agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Çalılar
(https)

Beğeni Düzeni605Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 08-08-2006, 14:15   #1
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 07-08-2006
teşekkürler

güllerle ilgili verdiğiniz bilgileri şimdiye kadar -böylesine derli-toplu- şekilde internette bulmam mümkün olmamıştı. Bunun için öncelikle teşekkür etmek istiyorum. site mükemmel hazırlanmış, elinize sağlık. sadece üye olmakta biraz zorlandım ama neyse ki onu da hallettik.
tekrar elinize sağlık demek istiyorum
oya deniz ungan

oyadeniz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-08-2006, 16:02   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 08-08-2006
Galeri: 33
çok sağolun bu değerli bilginiyi paylaşıma açtığınızdan.

thunderon beğendi.
some_at Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-09-2006, 11:17   #3
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 20-09-2006
Galeri: 1
Mine Hn,

Benim de balkonumda 2,5 yıl kadar önce Büyük Çamlıca Fidanlığı"ndan almış olduğum "Dallas Medium Red" Etiketli cins bir gülüm var.

Yukarıda verdiğiniz bilgilerden anladığım kadarıyla "Sert Budama" yaptım her yıl, ve böylece en dipten kalın 3 dal ile büyüdü gülüm.

Kıştan çıkarken isteyen arkadaşlara budamalardan yapacağım çeliklerden iletebileceğimi de buradan duyurmuş olmak isterim...

GÜL KARDEŞLİĞİ

kircicegi beğendi.

Düzenleyen lerdemir : 13-12-2006 saat 09:42
lerdemir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-10-2006, 12:43   #4
Ağaç Dostu

TigerX's Avatar

Giriş Tarihi: 12-09-2006
lerdemir...

Bahsettiğiniz gül kokuyor mu acaba? Eğer kokan gül ise ben çeliklerden birkaçtanesine talip olabilirim. Kokmayan güller bence gerçek güller değil. İnşaAllah sizin gül de kokan cinsindendir.

TigerX Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-10-2006, 12:50   #5
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 10-06-2005
Galeri: 175
Mine Hocam,
Yeşil Gül konusunda bir şey biliyor musunuz?

Erguvan Muhibbi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-10-2006, 00:19   #6
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Giriş Tarihi: 06-01-2006
Galeri: 99
Hüseyin Bey, gecikme için özür dilerim, bu soruyu gözden kaçırmışım.

Maalesef yeşil gülle ilgili hiç bilgim yok. Belki üyelerimizden bilgisi olup bizimle paylaşan olur.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-10-2006, 16:33   #7
Ağaç Dostu

TigerX,

Ben de gecikme için özür dilerim, ancak şimdi soruyu gördüm...

Benim gül çok hafif kokuyor, burnunuzu değdirecek kadar yaklaştığınızda çok hoş bir koku var, ama 1 metre kadar öteden "ohh bu gül de ne güzel kokuyormuş" dedirtmiyor maalesef...

Buna karşın düşünürseniz yardımcı olmak isterim.

Saygılar.

Levent

Eski 06-11-2006, 15:39   #8
Ağaç Dostu

Gülden Çelik Alma Zamanı Hk

Merhaba,

Açık olan balkonumda büyük bir toprak küpte yetiştirdiğim 3 yaşındaki gülümü kış öncesi budamak istiyorum.

1-)Budayayım mı?
2-)Budanan kısımları çelik olarak değerlendirsem mevsimi midir?

Ne dersiniz?

Teşekkürlerimle...

Eski 06-11-2006, 15:45   #9
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=732 ve http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=1885 başlığını okuyunuz.

Bilge Kerem beğendi.
Eski 06-11-2006, 23:17   #10
Ağaç Dostu

Detaylandırılmış Gül Çeliği Sorusu

Mine Hn,

Bu çelik alma zamanlaması için Kasım dönemi İstanbul için de geçerli midir?
Zira şu 3-4 gün öncesinde başlayan ciddi soğuk dönemi öncesinde, benim balkondaki gül, son günlerde ılıman da geçen havanın da etkisi ile bir sürü yeni sürgün dal verdi, bir sürü gözler peydah oldu da...

