agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Buralardan Çekip Gitmek (Ev yapımları) (https://www.agaclar.net/forum/buralardan-cekip-gitmek-ev-yapimlari/)
-   -   Yer seçimleri ve arsa arayışları (https://www.agaclar.net/forum/buralardan-cekip-gitmek-ev-yapimlari/3201.htm)

otugay 13-06-2009 12:51

İl Tarım Müdürlüğünde söyledikleri ancak bağcılık yaparsanız bağ evi yapma hakkınız oluyor.

otugay 13-06-2009 12:56

Sayın Çekirdek,
Bence Erenköy'de İl Tarım Müdürlüğü Plan Proje Müdürü ile görüşün. Bildiğim kadarı ile belediyede ile ilgili ruhsat vs. işler için İl Tarım Müdürlüğü onayı önşart. Muhtemelen belediyeden de sizi oraya yönlendireceklerdir.

çekirdek 14-06-2009 12:19

Bilgileriniz için teşekkür ederim.

aslan_k 15-06-2009 08:20

Arkadaşlar,
Bahçemi alırken Karamürsel belediyesinden aldığım resmi yazıdan aynen alıntı yapıyorum aşağıda,

"Ilçemiz Çamçukur Köyü, pafta …, parsel ….. nolu taşınmazınız köy yerleşik alanı dışında kalmaktadır. Taşınmazın üzerine 3194 Sayılı İmar Kanununun Plansız Alanlar İmar Yönetmeliğinin 63.maddesine göre inşaat alanı katsayısı % 5’den fazla olmamak, yapı inşaat alanları toplamı hiçbir koşulda (250) m2’yi geçmemek, saçak seviyelerinin tabii zeminden yüksekliği (6,50) m’ yi ve 2 katı aşmamak, yola ve parsel sınırlarına (5.00) m’ den fazla yaklaşmamak şartı ile bir ailenin oturmasına mahsus bağ ve sayfiye evleri, kır kahvesi, lokanta ve bu tesislerin müştemilat binaları yapılabilir."

gtatas 25-06-2009 12:25

Sayın Şahmat hala arsa arayışı içindeyseniz size İzmir Özdere den yardımcı olalım.

Amca 11-09-2009 05:16

Selam ;

Bir tarla, aslında bir yaşam alanı arıyorum eğer buralarda olupta böyle bir yer , bölge , köy bileniniz varsa yardımlarınızı bekliyorum...

işte aradığım yerin özellikleri.

1 - Bölge İstanbul - Kocaeli - Bursa - yalova civarı özellikle Bursa İstanbul arası.

2 - Çevresinde akan su , veya göl , gölet olması tercih sebebi.

3 - yerleşim birimi civarında yakınında.

4 - En az 50-60 dönüm civarı.

5 - Toprağı verimli

6 - Köylüsü Çalışkan ama zengin köylü olmasın o türü hiç çekilmiyor.Ha hem verimli toprak hem çalışkan köylü hem fakir yaman bir çelişki demi ...Haklısınız...

7 - Civarında elektrik olursa iyi olur .

8 - Arazi bedeli çok yüksek olmamalı. Çok param yok ...

tümü bu ...Çok şey istiyorum de mi farkndayım. Onun için bulamıyorum...

Ama olaki belki siz böyle bir yer biliyorsunuzdur söylerseniz sevinirim...

SAYGILAR

Douglas Fir 11-09-2009 08:45

Sayın AMCA,

son sel felaketinden sonra 2 no'lu kriterinizi bir daha gözden geçirin isterseniz. :(

Amca 11-09-2009 14:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Douglas Fir (Mesaj 495413)
Sayın AMCA,

son sel felaketinden sonra 2 no'lu kriterinizi bir daha gözden geçirin isterseniz. :(

Gerçekte bakarsanız doğada bunlar daha az olan şeyleridr. Şehirlerde daha çok olur...

Neden biliyormusunuz bütün topraklar yok olmuş asfalt beton olmuş kalan topraklarda artık sertleşip emme özelliği olmayan kayasal hale gelmiştir...

