![]() |
|
![]() |
#1261 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-04-2013
|
gecen haftalarda melisamda tomurcuklar vardi cicek acacak sandim bekledim acacagi yok.actim baktim icinde tohum var .budamamistimda bir guzel budadim attim. diger bahced de melisa vardi bugun ona baktim ondada tohumlar var. resmini koyuyorum ne zaman tohum almaliyim simdi toplasam kurutsamdami koysam icini cikartsamdami saklasamda jsteyene gondersem bilemedim.resmini koyayim bilen bana anlatsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1264 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 19-02-2013
|
elinizde kaldıysa melisa tohumundan alabilirmiyim. ben ektim 6 ay oldu hiç bir şey olmadı sanırım karıncalar götürdü. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1265 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-06-2012
|
Tohumdan yetişen iki aylık filizlerim. Sizce bunları şaşırtsam sıkıntı olur mu? (Cetvel 1 cm toprak içinde) Ayrıca elimde bu senenin melisa tohumu mevcut. İsteyene gönderebilirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1266 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2012
|
![]() Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1268 |
Ağaç Dostu
|
Ustamınki çiçek açmış. Darısı benim başıma. Gezi protestolarından başımı kaldırır kaldırmaz saksısını büyüteceğim. Çünkü kökleri saksı dışına çıkmaya başladı ![]() Düzenleyen egülnur : 04-06-2013 saat 12:41 Neden: foto boyutu |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1269 |
Ağaç Dostu
|
Tam da foto yüklemeyi öğrendim derken çuvallamak ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1270 |
Ağaç Dostu
|
Melisamın saksısını büyüttüm. Dibine gübre de koydum. Artık çiçek bekliyorum kendisinden ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1271 |
Ağaç Dostu
|
Sanırım moderatörümüz paylaşım ile ilgili mesajları silmiş. Aşağıdaki konudan devam edelim : http://www.agaclar.net/forum/ucretsi...tm#post1171490 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1272 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-07-2013
|
merhaba, aranıza yeni katıldım. ziraat mühendisi olmama rağmen hiç ama hiç ilgilenmemiştim. yakın zamanda fikrimi değiştirdim amatör olarak bişeyler yapmaya çalışıyorum. sizden ricam; melisa bitkisinin bakımı, gübre ihtiyacı, toprak yapısı gibi bilgileri nerden elde ederim... saygılar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1273 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-03-2012
|
Sn. kadrajadnan, Aramıza hoşgeldiniz. Bu konuyu başından/ilk sayfadan itibaren tararsanız sorularınızın bir çoğuna cevap bulabilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1274 |
Ağaç Dostu
|
Tohumdan yetiştirdiğim 4 aylık melisa fidanlarım 20 cm boyunda. Güneş altında kaldıkları zaman yaprakları düşüyor. Akşam tekrar yukarı kalkıyor. Gelişmesi ve çiçek açması için güneş gerekiyor diye okumuştum. Daha dün suladığım halde yine yapraklar boynunu bükmüş. Başka bir problem olabilir mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1276 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
5-6 yıldır Melisaları hep aynı yere dikiyorum. Günün hiç bir saatinde, doğrudan güneş almıyor. Ağaçlar arasından süzme ışık alıyor. Bu, 2011 haziranında aldığımda 75-80 cm boyunda bir çalı idi. İki yılda boyu neredeyse iki metre oldu. Bu yaz ikinci çiçeklenmesini yapıyor. Yani ne büyümesinde, ne de çiçeklenmesinde çok fazla güneş gerekmedi. ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1277 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-11-2007
|
Arkadaşlar selam. Denizli de yaşamaktayım. Bana bir yakınım 18 kglık yağ tenekesine dikili Melisa verdi. Eve getirdikten sonra toprağını fazla bozmadan saksısını değiştirdim. Yakınım bana fazla güneş görmeyecek ve sık sulayacaksın dedi.Kendisi evin önünde yetiştiriyor ve bitkileri gayet sağlıklı. Ben direk güneş görmeyen balkona koydum.Balkon perdesi güneş ışığının direkt girmesini engelliyor ama hava sirkülasyonunu engellemiyor.Ama benim Melisam eve geldikten sonra 2 gün kadar normal çiçek açtı sonrasında çiçek açmayı kesti ve yapraklarının çoğunlukla uçları sararıyor. Bu neden olabilir. Ortam değişikliği mi yoksa benmi yanlış bir uygulama yapıyorum. Düzenleyen alvay : 20-08-2013 saat 21:21 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1278 |
Ağaç Dostu
|
Zafer hocam, benimki de açtı, mis gibi koktu, geçti. Ekim sonunda onu da bahçeye geçireceğim. Balkonun bencillik olduğunu anladım. Sizin verdiklerinizin tümü (selluka, meleklerin boruları vb) bahçeyi daha çok seviyor çünkü. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1279 |
Ağaç Dostu
|
Melisa, Kolonya çiçeği, Parfüm Çalısı (Cestrum nocturnum)
http://img.tapatalk.com/d/13/09/07/a3upyqym.jpg Sizce bunlar çiçek açma belirtisi midir? Fidanlar 5 aylık Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1280 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-09-2013
|
1 hafta önce dalından koparılıp perlite diktim. Tutar mı acaba? bir kaç yaprağın ucunda hafif kuruma var. çok istediğim bir çiçek ama bulmakta sıkıntı çektim http://imageshack.us/a/img802/684/qmjw.jpg |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1282 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-09-2009
|
Bir haftadır kokmaya başladı.Bir hafta daha sürer sanırım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1283 |
Ağaç Dostu
|
http://img.tapatalk.com/d/13/09/13/3udyheve.jpg Sanırım çiçekler geliyor Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1285 |
Ağaç Dostu
|
Aynı anda dikip, aynı şartlarda büyüttüğüm 6 melisanın sadece bir tanesi açtı. Diğerlerinden tek farkı plastik saksıda olmasıydı. Diğerleri seramik saksıda geçirdiler yazı. Köklerin fazla ısınması çiçek açmasını sağlamış olabilir mi? Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1286 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-12-2013
|
Melisamın yaprakları neden sararıyor???????
Lütfen yardım edin, melisamı kaybetmek istemiyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1287 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-03-2012
|
Cok merak ediyorum, yakinda benimde olucak insallah siparis verildi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1289 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 06-05-2013
|
Bendede iki tane var, 3 taneydi birini gorumceme verdim bilmem artik o ne yapti cunku cok guzel bir bitki degil. Cok yerlerini degistirdim ben bunlarin, yere diktim sonar o yer baska cicek icin lazim oldu, aldim baska yere diktim orayida begenmedim en son aldim bir saksiya diktim. Neredyse boyuma geldiler. Ben bunlardan bir dal kiriyorum sonrada dibine bir yere sokuveriyorum, bir iki aya kadar yepyeni bir bitki daha cikiyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|