Bu halde iken ve de İstanbul soğukları başlamışken çelik alıp, o başlıkta belirttiğiniz gibi köklendirmeye çalışayım mı diye sorumu detaylandırsam??

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mine Pakkaner

Eski 06-11-2006, 15:57   #11
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 30-07-2006
Galeri: 29
Yeşil gül ile şöyle bir bilgi buldum, belki arkadaşlar çevirirse yardımcı olur.

http://uncommonrose.biz/r/i/greenrose.jpg

R. chinensis viridiflora
This has to be the most peculiar China rose of all! Instead of being made up of normal petals, the blossoms are made entirely of sepals, all of them grass green! The blooms last longer than any other rose I know, often six weeks or more. There is a peppery scent to the blooms if you rub them with your fingers. This makes an attractive, tidy shrub for small gardens or in pots for the patio.

Our plants of The Green Rose are 5 to 9 inches tall in bands or 4 inch pots. In the spring, the plants may be slightly smaller, while later in the season, they may be larger. These are one to two year old plants grown on their own roots. To minimize the amount of soil shipped and therefore the shipping expense, these plants are smaller than typical grafted varieties purchased at local garden centers.

Color: Green!

Class: China

Secondary Classifications: Unusual;

Growth Habit: Compact bushy shrub, about 3 feet wide, and 2.5 feet tall, depending on climate

Bloom Habit: blooms all summer

Hardiness: Zone 6-10 In zone 6 and 7, winter protection must be used, and dieback will occur, but it will come back from ground level.

Fragrance Rating: 2.0 - buds smell of pepper when rubbed

ARS Merit Rating: 7.3

Kaynak:http://uncommonrose.biz/r/greenrose.html

Todor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-05-2007, 20:06   #12
Ağaçsever

dulantes's Avatar

Giriş Tarihi: 24-07-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Todor Mesajı Göster
Yeşil gül ile şöyle bir bilgi buldum, belki arkadaşlar çevirirse yardımcı olur.

http://uncommonrose.biz/r/i/greenrose.jpg

R. chinensis viridiflora
This has to be the most peculiar China rose of all! Instead of being made up of normal petals, the blossoms are made entirely of sepals, all of them grass green! The blooms last longer than any other rose I know, often six weeks or more. There is a peppery scent to the blooms if you rub them with your fingers. This makes an attractive, tidy shrub for small gardens or in pots for the patio.

Our plants of The Green Rose are 5 to 9 inches tall in bands or 4 inch pots. In the spring, the plants may be slightly smaller, while later in the season, they may be larger. These are one to two year old plants grown on their own roots. To minimize the amount of soil shipped and therefore the shipping expense, these plants are smaller than typical grafted varieties purchased at local garden centers.

Color: Green!

Class: China

Secondary Classifications: Unusual;

Growth Habit: Compact bushy shrub, about 3 feet wide, and 2.5 feet tall, depending on climate

Bloom Habit: blooms all summer

Hardiness: Zone 6-10 In zone 6 and 7, winter protection must be used, and dieback will occur, but it will come back from ground level.

Fragrance Rating: 2.0 - buds smell of pepper when rubbed

ARS Merit Rating: 7.3

Kaynak:http://uncommonrose.biz/r/greenrose.html
Bu, Çin gülleri arasında en alışılmamışı olmalı. çiçekler, taç yaprak yerine tamamen çanak yapraktan oluşmuş ve tamamen yeşil! çeçekler bildigim diger güllere göre daha uzun ömürlü(6hafta veya daha fazla). eğer parmaklarınızla oyanarsanız keskin bir koku ortaya çıkar. bu koku, yeşil gülün küçük bahçe ve saksılarda yetiştirilmesini cazip kılmaktadır.

Yesil gülümüz şeritler halinde dikilince 5-9 inch(sanırım bir inch 2,5 cm) uzunluğunda, saksıya dikildiginde 4 inch uzunluğunda oluyor. sonbaharda bitki biraz küçük olabilir, sezon sonunda belki biraz daha büyük olabilir. bunlar, kendi kökleri üzerinde yetişen 1-2 yıllık(yaşında) bitkiler. bir yerden başka bir yere taşınma miktarını, dolayısıyla masrafını azaltmak açısından bu bitkiler, lokal garden centerler tarafından satın alınan tipik aşılı varyetelere göre daha küçüktür.

