlamazsanız ben size köklerim. Çok çabuk gelişiyor ![]() Sevgiler. |
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-05-2007
|
Bendede ortancanın beyazı vardı malesef kurudu,sizinkiler maşallah cok saglıklı gözüküyor |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Çok güzeller . Benimki açık pembe.. Bizim sular çok kireçli o yüzden açık pempe oluyor. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
Sizde suyuna biraz sirke katın ben bu sene onu denedim yeni sayırdığım sürgünleride seneye mavi yapmayı planlıyorum. |
|
|
|
|
|
#19 | ||
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-08-2006
|
Alıntı:
Kırmızısını da ilave edeceğim, bugün çiçekçide bayağı büyük kırmızı varmış, yarın bir gün küçüğü gelecekmiş... O nu da ilave edeceğim...* * * Alıntı:
Şimdi maviyi saksıya koydum ya, siyah naylon ile diğer çiçeklere yer ayırıp bölüm bölüm dikeceğim... İnşallah anlatabilmişimdir... ![]() |
||
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-01-2012
|
Merhaba sayın ortanca sevenler, Önerinize ihtiyacım var, tecrübelerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum. Bahçemin hemen hemen hiç güneş almayan, bol ışıklı bir bölgesine dikmek istiyorum bu güzel çiçeği. Hafta sonu gezdiğimiz bir yapı markette bol çiçekli bir sürü ortanca görmüştüm ama tercih hakkımı bol çiçekli dağ kekiki fidesine kullandığım için ne yazık ki almadım. Çok pişmanım şimdi çok, nerdeyse ağlayacağım. İnşallah kalmıştır ve eşim almış olarak gelir akşam eve. Saksıdan çıkarıp direkt bahçeye eksem büyür mü? |
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Eğer denerim derseniz de bence sarıp sarmalayıp, korumaya almakta fayda var. |
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-06-2007
|
Bunlarda benimkiler. Cinsini bilmiyorum ama değişik bir ortanca olduğu kesin. Çiçekleri sıra ile açıyor. Umarım resimleri yükleyebilmişimdir. |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
Saksıya naylonların içinde dikmek ne kadar iyi bir fikir emin değilim ben. Ben olsam bunalırdım, bazen böyle çiçeklerimle empati yapıyorum da Bir sorun olmaz inşallah.Ortancanın kırmızısı da mı var bu arada? Yoksa koyu pembe mi? Yoksa o da başka bir maddenin eklenmesiyle mi kızarıyor? |
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-08-2006
|
Alıntı:
Çiçekler için empati ne kadar doğru bilmiyorum.. Buz gibi soğuktan veya yakıcı güneşten hoşlanan çiçekleri düşününce.... |
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-09-2006
|
bunalrda benm ortancalarım hollandadan ithal oldukları söylendi yerli olanlar ise küçük çiçekliydi çiçeklerinin büyüklüğü küçüklüğü budama zamanına bağlı değil mi? yani erken ilkbaharda budanırsa o yıl bol çiçek verir eğer sadece kurumuş çiçekler alınırsa da bol ancak küçük çiçek verir diye biliyordum ben yanlış mı? bu arada bakın benim evimin yeni bireyine (sakaryada 5-35 ytl arası değişiyor ) |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-09-2006
|
teşekkürler şimdilik kocaman iki çiçegi var bir tanede tomurcugu onların açmasınıda sabırsızlıkla bekliyorum birde rüzgardan çok etkilenirlermi ? |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Çiçeksever
Giriş Tarihi: 13-12-2006
|
Bu da benim ortamcam Nisan ayı gibi, apartmanın bahçesinden çelik aldım. Şuan bu durumda heralde açacak. |
|
|
|
![]() |
|
|