![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-10-2007
|
Sn yagiz59 ve burcind Bugünlerde postalarınızı kontrol eder misiniz? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-03-2009
|
Melissa Günlüğü
23 Mart 2009 Sn. Zeytinci'den tohum talep edildi. 01 Nisan 2009 Sn. Zeytinci tohumları postaya verdi. (1. Dalga) 23 Mart/ 07 Nisan Sn. Zeytincinin başının eti yendi. (Tohumlarım gelmedi diye sürekli mızırdanıldı) ![]() 07 Nisan 2009 Sn. Zeytincinin canına tak etti. Canından bezdi. ![]() 2.Dalga tohum yolladı aps ile. (Bu arada şehir dışına çıktığını itiraf etse de yurt dışına kaçış planları yapmakta olduğu sanılıyor.Henüz delillere ulaşılamadı, araştırmaya devam ediliyor.) 08 Nisan 2009 aps adrese ulaştı.(2.dalga) Mızırdanma anında kesildi. yerine neşe ve mutluluk aldı. SEVGİLİ Zeytinciye teşekkür mesajları çekildi. Aynı gün tohumların fotoğrafları foruma eklendi. (Daha önce yüklediğim için buraya tekrar yükleyemiyorum sanırım) ![]() 11 Nisan 2009 Birinci Dalga tohumlar da geldi. ( Postacının hastalığı nedeni ile hizmette aksama olmuş) Düzenleyen dilhana : 17-04-2009 saat 13:13 Neden: Tarihlerdeki yanlış düzeltildi |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Melissa Günlüğü 2
09 Nisan 2009 parmak yeşil (lendirildi, yeşil göz kalemi ile boyanarak),ekim çalışması yapıldı. Ama sürekli forum takip edilerek kim ne yapmış? Nasıl ekmiş? okundu, okundu. Çok dersler çalışıldı. Sevgili Zeytinci'ye mahcup olmamak için. (parmağın rengi söz konusu.) 16 Nisan 2009 Sera ortamı oluşturulmuş ekim alanında(plastik, kapaklı kurabiye kutusu) yeşil bir kıl görüldü. Gözler de iyi seçmiyor. Gözlük takılıp tekrar bakıldı. Anlaşılamadı. Kesin teşhis için konu sabaha ertelendi. 17 Nisan 2009 (çok net olmadı.makinem Makro çekim yapamıyor...Ama anlaşılıyor değil mi?) Gözlük ve gün ışığı akşamdan sabaha bir tane daha minik misafir olduğunu gösterdi bana.. ![]() ![]() Düzenleyen dilhana : 17-04-2009 saat 13:35 Neden: eksik harf |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
http://www.agaclar.net/forum/showpos...&postcount=112 illa size tohumlarımın geldiği ilk günü ( 8 Nisan 2009 ) göstermek istiyorum. Umarım başarırım. Bir de parmağımın rengini ![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
'Azmin elinden hiç bir şey kurtulmaz' mış... |
|
|
|
|
|
#6 |
|
/
Giriş Tarihi: 04-08-2007
|
Hadi bakalım doğum günü kutlu olsun, sağlıklı büyür bol kokular ile etrafı şenlendirir inşallah.Sn zeytinci'nin torunlarından biri daha dünyaya geldi hayırlı olsun ![]() |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-02-2009
|
Sanırım aynı gün ekmişiz tohumları. O zaman benim Melisalarımda bugün yarın çimlenmek üzeredir ![]() |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
İzmir'e yaz gelmiştir artık. Tohumlar bile yerlerinde duramıyordur ![]() |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Valla ben hem parmağımı boyamamıştım, hemde İzmir'e götürmedim tohumları ![]() Tüh, çimlenmeyecek mi yani benim Melisalar ![]() |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Çimlenir çimlenir ![]() İzmirdekiler gibi fırlamayabilir sadece... Şöyle bir kafasını çıkarır, kolaçan eder falan ![]() |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Bir zamandır Ankara'da Melisa arıyordum, sizi buldum ![]() Burada dışarda yetişemediği için satışı da pek yok. Acaba şimdi tohumdan eksem, Ağustos'a koku yayacak kadar gelişmiş bir bitki elde edebilir miyim? Ve de cevabı evetse, kim bana tohum vermek ister ![]() |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Ben size, bana fazla gelen tohumlardan veririm ![]() Sn. Berduray, size göndermeye bile yetebilir sanırım, akşam bakayım. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Ben teşekkürederim, lafı bile olmaz. Asıl Sn. Mormenekşe'ye teşekkür etmemiz gerekir, bana bolca tohum yollayan o ![]() |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
Tohum paylaşımında da yazmıştım 4-5 kişiye yetecek kadar tohum yollayabilirim ben de |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