Renk: Yeşil!

Sınıf: China

İkincil sınıflandırma: alışılmamış;

büyüme şekli: çevre ve iklim şartlarına bağlı olarak 3 fit genişliğinde 2.5 fit yüksekliğinde sıkı çalılık

çiçek oluşumu: yaz boyu

dayanıklılık: anlamadım

koku degerlendirmesi:

devam edecem

dulantes Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-12-2006, 17:26   #13
Ağaç Dostu

BenBen1967's Avatar

Giriş Tarihi: 09-10-2006
Galeri: 3
ithal bir gül fidesi aldım her yanı mumlanmış özel muhafazası var daha doğrusu kökleri kum talaş karışımı bir şeyin içinde tüm dalları mumlanmış satıcı marta kadar bekleyebilirsin dikmek için demişti ama fide her yerinden filiz çekmeye başladı .şimdi ben ne yapayım bunu saksıya alayım mı? yoksa filizleri kesip balkonda aynen muhafazasında bekleteyim mi? filizler hızla büyüyor arada azıcık su koyuyorum dibine

BenBen1967 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-12-2006, 09:59   #14
Ağaç Dostu

ben toprağa alıp balkonda mümkün olduğunca rüzgar almayan bir köşeye koysanız uygun olur diye düşünüyorum İstanbul'da kendi balkonunda 3 yıldır gül yetiştiren biri olarak; ama teknik uzmanlara da sormalı tabii...

Zira ben geçtiğimiz haftasonu 3 yaşındaki gülümü budadım ve çelikleri toprağa gömdüm; anaç kısımda yeni sürgünler ve gözler oluşmaya başladı. Ortalamanın üstünde giden havalardan mıdır nedir bilmem.

Ancak, gülünüzü gündüz erkenden sulamaya dikkat edin, Mine Hn hep geceye kuru girsin gül der. Zira, hemencecik külleme oluyor güllerde...

Eski 24-05-2007, 18:23   #15
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 22-05-2007
verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim

mozen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-09-2012, 21:08   #16
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 22-10-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mine Pakkaner Mesajı Göster
GÜL YETİŞTİRİCİLİĞİ
A- Gerekli Faktörler

A.1- Toprak İstekleri: Güller oldukça taze, killi-tınlı ve organik maddece zengin toprakları tercih ederler. Bu topraklar, nemli olduklarında ayağa yapışan, fakat oldukça çabuk kuruyan, fazla kuru ve nemli olmadıkları zamanlarda kolaylıkla işlenebilen topraklardır. Fakat genel olarak güller, hemen hemen tüm bahçe topraklarında yetişebilirler. Ancak, sadece killi, kumlu **** çok kalkerli gibi ekstrem şartlara sahip topraklarda yetişemezler.

Güllerde budama zamanı kış sonu veya ilkbahar başıdır.
Budanan fidanlar derhal sulanmalı, sulamayla birlikte sulandırılmış gübre verilmelidir. Budamanın sabah veya akşam üstü serinliğinde sonbahar-ilkbahar arasında yapılması uygundur.
Kaynak : http://www.tarim.gov.tr/arayuz/9/ice...fl=gul/gul.htm
Hangisi doğru acaba ?

s.serdar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-10-2012, 22:44   #17
Ağaç Dostu

kartal124's Avatar

Giriş Tarihi: 17-07-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi s.serdar Mesajı Göster
Hangisi doğru acaba ?
Kışları yumuşak geçen yerlerde sonbahar sonu, sert geçen yerlerde mart başı uygundur.

kartal124 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-09-2006, 08:45   #18
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 13-09-2006
Wink celikalma

benım bı sorumolucaktı gullarde celık alma donemı ıcın en uygun zaman ne zamandır acaba bıde nası yapmalıyız?

gfbkenan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-09-2006, 09:18   #19
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 13-09-2006
Çelikten gül üretimi

gul celıkleme nası olur ?hangi zamanlarda yapılmalıdır?ne kadar zamanda koklenır?

