![]() |
Alıntı:
D6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
Merhabalar
Tarla vasfında 2-3 dönümlük yer için kurulacak camdan yapılı sera içinde özellikle sera için yapı izni şartı gerekiyor mu burada sonuçta bir işletme yapılacak ve işletme ruhsat alınması gerekir. Bilgisi olan arkadaşlar düşüncelerini paylaşırsa çok sevinirim |
Alıntı:
|
Alıntı:
Bu soruyu resmi bir başvuru ile Çanakkale İl Özel İdaresi, İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü'ne sormam gerektiğini öğrendim. Fakat şöyle bir sorun var ki; oraya soruyu sorunca arsaya imar izni verilirse, park yol gibi terk edilmesi gereken alanlar da ortaya çıkabiliyormuş... yani arsanın mt2 olarak küçülme ihtimali var. Ayrıca Çanakkale seneye Büyükşehir olacaklar listesine alınmış, Büyükşehir olursa şimdiki köy, mahalle olacak. şimdi mi müracat etmeliyim, mahalle olunca mı? yani eğer büyükşehir olmadan müracat etmem gerekiyorsa geç kalmadan müracat edeceğim, ama mahalle olunca müracat etmem gerekiyorsa 6 ay daha bekleyeceğim... |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Mahalle - köy değişimi ile bu tip başvurulara yanıt almak daha meşakkatli olabilir. Bahçemize komşu olan kişilerin anlattıklarından bildiğim kadarıyla yetki büyükşehire devredildikten sonra işlem yapma konusunda sıkıntılar yaşanıyor. Örneğin kuyu kazdırma için izin konusuna yerleşim birimi mahalleye döndükten sonra İl Tarım bakıyor ve onlar da jeoloji mühendis raporunu şart koşuyorlar, köy statüsündeyken bu şart aranmıyormuş (10 metreden derin olmayan kuyular için). Bu verdiğim örnek artan burokratik adımların Çanakkale'nin büyükşehir statüsü kazanmasıyla size daha fazla merhale çıkarabileceğini işaret ediyor bence. Sanki büyükşehir değişimi olmadan bu konuda adım atsanız daha hızlı yol almanız mümkün olabilir. Tabi araştırılması gereken çetrefil bir durum bu, sizi yanlış yönlendirmek de istemem. |
Bahçeme ne yapmamı önerirsiniz
Ben de daha yeni 3250 metrekarelik bir bahçe aldım bahçe çeşit olarak bağ diye geçiyor köye çok yakın yanından resmî bir yol geçmiyor 350 metre ötede asfalt normal yol var bir kaç aylık araştırma sonucu prefabrik evler çok pahalı konteynırlar bile 21 metrekaresi 14000 tl benim istediğim tarzda forumda okuduğuma göre 5 dönümün altına ceza ve yıkım var deniliyor bu durumda bahçeye elektrik çekme olasılığım da düşük bahçe Malatya’da şimdi tüm bu şartlar altında bahçeye ne diksem bana gelir getirir ve ev yapma ya da başka birşey yaptırmak için ne önerirsiniz
|
Sayin Admin
Antalya finikede denize sifir 20 x 150 metre arsam var tapuda tarla gecyior,3. derece sit böygesi, Ben burayi nasil degerlendirebilirim , cadir disinda hic birseye izin yok . |
Arıhane Yapımı
***..Arkadaşlar malum arıcılık yapıyorum.Acilen gerek malzeme gerekse
Arı kışlatmak için 4 dönümlük tarlama Arıhane yapmak istiyorum.Tarımsal amaçlı olduğu için bi yasaklık yok.Ancak bu işi ruhsatlı yapmak istiyorum.Yerimiz ilçe Belediyelik.Nereye başvuracam ve daha da önemlisi hangi belgeleri hazırlamam gerekir. Bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum....teşkr ederim |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 00:14. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025