![]() |
|
![]() |
#661 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba flyingimam, Fotoğraflayamadığınız için dilerseniz öncelikle "Bitki zararlılarını tarif edebilmeniz için örnek fotoğraflar" başlığından bir ön inceleme yapıp oradakilerden hangisi olduğunu tespit etmeye çalışabilirsiniz. Ona göre de çözüm yöntemlerini konuşuruz. Ondan sonra da "Bitki hastalıkları ve zararlıları için yardım hattı" başlığımız var. Orada bu tip konuların uzmanları var. Orada da yardım arayabiliriz eğer siz o fotoğraflardan tanımlayamazsanız. Konunun genelini ise "Süs Bitkileri Hastalık ve Zararlıları" bölümündeki alt başlıklarda deşebilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#662 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-03-2007
|
Alıntı:
zararlı fotoğrafları kısmında benzer bir resim bulamadım. bulabildiğim tek alakalı şikayet http://www.agaclar.net/forum/showpos...88&postcount=1 onun da yanıtı olan link silinmiş görünüyor. zararlılarla ilgili diğer başlıklar sorunun akarlarla ilişkili olabileceğini işaret ediyor, bu durumda ne yapmalı? cahil cesareti, bu akşam fuluün 2 yaprağında arap sabunu terifini deniyorum, yarın akşama yapraklar sağ çıkarsa onunla devam edeceğim. allah kerim artık |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#663 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-03-2007
|
photoshop da resim boyutu küçültür. olmadı resimleri wikipediaya upload edip link gönderebilirsiniz, ben büyük resimlerimi o şekilde koyuyorum, küçültmeye de gerek kalmıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#664 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 31-07-2007
|
Evet... Fulüm hakkında ileri geri konuşmuştum daha önceden, çiçek vermiyor diye... Şu anda 6 tane tomurcuğumuz var... Bu arada boyu da nerede ise 150 cm.yi buldu, acaba illa kışı mı beklemek gerek budamak için? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#665 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-04-2008
|
Iyi Akşamlar
Fotoğraf küçültmek isteyen arkadaşlar için ayrıntılı bir açıklama yapayım dedim. Çünkü forumu okurken mümkün oldukça fazla fotoğraf destekli olursa daha çok bilgileniyorum. 1. bilgisayarda veya cd deki fotoğrafınızı açın. 2. fotoğraf tam ekran olarak Microsoft Office Picturre Manager da açıldığında üst sırada Dosya, Düzen, Görünüm, Resim, Araçlar, Yardım kelimelerinden RESİM Kelimesine tıklayın. 3. Tıklanınca çıkan YENİDEN BOYUTLANDIR ' a tıklayın. 4. fotoğrafınızın sağında bir sütun açılacak. Bu sütunda ÖZEL GENİŞLİK * YÜKSEKLİK yazısının altında yan yana iki kutucuk bulunmakta. 5. Bu kutucuklardan soldakine 300 - 350 gibi bir rakam girin ve alttaki TAMAM yazılı yere tıklayın Fotoğrafınız küçülecektir hemen. daha sonra Bilgisayar disketi görünümü var yukarıda (kaydet yani) oraya tıklayıp yeni boyutu kaydedin. KOLAY GELSİN. SAYGILAR |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#666 |
Ağaç Dostu
|
Benim Arap Fulümün bugünlerde yaprakları sararıyor. Sebebini anlayamadım bir türlü. Geçen sene de soğuktan olmuştu ama sonra yeni filizlenen yeşil yapraklar onları kamufle etmişti. Şimdi yeni filizlenen yapraklarda da sararma var. Havalar ısındığı için dışarı koydum. Bir aydır dışarıda ama sararma son günlerde yoğunlaştı. Güneştendir diye bu akşam daha serin bir yere aldım, bakalım ne olacak? Suyunu da ne az ne fazla veriyorum. Saksısı küçük geldiğinden olabilir mi acaba. Sanırım 4 senedir aynı saksıda. Sayın Omar siz Arap Fulü yetiştiriyordunuz. Bana bu konuda öneride bulunabilir misiniz? Bu arada sizinkiler ne alemde? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#667 |
