agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Çalılar
(https)

Beğeni Düzeni124Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 06-03-2014, 12:49   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 03-08-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi pria Mesajı Göster
Türkan Hanım,

Siz verdiğimiz linklerden araştırıp edinmeye çalışın bu güzel bitkiyi..
Ama, eğer edinemezseniz,ben sizin bu bitkiyi çok çok arzu ettiğinize inandığım için yardımcı olacağım.. Ben bu yıl fidanlıktaki fidanlardan bulup topladığım 12 adet tohumu da site bahçesinde küçük saksılara ektim..
Dilerim hepsi çimlenirler..

Onlardan bir adedini size gönderebilirim kasım ayı gibi..

Elimden gelen bu..N'apalım, sizin de gönlünüz olsun..

Selamlar..
Sayın Pria, çok teşekkür ederim nezaketiniz için gerçekten. Demir fidancılığı aradım ama nette verilen telefon numaralarından ulaşamadım.
Karaca arboretum'da ise kalmamış.
Fidan Dünyasından da bir beyle görüştüm, dönecekti bana ama henüz dönmedi. Olmazsa bugün arayıp tekrar soracağım oraya. Ve onlarda da yokmuş. Ayrıca Büyük Çamlıca Fidanlığında yok.
Daha da kötüsü Büyük Çamlıca'dan kargo şirketlerinin canlı bitki kabul etmediğini de öğrendim. Ama onlardaki oldukça büyükmüş sanırım zaten.
Yani Sayın Pria, sizin tohumun eline kaldım şimdilik. Belki Sayın Balıkçı da bu yıl gene paylaşımda bulunur.
Sevgili Aysis(selluka) ve sayın Tabus(5-6 farklı tür) tohumlar göndermişlerdi bana. Neredeyse hepsi çimlendi. (Passiflora alata ve incarnata haricinde)
Bulabilir miyim fidanını bilemiyorum. Tohumundan bir adet bana ayırırsanız gerçekten çok mutlu olurum.

gokselcetin beğendi.

Düzenleyen turkanatalay : 06-03-2014 saat 20:35
turkanatalay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-03-2014, 16:37   #2
Ağaç Dostu.

pria's Avatar

Giriş Tarihi: 06-08-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi turkanatalay Mesajı Göster
Sayın Pria, çok teşekkür ederim nezaketiniz için gerçekten. Demir fidancılığı aradım ama nette verilen telefon numaralarından ulaşamadım.
Karaca arboretum'da ise kalmamış.
Fidan Dünyasından da bir beyle görüştüm, dönecekti bana ama henüz dönmedi. Olmazsa bugün arayıp tekrar soracağım oraya. Ve onlarda da yokmuş. Ayrıca Büyük Çamlıca Fidanlığında yok.
Daha da kötüsü Büyük Çamlıca'dan kargo şirketlerinin canlı bitki kabul etmediğini de öğrendim. Ama onlardaki oldukça büyükmüş sanırım zaten.
Yani Sayın Pria, sizin tohumun eline kaldım şimdilik. :) Belki Sayın Balıkçı da bu yıl gene paylaşımda bulunur.
Türkân Hanım,

DEMİR Fidancılık çok büyük tesis ama parakende satışlarla pek ilgileri yok gibi..
Biz de fidanlığı defalarca telefonla aradık 3-4 saat boyunca..Ancak görüşebildik..
Telefona sürekli bakan biri yok gibi..
Bunlar sanırım daha çok peyzaj işlerine yönelik çalışıyorlar..
Biz fidanlığa girdik, yarım saat gezdik, ne bir görevli gördük, ne de buyrun diyen..

Ben 12 adet tohumu minik saksılarda çimlendirmeğe çalışıyorum..
İsterseniz kasım ayında nergis soğanlarınızla birlikte minik fidanınızı da gönderirim size
..
Hiç üşenmem böyle güzel paylaşımlara..
Yeter ki karşımdaki insanın samimiyetine inanayım.Selamlar.

pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-03-2014, 18:42   #3
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 16-11-2012
Galeri: 116
Arkadaslar, Kis Tatlisi tohumlari hangi aylarda toplaniyor?
Bir kac gùn once buradaki bir agaci kontrol ettim, tohum kapsulleri var mi diye.
Fakat agacin ùzerinde meyve ya da tohum kapsulùne benzer bir sey goremedim.
Acaba henùz erken mi?