gfbkenan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-09-2006, 16:40   #20
Ağaç Dostu

Plumbago's Avatar

Giriş Tarihi: 28-12-2005
Galeri: 17
Hoşgeldin gfbkenan,
Aşağıdaki linklere tıklayarak kendini tanıtıp, gül yetiştiriciliği hakkında detaylı bilgi alabilirsin...

yeni gelen arkadaşlar
gül yetiştiriciliği

Plumbago Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-01-2007, 08:06   #21
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 23-01-2007
gül ve şimşir çeliği

merhaba tüm dostlar

gül çeliği hk.yazılanları okuyunca bende çeliklerimi sizlerle paylaşmak istedim. geçen sene mart ayının sonuna dogru bahçevanımızın olmaz dedigi ama benim inatla benim elimden tutar ben o çeliklere hergün masal okurum diyerek aldıgım gül ve şimşir çeliklerinin hepsi tuttu. acemice ve bahçevanın verdigi bilgilerle gül çeliklerini önce orta boy saksılara dikip topragını sıkıca bastırdım. ve hepsi tuttu ve renk renk gül actı. bu sene daha tecrübeliyim sanırım. geçen cumartesi aldıgım gül çeliklerini saksılara ektim ve ayaz yemesin diye üstünü naylonla sardım. her gün kontrol ediyorum. arada havalandırıcam. ayaz yememesi gerekiyormuş. bide dışarda bahcemin kenarında oldugu icin ufak bir kaseye su koydum.her sabah bakıyorum su buzlanıyormu diye bahcevanımız öyle yapıyor))

şimsirler icin ugraşmadım toprak şu anda 30 cm kadar iniyor ıslak ve yumuşak oldugu icin. sadece zarar vermeden topaga ittim ve can suyu verdim. gecen senede böyle yapmıştım. ayrıca mutfagımda ışık gören yerde maydanoz, limon çiçegi, nane yetiştiriyorum. salatalarda cok iyi oluyor.

bahcemin ufak bir köşesini sebze için ayırdım. sogan marul kıvırcık ve dere tohumları alıp yetiştirdim. ve bu kış hep o sebzeleri tükettik. inanın dışardan alınandan bin kat daha lezzetli ve en azından hormonsuzlar.

tüm yeşillikler gönlünüzde olsun

oyuncak beğendi.
camdankalp Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-01-2007, 08:10   #22
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 23-01-2007
laleler

merhaba

gecen sene saksılara ektigim laleler soganlı bir bitki. onların soganlarını sakladım bu sene hangi tarihte ekebilirim bilgisi olanlardan rica ediyorum.

ocak ayında ,kış çicegi diye adlandırılan cuha ve sıklamen ciceklerinide ektim. hazirana kadar gidermiş bunların sulama şekli nasıl olmalı, cok güzeller yanlış bişey yapıp onların bu güzel görüntülerini yitirmelerini istemiyorum

camdankalp Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-11-2007, 20:47   #23
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 07-11-2007
gül çeliği

herkese merhaba
siteye yeni üye oldum.bana yardımcı olmanızı istiyorum.geçenlerde gül çeliği aldık.ben bunları belirli bilgiler doğrultusunda diktik.özel toprak aldık ve 3'er li şekilde saksılara diktik.benim bildiğim ve buradan okuduğum kadarıyla kasım ayı uygun zamanmış.Diktikten sonra belirli ölçüde suladık ve dikimi takip eden günlerde de sulama işlemini devam ettik.Çok fazla sulamıyoruz sadece nemli olmasına özen gösteriyoruz.
Benim öğrenmek istediğim izlediğimiz yol yararlı olur mu?Ayrıca burada okuduklarım hem bana yardımcı oldu hemde biraz düşündürdü.Çoğunlukla çeliklerin kuma dikildiğini okudum.biz kum yerine özel toprağa diktik.birde kasım ayı bazıları için uygun değilmiş.hangisi doğru hangisi yanlış kafamız karıştı.
buarada çeliği aldığımız güller yediveren....
ben yaptığımız çeliklerin fotolarınıda yolluyorum.Yardımcı olursanız sevinirim

teşekkürler...

