![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Iyi gunler, orada havalar isinmadigi icin belki, Tigerx'in fulu daha ciceklenmemistir. Orada bahar gelip fullar ciceklenene kadar, istrseniz ruzgarin onune katip sizlere benim fullarimin kokusunu gondereyim Yasantiniz ful kokusu guzelliginde olsun. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-04-2007
|
rahmetli anneannem ve ful
Tüm izmirliler gibi rahmetli anneannem de ful meraklısıydı, domateslere sapladığı fulleri bize getirir ve çok da keyif alırdı bu başlığı görünce aklıma geldi . Nur içinde yatsın toprağı bol olsun. En kısa sürede bende edinmeye çalışacağım bir tane hatta elinde olan varsa bana haber veririse çok sevinirim.![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Herkese iyi gunler, Ful resimlerimi gonderecegim diye soz verdim , ama fullarimin cicekleri sicaktan yandi resim cekemedim hepinizden ozur dilerim. Tekrar cicek acarlarsa resim gonderecegim. Buralarda, alisik olmadigimiz, kurak bir yaz gecti, sonbahar geldi daha yagmur yok, su yok. Bahceler ve bitkiler zor gunler yasiyor. Mumkun oldugu kadar bitkilermi kurutmamaya calisiyorum da yinede ararda kuruyup gidenler oluyor ve uzuntu veren bir olay. Umarim oralari da buradaki gibi olmaz. Hepinize sevgi ve saygilar. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-01-2007
|
ful çiçeği
Benim ananemdede ful çiçeği var.Bende ondan bir çelik istemiştim kışın.O da kışın dikivermiş hemen ama şimdi kurumuş kalmış.Şimdi bir çelik kesersem köklenir mi acaba? Ayrıca ananem nazilliden geldikten sonra en yakın zamanda ful çiçeğinin resimlerini koyacağım. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-03-2007
|
Arkadaşlar geçen gün Arap Yasemini diye aldığım bitkinin resmini gönderiyorum. Satıcıya özellikle sordum ama yine de emin olamadım. Sizin yorumlarınızı almak isterim. teşekkürler |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-11-2006
|
Malesef herhalde değil,yaprakları Ful'e benzemiyor. Forumda bahsedilen çiçeğin yaprakları ve çiçeği ise şuna benzemesi lazım.En azından bendeki buna benziyor ve ful olduğuna eminim.Ama yinede uzman görüşü almak gerek belki başka bir türü olabilir[/COLOR] Düzenleyen arb73 : 27-03-2007 saat 00:13 Neden: hatalı yazım |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-02-2007
|
selam bu bitki kamelya arkadaşım maalesef |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Ağaç Dostu
|
Ama bence o kamelya değil... Alıntı:
Amin zenfree; inşaallah... |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaçsever
|
Aşağıdakiler ful değil mi? Kartopu-gardenya karışıklığından sonra korka korka soruyorum. Nisan başında aldığımda sadece 1,5 karış kadardılar ve üzerlerinde tek bir yeni yaprak yoktu. 3 hafta boyunca hiç kıpırdamadılar. Bahçeye bakan balkonda genel olarak da gölgedeler ama gün içinde güneş alıyorlar. Bu üç hafta içinde 1 ya da 2 kez sıvı gübre verdim. Bugüne kadar da 2 kere domates kabuğu bir kez de kabak kürü uyguladım. (Görülebileceği üzere domatesi kabağı gömmedim toprağına) Son 15 gündür coşmuş durumdalar. Boy atıyor hergün yeni yaprak veriyorlar. Bu yıl çiçek beklememeliyim herhalde, değil mi? |
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-03-2007
|
Alıntı:
Gerçekten çok mutlu olurum. Benim kalemlediğim güllerin hepsi filizlendi ama köklendilermi bilemiyorum. Sanırım 2 ay sonra daha net belli olur. Sizin için rezervasyon yaptım ) |
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Kuyucu üzgünüm ama ful olduğunu sanmıyorum sizin çiçeğinizin. Bendeki yaseminin fotoğrafını ekliyorum sanırım aynılar Küçük beyaz kümeler halinde çiçekler açan mis gibi kokan bildiğimiz yasemin. Tabi konunun uzmanları daha iyi bilir tam adını. ![]() |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Gecikmiş şükran mesajıdır.