Benim sevincimi paylaşan tüm Melissa severlere teşekkürler. Sn. Balıkçı Serdar üzülmeyin sakın, sizin tohumlar da çimlenir yakında. 18 sene Ankara'da yaşamış biri olarak bu mevsimde Ankara gecelerinin soğuğunu hatırladıkça, biraz daha sabır diyorum. İnanın benimkiler mutfak tezgahının üzerinde, pencere önünde.Tezgah mermer olduğundan burda bile serin oluyor, üşürler mi endişesi ile, ekim alanının (!) altına havlu koydum ve arada, bulaşık makinası durduğunda kapağı ilk açtığınızda çıkan yoğun buhara bile tuttum. (Bir faydası oldu mu, teknik açıdan doğru mu ? Bilmiyorum ama annelik içgüdüsü diyelim benimkini ve bilenlerin bilgisine başvuralım.) |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-12-2008
|
Sevgili Kaktüs, Siz elinizdeki tohumları dağıtabilirsiniz. Elimde 16 tohum zarfı var. Hafta sonu bir miktar daha bulabilirim, sanıyorum. Pazar akşamı belli olur. Hafta içi (perşembe) yeni bir dağıtım yapabilirim. ![]() Sn. Dilhana sürpriz yaptı. Yeşil parmak farkını ortaya koydu. |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-12-2009
|
Sayın zeytinci, mesajlarda okuduğum kadarıyla arkadaşlara tohum dağıtıyorsunuz. Yüzsüzlük olmazsa bende istiyorum. Saygılar Düzenleyen Sevilay : 30-12-2009 saat 00:41 Neden: İmlâ |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-02-2009
|
Sayın Nariçi nazlı bir bitki değil benim melisa yaz kış balkonda her kış kuru çalı oluyor bu beşinci kışı bu yıl budayınca bıraz korktum ama hava ısınır ısınmsz yeşillendi.Sizde endişelenmeyin yeşillenir inşallah. |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
Herkese güzel bir hafta sonu dilerim. ![]() imza: Yeşil parmak ![]() |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 20-12-2008
|
Sn Dilhana, Sayın Zeytinci'den gelen melissa tohumlarını 26 Mart ta ekmiştim.Siz yeşil parmaklığınızı göstererek tohumları çıkarttınız.Benim tohumlarda hiç bir şey yok gibi.Bana çıkan tohumları tarif eder misiniz?(size zahmet olmazsa tabii) Şöyleki;tek yaprak ve çimen gibi bir şeyler var.Buğdayı bilirmisiniz bilmem ,ona benziyor.Ben bitkilere yabancı değilim ama melissanın nasıl çıkacağını bilemiyorum.Ümidim kırılmak üzere. Selamlar. |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaçsever
|
Bunlar melisa olabilir mi?İnşallah fotoğraf yüklemeyi beceririm.[ATTACH][ATTACH] [/ATTACH][/ATTACH] |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili S-L-İ-H-A , Zahmet ne demek..Zevk duyarım da, inanın benim de ilkokuldaki hepimizin yaptığı fasulya çimlemeden bu yana ilk deneyimim. Benimkileri 'yeşil kıl' olarak adlandırdım.( fotoğraf da eklemiştim önceki mesajlarda ) Sizinkiler daha bir melissa gibi ama ben bu konuya yorum getirebilecek bilgiye , tecrübeye ne yazık ki şimdilik sahip değilim. Sn.Zeytinciye bırakmalı bu konuyu. Üstad o.. Önümüzdeki günlerde yeni fotoğraf ekleyeceğim. Düzenleyen dilhana : 19-04-2009 saat 22:26 Neden: noktalama |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn. SLİHA, 383 nolu mesaja bir bakınız. Makro çekim görüntü net. Sizinkilerle kıyaslayınız. 408 nolu mesajda tecrübeyle sabit tohum ekim özeti yaptım. Sanırım siz de öyle ektiniz. Öyle ise garantilidir. Tohumların sizde karışmadığını varsayıyorum. Bazı akadaşlar tohum ekimi hususunda zaten tecrübeli. Sn. Balıkçı Serdar gibi. ![]() Bazılarının tohum eken parmakları YEŞİL. ![]() Bazı arkadaşlar ise ekim öncesi yeşile boyuyor. ![]() Faydası görülüyor. Erken filizlenme oluyor. Galiba siz bunları es geçtiniz. ![]() Bir ay epey uzun süre. Biraz fıs fıs lütfen. Nemsiz kalmış gibiler. Saygı ve sevgiyle kalın. |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaçsever
|
Sayın Dilhana, Sayın Zeytinci, Öncelikle cevaplarınız için teşekkür ediyorum. Sayın Zeytinci, Küçük melissaları kaç kere inceledim bir bilseniz.Onları görünce hayal kırıklığına uğruyorum zaten.Çünkü onlara hiç benzemiyorlar.Hani biraz gelişince benzeyecek mi diye düşünmek istiyorum.Sizinkiler reyhanın çıkması gibi.Çift yapraklı.Bendekiler yabani ot gibi.Hatta sizin o resimlere güvenerek bir kaç tanesini ot diye yolmuştum.Biraz daha sabır... Olmazsa Sayın Mutlu Kutlu'ya başvuracağım.Fidesi için. Tabii elinde varsa. Melissa tohumlarını ziyan ettiğim için üzülüyorum. Selamlar. |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
[QUOTE=S-L-İ-H-A;[/QUOTE] Tohumlar sizde karışmadıysa o zaman bunlar Melissa'dır. İkinci resim tek yapraklı da olsa benziyor. Pencere yanı bol ışık alan sıcak yerde tutmaya devam edin. Ve nemli tutun. Biraz bekleyelim. Üzülmeyin. Adresinizi gönderin tekrar tohum göndereyim. Selamlar. |
|
|
|
![]() |
|
|