![]() |
Merhaba,
Geçen bir hafta boyunca memleketteydim. Bağ evine gittik. Ilk pikniğimizi yaptık. Dışarıda rüzgar olduğu için evin içinde pikniği yaptık. Ev için şu anda herhangi bir iş yapmayacağız. Çünkü kış olduğu için işleri durdurduk. Önceden de bahsettiğim gibi çatı altında boşluklar var. O kısımlar örtülüp kapatılacak. Değerli Ahmet Çetinkaya. Inşallah siz de kolayca bağ evinizi yaparsınız. Aldığınız fiyatlar çok iyi. Yalnız su basmanını sağlam yapın. Çimentosu ve dengesi iyi olsun. Zemini inceleyin. Eğer toprak ise kazmanız gerekecek. Terazisine dikkat edin. Tek oda da yapsanız su basmanını biraz büyük yapabilirsiniz. Çünkü ileride mutlaka bir oda daha ilave edersiniz. Güzel bir işe başlamışsınız. Bağ evine baktığımızda evin su basmanı yüksek olduğu için gayet iyi görünüyor. Demir pencere panjurlarını yaptırmakla iyi etmişiz. Özellikle bağ veya yayla evi olanlara yapacaklara tavsiye ederim. Tarla sınırlarına bazı ağaçlar diktik. rakımı uygun olmasa da iki zeytin fidanı diktim. Ayrıca ceviz, kiraz, erik diktik. Orman fidanlığından ücretsiz çam fidanları aldık onları diktik. Gerçi kızılçam o rakımda olmuyormuş fakat yine de diktik. Sedir ve katran iyi olur dediler ancak fidanı yoktu. Kısmette daha sonra dikeceğiz. Birçok yere ceviz gömdük. Umarım çıkarlar. Mart sonunda tarlaya nohut ekilecek. Babam dedi ki evin karşı yamacındaki tepeciğe bağ yapalım. Çok mantıklı. Siyah üzüm bağı yapacağız inşallah. |
1 Eklenti(ler)
Ardıç ağacının alt kısımlarını budadım. Umarım daha iyi gelişecek.
|
Fotoğraf olmasada bugün bende inşaatın temel dolgu bölümüyle epeyce bi zaman harcaadım.
Tak tak namıyla bilinen aracımıza taşları yükledik güzelce su batman bölümüne dolgu olarak doldurduk. Yarın taş taşıma işine devam. Bahçede kestiğim kavaklar vardı onları hizara götürüp lata yaptırdık. Biraz daha kavak kesip çatı için lazım olan malzeme tamamlanmış olacak. Hedefimiz sadece 2 oda biri 2,5*3,20 diğeri ise 3,20*3,50 ebatlarında. Hafta sonları alam çalam çalışarak bitiririz inşallah. |
Hayırlı olsun sayın agactoprak.
(sizdende fotoğraf bekliyoruz sayın Ahmet Çetinkaya) ;) |
Hayırlı uğurlu olsun sayın Ahmet Çetinkaya. Size de çok teşekkür ederim sayın Lazuti.
Insanın müstakil toprağı ve evi olması o kadar güzel birşey ki anlatılamaz. Özellikle yıllarca şehirlerde apartmanlarda yaşayanlar bunu çok iyi anlarlar. Artık öyle bir şey olmuş ki insanlar yıldızları göremiyorlar. Oysa yıldızlar var. Bağ evinde geceleyin tüm samanyolu galaksisi cam gibi görünüyor. Kayan göktaşları da görülüyor. |
Hayırlı olsun bağ eviniz. Nar yetiştirmeyi düşünüyorum demişsiniz ancak o rakımda (1.350 m.) nar yetişir mi?
|
Nar o rakımda malesef yetişmiyor. Fakat yine de 2 fidan diktim. Ceviz elma erik badem daha iyi olur dediler.
Ayrıca üzüm bağı da iyi olacak gibi. |
1 Eklenti(ler)
Evin doğu cephesinden görünümü. Resim çok soluk çıkmış.
|
Yüksek rakımda üzüm de pek istekli olmaz herhalde ama...