"Elleriniz dert görmesin" diyen BENBEN1967, Nasıl da güzel sardunyalar, yasemenler, minik gardenyalar kesip kesip çelik olarak yollamış bana öyle. Hele ki bir de kocaman güvenli ambalaj yapmış ki sormayın. Kendisine, burada, hepinizin huzurlarında tekrar tekrar teşekkürlerimle... Hemen fazla yapraklarını ayırdım biraz biraz aspirin ve oksijenli su eklenmiş temiz kireçsiz suya yerleştirdim. Yaklaşık bir hafta geçti, tüm yeşilliklerim canlı, ama kök hareketi yok henüz. Bugün de İzmir'e bir arkadaşım gitti günübirlik, uçakla. Hisarönü'ne uğrayacaktı ama vakti kalmamış... ![]() Dolayısı ile halen FUL'üm yok... Not: İzmir'e arkadaşım gitmeden önce arayıp danıştığım sevgili memet'e de ilgisinden dolayı çok çok teşekkür ederim... |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn. Lerdemir, hepimiz birbirimizi düşünüyoruz bu sitede gördüğüm kadarıyla.. Ama imkanlar.. Sizden başka; Sn. Kuyucu, Flyingimam, Elfogi, Çiçeksever ve Habibe arkadaşlarımız da bekliyorlar.. Çeliklerimi (3 Adet) her gün kontrol ediyorum ama hiç hareket göstermiyorlar yaşadıklarına dair.. İnşallah yaşamayı başarırlarsa bazı arkadaşlarla paylaşabilirim. ![]() |
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Siz liste dışısınız... Şaka bir yana, sizin o çok isteyen heyecanınızla başlamıştı Ful merakım.. Ama öylesine 'kafadan' baştaydınız ki hakikaten yazmayı unutmuşum.. Size de ciddi heyecan olmuş.. Çok güldüm yazınızı görünce.. Bu arada kazasız belasız bir alayım Ful'lerinizi.. Perşembe veya Cuma dedi çiçekçim. Hemen adres isteyeceğim hepinizden. |
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaçsever
|
Merhabalar, İzmirliler, Talatpaşa'daki Tansaş'ın yanından hemen sağa döndüğünüzde az ileride ilk köşede bir çorapçı var. Önünde bilumum çiçek fidelerini bulmak mümkün. Ful de var. 2.5-YTL. Ben 2 tane aldım ve saksıya (teneke bulamadım) diktim. Gün içinde güneşin şöyle bir dolaştığı balkona koydum saksıları. Bekliyorum bakalım, yeni yaprak verecek mi, çiçeklenecek mi diye.. Umarım "işte benim yavrular" diyerek buraya göndermek nasip olur? Düşünüyorum acaba şu çiçek coşturan sıvı gübrelerden kullansam mı diye? Çok sabırsızlanıyorum çok.. ![]() |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaçsever
|
Merhaba, benimde bir fulüm var. Siteyi ful hk. araştırma yaparken buldum hele bu konuyu görünce kesin üye olmam lazım dedim kendi kendime. Balkonumu tamamiyle fulle doldurmak istiyorum. Üretim konusunda bilgim yoktu buradaki paylaşımlarla olacak sanırım. Fotoğrafta da görülüyor budamayı pek bilmiyorum, bu kışı apartman boşluğunda ışık alan güvenli bir yerde geçirdi. Daha önceki sene balkonda kalmıştı ve az kaldı kuruyordu. Akvaryum hobisiyle de uğraşıyorum, dip çekimi yaptığımda nitratlı suyun bir kısmını çiçeklerime de veriyorum. Yaklaşık 15 günde bir, yalnız bazı balık türlerinin tanklarına az miktarda da olsa tuz ekleniyor. Ben eklemiyorum, sanırım tuz içeren su bitkilere pek iyi gelmeyecektir. Tenekede daha iyi yetişmesi pas oluşmasından mı ileri geliyor? Öyle ise meşhur paslı çivi uygulamasını fulün saksısına uygulamalı mıyız? Gibi iki soruyla yazımı bitirmek şık ve faydalı olur diye düşünüyorum. ![]() Şimdilik bu kadar, herkese çiçeği bol fullü günler. http://img50.imageshack.us/img50/2825/34693627un4.jpg http://img50.imageshack.us/img50/8127/20348705jc6.jpg |