Eklenen Resimler

Bilge Kerem beğendi.
elifipek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-11-2007, 18:54   #24
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 27-09-2007
Sayın Elif ipek

Yaptığınız çeliklemede, çeliklerin toprak altında kalan boyu çok kısa..

köklenme aşamasında çelikler, su ihtiyacını gövdeleriyle sağlar.
Çeliklerin, toprak içinde kalan kısmı nem almasına, dışarda kalan kısmı ise nem kaybetmesine neden olur. bu nedenle toprak altında olan kısmı dışındaki kısmından çok daha uzun olmalı.. Ya daha derin bir kova seçin , **** çeliklerin tepesine alt ve üst tarafı kesilmiş bir pet şişe geçirin ve tekrar toprak veya kum ilave edin. Toprak içinde kalan bölümü artırın..
Hem kum kullanmamışsınız hemde toprak kısmı yetersiz.. çelikler çooook zorlanacak köklenirken..

Ayrıca kovalarda görünen toprak'a değil torfa benziyor.. Eğer torfsa içine mutlaka kum **** toprak karıştırın. Torfu, şaşırtmada (köklendikten sonra toprağa geçişte) kullanmanız daha uygun. Çelik köklendirmede en yüksek verimi kumda elde edersiniz.

Saygılarımla

Düzenleyen Lotus_1071 : 16-11-2007 saat 19:29
Lotus_1071 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-09-2006, 01:52   #25
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Güllerde çelik amatör bahçeciler tarafından her zaman alınabilmektedir. Çünkü her zaman köklenmektedir.Ancak en doğrusu soğuk aylarda Kasım-Şubat arası çelik almak.

Çelikleri çok keskin bir bıçakla almalıyız ki yara yeri çok temiz olsun. Çelik boyu ortalama 12-15 cm olmalıdır.Çelikler yarı odunsu dallardan alınmalıdır.

Name:  agagul.jpg
Views: 22813
Size:  6.6 KBÇelikler resimdeki gibi en az 4 göz içermeli. En alt ve üst gözün yarımşar santim alt ve üstünden 45 derece eğimli kesilmeli. Kesimde makasın veya bıçağın çelikte ezilme yapmamasına dikkat etmeli

En alttan en az iki gözün üzerindeki yapraklar temizlenir. Bu iki göz köklendirme ortamında kalacak şekilde dikim yapılır.

Çelikler bitki tamamen yapraksızken de alınabilir. Kural yine aynı.Üst ve alttan eğimli kesim. En az iki göz üzerinden dikim...

Toz köklendirme hormonu köklenme zamanını kısaltsa da kullanımı şart değildir.

Köklendirme ortamı olarak perlit veya kum kullanılabilir. Çeliği asla batırarak dikmeyin. Önce ortamda bir delik açın sonra o deliğe yerleştirin.Böylece gereksiz yaralanmanın önüne geçersiniz.

Diktiğiniz çelikleri daima nemli tutun. Üzerini de naylonla kapayın. Ancak havalandırmaya azami dikkat edin. Güneşli bir alanı tercih edin.

Çeliklerin alt kısmında önce halk arasında mühre denen kallus dokusu sonra kök oluşacaktır.

HakanG ve Bilge Kerem beğendi.
Eski 28-10-2006, 12:05   #26
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 19-10-2006
Orjinal mesaj sahibi Mine Pakkaner

Ancak en doğrusu soğuk aylarda Kasım-Şubat arası çelik almak...

Çelikler bitki tamamen yapraksızken de alınabilir. Kural yine aynı.Üst ve alttan eğimli kesim. En az iki göz üzerinden dikim...

Diktiğiniz çelikleri daima nemli tutun. Üzerini de naylonla kapayın. Ancak havalandırmaya azami dikkat edin. Güneşli bir alanı tercih edin...

