![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-01-2013
|
Merhaba, Bu güzel çiçeği burada görür görmez aşık olanlardan biriyim bende.. Avrupa çiçekçilikten sipariş verdim çok güzel bir çiçek gönderdiler. Üzerinde minik minik kelebekleri de var ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
|
Kelebeklerim yarın 8 haftalık olacaklar, içlerinden ikisi yerinde sayarken bu arkadaş atağa kalktı maşallah ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Çeliklerim bugün tam olarak 9 hafta+2 günlükler, hepsi (mavi saksıdaki çelik ilk olarak atağa kalkmıştı, diğer iki saksı yerinde sayıyordu ama şimdi onlar da hareketlendiler) yeni yapraklar çıkartmaya başladı ![]() ![]() Kırmızı saksıdaki çeliğin 'dökmemek için canını dişine takarak mücadele ettiği' son tomurcukları da artık döküldü ve böylece kendini yaprak çıkartmaya odaklayabildi sonunda, o tomurcuklar yüzünden çelimsiz kalmıştı garibim ![]() ![]() Gelişmelerini seyretmek öyle keyifli ki... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
12 haftalık olduk, keyfimiz yerinde ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-01-2013
|
Avrupa Çiçekçilikten aldığım Mavi Kelebeğim üzerinde minik minik kelebekler uçuşuyor. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Yarın 14 haftamız dolacak ama ben bir haftadır evde yoktum ve dün akşam eve döndüğümde gözüme çok büyümüş göründüler maşallah... Belki ''kirpi, yavrusunu 'pamuğum' diye severmiş'' durumudur, bilemiyorum ![]() Mavi saksı zaten en hızlı gelişen çelikti, şimdi boyunun uzamasının yanında gövdeden minik minik dallanmalar da başlamış ![]() ![]() Kırmızı saksı (pembe-kırmızı arası bir renk ama eşim kırmızı dediği için ona uyuyorum, saksıyı seçen oydu ne de olsa ![]() ![]() ![]() Sarı saksı aslında en yavaş gelişen çeliğimdi ama her an diğerlerini sollayıp geçecekmiş gibi görünüyor ![]() ![]() Bir de göğsümüzü gere gere toplu poz verdik, sevgili Jezebel biz hızla büyüyor ve güzelleşiyoruz ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili cengizildas beğeniniz için teşekkür ederim, çelikten yetiştirecek olanlar için deneyimlerim belki faydalı olur düşüncesiyle adım adım paylaşmaya çalıştım ![]() Takdir edilmek mutlu etti, çok teşekkürler ![]() Tavsiyenize uyarak torunlarınızı tam gün güneş alan pencere önüne -perdeleme yaparak- aldım, uygun mudur? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2013
|
Sn. A_NOMAD, öyle güzel anlatmışsınız ki, bütün gelişmeleri bir nefeste okudum ve sanki kendim yetiştiriyormuşum gibi heyecanlandım. Güle güle büyütün, ellerinize ve emeklerinize sağlık. Artık yeni çiçek almamaya karar vermiştim ama, şimdi ne yapacağım bilmiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Moderatör
Giriş Tarihi: 08-05-2012
|
Yavruların epey ele avuca gelmiş A_NOMAD çiğim.. Senin de anneanne olma vaktini iple çekiyorum. Zamanı gelince ben birinç :P |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Paylaşım ruhu ![]() "Kaptı- kaçtı"yapan üyeleri bunun dışında tutuyorum tabi. Hani, tohumunuzu, çeliğinizi veya koca koca bitkilerinizi verdiğiniz kişiler olur. Aldıktan sonra sizi ( beni ) ve siteyi de unuturlar, hatta site ve özelde benimle de kanlı bıçaklı olurlar ![]() Kişisel tercih diyelim ![]() İyi böyle. agaclar.net'i seviyorum. Tüm güzel üyeleriyle birlikte. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Jezebel, henüz tomurcuklanmaya başlamadık ama bakın ne kadar kocaman olduk ![]() ![]() Daltonlar ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() (Gördüğünüz yeri fotoğraf çekimi için poz verirken kullanıyoruz sadece ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