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
KOKLAMAYIN SAKIIINNNN ! KOKLARSANIZ HEMEN SOLAR ÇİÇEK.. ![]() ( 2. sahife, 36 numaralı mesajı okuyunuz lütfen.. ) Düzenleyen hfz : 28-04-2007 saat 14:39 Neden: Ekleme yaptım.. |
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
Fotoğrafların arasında bir iki tane yeşil yaprak görmeyi umdum, oyun çıkışında da izleyicilere minik minik ful fidecikleri dağıtavaklarını okumayı bekledim ama nafile... Ve de... Oyunun konusunun özetinde, oyunun adından başka FUL ile ilgili bir detay bulamadım... ![]() |
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Pek güzel görünüyor maşallah. Sevgili Adabayrakoğlu, kuruyan çiçeği kesseniz daha iyi olmaz mı acaba? Hani güllerde sardunyalarda olduğu gibi. Yoksa ders olsun diye mi tutuyorsunuz hala? ![]() |
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
Hain Plan
Bu arada tüm fulcülere ve bu konudaki ustalara bir sorum olacak: Mini mini ful fidelerimiz yeni yerlerine alışıp da bir sürü yeni sürgün verme eğilimine de girmiş durumda ise ve daha sadece 1 karışlık boyda ise;
Yani daha alçak ve daha geniş alana yayılmış ve de tek bir uzun dal yerine çok sayıda kısa dal elde edebilir miyim bu yöntem ile? Nelere dikkat etmeliyim? Sevgili hfz'nin göndermiş olduğu 2 fulden birini bu gibi bir işleme tabi tutmayı düşünüyorum da... ![]() |
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Sonunda açan ful'ümü size yollayacağım.Diğeri bir kez açtı, bu ilk gelen habire açıyor ama ben sadece kurumuş çiçeklerini görebiliyorum.Zira haftada **** 15 günde bir İstanbul'a iniyorum ben geldiğimde çiçekler açmış vede kurumuş oluyor ![]() |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
Ayrıca, çiçekli fullerinin fotoğraflarını boy boy gösteren arkadaşlarımıza nazire yaparcasına, 2 sefil fulümün fotoğraflarını ekliyorum... Görüşleri nize sunarım...Zaten, hfz'nin İzmir'den gönderdiği iki fulden birini şu iki mesajımda göreceğiniz üzere katledercesine budamıştım. O da halen minicik kalarak bana küskünlüğünü gösteriyor maalesef... Kesip biçmediğim ve ilk halini şurada görebileceğiniz diğer fulüm ise nispeten biraz daha serpilmiş durumda ama maalesef onda da hiçbir tomurcuk belirtisi yok. Zaten çok da güdük kaldı fotoğraflarda da göreceğiniz üzere... Sevgili hfz'nin bana şu mesajlarda da göreceğiniz üzere bana torpil geçtiğini düşündüğü fuller beni maalesef pek sevindirmiyorlar İşte kısa güncel hikaye bu şekilde iken fotoğraflar da şöyle: |
|
|
|
![]() |
|
|