İyi günler Mine hanım,
Ben soğuk iklim şartlarının geçerli olduğu bir bölgede çelikle gül üretmek istiyorum. Verdiğiniz bilgiler doğrultusunda çeliği geç sonbaharda mı (Kasım-Aralık) yoksa erken ilkbaharda mı (Şubat-Mart) alarak dikmeliyim.
İkinci bir sorum ise, eğer çelik alma zamanı kasım ayı olacak ise çelikleri nemli tutma, üzerini naylon kaplama ve havalandırma işlemlerini yapacakmıyım. Yani Kasım'da aldığım yapraksız çelikleri güneş alan bir yere dikmem ve ilkbahardan itibaren sulama ve diğer bakım işlerini yapmam yeterli olmaz mı?

uyartem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-10-2006, 18:10   #27
Ela
Ağaç Dostu

Ela's Avatar

Giriş Tarihi: 23-10-2006
çelikle gül üretimi

sitedeki gülle ilgili bütün yazıları okuyunca çok heveslendim doğruca yakındaki bir parktan ;bekçisinden izinle, hatta kendisiyle birlikte çeşitli tonlarda ve renklerde gül çelikleri aldım Mine Hanım'ın yeni gelenler gül yetiştirilmesinde anlatılan toprağına ;çeliklerimi ,dışarıda büyük bir saksıya diktim.Buraya kadar sorun yok; fakat malum önümüz kış benim çelikler Ankara'nın soğuğuna dayanır mı?çünkü bir yerde 16 derece bir yerde ise soğuk ortam diye okudum kafam karıştı.
minyatür gül çelikleri de aldım onlar içerde mi dursun?üstlerini naylonla örtmek yeterli gelir mi eğer dışarıda bırakırsak.Toprağın nemli olması isteniyor 3 günde bir sulama yeterli mi? size zahmet vericem şimdiden çok teşekkürler.

Ela Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-10-2006, 11:44   #28
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi zerrin uslu
...çeliklerimi ,dışarıda büyük bir saksıya diktim.Buraya kadar sorun yok; fakat malum önümüz kış benim çelikler Ankara'nın soğuğuna dayanır mı?çünkü bir yerde 16 derece bir yerde ise soğuk ortam diye okudum kafam karıştı.
minyatür gül çelikleri de aldım onlar içerde mi dursun?üstlerini naylonla örtmek yeterli gelir mi eğer dışarıda bırakırsak.Toprağın nemli olması isteniyor 3 günde bir sulama yeterli mi? size zahmet vericem şimdiden çok teşekkürler.
Ankara'da saksınızı içeriye almanız gerekebilir. Sulamada sabit bir gün aralığı vermek imkansız,bu harcınızın su tutma kapasitesi, havalandırmanız, çeliklerin su tüketimi vs. gibi konularla ilgili, en güvenilir yöntem elinizle kontrol edip ihtiyacı varsa sulamak.

sinbas beğendi.
Eski 29-10-2006, 11:35   #29
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi uyartem
...
Ben soğuk iklim şartlarının geçerli olduğu bir bölgede çelikle gül üretmek istiyorum. Verdiğiniz bilgiler doğrultusunda çeliği geç sonbaharda mı (Kasım-Aralık) yoksa erken ilkbaharda mı (Şubat-Mart) alarak dikmeliyim.
İkinci bir sorum ise, eğer çelik alma zamanı kasım ayı olacak ise çelikleri nemli tutma, üzerini naylon kaplama ve havalandırma işlemlerini yapacakmıyım. Yani Kasım'da aldığım yapraksız çelikleri güneş alan bir yere dikmem ve ilkbahardan itibaren sulama ve diğer bakım işlerini yapmam yeterli olmaz mı?
Deneyin Uyartem. Şimdi de çelik alın, Şubat -Mart'ta da. Böylece en fazla randımanı nasıl elde edeceğinizi görürsünüz. Çelikleri Kasımda alacaksanız örtü altına almak zorundasınız. Kurumamaları için de mutlaka nemlendireceksiniz, havalandıracaksınız vs. Mart ayında dışarıya doğtudan kuma çelikleyebilirsiniz.

sinbas beğendi.
Eski 29-10-2006, 16:10   #30
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 19-10-2006
Mine hanım teşekkür ederim..

uyartem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Kapalı
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:27.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025