Bu arada evin etrafını çevirmek için bir fikir vermek isterim. En azından ben öyle yaptım. Her tarafını beton, taş, tuğla duvarlarla çevirmek yerine suya karşı çok dayanıklı olan hatta diğerlerinden ömür olarak daha uzun dayanacağı söylenen kestane dallarını dikip tellerle çevirmek hem daha az maliyetli olacak hem de göze (bana göre) daha hoş gözükecektir. |
Kestane dalı nerede bulunur?
Yoksa ahşap çit mi demek istediniz? |
Yanılmıyorsam bahçeniz ilk dosyada 1350 m yükseltideydi. Benim bahçem de 1350 m de ve çok güzel üzümler oluyor. Fazla üzümden dolayı bu yıl şarap üretmeyi düşünüyorum. Üzümden uzak durmayın, Hayyam gibi...
|
Ilk planda amacım mümkün olduğunca çok ağaç dikmek. Tarlanın etrafında ormanlar var ancak ben tarlanın da ağaçlanmasını istiyorum. Bu sebeple elime ne geçerse dikme gayretindeyim.
|
Uşak köyünde tamamen susuz ve ilaçsız yetişen kırmızı üzüm bağı var bir akrabamın.
Kısmet olursa onlardan çelikleme ile köklendirme yapacağız. Bir aksilik olmaz ise Mart ayında 70-80 kök dikeceğiz. Bu arada hızlı yetişen ağaç tavsiyesi olan olursa merakla bekliyorum. Ağacın ticari değerinin olması çok önemli değil. Hızlı yetişsin yeter. Amacım çok çeşitli ağaçlardan dikmek. Tekrar beliteyim rakım 1300 küsür. İlklim kışları aşırı soğuk olmamakla beraber soğuk, kar ve yağmur yağışı var. Rüzgarlı havadar bir arazi. Nem yok. Toprak yumuşak, ve kırmızı. Çoğu kişi yazın yayla sebzeciliği yapıyor. |
Bag eviniz neredeyse tamamlanmis hayallerinizin gerceklesmesini diliyorum kolay gelsin. Tabi yeni fotograflari da bekliyoruz.
|
Alıntı:
|
Teşekkür ederim sayın Gulcingiller ve TCM,
Ardıç ağacının özelliklerini internetten biraz inceledim de, çok değerli bir ağaçmış. Bu yaylanın tüm ormanları neredeyse ardıç ağaçlarıyla kaplı. Demek ondan dolayı koruma altına alınmış. Şükür evin kaba inşaatı bitti. Şimdi önemli olan bahçenin yapılması. Şu an tam da ağaç dikme vakti ancak öğretmenim ve İzmir'de bulunuyorum. Fırsatım olsa her gün gider bir şeyler dikerdim. Hoş ara tatilde ağaç diktik ama yeterli değil. Zaman olursa bir ay sonra tekrar gidip dikim işleri yapacağım. Çünkü şu baharda dikim olmazsa 1 sene zaman uzuyor. Saygılarımla |
Sayın ağaçsever hayırlı olsun öncelikle.Hemen hemen çoğu insanın hayalidir iyi kötü bir evinin olması.İnşallah havalar ısınıncada tamamen bitirirsiniz evinizi.
Bence bol bol tarlanıza meyve ağaçları dikin.Elma olabilir mesala.Belirli bölgelere ise orman ağaçları dikmenizi tavsiye ederim.Mesala tarlanızın sınır kısımlarına veya evinizin köşelerine. Sevgilerle. |
Sayın ağaçtoprak;
Bahçedeki taşları toplamayı düşünmüyor musunuz? ;) Mesela, topladığınız taşlarla bahçenize güzel bir çevre duvarı yapabilirsiniz. |
Alıntı:
Ancak tüm tarlanın etrafının taşlarla örülmesi epey bir vakit alacak. Yapabildiğimiz kadar yapacağız. |
2 Eklenti(ler)
Bağ evinin yakınındaki ağaç resimleri. Çok güzeller.
|
Evin son hali aynı mı , sıva işlemleri yapıldıysa görmek isteriz.