Doğada toprak emicidir... baraj ve benzeri yere çok yakın olmadığınız sürece toprak gelen suyu yutacaktır...

Zaten Dere yatağıdab demedik :) Araziyi büyük düşündüğümden bir yanında olmasında mahsur yok :)

barbababa 20-10-2009 22:37

Ayrık otu mücadelesi
 
Sayın Çankırı ,
Ekolojik tarım araştırmaları yaparken karşıma " Ekin Sapı Devrimi, Masanobu Fukuoka, Kaos Yayınları " kitabı çıktı . Kitapta yazar " hiç bir şey yapmama tarımı " olarak adlandırdığı bir yöntem içinde ayrık otu mücadelesini tarlayı sürmemek ve baskın bitki olarak beyazyonca ekerek yapıyor .

Kitabı okumanızı tavsiye ederim , özellikle " hiç bir şey yapmama tarımı " ilginç .

kolay gelsin

gunayay 21-10-2009 13:56

Sayın Amca,
Sıraladığınız maddelerin çoğu Bursanın Akçalar köyünde 4-5 dönümlük arsa
(tam net hatırlayamadım almayı düşünürseniz orada aracıyla görüşmenizi sağlayabilirim) 50 bin ytl satılık var. Uluabat gölü manzaralı, verimli toprağı, elektriği, suyu yakın, köye yakın, orada yaşayan yardımsever vs... Görmenizi tavsiye ederim..

Remedios 06-01-2010 09:50

Yer seçimleri ile ilgili ilginizi çekebilecek bir yazıyı paylaşmak istedim.

Hürriyet Gazetesi, Ayşe Arman, 02.01.2010

"Sade bir hayatın peşine düşenler


Her şey, Selma A.'nın mektubuyla başladı.

Yoğun bir iş hayatı, al bunu sat şunu, alınan aşırı sorumluluk isteyen görevler, hızlı bir hayat, elde edilen zaferler, kavgalar, kıyametler...

Seneler birbirini kovalıyor, Selma A. hep koşuyor, hiç durmuyor, kendine yıldızlı pekiyili bir kariyer inşa ediyor etmesine, fakat bir gün şunu fark ediyor: “İyi ama ben kendim için ne yaptım?”
Para kazanmış olmanın dışında koskoca bir hiç.
Aldığı onca kilo da cabası...
Birden kendisi için yaşayacağı bir hayat arayışına giriyor ve hayatının geri kalanını nerede geçireceğini düşünmeye, araştırmaya başlıyor.
Hımbıl bir emeklilik değil sözünü ettiği, kendisine benzeyen insanlarla, şehrin kaosundan uzakta, keyifli, mutlu, sade bir hayat sürmek, aynı zamanda üretmek...
Benden yardım istedi.
Mektubunu yayınladım.
Bir sürü insan cevap verdi, onların yazdıkları da aşağıda.
Bakın insanlar kendi sade hayatlarını nasıl anlatıyorlar...
HAMİŞ: Bu arada, bu konuya dalmışken www.istanbuldankaçmakistiyorum.com diye web sitesiyle karşılaştım, haber vereyim, ilginç.

HUZURUN ADI BOZBURUN

Çok güzel işimizi, Ulus'taki evimizi, yoğun sosyal hayatımızı, çok sevgili akraba ve arkadaşlarımızı bırakarak, 1997'de Marmaris'in Bozburun beldesine yerleştik. Size yazan Selma Hanım'ın hayal ettiği bir yaşantımız var. Burada bütün evler, aşağı yukarı deniz manzaralıdır. Bizim evimizin yolu bile yok. Anayol bittikten sonra bir patikayla ulaşıyoruz. Kış yaşamıyoruz, şu an bahardayız mesela. Papatyalar, anemonlar, yemyeşil çimenler, yeni doğmuş keçi yavruları, taze balık, ahtapot, kalamar ile çok mutluyuz. Ben hâlâ yüzüyorum çünkü deniz soğumadı. Son günlerde arkadaşlarımızla turunç reçeli, likör, ev yapımı ekmek ve peynir olayına girdik. Hayatımız boyunca bunları yapmayı deneyeceğimizi düşünmemiştik bile! Uyduruk arabamız ve uyduruk motosikletimizle her yere ulaşıyoruz. Kıyafet problemi yok, yazın bir askılı bluz ve şort, kışın bir eşofman yeterli. Her gün, günbatımını büyük bir keyifle seyrediyoruz. İnanın, müthiş bir hayat bu... (Serviye Ö.)
- İnanmaz mıyım? İnanırım. Ben de bayılırım Bozburun'a. Çok güzel anlatmışsınız, her şey canlandı gözümde. Belki yazın gelir tanışırız, birlikte balık yeriz. Öpüyorum, şahane bir 2010 diliyorum. Sahi, oradaki Sabrinas Haus ne oldu? Tobias ve Aynur? Ses verin, nerelerdesiniz...