Tohumcu Nılgun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-03-2014, 00:47   #4
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 03-08-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi pria Mesajı Göster
Türkân Hanım,

DEMİR Fidancılık çok büyük tesis ama parakende satışlarla pek ilgileri yok gibi..
Biz de fidanlığı defalarca telefonla aradık 3-4 saat boyunca..Ancak görüşebildik..
Telefona sürekli bakan biri yok gibi..
Bunlar sanırım daha çok peyzaj işlerine yönelik çalışıyorlar..
Biz fidanlığa girdik, yarım saat gezdik, ne bir görevli gördük, ne de buyrun diyen..

Ben 12 adet tohumu minik saksılarda çimlendirmeğe çalışıyorum..
İsterseniz kasım ayında nergis soğanlarınızla birlikte minik fidanınızı da gönderirim size
..
Hiç üşenmem böyle güzel paylaşımlara..
Yeter ki karşımdaki insanın samimiyetine inanayım.Selamlar.
Sayın Pria, çok teşekkür ederim gerçekten. Bir çok yeri aradım ama ulaşmak mümkün olmadı. Ama Sevgili Güler Hanım yetişti imdadıma, Zafer Bey aracılığı ile çok güzel bir ağaçcığım var şu anda. Daha 4 farklı çiçek ile birlikte.Meleklerin Borusu,Efe püskülü gibi. İlk fırsatta fotoğrafını çekip paylaşacağım burada. Benim dikecek yerim çok.Genelde ya olmazsa diye en az iki farklı ile dikiyorum.(Denizli ve Aydın)Ama gene de fazla bencillik yapmayayım. Belki bu çiçekten çok isteyen bir arkadaşımız daha olur.
Ben de balkonum yakın olsun diye balkonun tam altına diktim ama çekindiğim şey, kazarken çok zorlandım. Biraz taşlık bizim bahçe. Taşlar geçirgenliği artırır mı topraktaki. Yoksa kök gelişimini olumsuz etkiler mi? Acaba büyükçe bir saksıya dikip yaz için çok güneş almayan arka balkona mı alsam? Henüz tutunmamıştır sanırım bahçeye. Kışın da güneş alan balkona alırım.
Tecrübeli arkadaşlar, bu konuda ne derler acaba? Ne yapmalıyım emanetime en iyi şekilde bakabilmek için?

turkanatalay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-03-2014, 01:10   #5
Ağaç Dostu.

pria's Avatar

Giriş Tarihi: 06-08-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi turkanatalay Mesajı Göster
Ben de balkonum yakın olsun diye balkonun tam altına diktim ama çekindiğim şey, kazarken çok zorlandım. Biraz taşlık bizim bahçe. Taşlar geçirgenliği artırır mı topraktaki. Yoksa kök gelişimini olumsuz etkiler mi? Acaba büyükçe bir saksıya dikip yaz için çok güneş almayan arka balkona mı alsam? Henüz tutunmamıştır sanırım bahçeye. Kışın da güneş alan balkona alırım.
Türkan Hanım,

Bence fidan çukurunu hiç olmazsa 60 santim genişlikte ve 50 santim kadar derinlikte kazabildiyseniz ve fidanı dikerken çukuru nisbeten taşı az iyi toprak ile doldurduysanız sorun olmaz..
Taşlı toprak toprağın nemini daha iyi tutar, geçirgenliği artar..Eskiden Rum'lar zeytin dikerken çukurun tabanına taş doldururlarmış..
Fidan büyüdükçe yayılan kökler o taşların arasında gidecek yol bulur kendine merak etmeyin..Aşırı sulamalardan kaçının derim..
Saksıda bahçedeki gibi gelişmez hiçbir fidan..Bırakın bence diktiğiniz yerde..

Sevindim kış tatlınıza kavuştuğunuza..Selamlar..

turkanatalay beğendi.
pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Kapalı
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:56.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025