|  | |
|  | 
|  06-03-2014, 12:49 | #1 | |
| Ağaç Dostu Giriş Tarihi: 03-08-2013 Şehir: Denizli 
				 | Alıntı: 
 Karaca arboretum'da ise kalmamış. Fidan Dünyasından da bir beyle görüştüm, dönecekti bana ama henüz dönmedi. Olmazsa bugün arayıp tekrar soracağım oraya. Ve onlarda da yokmuş. Ayrıca Büyük Çamlıca Fidanlığında yok. Daha da kötüsü Büyük Çamlıca'dan kargo şirketlerinin canlı bitki kabul etmediğini de öğrendim. Ama onlardaki oldukça büyükmüş sanırım zaten. Yani Sayın Pria, sizin tohumun eline kaldım şimdilik.  Belki Sayın Balıkçı da bu yıl gene paylaşımda bulunur. Sevgili Aysis(selluka) ve sayın Tabus(5-6 farklı tür) tohumlar göndermişlerdi bana. Neredeyse hepsi çimlendi. (Passiflora alata ve incarnata haricinde)   Bulabilir miyim fidanını bilemiyorum. Tohumundan bir adet bana ayırırsanız gerçekten çok mutlu olurum.  Düzenleyen turkanatalay : 06-03-2014 saat 20:35 | |
|   |     | 
|  09-03-2014, 16:37 | #2 | |
| Ağaç Dostu. Giriş Tarihi: 06-08-2009 Şehir: Çanakkale 
				 | Alıntı: 
 DEMİR Fidancılık çok büyük tesis ama parakende satışlarla pek ilgileri yok gibi.. Biz de fidanlığı defalarca telefonla aradık 3-4 saat boyunca..Ancak görüşebildik.. Telefona sürekli bakan biri yok gibi.. Bunlar sanırım daha çok peyzaj işlerine yönelik çalışıyorlar.. Biz fidanlığa girdik, yarım saat gezdik, ne bir görevli gördük, ne de buyrun diyen.. Ben 12 adet tohumu minik saksılarda çimlendirmeğe çalışıyorum.. İsterseniz kasım ayında nergis soğanlarınızla birlikte minik fidanınızı da gönderirim size.. Hiç üşenmem böyle güzel paylaşımlara.. Yeter ki karşımdaki insanın samimiyetine inanayım.Selamlar. | |
|   |     | 
|  09-03-2014, 18:42 | #3 | 
| Ağaç Dostu | Arkadaslar, Kis Tatlisi tohumlari hangi aylarda toplaniyor?  Bir kac gùn once buradaki bir agaci kontrol ettim, tohum kapsulleri var mi diye. Fakat agacin ùzerinde meyve ya da tohum kapsulùne benzer bir sey goremedim. Acaba henùz erken mi? | 
|   |     | 
|  24-03-2014, 00:47 | #4 | |
| Ağaç Dostu Giriş Tarihi: 03-08-2013 Şehir: Denizli 
				 | Alıntı: 
 Ben de balkonum yakın olsun diye balkonun tam altına diktim ama çekindiğim şey, kazarken çok zorlandım. Biraz taşlık bizim bahçe. Taşlar geçirgenliği artırır mı topraktaki. Yoksa kök gelişimini olumsuz etkiler mi? Acaba büyükçe bir saksıya dikip yaz için çok güneş almayan arka balkona mı alsam? Henüz tutunmamıştır sanırım bahçeye. Kışın da güneş alan balkona alırım. Tecrübeli arkadaşlar, bu konuda ne derler acaba? Ne yapmalıyım emanetime en iyi şekilde bakabilmek için? | |
|   |     | 
|  24-03-2014, 01:10 | #5 | |
| Ağaç Dostu. Giriş Tarihi: 06-08-2009 Şehir: Çanakkale 
				 | Alıntı: 
 Bence fidan çukurunu hiç olmazsa 60 santim genişlikte ve 50 santim kadar derinlikte kazabildiyseniz ve fidanı dikerken çukuru nisbeten taşı az iyi toprak ile doldurduysanız sorun olmaz.. Taşlı toprak toprağın nemini daha iyi tutar, geçirgenliği artar..Eskiden Rum'lar zeytin dikerken çukurun tabanına taş doldururlarmış.. Fidan büyüdükçe yayılan kökler o taşların arasında gidecek yol bulur kendine merak etmeyin..Aşırı sulamalardan kaçının derim.. Saksıda bahçedeki gibi gelişmez hiçbir fidan..Bırakın bence diktiğiniz yerde.. Sevindim kış tatlınıza kavuştuğunuza..Selamlar.. | |
|   |     | 
|  | 
| 
 |  |