Ağaç Dostu
|
Sn. filizoztr, Kusura bakmayın cevabım geç kaldı. Benim arap fullerim 1 metreye yaklaştı. Ben sulama sularına 2 haftada bir demir eksikliğine karşı çiçek coşturan ekliyorum. Ayrıca diğer takviye besinleri de veriyorum. Yapraklar oldukça büyük ve yeşil. Sanırım sizin sorununuz demir eksikliği. 4 yıl uzuuun bir süre ![]() Ayrıca bir İzmir seyahatimde farklı versiyonunu buldum; yapraklar daha koyu, damarları ve gövde ucu bordo rengine dönük! Size sorunsuz, bol kokulu günler dilerim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#668 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Sevgili Omar Farklı versiyonunu görebilir miyiz.? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#669 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-08-2006
|
Ful çiçeğinde havai daldırma
Ful çiçeğinde havai daldırma ile köklendirme yapabilir miyiz? Gece sıcaklıklarının yükselmesini takiben ben denemek istiyorum.Daha önce deneyen varsa tecrübelerinden yararlanmak isterim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#671 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Omar, Çok teşekkür ederim. Ben de uzun süredir internete giremiyordum. Bugün gördüm cevabınızı.Şu anda arap fulümün sarı yaprakların bir kısmı döküldü ,bir kısmını da ben koparmıştım. Yeni yeşil yapraklar filizleniyor. Dediğiniz gibi toprağı fakirleşmiştir artık. Dibinden gelen yeni filizler var onları yeni saksıya dikmeyi düşünüyorum. Eskisinin de toprağını zenginleştirmeye çalışayım. Zaten size yazdığım o günlerde toprağına demir çubuk ve çiviler saplamıştım ben de. Tekrar teşekkür ederim. İzmir den bulduğunuz fulün çiçekleri de farklı mı acaba ? Bol çiçekli günler dilerim ... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#672 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-08-2006
|
Sayın Lerdemir
Adım adım fotoğraf dediniz aldı beni bir heyecan.. ![]() Açıkçası başlamak için ortak siparişlerimizle aldığımız köklendirme hormonunun gelmesini bekliyorum..Aksi gibi uzayıp giden dalların her gözünden yapraklar ve tomurcuklar çıkmaya başladı..Hissetti mi artık bilemiyorum. Ama sizin çalışmanız benim başvuru kaynağım..Onu okuduktan sonra internette de biraz araştırma yaptım..İnşallah yüzümün akı ile çıkacağım bu işin içinden.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#673 |
Ağaç Dostu
|
Ful de aşırı yaprak dökülmesi oldu.Olanlarda elim değdiği zaman patır patır indiler.Sanırım nazar değdi.Ya da aşırı sıçaktan kurudu.Anlamadım. ![]() aman dikkat edin bu aralar havalar çok sıcak kayıplar çok oluyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#674 |
pelin
Giriş Tarihi: 07-03-2007
|
Kırmızı örümceklere dikkat! Şu sıralar inanılmaz kırmızı örümcek var. Dışarıda ne var ne yok kurutup talan ediyorlar. Bu seneye kadar hiç bu kadar çok görmemiştim. Üstelik ilaçlamayla da yok edemiyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#675 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Nasılsınız. Benimde evimde yasemen var normal açıyor Marmaris ten almıştım.Tabi buradaki iklime göre geç açıyor. Birde ful yasemen dedi ondan almıştım, Katmerli yani sizin resimlerinizde gördüğüm katmerli ful arap yasemeninden değil (normal yasemen çalımsı gibi duruyor) sadece normal yasemenden daha kalın yaprakları var misler gibi kokuyor. Şimdi çoğaltmaya çalışıyorum umarım başarılı olurum. Sizin havai köklendirme yaptığınız GARDENYAnız ne durumda ![]() ![]() İnş.beni unutmamışsınızdır. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#676 |
Ağaç Dostu
|
