![]() |
|
![]() |
#991 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2009
|
Arkadaşlar, Bayram dönüşü eve geldiğimde melisamın bir dalının yeniden çiçeklendiğini gördüm ve çok sevindim..Yalnız tomurcukların gelişme döneminin yaza göre oldukça uzun olduğunu farkettim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#992 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-12-2008
|
Ekim 15'den beri çiçeklenme aralıksız devam ediyor. Dün (21 kasım) itibariyle üzeri çiçeklerle dolu. Havaların sıcak gitmesi iyi geldi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#994 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2008
|
Benim melisamda da şu anda 10 tane kadar çiçek var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#995 |
Ağaç Dostu
|
Melisam bir yandan hoş kokusunu evime cömertçe bırakırken bir yandan da yeni tomurcuk oluşturmaya başladı ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#998 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Benben, Üzerinde tomurcuk mu var tam net değil ama?Maşallah epey büyümüş ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#999 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ben daha çok çiçek açsın diye tohum oluşumunu engeliyorum kopartarak..Ama şimdiki çiçekleri tohuma bırakayım diyorum sanırım bir daha açmaz kış girdi ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1000 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
|
Arkadaşlar bana 4-5 adet kadar paylaşabilceğiniz tohum varmı elinizde??. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1002 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar, Malum Avrupadan soğuklar 10 gün sonra ülkemize giriyor..Bu nedenle oldukça gelişen melisamı budayıp oturma odasında bol ışık alan ancak güneş almayan bir yere koyacağım.Ancak oldukça geniş olduğundan odada çok yer kaplayacak Bunun için budama yapmam gerekiyor;budama yapmak için uygun bir zaman mıdır,budanan dalları nasıl köklendirebilirim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1004 |
Ağaç Dostu
|
pekı saksıya daldırdıgınız çelik kaç cm uzunlugunda ve saksıyı güneş görmeyen bir yere mi koymalı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1005 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Yarı odunlarda başarı çok yüksek ,Çelik boyu 10- 15 cm olursa daha iyi olur.Gölgede kalsın toprak nemli olsun ama çok ıslak olmasın .Ben bu şekilde köklendirdim .Kolay kökleniyor .Mevsim olak mart nisan daha iyi ama bu mevsimde de köklenir diye düşünüyorum . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1006 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Hhatice'nin yazdığı şartlarda köklendirdim ama çelik boyum 25-30 cm kadardı (bilgim olmadığı için bu boyda yapmıştım). İçeride bir saksı içinde köklendirirseniz, baharda ayırıp yerlerine dikersiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1007 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar, Melisamı içeriye güneş görmeyen ancak aydınlık pencere önüne koydum..Umarım kış boyu başına birşey gelmez.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1008 |
Ağaç Dostu
|
Melisamı içeri aldığımdan beri yapraklarını döktü..Umarım bu durum sonbahardan dolayıdır.Tohumlarda gttikçe beyazlaşıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1009 |
Moderatör
|
Dışarıda da kalsa zamanla yapraklarını döküyor kuru dal gibi kalıyor. Eğer iyi korursanız ilkbaharda yeşerir. Benim bahçede olduğu için her sene donuyor ama ben de her sene yerine yenisini dikiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1010 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-01-2011
|
bizim mellissamız da çiçek açmış annem söledi akşam gidip resimlerini çekicem buraya koycam ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1011 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-01-2011
|
benim melisamda bütün yapraklarını döktü kuru dalları kaldı içeri aldım ışık alan bir yere ama bakalım ilkbaharda yeşerir mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1012 |
Ağaç Dostu
|
Geçen yıl örtü altına koydum. Avakoda zarar görmedi ama melisa kurudu. Bu yıl yeni hobi seram ısıtıldığı için tehlike yok. Bir tane ana saksı var iki tane de poşette küçük var. Melisaları budayınca çiçeğe başlıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1013 | |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
![]() Evde kapalı balkondakinin üzeri beyaz tohum dolu .İnci çalısı gibi çok güzel . |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1014 |
Ağaç Dostu
|
Donmasın diye, budayıp içeriye aldığım melissa yeni sürgünler verdi. Bir kök bahcede bıraktım donacak mı deneyeceğim. Dibine gübre ve saman koydum. Donmazsa içeridekini de bahceye almak niyetindeyim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1017 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-09-2009
|
Benim genç melisalarımda kapalı balkonda ama balkon buaralar malum baya bir soğuk bu yüzden iyice kurudu yaprakları ama donmaz diye tahmin ediyorum... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1018 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-05-2009
|
İbrişah, idrişah, ıtrişah, itrişah çiçeği
Adana'da yıllar önce bir bahçede görmüştüm, küçük bir ağaç formundaydı, kıvrk, şeftali yaprağı gibi yaprakları vardı. Kokulu, salkım şeklinde çiçekleri vardı(yanlış hatırlamıyorsam). Bu bitki ile ilgili bilgi arıyorum, bulamıyorum. Bitkinin kendisni bulursam daha çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler. not: türkülerde de adı geçen bir bitkidir. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1020 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-05-2009
|
ibrişah,idrişah,itrişah,ıtrişah
Ben bahsedilmekte konuyla ilgili olarak; aradığım bu çiçeği sizin fotoğraflardaki pembe olana benzettim. Türkülere konu olmuş "ibrişah"acaba bu pembe melisa olabilir mi, bilginiz var mı acaba, arkadaşlar? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|