BOZCAADA'DIR SADELİĞİN ADRESİ

Ben de size Bozcaada'yı önerebilirim. Bir süredir hayatlarının geri kalanını geçirmek üzere yerleşen, kendilerini şarap üretmeye, yazmaya, Homeros'un İlyada'sını gün doğarken okumaya adamış insanlar var burada. Üstelik Selma Hanım gibi, yoğun bir iş tempolu hayattan sıyrılıp, kendilerine yeni bir hayat kurmaya çalışan insanlar. Neredeyse tamamı iyi eğitimli. Eski kaosu özlerlerse de, 6 saatte İstanbul'dalar. (Alev E.)
- Evet, Bozcaada benim de hayatımın geri kalanını geçirmek isteyebileceğim yerlerden biri. Semra Hanım mutlaka değerlendirmeli, görmediyse gidip görmeli.

MAZI KÖYÜ BİR CENNET

Eşimi kaybedeli 12 yıl oldu. Tam 4 yıl aradım hayatımın geri kalanını kuracağım yeri. Ve 8 sene önce geldiğim bu doğa cenneti köy, son durağım oldu. 10 sene önce Türkiye'de bozulmayan üç yer vardı: Patara'nın ucu Gavur Ağılı, Datça'da Hayıt Bükü ve Gökova'nın kuzey kıyısında saklı bir cennet: Mazı Köyü. İşte ben Mazı Köyü'nde yaşıyorum. Burada yaşımı, yasımı unuttum. Olağanüstü güzel bir yer. Eski bir sünger avcıları köyü, hudutlarından imar geçmediği için çirkin hiçbir şey yok. Köyün erkekleri Bodrum teknelerinin kaptanı, aşçısı ya da miçosu, yani denizcilik yapıyorlar, kadınlar ise halı dokuyor. Kendine ait 7 özel koyu var bu köyün ve Bodrum'un 39 sahil köyünden kendine ait suyu olan tek yer. Mazı'nın yabancılarına gelince: Bir Fransız aile, bir Alman aile, bir fotoğraf sanatçısı avukat, kimya mühendisi emekli bir çift, bir üniversite profesörü ve Alman eşi, eczacı bir çift, ülkemizin en değerli saksofon sanatçısı ve eşi ve ben. Bir gün mutlaka gelin görün burayı. (Erkan D.)
- Bilmez miyim? Ünü bize kadar ulaşmış bir yer orası. Ama siz o kadar güzel anlatmışsınız ki, bir gün gidip görmek farz oldu. Kapınıza dayanırsam şaşırmayın.

ÇOK UZAĞA GİTMEYE GEREK YOK O YER TUZLA

Aradığınız o yer, aslında size çok da yabancı olmayan bir yer: Tuzla. Huzur, güven, gerçek balıkçılar, sahil, mangal, nefis bir günbatımı... Hepsi burada. Hem de İstanbul'dan çok da fazla uzaklaşmadan. (Cansu T.)
- Ben de Tuzla'yı sevenlerdenim. Hatta, birkaç yıl önce yazın ev kiralamıştık. Kim bilir belki bu yaz tekrar niyetleniriz, Tuzla Mercan özellikle güzel.

