![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Jatropha multifida
Jatropha multifida Sinonim isimler : Coralbush, Coral Plant, Physic Nut, Guatemala Rhubarb ![]() Sütleğengiller (Euphorbiaceae) ailesinden tropik bir çalıdır. Boyu 2.4 metreye, eni ise 60-90 santimetre ulaşır. ![]() Tercih ettiği konum tam güneş, kısmi gölgeyi de tolere edebilir. Çiçek rengi kırmızı. Soğuğa dayanıklılığı -3.8C. Nötr veya hafif alkali toprak yetiştirmek için ideal. Yetiştirilme nedeni zarif yapraklar ve herdem yeşil olması. ![]() Yaprakların bazıları 30cm çapa ulaşır ve 7-15 lobludurlar. Arılar, kelebekler ve varsa arı kuşları için cazibe odağı. Orta Amerikada doğal olarak yetişir Floridadan Brezilyaya kadar olan bölge doğal habitatı. ![]() İzmiri sever mi bilmiyorum. Bu birkiyi yaklaşık 2 ay önce satın aldım. İzmirde bir miktar büyüme kaydetti ve şu an tomurcuklu. Kışın dayanır yazsada da dışarıda bırakmaya kıyamıyacağım. ![]() Yetiştirilmesi tohum veya ilkbaharda çeliklerle yapılır. Tum bitki bölümleri zehirlidir, evcil hayvan sahipleri bu konuda dikkatli olmalı. ![]() Saksıda sanırım doğada olan boyutlara ulaşmaz. Tek dileğim arsız ve kapris yapmayan bir bitki olması ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-09-2012
|
Çok gösterişli bir bitkiymiş ablam, hayran olmamak elde değil. Çiçekleride güzel hem şekil olarak hem renk olarak ama benim asıl hoşuma giden yaprak yapısı oldu. Kocaman Maşallah. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-01-2019
|
Bundan arıyorum bende ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 | |