![]() |
|
![]() |
#272 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler ErtanGM, geçen sene bir çok arkadaşın problemlerini ben de yaşadım. Ne yaptıysam zaten 3-5 tane açan çiçeği renklendiremedim, yaprakların uçları bozuk ve çiçekler açar açmaz kurumuş gibiydiler. Ama herhalde geçen seneki emeğin karşılığını bu sene veriyorlar. Bir de denemek için bu sene budama yapmadım. Bitkilerim genç, bir buçuk senelik. Geçen sene güzelce budamıştım, yazın çiçek göremedim. Budama yapılmazsa çiçeklerin küçük olacağını tahmin ediyordum ama şansımı denedim. Belki geçen seneki takviyeyle ve genç olmalarından bu sene beni çok şaşırttılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#274 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler arkadaşlar, çocuklarıma övgüler alıyormuş gibi hissediyorum kendimi "Bu arada, gerçek çocuklarım çiçeklere düşkünlüğümden şikayetçiler. Sevgili Limon, ben de bu sürprizleri çok seviyorum. Geçen sene kendilerine gelsinler diye her iki rengi veren yöntemleri denemiştim, sanırım onların etkisi. Mor da tabii ki bu iki rengin güzel karışımı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#279 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-03-2007
|
Merhaba Oturduğum sitede her yerde ortanca var.Pembe ve Mavi hepsi aynı alanda ekili.Bende çiçeksiz bir kök aldım.Şu an suda şişe de. Saksıya dikeceğim.Rengini bilmiyorum ama beyaz olması için nasıl bir sulama ve toprak seçmeliyim?Teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#280 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-12-2007
|
ortancalarımın son durumları |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#281 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-05-2008
|
Arkadaşım ,normal torfa ekip,çeşme suyunla sulaman yeterli gelir bence;bakalım diğer arkadaşlar ne diyecek. Düzenleyen müge35 : 24-06-2008 saat 17:42 Neden: fazla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#282 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-05-2008
|
Topu topu bir aylık deneyimden sonra naçizane önerim; Geçen çiçekleri kesinlikle koparmayın... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#285 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 28-05-2007
|
Arkadaşlar,benimde mutfak balkonumda ortancam var,durumu gayet iyi ama rengi beyaz.Şu sirkeli su olayını uygulasam işe yarar mı acaba,çunku keyfini bozmak istemiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#286 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-06-2008
|
ortancam açmıyor
ortancamı geçen sene diktim.çok suladım.büyüdü.kışın yapraklaarını düktü.bu senede çok suladım yeteri kadar büyüdü.olduğu yerde yarı güneşlik.ama çiçek açmıyor.Neden açmıyor olabilir? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#287 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Fiancee, ön bahçemdeki ortanca mutfağıma yakın olduğu için, sık sık yemeklik otları yıkamada kullandığım sirkeli suyu bunun dibine döküyorum. Ama arka bahçede açan koyu renklerin inadına, bembeyaz açtı. Bu bembeyaz halliyle çok güzel gözüküyor, isterseniz sirkeyi deneyin ama renklenmezse de dert etmeyin bence. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#288 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili tekin çelikten üretmeyi nasıl yaptınız. Düzenleyen müge35 : 24-06-2008 saat 17:42 Neden: fazla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#289 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Düzenleyen müge35 : 24-06-2008 saat 17:43 Neden: hata |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#290 |
Ağaç Dostu
|
Ertan'cım benim ortancamın çiçekleri seninki gibi büyük açmıyor neden acaba cinsimi öyledir.Diğer arkadaşlarında çok güzeller hepsinin mahaşallahı var,bir de boynunu büktü yapraklar ;ben hiç güneş göstermiyorum senin ortancalar güneş görüyormu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#291 |
Ağaç Dostu
|
Cemo'cum seninkiler iyi gine benimkinin çiçeği bile ufak ufak ;rengini anlamadım dediğin pembe görünüyor resimde. Düzenleyen müge35 : 24-06-2008 saat 17:44 Neden: hata |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#292 |
Yeni Üye
|
ortancaların çiçekleri huruduktan sonra çelik alsak olurmu |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#293 |
/
Giriş Tarihi: 16-06-2008
|
benim ortancam bir türlü açmıyor.ortanca alıp gelecem. bıktım bu ortancadan açmıyor yaa.3senedir bir tomurcuğu bile olmadı ağaç oldu..of yarın gidecem bir ortanca alacam.bu ortancaya çok kızdım.söküverecem kıyamıyorum.ortancamın açması için ne yapabilirm. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#294 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili sardunya12 ,çiçekli bitkiler için olan sıvı gübreden denedinmi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#295 |
/
Giriş Tarihi: 16-06-2008
|
evet denedim ama yine bir faydası olmadı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#296 |
Ağaç Dostu
|
Bu da benim ortancalarımdan biri. Bu sene çiçekleri geçen seneye göre daha büyük. Ortanca derin budanırsa, az sayıda ama büyük çiçek verir, hafif bir budama yapılırsa da çok sayıda ama daha küçük çiçekler açar. Ben bu çiçeği çok seviyorum. Rengini, büyüklüğünü keyfimize göra ayarlama şansımız var. Ne hoş öyle değil mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#297 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-05-2007
|
Alıntı:
0 532 712 68 97 Selçuk. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#298 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili müge; benim açık pembe olan ortancamın çiçekleride diğer pembe ve mor olanından daha ufak açıyor . Hepsine aynı şekilde bakıyorum . Hepsi gölgede duruyor .Ortancaların çok çeşitli türleri var . Genelde fideciden alınanlar küçük açıyorlar renkleride beyaz pembe arası oluyor . Belki zamanla budamaya göre farklılık gösterebilir . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#299 |
Ağaç Dostu
|
Bugün bahçemdeki Ortanca çeşitlerini kolaçan ettim. Hiç bir kök diğeriyle aynı değilmiş meğer. Dikkat etmemişim. Sizlerle de paylaşmak istedim. Dikkatimi çeken diğer bir konu; Ortancalarım iki aynı köşede dikililer. Daha çok bir köşede yoğun şekildeler. Ne özel gübre ne sirke vb.. vermedim. Sadece sizlerden edindiğim bilgiyle dibini devamlı nemli tuttum, tutuyorum. Aynı yerde dikili olanlardan hiç bir kökün çiçek rengi diğeriyle aynı değil. Koyu pembe- Açık pembe- Açık Lila aynı yerdeler. Koyu pembe- Açık pembe-Beyaz da ayrı bir köşedeler. Fotoğrafları: ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|