İZMİR URLA'YI TEK GEÇERİM

48 yaşında emekli bir öğretmenim. 6 ay önce Urla'ya yerleşmeye karar verdik, kocam ve ben. Kızımız İstanbul'da üniversitede. Ben Urla'yı tek geçerim, müthiş bir yer. Kocamla akşamları deniz kenarında buluşuyoruz, çay içiyoruz, balık tutuyoruz, yürüyüşler yapıyoruz, zeytin yapmayı öğreniyoruz, çiçek yetiştiriyoruz, o kadar mutluyum ki, sürekli şükrediyorum. Şu anda dışarıda çok güzel bir yağmur yağıyor, elektrikler kesik, dış dünyayla bağlantım yok gibi, ama herhangi bir şeyi kaçırıyor hissim yok. Ben bugüne kadar kim Türk, kim Kürt hiç merak etmedim, kimin parası var, kimin yok bilmedim. Çıkar ilişkileriyle, güç gösterileriyle hiç ilgilenmedim. Öğretmenlik yıllarımda, herkes özel ders peşinde koşarken, ben öğrencilerimle çok güzel zamanlar geçirdim. Hayatımda hiç zorlamalar yaşamadım, kimseyi takmadım, kimsenin karşısında eğilip bükülmedim, hiçbir zaman da çok param olmadı. Bunu şundan anlatıyorum: Birdenbire sade bir hayat yaşamak mümkün mü bilemiyorum. Çünkü büyük hırslarla yaşayanlar, şu an benim yaşadığım ortamlara girince, huzur bozuyorlar. Her şeyi onlar biliyor, komut veriyorlar, dayatmalarda bulunuyorlar. Benim için sıkıcı insanlar. Yani öyle küt diye sadeleşelim, güzelleşelim demekle olmuyor, gerçekten ruhen hazır olmak gerekiyor. (Şule B.)
- Çok güzel bir noktaya temas etmişsiniz, evet hazır olmadan böyle bir hayata geçmemek lazım, dominant teyze olup milletin canını sıkmanın manası yok. Zaten hazır olmadan gidenlerin hepsi geri döndüler. Urla'yı da çok güzel anlatmışsınız, yalnız değilsiniz, bir sürü insan Urla'yı önermiş...

DİDİM DİYORUM BAŞKA BİR ŞEY DEMİYORUM

7 aydır mutlu mesut Didim'de yaşıyorum. Küçük bir bahçem var, maydanoz, tere, roka gibi taze otlar yetiştiriyorum. Bahçeyle uğraşmak müthiş bir zevk. Bunun yanı sıra, yarım bıraktığım master'ımı tamamlıyorum. Sonrasında doktoramı yapacağım. Sabah akşam sahilde yürüyüş yapıyorum. Burası dümdüz güzel bir ilçe, hava çok temiz. Canım sıkıldığında, kalabalığa karışmak istediğimde her yer yakın. Bodrum-Kuşadası en fazla bir ya da iki saat. Sadece sinema ve tiyatro eksikliği çekiyorum, onu da CD ve DVD ile çözmeye çalışıyorum. Didim diyorum başka bir şey demiyorum!
- İyi diyorsunuz, demeye devam edin. Taze otlarla haşır neşir olmak ve aynı zamanda master'ı tamamlamak çok hoşuma gitti. Kolaylıklar dilerim. Öperim.

GELİN GÜRÇAMLAR KÖYÜ'NDE BİR HAYAT KURALIM

İşlerim gereği Ankara, İstanbul, Amerika ve Almanya'da yaşamaktayım. İş hayatının zorluklarını dile getiren hanımefendiyi çok iyi anlıyorum. Biz de eşimle bir hayli araştırma yaptık. Ayvalık ile Marmaris arasında bir yer arıyorduk. Hem doğa bozulmamış olacak hem havaalanına yakın olacak, hem teknolojiden nasibini almış olacak, hem alışveriş merkezlerine fazla uzak olmayacak, üstüne üstlük balık denizden zıplayarak masana gelecek. Bulduk: Gürçamlar Köyü, Taşlı mevkii. Adı gibi gür çamların çepeçevre dağları sardığı yemyeşil bir yer. Bodrum havalimanına 32, Didim'e 25 km. Türkbükü ile Gündoğanı'nın tam karşısı. Gelin hep birlikte burada güzel bir hayat kuralım. Biz evimizi yapmaya başladık, sizler de buraya renk katın. İlgilenenler için: sgunduz@xvetgermany.com (Salih G.)
- Tamamdır Salih Bey, siz aradığınızı bulmuşsunuz, darısı başkalarının başına. Sevgiler.

