![]() |
|
![]() |
#422 |
Ağaç Dostu
|
üzerinden iki çelik alabilirsiniz budadıklarınızı da köklendirebilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#423 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Merhaba sevgili güngör hanım. Bugün bir paket geldi açtim birde negöreyim. Japon gülü nekadar mutlu oldum ama tepesinden gırılmış hemen diktim. Size çok teşekkürle emeyinize salık. Salıcakla kalın. Düzenleyen sevim4 : 09-09-2009 saat 17:56 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#425 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-11-2008
|
merhabalar, nisan ayında bir tane japon gülü almıştım. ağustos ayında beyaz küçük sinekler oldu moralim çok bozuldu yapraklarının arkasına baktığımda küçük yumurtuları vardı en son sinek ilacı sıktım geçmedi, arkasından sabunlu suyla yıkadım. yine geçmedi bende bütün yapraklarını koparttım. geçmeyecek gibi ne yapmalıyım. bütün çiçeklerimde aynı hastalık oldu şimdiden teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#428 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Evdeki japon gülüne bu fotoğrafları göstersem iyi olacak ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#429 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Çok güzel sevgili almira. Payımıza düşermi inşallah. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#430 |
Ağaç Dostu
|
Teşekür ederim arkadaşlar. Daha önce de tomurcuklanmıştı ama çiçekler açılmadan döküldü. Bu seferde döker diye bayağı korkmuştum. Darısı sizinkilerin başına. Çelik konusunda hiçbir sıkıntı yok arkadaşlar. Sağolsun bizim belediyeler bütün parkları kırmızı japon gülü,fırça çalısı,oya ağacı,pavlonya,tesbih ağacı,orkide ağacı,zakkum ,defne yapraklı kartopu,manolya,begonvil şu anda adı aklıma gelmeyen bir sürü ağaçla donatıyor. İnşallah ben başarısız ilk denemeden sonra çelik gönderme işini de öğrenirim de baharda size bir sürü çelik gönderirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#431 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#432 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-06-2007
|
daha önce hiç bir yerde görmemiştim japon gülünü. her bir rengi ayrı güzel. arkadaşlar gülleriniz muhteşem, bol çiçek vermeleri dileğiyle |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#435 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-08-2008
|
Sevgili almira sıcak memlekette olmanın güzelliği,bizim binbir zahmetle kısıtlı mekanlarda yetiştirmeye çalıştığımız bitkiler oralarda cadde ve sokaklarda.. Şu çelik işide beni çok mutlu etti.Eğer imkan varsa bu dönemdede köklendirme yapabiliriz.Çeliği bir pet şişeyi ortadan kesip içine dikerek üzerini tekrar bantlayıp hava almayacak şekilde nemli olarak gönderebilirsiniz.Japon gülü en güzel bu şekilde köklenir.Eğer imkan varsa alıcı ödemeli kargo ile ben kırmızı,bordo,beyaz ve sarı katmerli japon gülü bulmak istiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#437 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Kardeşimin hediyesi olan japon gülüm.REng tonları çok güzel. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#438 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-11-2009
|
benim japon gülüm kırmızı, sarısını hiç görmemiştim maaşallah çok güzel |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#444 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 29-08-2008
|
Japon gülü kışın yaprak döker, 0 derecenin altında bir yerde uyutursanız ölür. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#445 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2009
|
Benim Japon gülüm sanırım uyumadı .Hala yeşil yapraklar var ve büyümeye devam ediyor.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#446 |
Ağaç Dostu.
|
Bu yıl havalar güzel gidince benim japon güllerim aynı şekilde çalışmaya devam ettiler. Hava gündüz 8-9 derece, bayağı bir soğuk var dışarıda ama her sabah 8-10 yeni çiçek buluyorum balkonda.Şu anda katmerli beyazdan, pembeye, sarıya her renk çiçek var üzerlerinde. Tek sıkıntı rüzgar, soğuk havada rüzgarda kalan bitkiler çok yıpranıyor. Bir de bu yıla dek japon güllerini hep güney , en azından güney-doğu cephesinde tutmuştum evin.Bu yıl kuzey cephesinde hem de üstü kapalı balkonda denedik ve tüm yaz yine aynı coşkuyla çiçek açtılar.Hatta aşırı sıcaklarda susuz kalma dertleri olmadı ve bitkilerin yaprakları güney cephesindekilerden daha sağlıklı oldu. Şimdiye kadar bildiklerimin, düşündüklerimin tersi gerçekleşti bu yıl. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#447 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-07-2009
|
Japon gülümü koruma altina almali miyim?Gecen geceki soguk yapraklarini vurdu.Bu normal mi?Yani kis uykusuna hazirlik mi yapiyor?... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#449 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-07-2009
|
Cok sagolun bunu söylediginiz icin,bugün budayip koruma altina almak istiyordum.Iyiki daha yapmamisim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#450 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-12-2008
|
Geçen yıl hızla azmanlaşan Japon Gülü'mü salona almıştım ve bir haftada tüm yapraklarını döküp, ardından deli gibi sürgün ve kel haliyle tomurcuk dolmuştu. Sanki hiç dinlenip, uyuyamadı. Artık ağaççık formunda ve İzmir'de bahçelerde kocaman ağaç olmuş akrabalarına atfen içeri alamadım. Don yapan iki gecede yapraklarını soldurup, indirdi ama umarım normal periyoddur ve yaza uyanır. Bence uyanır; çünkü beni seven ender çiçeklerimden kendisi. Balkonun da reisi gibi duruyor; iktidar hırsı onu yaşatacaktır ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|