Benim ev yapım işlerimde yavaş olsada devam ediyor. Şu anda temel bitti, birket 6 sıra kadar ördüm. Acelemiz yok nasılsa |
Merhaba,
Ahmet Bey, sizin de evin yapım aşamalarını görmek isterim. Fotoğrafları eklerseniz çok memnun olurum. Bizim bağ evi için inşaat işlerini şu anda durdurduk. Malum orada hava soğuk, rakım yüksek. Kendim de İzmir'deyim. Ancak Havalar ısınınca sıva, tesisat ve dış duvar işlerine başlayacağız. Bu arada tesisat ve elektrik malzemesi, alet edevat için elime ne geçerse topluyor biriktiriyorum. Bu iş çok eğlenceli oluyor. Mesela geçen gün 4.5 TL ye bir "Osmanlı Ocağı" aldım. Bilirsiniz sofrada üzerine sac konulur ve yemek pişmeye devam eder . Kısmet olursa bağ evine onu da götüreceğiz. Her gidişimde bir şeyler taşıyacağız ailecek çoluk çocuk. Bu arada gemici feneri ve gaz lambası da alacağım. Bağ evinin olmazsa olmazı. Güneş enerjili bahçe lambaları var 5-6 TL civarı onlardan da götüreceğiz kısmet olursa. Bu arada üzüm bağı için çelikleme ile köklendirme yaptırıyorum. Kısa zamanda dikeceğiz. Nisan ortalarında da sürülmüş alanlara nohut ekilecek. Geçen hafta yaylaya kar yağmış haberini aldım. Keşke orada olsaydık dedik. Selametle |
İnşaat süresince fotoğraf çekmedim. Haftaya çekim yaparak ekleyeyim. Ev inşaatını kendim yaptığım için henüz yavaş ilerliyor. İlk ustalık deneyimimi gerçekleştirmiş oldum.
|
konuyu takip ediyorum. kolay gelsin bitişini de görmek isterim ...
|
Ve ev inşaatından bir enstantane
http://www.hizliresimyukle.com/image...e_evi_1.th.jpg[/url]
basit bir plan ve basit bir ev. Basit bir ustanın elinden daha iyisini beklemeyin. adım hıdır elden gelen budur ;) http://www.hizliresimyukle.com/image...e_evi_2.th.jpg |
Çok güzel olmuş bence.Kendinizi küçümsemeyin.Bu yaz bende kendi yayla evimi kendim taştan öreceğim ;)
|
Benimde asıl niyet taş evdi .
maliyet + usta + işçilik ve bütçe meselesi . Sitede çok güzel taş ev yaptırmış kişiler var. yanlış hatırlamıyorsam Hoşseda nın böyle bir evi mevcut. Epeyce incelemiştim. Taş örmek birket örmekten daha kolay , taş ufak tefek hataları kaybeder.Ancak estetik şekilde örme kısmı işin sanatsal kısmıdır ki çok zordur bilesiniz. En fazla duvarlar azcık eğri olur :) |
Bazen bende pirket yapayim diyorum ama benim duvarlar yükte taşıyacak biraz, o yüzden taştan geçmem ;)
|
Sayın agactoprak güle güle kullanın evinizi ve arazini. Çok güzel düşünce. Aynısını denizlide yakın zamanda hayat geçirmeye başladık babamla. 10 dönüm arazi aldık içinde taş örme evi var. Onu da diriltmek istiyoruz zamanla. Naçizane tavsiyem etrafını kesinlikle çevirin tel örgüyle. Çobanlar çok acımasız. Biz on dönüm yerin tel örgüsünü 2000 tlye mal ettik. Kendiniz de kolaylıkla yapabilirsiniz. İki kişi bir haftada bitirdik.
|
Çok teşekkür ederim sayın ayzek20. Tabii ki arazinin etrafını çevirmemiz gerekiyor. Hele bir de keçi sürüsü varsa. Siz 2000 tl ye çok iyi yapmışsınız. Bu fiyat sadece tel örgü için mi yoksa beton direkler de varmı?
|
2 metrelik T demir direkler kullandık. Köşebent demir kullanmadık. Beş delik açtık demirler üstünde tel örgüyü bağlamak için. Manivelanın çok faydası oluyor toprak delk açmak için. Hepsini boyadım demirlerin .Beton direkler kadar havalı olmasada amacımıza ulaştık. Arazinin bulunduğu bölgede üç dört tane her biri 300-400 nüfuslu keçi ve koyun sürüsü var. Kanun kural tanımıyorlar. Sürekli arazide olmadığımız için en ucuz yoldan kapattık çevresini. Fotolarını atacağım siteye bu hafta gidebilirsem.