Sade bir hayat için... BAKIN OKURLAR NERELERİ ÖNERİYORLAR?

Likya- Fethiye... Bodrum- Çömlekçi Köyü... Çandarlı- İzmir... Dikili- Bodrum... Sapanca-Kırkpınar... Bağla Köyü-Bodrum... Marmaris- Bozburun... Urla-Çeşmealtı... Giresun... Tuzla... Bozcaada... Datça... Mazı Köyü-Bodrum... "

phelix 13-05-2010 17:15

Merhaba,

Sitenin an itibarıyla en yeni üyesiyim. Bir kaç gündür forumda gezinip merak ettiğim bir çok konuda doyurucu bilgiler bulabildiğim için sitenin aktif bir parçası olmayı istedim...

Temel nokta, bir çoğumuz için benzeşiyor herhalde. Şehrin çılgın kalabalığından kaçmak, doğaya dönük, huzurlu bir yaşamı bulmak.

İzmir'de yaşıyorum ve arsa konusunda sürekli değişik alternatifler üretiyorum kafamda. Bir gün istikamet Foça tarafları oluyor, bir diğer gün Karaburun yarımadası.

Aradığım yerin özellikleri kısaca şöyle;

- tümden yerleşip hayatımı idame ettirebilecek maddi gücüm olmadığı için İzmir merkeze ulaşımı çok meşakkatli olmayacak. Çalışma hayatıma devam etmem gerekiyor. Bu bakımdan Foça'ya yakın Bağarası, Ilıpınar civarları makul gibi ama Ilıpınar için ALiağa'daki gemi söküm tesisleri ile demir çelik tesislerinin yaratabileceği kalitesiz hava sorun gibi duruyor. Körfezin diğer tarafında Balıklıova, Mordoğan ve Karaburun civarları da çok uygun.

- en fazla 4-5 dönüm bir yer olması gerekiyor, fazlası hem fiyat olarak beni aşar hem de gereğinden çok yorar. İçine 150 metrekare civarında kullanım alanı olan taştan bir ev yapacağız. Anne, baba, kardeş ve eşlerden oluşan kalabalık ailemiz aynı anda kalabilmeli.

- meşakkatli bir tarımsal üretim yapacak ne bilgi birikimim ne de bundan hayatımı kazanma amacım var. Zeytinlik en güzeli gibi gözüküyor şimdilik.

- Deniz manzarası olmazsa olmazım değil. Olursa muhteşem olur, şöyle uzaklardan da görebiliyor olsam yeter. Bu bakımdan Karaburun yarımadasında güzel yerler var gibi.

- Köyün içinde olmasını tercih etmiyorum ama hepten de dağ başında olmamalı.

Çok şey mi istiyorum acaba?

