agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Buralardan Çekip Gitmek (Ev yapımları) (https://www.agaclar.net/forum/buralardan-cekip-gitmek-ev-yapimlari/)
-   -   Müstakil yaşama doğru (https://www.agaclar.net/forum/buralardan-cekip-gitmek-ev-yapimlari/30404.htm)

prıtt 03-08-2013 12:13

Teşekkür ederim. İmar çapı ve ölçü krokisini belediyeden alarak sizin başınızı ağrıtacağım inşallah. :)

efekentli 03-08-2013 12:43

Başımız ağrımaz aksine bir arkadaşımıza yardımcı olabildiğimiz için mutlu oluruz sayın prıtt. Ama ölçü krokisini belediyeden değil tapu kadastrodan alacaksınız. (Koordinatlı ölçü krokisi)

korucak 03-08-2013 16:17

Sn .prıtt,
Öncelikle kararınız için sizi kutlarım. Doğru bir karar verdiğinize inanıyorum. Bodrum konusunda ilave etmek istediğim küçük bir not var : Bana Çanakkale'de mimarlar odasından verilen bilgiye göre; mimari proje harçları hesaplanırken, bodrum yüzölçümü de üstteki daire kadar hesaplanıyor ve toplam proje m2 sine dahil ediliyor. Bu durumda ödenecek harç ve proje ücretleri bodrum kadar artıyor. Belki de mimarınız maliyet kaygısı ile bodrumsuz bir öneride bulunmuştur...

efekentli 03-08-2013 16:25

Sayın korucak,
Haklısınız. Netice itibariyle bodrum katta da bir imalat olduğu zaman hem proje m²'sine hem de ruhsatta işlenecek olan m²'ye bu kat eklenir. Dolayısla hem proje bedeli hem de belediyeye yatacak olan ruhsat harcı artacaktır. Ama her ne olursa olsun böyle bir yerde ben bir bodrum kata kesinlikle ihtiyaç olduğunu düşünüyorum.

novazet 05-08-2013 11:12

Sn.Efekentli;

100 m² üzerine yapılacak olan 2.5 katlı bir binanın altına 100 m² bodrum eklenmesi proje ve ruhsat bedelini yaklaşık olarak ne kadar arttırır. Bu konuda bir fikir verebilirmisiniz.

efekentli 05-08-2013 15:43

Bahsi geçen konudaki maliyet yapılacak şehre göre değişir. Yaklaşık olarak belirtmem gerekir ise ikisi beraber minimum 2000 TL maksimum 5000 TL civarında proje ve belediye harcında değişikliğe neden olur. Ama inşaat yapım maliyeti farklı tabii ki.

esgül73 17-04-2014 10:15

Sitede hergün yeni bir şey keşfediyorum.Bu bölümü bugün bulup okudum.Çünkü böyle arayışlar içindeyim ben de.Ama tarihlere bakınca bölümün sonunda evin inşaatıyla ilgili fotoğraflar göreceğim diye beklerken konunun sonunun boş kaldığına şaşırdım.Acaba sayın Pritt ın hayalleri ne oldu?

prıtt 17-04-2014 10:42

Hayaller devam ediyor en ufak bir sapma yok. :)

Ama aşmaya çalıştığımız imarla ilgili bazı sıkıntılar var inşallah onlarda aşılırsa bişeyler olacak gbi. Aksini düşünmemeye çalışıyorum şimdilik. 2-3 aylık bir süre daha bekleyeceğiz bakalım.

prıtt 17-04-2014 12:26

Sn. Resimsel, Eviniz ve bahçeniz gerçekten harika. Ayrıca prefabrik heralde değilmi? Ankara gibi bir yerde ısıtma ile ilgili problem yaşıyormusunuz?

Northstar 18-04-2014 09:59

Çok güzel eviniz imrendim:) Güle güle oturun herkezin hayalindeki bir ev olmuş ne desem az kalır gerçekten çok güzel...

isvicreli1 17-11-2014 00:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Fagus Sylvatica (Mesaj 1107344)
Kesinlikle ama kesinlikle müstakil ev derim. Bence apartman işkence. Hem arsa merkeze yakınsa daha iyi bir hayat seçeneği olamaz. Emin olun sizin sahip olduğunuz şansa sahip olmak için çok şey verecek milyonlarca insan var :)

Evet bence de müstakil ev olmalidir.

kunur54 02-08-2015 11:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi prıtt (Mesaj 1271805)
Sn. Resimsel, Eviniz ve bahçeniz gerçekten harika. Ayrıca prefabrik heralde değilmi? Ankara gibi bir yerde ısıtma ile ilgili problem yaşıyormusunuz?