|
Hayırlı olsun, umarım gönlünüzce olur
|
Tarlaya nohut ekimini yaptık. Ancak ben ekim esnasında yoktum. Telefon ile görüştüm. sağ olsun köyden bir amcamız ekti. Tarlanın etrafını halen çeviremedik. İnşallah o keçi sürüsünü sürmezler. Gerçi etrafta seracılık ve sebzecilik yapan kişiler de var. Onların da tarlaları çevrili değil. Şu anda 3 tonluk bir su deposu araştırıyorum. 600 TL civarında. İzmir'de ucuz ancak nakliyat pahalı, artık Erdemli'den temin edeceğiz.
|
Merhaba, geçen haftalarda 4700m2 olan tarlamızı 2m lik beton direk kullanarak galvaniz direkle çevirttik (330m) , 4 m lik sürgülü kapıyla birlikte toplam 7200 TL ye maal oldu. Bahçemizde 39 zeytin, 19 ıhlamur var. Babam şu sıra üzüm de dikiyor. Bu bahçeye konteyner koymayı planlıyordum fakat briket evinizi görünce tekrar düşünmeye başladım :) Güle güle oturun ekin biçin . Saygılar
|
resimleri göremedim galiba eviniz bitmiş hayırlı olsun..
|
Bağ evinden resimler
5 Eklenti(ler)
Merhaba uzun süredir, foruma birşeyler eklememiştim. Tarlaya nohut ektirmiştim. Fakat keçi sürüsü biraz yemiş. Buna rağmen yağış iyi olduğu için kendisini biraz toplamış. Resimleri gönderiyorum. Ayrıca diktiğimiz kiraz, elma, erik fidanları da yeşermiş. Kendim gidemedim ama fotoğraflarını çektirdim.
|
8-9 km ilerideki bir tarihi yapı
1 Eklenti(ler)
Yaylanın 9 km aşağısındaki bir yerde ağaçlar içinde bir tarihi yapı. Tabi bakımsızmış. Abim öyle söyledi. 1 ay sonra gidince detaylı bir inceleme yapacağım. Böyle bir yapı İstanbul'da olsa 30 TL biletle ancak görebilirsiniz. Ama malesef bu dağ başında çoğu kişinin bile haberi yok. Kendim dahi görmedim. Kısmet olursa gidince gezeceğim.
|
Çok güzel.''Ayvan''lı kilise. :)
|
5 Eklenti(ler)
Merhaba,
Şu sıralar biraz boş vaktim oldu. Kendimce küçük bir rüzgar türbini hazırladım. Rüzgarın hızına bağlı olarak 9Volt -25Volt arası üretim yapabiliyor. Planım bağ evine bunu da götürmek. Kanatları portatif olduğu için arabaya sığacak inşallah. Ufak tefek Led lambaları bununla çalıştırmayı planlıyorum. İleride daha büyük boy bir türbin de yapacağım kısmet olursa. Bu türbin ile epey bir tecrübe sahibi oldum. Ayrıca önceden de belirtmiştim enerji ihtiyacını güneş paneli ile karşılayacağım diye. 150Watt lık bir panel sipariş verdim. Sistemi kendim kurmayı planlıyorum. Hem de daha ucuza mal edebileceğim. İlk başta TV+Uydu+ 4 Led Lamba +Telefon şarj çalıştıracak sistem. Soruları olan olursa bildiğim kadarıyla yardımcı olurum. Hazırladığım türbinin resimlerini yükledim. Tamamen el emeği göz nuru. Tabi ki tornacıya da uğradım. |
***.ağaçtoprak hayırlı olsun eviniz bir çoğumuzun hayalini gerçekleştirdin tebrik ederim benimde böyle bir ev planına yapım aşamasını görmeye ihtiyacım vardı bir anlamda cesaret aldım senden böyle faydalı bir paylaşım için teşekkürler
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:18. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025