agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Çalılar
(https)

Beğeni Düzeni20Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 03-03-2013, 21:23   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 15-09-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kelebek çalısı Mesajı Göster
Bu bahar, bu sayfanın sarışınını ben ekleyeyim istedim Bahçede dört adet europs yanyana dikili, zeytin ağacımın kısmi gölgesinde kalıyorlar öğleden sonraları. Fazla bir bakım da istemiyorlar, kaprisi olmayan bir bitki.
Sn. kelebekçalısı bitkide çiçeklenme az budamayı ihmal etmeyin.

miralay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-03-2013, 02:02   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 06-01-2008
Galeri: 44
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi miralay Mesajı Göster
Sn. kelebekçalısı bitkide çiçeklenme az budamayı ihmal etmeyin.
Teşekkür ederim.

Tarihe dikkat ederseniz, fotoğraf bitkinin yeni ve topraktaki birinci senesi dolmadan önceki halidir.

Bu sene bulundukları alanı doldurdular ve üzerleri tomurcuklarla dolu, sürekli açmaktalar. Tüm çiçeklerde olduğu gibi ölü çiçekleri temizlemek çiçeklenme süresini ve kalitesini olumlu yönde etkileyen bir işlemdir. Dönemsel olarak budamayı daha derin gerçekleştirmek ise bitkinin ihtiyaç duyduğu gençleştirme gibi kabul edilebilir.

Name:  Euryops.jpg
Views: 5312
Size:  67.5 KB

abk, miralay, armeria ve 1 kişi beğendi.
kelebek çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-03-2013, 18:18   #3
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 15-09-2009
Alıntı:
Teşekkür ederim.

Tarihe dikkat ederseniz, fotoğraf bitkinin yeni ve topraktaki birinci senesi dolmadan önceki halidir.

Bu sene bulundukları alanı doldurdular ve üzerleri tomurcuklarla dolu, sürekli açmaktalar. Tüm çiçeklerde olduğu gibi ölü çiçekleri temizlemek çiçeklenme süresini ve kalitesini olumlu yönde etkileyen bir işlemdir. Dönemsel olarak budamayı daha derin gerçekleştirmek ise bitkinin ihtiyaç duyduğu gençleştirme gibi kabul edilebilir.

Eklenti 374774
Sn. kelebekçalısı derin budama mevzusunu abartmayın ilk aldığınız andan itibaren budama ile şekil vermedi iseniz ki öyle görünüyor gövde odunlaşıp alttan boşlatacaktır çalı papatyasının şifresi makasın gölgesi üzerinden kalkmamalı.

miralay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-03-2014, 11:03   #4
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 03-08-2013
Alıntı:
Teşekkür ederim.

Eklenti 374774
Sayın Kelebek Çalısı, aradaki pembe olanlar, Fransız Papatyası mı? Onun çoğaltmasını nasıl yapıyorsunuz? Tohumdan çoğalır mı acaba? Yoksa çelikten mi?

turkanatalay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-03-2014, 14:11   #5
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 06-01-2008
Galeri: 44
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi turkanatalay Mesajı Göster
Sayın Kelebek Çalısı, aradaki pembe olanlar, Fransız Papatyası mı? Onun çoğaltmasını nasıl yapıyorsunuz? Tohumdan çoğalır mı acaba? Yoksa çelikten mi?
Merhaba Sn. turkanatalay, sorduğunuz çiçek bodrum papatyası (Osteospermum). Fide olarak almıştım. Mevsimlik bir çiçek olmadığından çoğaltmayı hiç düşünmedim ama sanırım deneseydim çeliklemeyi tercih ederdim. Tohumu dibine dökülse ve çimlense farkederdim.

turkanatalay beğendi.
kelebek çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Kapalı
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:47.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025