Sayın prıtt

Evinizi yaptınız mı ?

Yaptıysanız tecrübelerinizden yararlanabilir miyiz acaba?

bozkır 13-08-2015 16:51

Dış cephede hangi malzemeyi kullandığınızı öğrenebilir miyim?

bozkır 27-08-2015 10:50

Sayın resimsel,

Andezit taşını nereden temin ettiniz? Kullanmaktan memnun musunuz?
Malzeme ve işçilik fiyatları konusunda bilgi verebilir misiniz?

aziztoprak 28-08-2015 14:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi resimsel (Mesaj 1404567)
Sn.bozkır,andezit taşının diğer bir adı Ankara taşı,Gölbaşı ilçesinde çok sayıda işletme var.
Evet çok memnunum 8 yıl oldu yapılalı henüz bir çatlak dahi görmedim,
maliyeti hakkında bir bilgim yok maalesef ancak şunu söyleyebilirim
diğer kaplama taşlardan çok daha hesaplı idi.

Böyle bir evin maliyeti arsa hariç yaklaşık ne kadardır? Bilgi verebilir misiniz?

Safranlı 07-09-2015 16:17

önceki sayfada 2013yılında görüne resimdebu buyuk bınalaryok gıbı gorunuyor
ıkı yılda mı yaptılarbu bınaları

Mücevher Çalısı 07-09-2015 20:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Safranlı (Mesaj 1406543)
önceki sayfada 2013yılında görüne resimdebu buyuk bınalaryok gıbı gorunuyor
ıkı yılda mı yaptılarbu bınaları

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi resimsel (Mesaj 1406556)
Evet aynen iki yılda bu hale geldi.

İnşaat sektörümüz son yıllarda hızlı bir şekilde ilerledi. Artık hazır her şey duvarlar bile, binaya getirip konduruyorlar:) Hazır duvar kullanılmadan bile 4 katlı apartmanlar 3 ayda bitiyor...

yalınkat 30-12-2015 12:54

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi prıtt (Mesaj 1429913)
Arkadaşlar mimar arkadaş şöyle bir taslak çıkardı içime sinmesine rağmen yinede bazı tereddütlerim var. Taslak hakkında fikirlerinizi beyan ederseniz sevinirim.

Teşekkürler.

Merhaba hocam, ev planlarına biraz merakım var. Şu anda da küçük bir müstakil evde oturuyorum. Yapısal olarak olmasa da, evimi kendim planladım. Ve çok memnunum. Hemen her türlü detayı düşünmüşüm. Gösterişi az ama ferah ve maksimum konforlu bir ev oldu. Şimdi de hedefim emekliliğimizi geçirebileceğimiz. Keyifli ve kullanışlı bir ev planlamak. Her boş zamanımı bununla ilgili okumakla geçiriyorum diyebilirim.

Öncelikle evin tek katlı olması çok iyi fikir. Ev içi asansör yapacak kadar parası olmayanlar için müstakil evin mutlaka tek katlı olması gerektiğini düşünüyorum. Malum bir gün yaşlanacağız. Eğer arazi ile ilgili bir sıkıntı varsa ve tek kata ev yapamıyorsak da bir yatak odası+ banyo+mutfak+ salon mutlaka giriş katında olmalı. gerekirse üst kata bir iki yatak odası vs banyo yapılabilir.

Sizin plana gelince, çok büyük aileler dışında yatak odasına banyo yapılmasını çok anlamlı bulmuyorum. Sizin özel bir talebinizse onu bilemem.
İkincisi madem böyle bir ev yapıyorsunuz evin içinde bir kiler olması önemli.

Internette gördüğümüz evleri yapabilmek için biraz cesaretli olmak lazım sanki. Ne yazık ki bizim mimarlarımız bu konuda biraz zayıf.

house plans diye bir site var. Orayı bir inceleyin isterseniz. Ben size bir plan ekliyorum. Kaba taslak bir şey. Ölçülerini çevirmedim, gerekirse yapılabilir. Yine sorunuz olursa cevaplamaya çalışırım.

