![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
real ilk resmin benim japon gül'ü lakin yarın açacak bende yarına hazırlanan tomurcuğu vereyim. http://img322.imageshack.us/img322/7158/1000608dl4.jpg |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-08-2006
|
Some at; Senin gülün biraz daha koyu imiş sanki... Aslında bu japon güllüreni büyütmeyip form vermek daha iyi sanırım... 5 renk oldu, daha da denk gelir ise çeşitlendireceğim... |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
real ben devam ediyorum form vermeyi sana bırakıyorum açmaya ramak kala; http://img416.imageshack.us/img416/9114/1000667ol3.jpg Hoş geldin Dünyaya; http://img356.imageshack.us/img356/9662/1000674sy0.jpg http://img243.imageshack.us/img243/9131/1000676ff6.jpg Düzenleyen some_at : 04-09-2006 saat 17:25 |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-08-2006
|
Bende 6 tür Hibiskus var: - Beyaz, Sarı, Pembe, Kırmızı - katmersız; - Sarı ve Kırmızı - katmerli; Kendi fotoraflarımı yüklemede biraz zorluk çekiyorum, yinede yakında olur... Ve son gördüğüm bu çeşitten - yaprakları yeşil-beyaz, çiçeği de çok güzel... Kısmet ise yakında bende de olur... ![]() |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-09-2006
|
Bilen varsa lütfen yazsın.Bu çiçekten ANKARADA nerede bulabilirim???Veya nasıl çoğaltabilirim.Dalını kesip bir beze sar,suda beklet demeyim 304156875454 kez denedim.Olmuyor. |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaçsever
|
Alıntı:
MCDOGAN; Abim çaresi Yok İzmir'e yerleşeceksin... Hem burada dünya para verip de edindiğin o japon güllerinin tanesi 1,5 YTL... Ne işin var Ankara'da, deniz yok, Japon, çin gülü yok... Gel vatandaş gel, gel, gell sen de gellll... Çiçeklerin her çeşidi bedavaaaaaa... ![]() |
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
..Şaka bir tarafa keşke imkanım olsa.. |
|
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-08-2006
|
Alıntı:
10-15sm bir filiz, bir bardak içine suya koyuyorum ve daha buyuk plastik şişe ile kapatıyorum - sera ortamı olsun diye; sıcak ve ozellikle ışık bol yerde tutuyorum; bazen plastik şişe çok buharlanınca acıp havalandırıyorum; boyle çok çabuk kök salıyorlar... |
|
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Soğuklar başlayınca daha doğrusu başlamadan ısıtmalı seralara **** iç mekana almalısınız. Toprak isteği rutubetli iyi drane edilebilen organik maddece zengin topraklarda iyi gelişim gösterir. Derin zengin balçıklı toprakları sever. Nisan ayından itibaren bol sulamalı ve bol çiçek açması için haftada bir gübre şerbeti verilmeli. Güneşli ve sıcak yerlerde iyi gelişir.Genellikle budanmaz ancak kırpmalar uygulanır. Geçen seneye ait dallardan bir iki tomurcuk veya yaşlısürgünlerin üçte birisi alınırsa daha büyük çiçek açar. |
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-08-2011
|
Benim japon gülüm 😊🌺🌺 |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
Hibiscus rosa-chinensis (Japon Gülü, Gül Hatmi) için; Doğal koşullarda Ankara'da yetişmediği için kolay kolay bulamazsın bu bitkiyi. Ancak Kıyı Ege ve Akdeniz şehirlerinden bulabilirsiniz. Fakat yetiştirmeniz kolay olmaz. Saksı içerisinde yazın dışarı, kışın içeri taşımakla mümkün olabilir. Fakat saksıda olduğu için asla istediğiniz görüntüyü yakalayamazsınız. Üretim konusuna gelince Ankara koşulları için ne kadar başarılı olur bilemem ama erken ilkbaharda bir önceki yılın sürgünlerinden 3 yaprak boğumu içeren bir dalı yukardan ve aşağıdan kesin. Alt tarafı 60 derecelik bir açıyla kesmeniz toprağa temas yüzeyini arttırır ve köklenmeye daha çok yüzey bırakır. En üstteki yaprak kalacak şekilde alttaki yaprakları temizleyin. İki boğun toprağın altına bir boğum toprağın üzerine gelecek şekilde toprağa dikin. (Torf katkılı bitki toprağı olması köklenme şansını arttırır) İlk sulamayı yaptıktan sonra toprağın sürekli nemli kalmasını sağlayacak şekilde (ne az ne de çok) sulamasını yapın. Nisan Mayıs aylarında yepyeni bir Japon Gülünüz olacaktır. ![]() |
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
http://www.xtec.es/col-anunciata-cer...va%20reial.jpg |
|
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaçsever
|
Bu çiçekten bende de var, adını merak eder dururdum... Demek HATMİ çiçeği... Benimkinin rengi eflatun... ![]() Düzenleyen malina : 15-09-2006 saat 19:38 Neden: he kelimeleri çıkarıldı. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Real bence sizin çiçeğinizle hatmi farklı.. hatmi otsu kışın uzun sürgünleri kuruyor baharda tekrar sürüyor. isimlerden kaynaklanan bir karışıklık var gibi geliyor bana.. Hatmiyi üşütmeler için kullanmamanızı tavsiye ederim. kendisi allerjik sorunlar neden olabilir. Denemeyle sabittir.. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Benim de balkonumda güçlü bir biçimde büyümekte olan kırmızı bir japon gülü fidesi var. Biraz daha büyüyünce İstanbul'da isteyenlere çelik ya da fide iletebilirim. Fotosunu da bugün yarın çeker foruma eklerim... Levent |
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Ağaç Dostu
|
Japon gülüm açtı. İşte ilk iki fotosu... Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Çatlatcakmısın beni..Niyetin bumu? .Neyse ben fazla bakmayım gözüm değer.Daha sarı ve beyazıda var(ki ben kırmızısını bile bulamamışken onları nasıl bulurum fikrim yok)..1 japon gülleri 2 mum çiçeği psikolojimi bozdu.İnsanlıktan çıktım vallahi. |
|
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Ağaç Dostu
|
mcdoğan, Beğendiğine çok sevindim... Buradaki ustalara sorup öğreneyim, bu kırmızı bebekten ne kadar büyüdükten sonra çelik alabilirsem, ilk çeliği alıp sana göndereyim... Sen kırmızıyı almış bil kendini, sarı ve beyazı ara iyisi mi... Levent Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-06-2008
|