ozguratalay 07-09-2010 18:28

Merhabalar
Az kalsın konu açacaktım biraz kurcalarken gördüm arsa ile konu varmış zaten.Neyse daha öncede konu açmıştım ama biraz abartmıştım kabul ediyorum bilen bilir.Neyse uzatmıyım bazı sorularım var.
Bursada doğdum,bursada büyüdüm ve tüm akrabalarım bursalı.6-7 Göbektir bursalıyız.Şimdi bende çekip gitmek isteyenlerdenim.Şimdi almak istediğim arsa tipini size belirtiyim sizde bana yardımcı olun.
-Almak istediğim arsa bursada olabilir ama özellikleri uymazsa bursaya yakın yerler olabilir
-Arsam çok pahalı olmasın.Yani işte duyuyorum dönümü 40 bin tl falan.
-Havası temiz olsa güzel olur tabi bursada uludağ dışında temiz hava bulmak güç
-Alacağım arsa min.5,max 20 dönüm olsun.
-Arsanın imar durumu tarla olursa sanırım daha uygun oluyor,ancak tarlanında %5 imar hakkı oluyor ve sanırım maximum 250 metrekareye izin var.Peki birde söyle bir sorun varmış sanırım arsanın yola cephesi olması lazımmış ?Yani yola bağlantısı olmazsa ne gibi sorun olur ?
-Alacağım arsa şehirden uzak olsun ama hastalanma vs acil durumlarda yolda ölmeyecek kadarda uzak olmasın.
-Arsa aldık diyelim,evi kurduk,bir baktık yan arsada özendi.Yani arsam öyle şekilde olsunki evi tam ortasına kurduğumda gene özgür alan olsun ses vs.
Şimdilik bu kadar değerli dostlar

mneccaroğlu 07-12-2010 23:47

Merhabalar
Uyku kaçınca baştan sona bir kez daha okuyunca farklı beklentilerin şekillendirdiği ama ortak paydası olan arayışlarını paylaşan herkese içtenlikle teşekkür ederim.
Eşimle İstanbul'dan işimizden dolayı ayrılmadan üç çocuğumuzu nasıl bir köyün artıları içinde harmanlayarak büyüyeceğimizin endişesiyle 45 dakika mesafede şiledeki bir köye 500 metre arsamız la demir atıp beklentimizi somutlaştırmanın sevincini yaşıyoruz bu günlerde...
Bir de yaklaşık iki yıllık süreçte kafamızda yüreğimizdeki evi planlamak çizimi mimarlık dilinde var etmekle ikinci adımı attık,avam proje bitti.
Sırada inşaat var,hayırlısı...
Yer tespitinde;
mesafe
ulaşım yol
alt yapı doğal gaz dahil
orman
köy yaşantısı
deniz
gibi beklentiler belirleyici oldu.
sonuçta şunu demeye çalışıyorum herkesin doğru adresi sübjektif beklentilerinin karşılandığı adrestir,yoksa Sakarya'daki yeşil ile şiledeki yeşil aynı...
selamlar

alibabaa 21-12-2010 02:14

Bu hafta içi yaklaşık 10 dekar bir yere bakmaya gidiyorum. Burada verilen bilgiler benim için çok faydalı oldu biraz da aklım karıştı :o

Yeri beğenirsem sizlere danışıp soracağım çok şey olacak.Artık bir adım atma zamanımın geldiğini düşünüyorum. Yıllardır sözde kaldı arayışlarım bu bahara çiftliğimin ilk adımlarını atabilmeyi düşlüyorum alibabanın çiftliği ;)

alibabaa 24-12-2010 19:24

Arkadaşlar yaklaşık 9500 m2 bir arazi buldum fakat bir çok soru var aklım'da yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum.

1. Araziye elektirik alamam dağda orman içinde ve elektirik kilometrelerce uzakta.

2. Arazi emlakçının söylemesine göre tahtalı barajı uzak koruma alanı dışında ama bunu araştırmam gerekiyor kesin emin olmalıyım bu bilgiyi İZSU'dan mı alabilirim tapu dairesinden mi?

3.Arazi uzun yıllar terk edilmiş ve içinde bir çok çam ağacı var sürülüp bahçe tesisi için malesef bir kısmının kesilmesi gerekecek bunun ile ilgili prosedür nasıl işler?

4.Arazinin yolu orman yolu toprak bazı yerler'de kışın su birikmesi sonucu balçık çamur var araç batabilir. Yeri görmeye traktör ile çıktık.

İyi yönleri de var toprak çok güzel, arazi düz eğim çok az var suyu bol bir bölge ve çam ormanları arasında mükemmel bir havası var. Düşüncelerinizi ve tavsiyelerinizi bekliyorum. Şimdiden çok teşekkürler.