Kolay Gelsin

Eklenti 590756

prıtt 01-01-2016 10:43

Siteyi inceledim. Ama karar vermek o kadar zor ki. daha fazla kafam karışsın istemiyorum yukarıdaki eklediğim taslağı uygulatacağım.

Teşekkürler.

saleri 08-01-2016 13:35

3 kata imarlı bir arsam var. 100 m2 tabandan 1 bodrum + 2 kat düşünüyorum ama şuan bunların hepsini birden yapacak gücüm yok.
Birde 200 m2 yi geçen inşaatlarda yapı denetim zorunluluğu var Buda proje maliyetine ekstradan 5 bin tl katıyor. Eğer önce tüm projeleri 2 kata göre planlatsak önce 2 katımızı (bodrum+1 kat) yapsak, mali gücümüz olduğunda 3. kat için başvurduğumuzda proje ve ruhsat maliyetleri çok mu artıyor.

pınar59 08-01-2016 14:34

Sn Saleri şu an oturduğumuz ev 4kat 1. katta oturuyoruz iskan alınmış ama tapu işlemleri zaman aşımı yüzünden tapu için sıfır proje istiyorlar maliyeti çok yüksek lütfen iyice araştırın için içinden çıkamıyor ruz kolay gelsin.

saleri 08-01-2016 15:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi pınar59 (Mesaj 1431881)
Sn Saleri şu an oturduğumuz ev 4kat 1. katta oturuyoruz iskan alınmış ama tapu işlemleri zaman aşımı yüzünden tapu için sıfır proje istiyorlar maliyeti çok yüksek lütfen iyice araştırın için içinden çıkamıyor ruz kolay gelsin.

Malesef öyle Pınar Hanım. Gerçekten size de yüklü miktarda proje ücreti çıkar.

prıtt 08-01-2016 15:47

Peki bu zaman aşımı ne kadar oluyo.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ayazkentli 08-01-2016 17:19

Sn Saleri, eğer mecbur değilseniz evinizin altına asla bodrum yapmayın.

Kesinlikle önermem.

Çocukluğu, altında bodrumu olan bir evde geçen biri olarak, kalorifer için veya depo niyeti ile de kullanılma yararı gibi faydalarına rağmen asla önermem.

saleri 08-01-2016 17:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ayazkentli (Mesaj 1431922)

Kesinlikle önermem.

Çocukluğu, altında bodrumu olan bir evde geçen biri olarak, kalorifer için veya depo niyeti ile de kullanılma yararı gibi faydalarına rağmen asla önermem.

Bodrum diyince sanırım yanlış anlattım. Bodrum da kapalı havuz + Spor aletleri olacak. Ama evin temeli toprak seviyesinden 2 mt aşağıda olacak.

Hellmarch 11-01-2016 17:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ayazkentli (Mesaj 1431922)

Kesinlikle önermem.

Sayın ayazkentli,

Bodrum katını neden kesinlikle önermediğinizi biraz daha açar mısınız? Nem olduğu için mi önermezsiniz? Fare böcek çok olduğu için mi? Bende yakın zamanda, mutfağın altında yiyecek içecek depolamak için 12m2' lik bir alan yaptırmyı düşünüyorum. Bu yüzden konuyu biraz daha açmanızı istedim.

MeyveliTepe 11-01-2016 17:41

Müstakil bir evde bodrum hayat kurtarıcıdır desem yeridir :)

Bir de bahçeniz varsa geniş bir kiler yaparsınız, malzeme deposuna mutlaka ihtiyacınız olur, vs.vs.

Bodrumun amaca uygun olması, size sorun çıkarmak yerine faydalı olması için mutlaka dikkat edilecekler ise;

- Çok iyi bir su izolasyonunuz (dıştan) olsun,
- Mümkünse (ve evi henüz yaptırmadınız ise) temel altına ve toprağa değen tüm yüzeylere ısı izolasyonu yaptırın.