Anlamadığım sebebten yaprak döken ful.Resimlerde kalan güzellik:(
[attach] ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#677 |
Ağaç Dostu
|
![]() Yeni ful bulmam lazım.Komşunun nazarı değdi galiba ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#678 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-05-2008
|
Bahçeye dikmiş olduğum 1 adet yıldız yaseminin (Trachelospermum jasminoides) boyu yaklaşık 3-4 metre oldu. Katmerli diye almış olduğum fulde katmersiz çıktı. Katmersiz ful tırmanıcı bir tür olduğuna göre ikisini birbirine sardırsam olurmu ? Düzenleyen Camelia : 21-07-2008 saat 14:44 Neden: Tanımlama eksikliği |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#679 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-02-2007
|
Katmersiz fulden geçen yıl ben de bahçeye dikmiştim.Ama soğukta kurudu.Şimdi yenisini saksıya diktim.Ben Sarıgöl'de oturuyorum,sayın Camelia.Fazla kar da yağmıyor.İstanbul'da çiçeğe soğuk vurmuyor mu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#680 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-05-2008
|
Ful saksıda olduğu için kışın kuytu bir yere aldım o yüzden soğuğa dayanabilirmi bilmiyorum . Begonvilim kışı çıkaramadı mesela. Ama yıldız yasemini kışı dışarda geçirdi. Koku bakımından klasik yaseminler (Jasminum polyanthum) kadar güzel koktuğunu söyleyemeyeceğim ama baharda muhteşem çiçek açtı. Üç farklı türü birbirine sardırırsam nasıl olacak merak ediyorum. Yıldız yasemin oldukça arsız olduğu için hızlı büyüyor. Birbirine sardırdığımda ful ve klasik yasemini soğuktan korumaya yardımcı olabilir belki diye düşünüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#684 |
Ağaç Dostu
|
Maşallah.Aman kırmızı örümceğe dikkat.Ne var ne yok süpürüyor.Benimki bütün yaprakları döktü.Ev içinde mi ,balkonda mı duruyor.Çok güzel olmuş.Kokunun keyfini çıkarın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#685 |
Ağaç Dostu
|
Evet gerçekten çok güzelmiş Sn. Omar . Kokusunu çok merak ettim Fulün . Benimde bir yerlerden bulmam lazım bu çiçeği. Arap fulleriniz ne alemde Sn. Omar. Benim ki toparlandı. Tomurcuklar oluşturmaya başladı. Çok şükür geçen seneki gibi bu sene de çiçeklerini görebileceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#686 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Oğuzhan, Fulüm balkonda. Batı yönünde. Bol bol güneş alıyor. Kışın iş yerime getiriyorum. Dediğiniz gibi "Kırmızı örümcek" beni çok kötü durumda bırakmıştı. Şükürler olsun ki toparladı... Size de hoş kokulu günler dilerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#687 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Passion, Ful kokusu, Arap Ful'ünden biraz daha yumuşak. **** ben böyle hissediyorum. Benim için her ikiside vazgeçilmez! Arap fullerinizin toparlanmasına sevindim. Benimkiler henüz boya gidiyor, heyecanla çiçeklenmesini bekliyorum. Ben Arap fulu ismi ile yeni bir konu başlığı açmıştım. Çiçeklendiği zaman paylaşmak isterseniz görmek isterim. Kim bilir, bakarsınız "Arap fulü" sevenler oluşturabiliriz ![]() Bol çiçekli ve kokulu günler dilerim.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#689 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-02-2007
|
Bahçeden içeriye aldım.Çiçekleri kurudu. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#690 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-05-2008
|
Bir ay önce neredeyse kuru bir dal olarak aldığım ful çeliğim tuttu ve çok güzel yeni sürgünler verdi. Umarım en kısa zamanda sizinkiler gib güzel çiçeklerini de görebilirim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|