AÇakıcı 11-01-2011 03:11

Arkadaşlar,

Benim 3 dönüm arsam tapuda meyve bahçesi olarak görünüyor. 4 tarafı da tarla. 3 tarafından yola 80-100mt yakın. 80mt yakınında da evler var. Çanakkale Lapseki'de ve denize de 650mt yakın. ben arsamın içine ufak bir ev yapmayı düşünüyorum. yolu olmadığı için izin verilmeyeceğini öğrendim. yol alabilmek için yolun geçeceği tarlaları dava etmem gerekiyormuş ve mutlaka kazanırmışım ama sadece 80-100mt yol, elektrik, su bağlanması için; 10.000 ~ 20.000 TL gibi bir ödeme yapmam gerekiyormuş. bunları köy muhtarından öğrendim ve bana pek de inandırıcı gelmedi.

bu süreci bilen arkadaşlar yardımcı olabilir mi?

mneccaroğlu 21-01-2011 21:53

sayın AÇakıcı
rakam gerçeğı yansıtmıyor,zira hukuki sürecın tutacağı masraf 500 tl geçmez.
dava sürecınde keşif kadasro bilirkişisi ücretleri harç toplamı bu kapsamda.
elektirik su bir dilekçe ile başlayan süreçte can sıkıcı olan alınan abone ücretleri,örneğın ayedaş ile ev aboneliği toplam masraf 420 tl sonuçta bence korkutulmaya gelmeyın,iyi çalışmalar

Milka 27-01-2011 12:29

Datça Arsa
 
Arkadaşlar selam ,

Datçada kelepir bir arsa arıyorum, Datçada oturanlar yaşayanlar bilgisi dahilinde bir durum sözkonusu olduğunda bildirirseniz sevinirim.
Merkezi tercihtir, merkezin imar durumu yüksek olduğundan arsanın çok büyük olmasıda gerekli değil . 500 m2 yeterde artar. Fazla büyük istemiyorum.
Yer olarak zeytindalı evleri tarafları , özbel tarafları, migros arkaları çok çook uygundur. Bana bir duyum aldığınızda bildirirseniz çok sevinirim.

Teşekkürler
rbabatas@gmail.com

Baki Berk Kayalar 17-02-2011 21:41

Adapazarı/Karaçam-Doğançay civarında (Geyve Boğazı) demiryoluna cepheli bir arazi arıyorum. İlan acil değil. Temmuz 2011' den sonra İzmit' te olacağım. Arsa fiyatının 50.000 lirayı geçmemesini ve krediye uygun olmasını diliyorum. İnternetten araştırdım ama şu an bulamadım. Eğer bu yörede isteğime uygun bir arsa duyumu alırsanız bana baymineral@gmail.com adresinden ulaşmanızı önemle rica ederim.

Safranlı 18-02-2011 08:23

Yalova Altınova ilçesi Sermayecik köyü organık sertıfıkalı çilek ve kiraz üretımının yapıldıgı
güzel bır köydür sahsımın damlama sulama tesısatı cekılı 5,5 dönum yerı satıyoruz
ilgılenen arkadasları beklerım
fotolarını yollayabılırım

Baki Berk Kayalar 13-03-2011 21:40

İmar konusunda bir sorum olacak.

Mesela alacağım bir arsanın %10 imar izni olsa, arazimde evin altına değilde, bahçenin (toprağın) altına, eve tünel bağlantılı bir sığınak yaptırsam imar yüzdesinden düşürür mü? Neticede sığınağım, inşaası bittikten sonra toprağın yarım - bir metre altında kalacak. Üstünde tarım yapabileceğim. Dışarıda sığınağa ait sadece bir kapı olacak.

Aldığım arazide mesela 300 metrekarelik imar iznim olursa ve sığınak bu 300 metrekareden yemezse söz gelimi arazimin altını tamamen sığınakla kaplayabilirmiyim?

Tabi bunu sadece sığınak olarak düşünmüyorum. Acil durumlar yaşanmadıkça mantar üretimi için kullanmayı planlıyorum.

ardacan2000 13-03-2011 22:45

Bodrum, sığınak imar payınızdan sayılmıyor. Yalnız kapıyı dışardan açarsanız durum değişirmi bir fikrim yok.