Böylece, içinde herhangi bir ısıtma düzeneği olmadığı halde evinizden sadece 2 derece daha serin, kuru, rutubetsiz, temiz bir alanınız olur. Ha, bir de tavanı yeterince yüksek olsun, kafanızı vurabileceğiniz kirişler vb. olmasın. Bunların çözümleri var.

ayazkentli 11-01-2016 17:42

Evin tamamının altını kaplayan bodrumu hiç önermem.

Eskiden böyle evler çok yapılırdı. Her şeyden önce ne yaparsanız yapın ısıtma sorunu oluyor (eğer aşağıda kalorifer kullanmayacaksanız). En azından ısınma maliyeti çok yükseliyor. Tabana ısı yalıtımı yapmıştık ama o bile yeterli olmamıştı.

Aşağıda bin bir türlü böcek-haşere ve fareler oluşuyor. Tabanın ve duvarlarının beton olması da çözüm olmuyor. Mutlaka bir yolunu bulup (ya da açıp) orada yaşıyorlar ve aynı şekilde, alt taraftan evin odalarına girmenin mutlaka bir yolunu buluyorlar.

MeyveliTepe 11-01-2016 17:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi saleri (Mesaj 1431935)
Bodrum diyince sanırım yanlış anlattım. Bodrum da kapalı havuz + Spor aletleri olacak. Ama evin temeli toprak seviyesinden 2 mt aşağıda olacak.

Evin projesini hazırlarken bodruma bir yüzme havuzu koymayı çok düşünmüştüm. Sonradan o alana kiler ve depo olarak daha çok ihtiyacım olduğu için vaz geçmiştim, ama evet, yapılabilir iyi bir proje ile çok da güzel olur.

prıtt 11-01-2016 18:04

Ben bodrum çok istemiştim. Bir atölye yapmak ve ufak tefek malzemeleri koymak için bir avantaj olarak görüyordum. Ama dez avantajları agir bastı ve şimdi sadece 1 metre şu basmanı üzerine 2 kat çıkacağım. Bodrum olmayacak. Dezavantajlar ne derseniz benim için bodruma girersem param yetmiyor çünkü çok maliyetli demir ve Beton yiyor. Ayrıca bodrum üstü evde oturdum soğuk etkisi çok fazla. Ayrıca rutubet ve nem olur dediler. Tabii param olsa yinede küçük bir alan bodrum ve garaj yapardım. En azından katı yakıt kazanımı ve kömürümu oraya koyardim. Şimdi dışarıya kaçak bir katı yakıt binası yapmak zorunda kalacağım.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

MeyveliTepe 11-01-2016 19:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ayazkentli (Mesaj 1432539)
Evin tamamının altını kaplayan bodrumu hiç önermem.

Eskiden böyle evler çok yapılırdı. Her şeyden önce ne yaparsanız yapın ısıtma sorunu oluyor (eğer aşağıda kalorifer kullanmayacaksanız). En azından ısınma maliyeti çok yükseliyor. Tabana ısı yalıtımı yapmıştık ama o bile yeterli olmamıştı.

Aşağıda bin bir türlü böcek-haşere ve fareler oluşuyor. Tabanın ve duvarlarının beton olması da çözüm olmuyor. Mutlaka bir yolunu bulup (ya da açıp) orada yaşıyorlar ve aynı şekilde, alt taraftan evin odalarına girmenin mutlaka bir yolunu buluyorlar.

Bu binayı nasıl yaptığınız ile çok akalalı bir durum. Bizim bodrumda da ısıtma yok. Rutubet sıfır, ısı sabit 20 derece. Kiler bölümünün havalandırma penceresini açık tutuyorum, orada ısı 18 derece. Pencerede 2 kat çelik, iki kat da aluminyum sinek teli var. Çatıya fare, sincap giriyor, bodruma giremiyor, arada bir gördüğüm örümcek ağları dışında herhangi bir böcek haşere filan da yok.

saleri 11-01-2016 21:32

Hayalimdeki Ev

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe (Mesaj 1432541)
Evin projesini hazırlarken bodruma bir yüzme havuzu koymayı çok düşünmüştüm. Sonradan o alana kiler ve depo olarak daha çok ihtiyacım olduğu için vaz geçmiştim, ama evet, yapılabilir iyi bir proje ile çok da güzel olur.