![]() Benim 'Avarel Dalton' tomurcuklanıyor galiba! ![]() ![]() Düzenleme 26 Temmuz 2016: Avarel'den (mavi saksı) sonra William (kırmızı saksı) da tomurcuklanmaya koyuldu, çok sevinçliyim! ![]() Görüntüleri burada (Yeni mesaj olarak ekleyip gereksiz kirlilik oluşturmak istemediğim için bu mesaja ilave yapmayı tercih ettim) Düzenleyen A_NOMAD : 26-07-2016 saat 15:27 Neden: İlave |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-09-2012
|
Annem açarda ben açmazmıyım, bak anne bende büyüdüm, kanatlarımı açtım uçuyorum. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
Ben de büyüyen tomurcuklarımı ekleyeyim uçuşan kelebeklerin arasına, kısmetse yakında biz de kelebeklere kavuşacağız ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili A_NOMAD sende ki sanırım içeride duruyor öyle değil mi? Bu güzelin bir kardeşide bende ama şuanda bahçede sonbara kadarda orada kalacak kısacası bahçeli evin avantajlarından yararlanıyor yani. ![]() Dışarıda ve içeride yetişen bitkilerin arasında da fark oluyor evde daha uzun sürüyor çiçeklenmesi ama dışarıda da gelişmesi çok güzel ve sık oluyor yaprak araları kısa, bol yapraklı oluyor. Sende ki kardeşi daha albenili olacak ama demedi deme. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili lusoari bendekiler -belki buradaki paylaşımlarımı görmüşsünüzdür- henüz 4 aylıklar, sevgili Jezebel 12.yıl toplantısına çelik olarak getirmişti sağ olsun, mecburen ev içindeler ama açıkçası sandığımdan çok çok daha hızlı geliştiler/gelişiyorlar ![]() İnsanı gaza getiren yorumunuz için teşekkürler ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
Bende dünden beri sayfaları okuyup duruyorum ama bir ordan bir burdan sakin kafa okumam gerekli ki okuduğum hafızamda kalsın. Mavi kelebek kardeşliğini görünce yazmak istedim, gerçektende öyle güzeller ki uzaktanda yakındanda tam bir kelebek hele birde hava hafif rüzgarlı olunca gerçektende uçuyorlar hissine kapılıyor insan. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Ve büyük gün geldi! Çok sevinçliyim!! Evimizde mavi kelebekler uçmaya başladı bugün ![]() Sabahtan beri biz de kelebeklerin etrafında hayranlıkla uçuşuyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tekrar ve kocaman çok teşekkürler sevgili Jezebel ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
Gözün aydın arkadaşım. Yıllar önce benim güzelim de Almanya'dan geldiğinde etrafında pırpır uçuyordum. Doğal bir şarhoşluk hali ![]() ![]() En sevimli pozumuz. Altlık bir çorba kasesiydi, şu an 40 litre saksıdayız. Ayarlamalarını ona göre yap ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler sevgili Jezebel ![]() ![]() ![]() Her gün yeni kelebekler katılıyor aramıza ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
Harika görünüyorlar, bu başarıyı can-ı gönülden kutluyorum. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkür ederim sevgili lusoari ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Kıymetli ve dünya güzeli anneannemiz için şöyle dolu dolu bir poz verelim de ne kadar güzelleştiğimizi görsün ![]() ![]() ![]() Not: lusoari abimiz de görsün tabii ki ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
|
Sayenizde nostalji yapıp eylül'10 yılına geri gittim. Aynı aşk ve şevkle baktığım nadir çiçeklerden Mavi kelebek. Bu güzelliğin Anannesi olmak çok hoş gerçekten. Teşekkürler sevgili A_NOMAD ![]() ![]() ![]() Normal hayatta sadece Babaanne olabilirim de ![]() Kaydet |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
Bayılıyorum bu kelebeklere, ne kadar güzel her yerder uçuyorlar. ![]() Benim ki bahçede olduğu için kelebekleri uzun süre dayanmıyor daha doğrusu dayanıyorlarda ben onların bitmesini hiç istemiyorum. Renginin maviliği beni rahatlatıyor ve günün tüm yorgunluğunu alıp götürüyor. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
Sarı saksıdaki çatal gövdeli kelebeğim dipten yavrulamış, az önce fark ettim! ![]() Kelebeklerimin sayısı dörde çıktı sevgili Jezebel, kazan doğurdu ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|