AÇakıcı 15-03-2011 15:11

Arazinin üstüne yapılan sera imar planından sayılmıyor, altına bir sera yaparsanız bu imar planından sayılır mı...!? çok ilginç bir konu... bence bir dilekçe ile durumu bildirmeniz ve özel bir izin almanız gerekir. Nevşehir'de birçok yerde toprağın bir metre kadar altı farklı bir taştan oluşmaktadır. çok gözenekli ve farklı madenlerden oluşan bu taşlara yapılan odalar serin bir hava oluşturmaktadır. oralarda bu taşı oyarak genelde limon deposu veya soğuk hava deposu görevi yerine kullanılabilecek depolar yapıyorlar. böylece soğutmak için hiçbir cihaz kullanmaya gerek kalmayan 100m2 ile 1000m2 arası ve bazen çok daha büyük depolar yapmak mümkün oluyor. bu depo ve mahzenlere verilen izinler emsal kabul edilerek bir dilekçe ile başvurulabilir. başvuruda toprak üstü seraların benzerinin toprak altında yapılacağı da bildirilmeli. eğer izin almadan yaparsanız; ileride toprak altında esrar veya benzeri bir gayri resmi üretim ile suçlanabilirsiniz...

Baki Berk Kayalar 20-03-2011 17:49

Verilen bilgiler için teşekkür ederim.

Hem evin içinde, hemde bahçede birer kapı düşünüyorum.

mneccaroğlu 20-03-2011 21:49

5 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mneccaroğlu (Mesaj 724103)
Merhabalar
Uyku kaçınca baştan sona bir kez daha okuyunca farklı beklentilerin şekillendirdiği ama ortak paydası olan arayışlarını paylaşan herkese içtenlikle teşekkür ederim.
Eşimle İstanbul'dan işimizden dolayı ayrılmadan üç çocuğumuzu nasıl bir köyün artıları içinde harmanlayarak büyüyeceğimizin endişesiyle 45 dakika mesafede şiledeki bir köye 500 metre arsamız la demir atıp beklentimizi somutlaştırmanın sevincini yaşıyoruz bu günlerde...
Bir de yaklaşık iki yıllık süreçte kafamızda yüreğimizdeki evi planlamak çizimi mimarlık dilinde var etmekle ikinci adımı attık,avam proje bitti.
Sırada inşaat var,hayırlısı...
Yer tespitinde;
mesafe
ulaşım yol
alt yapı doğal gaz dahil
orman
köy yaşantısı
deniz
gibi beklentiler belirleyici oldu.
sonuçta şunu demeye çalışıyorum herkesin doğru adresi sübjektif beklentilerinin karşılandığı adrestir,yoksa Sakarya'daki yeşil ile şiledeki yeşil aynı...
selamlar


İnşaata sıra geldi,bismillah

hosseda 21-03-2011 08:17

Sayın mneccaroğlu,
Hayırlı olmasını diliyorum, Allah yardımcınız olsun. İnşallah su gibi aksın gitsin herşey inşaatınızın tamamlanmış halini görelim.

Kirmit 21-03-2011 20:51

Hayırlı olsun herkese,
Ben de şehirden kaçmak isteyip, istediği gibi bir yer bulmakta bu kadar zorlanan bir tek biz varız sanıyordum. Bu akşam bu başlığı inceledim de, meğer gerçekten de hiç basit bir iş değilmiş. Neyse ki yaklaşık 3-4 yıllık arama sonunda bulduk yerimizi, darısı hala arayanların başına. İnşallah gönüllerince bir yer ve bahçe edinirler bir an önce.

mneccaroğlu 22-03-2011 22:44

Sayın hosseda ve sayın ardacan2000
Teşekkür ederim.
Hayatımda hayal evimi düşünmek ve yapmanın heyacanı içinde olmak hayal gibi,neyse tüm umut sahiblerine selam olsun.

mneccaroğlu 24-03-2011 22:52

5 Eklenti(ler)
harfiyat,grobeton derken geldik radyan temele,demir işi bu hızla giderse yarın temel betonu atarız inşallah.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:32.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025