Evin ön tarafında veranda olacak. Yaklasık 40 m2. Verandanın altınıda bodrum - depo olarak kullanmayı düşünüyorum.

prıtt 06-04-2016 09:09

1 Eklenti(ler)
3 yıl önce konuyu açtığımda hayaldi bir adım daha öteye giderek geçen hafta temel kalıbımızı çaktık. Darısı tüm müstakil ev hayali kuranların başına. Allah herkesin gönlüne göre versin.

hosseda 06-04-2016 09:18

Hayırlı uğurlu olsun. Başlayabilmek mühim olanı, gerisi zaman zaman zorluklarla da olsa hallolacaktır. ,

shoglu 06-04-2016 10:07

Başlanmış iş bitmiş iş demektir. Kolay gelsin..

ERZ 06-04-2016 17:41

Hayırlı olsun tez zamanda bitirin inşallah.

saleri 06-04-2016 20:35

Hayırlı olsun. Lütfen en ince ayrıntılara kadar bizlerle paylaşın

prıtt 07-04-2016 10:34

Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için. Mimari proje ile ilgili daha sonra detayları paylaşacağım. İnşaat işi beni hem maddi hem bedensel olarak çok yoracak gibi. Bedensel kısmını kendim için zevke dönüştürerek gitmeyi Maddi kısmına gelince ise süreyi uzatarak yavaş yavaş bitirmeyi planlıyorum. Ve bu konuda da fikirlerine her zaman değer verdiğimi belirtmek isterim.

Yakın tarihte bitirme gibi bir olanağım olmasa da Müstakil olması, daha sonra bahçe işleri, Çevre düzenini kendim planlamam, kimseyi rahatsız etmeyeceğim bir atölyem olması gibi avantajlarını düşündüğümde beni şimdiden mutlu etmeye yetiyor. Herkese tekrar teşekkürler.

yelizk 30-04-2016 09:45

merhaba bende köyde bir ev yapmayı düşünüyorum ama plan konusunda kararsızım. kızımın isteği üzerine dublex yaptırıcaz mecburen:) alt katta salon mutfak birlıkte olsun istiyorum tabı bir oda ve banyo wc ust katlarda da 1 banyo wc ve 3 yatak odası cok buyuk ıstemıyorum temizlık manyağı olduğum için kucuk ve az esyalı bır ev olsun ıstıyorum :) alt kat 90 merte kare olacak sekılde verandalı falan olsun dıye hayal edıyorum ama kafamda cok netleşmedı fikir verirseniz banada çok mutlu olurum teşekkur ederim şimdiden

prıtt 02-05-2016 16:17

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yelizk (Mesaj 1457980)
merhaba bende köyde bir ev yapmayı düşünüyorum ama plan konusunda kararsızım. kızımın isteği üzerine dublex yaptırıcaz mecburen:) alt katta salon mutfak birlıkte olsun istiyorum tabı bir oda ve banyo wc ust katlarda da 1 banyo wc ve 3 yatak odası cok buyuk ıstemıyorum temizlık manyağı olduğum için kucuk ve az esyalı bır ev olsun ıstıyorum :) alt kat 90 merte kare olacak sekılde verandalı falan olsun dıye hayal edıyorum ama kafamda cok netleşmedı fikir verirseniz banada çok mutlu olurum teşekkur ederim şimdiden

Plan konusunda benimde o kadar kafam karışıktı ki anlatamam. Ama mimarım her türlü ikna etti. Önemli olan mimarınızı işini seven ve en önemlisi tecrübeli biri olması. Özellikle üstüne basa basa söylüyorum tecrübeli.. sonrası zaten kendiliğinden gelecektir.

Bende dublex düşünmüştüm ama iç anadolu da iklim koşulları ve kullanım konusundaki zorlukları nedeniyle vazgeçtik. Ama tabi zevk meselesi. Umarım sizde hayalinizi gerçekleştirir ve burada bizlerle paylaşırsınız. ;)

Temelde felaket derecede demir kullanıldı. Temel taş ve toprakla doldurularak üzerine beton atıldı. Şuan temel bitti ve kolonların kalıpları çakılıyor. Benimde kafamda biraz biraz canlanmaya başladı ama heyecanla bekliyorum. Heralde merakım duvarlar örülünce ve odaları görünce gidecek. :)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:14.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025