![]() |
Teşekkür ederim. İmar çapı ve ölçü krokisini belediyeden alarak sizin başınızı ağrıtacağım inşallah. :)
|
Başımız ağrımaz aksine bir arkadaşımıza yardımcı olabildiğimiz için mutlu oluruz sayın prıtt. Ama ölçü krokisini belediyeden değil tapu kadastrodan alacaksınız. (Koordinatlı ölçü krokisi)
|
Sn .prıtt,
Öncelikle kararınız için sizi kutlarım. Doğru bir karar verdiğinize inanıyorum. Bodrum konusunda ilave etmek istediğim küçük bir not var : Bana Çanakkale'de mimarlar odasından verilen bilgiye göre; mimari proje harçları hesaplanırken, bodrum yüzölçümü de üstteki daire kadar hesaplanıyor ve toplam proje m2 sine dahil ediliyor. Bu durumda ödenecek harç ve proje ücretleri bodrum kadar artıyor. Belki de mimarınız maliyet kaygısı ile bodrumsuz bir öneride bulunmuştur... |
Sayın korucak,
Haklısınız. Netice itibariyle bodrum katta da bir imalat olduğu zaman hem proje m²'sine hem de ruhsatta işlenecek olan m²'ye bu kat eklenir. Dolayısla hem proje bedeli hem de belediyeye yatacak olan ruhsat harcı artacaktır. Ama her ne olursa olsun böyle bir yerde ben bir bodrum kata kesinlikle ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. |
Sn.Efekentli;
100 m² üzerine yapılacak olan 2.5 katlı bir binanın altına 100 m² bodrum eklenmesi proje ve ruhsat bedelini yaklaşık olarak ne kadar arttırır. Bu konuda bir fikir verebilirmisiniz. |
Bahsi geçen konudaki maliyet yapılacak şehre göre değişir. Yaklaşık olarak belirtmem gerekir ise ikisi beraber minimum 2000 TL maksimum 5000 TL civarında proje ve belediye harcında değişikliğe neden olur. Ama inşaat yapım maliyeti farklı tabii ki.
|
Sitede hergün yeni bir şey keşfediyorum.Bu bölümü bugün bulup okudum.Çünkü böyle arayışlar içindeyim ben de.Ama tarihlere bakınca bölümün sonunda evin inşaatıyla ilgili fotoğraflar göreceğim diye beklerken konunun sonunun boş kaldığına şaşırdım.Acaba sayın Pritt ın hayalleri ne oldu?
|
Hayaller devam ediyor en ufak bir sapma yok. :)
Ama aşmaya çalıştığımız imarla ilgili bazı sıkıntılar var inşallah onlarda aşılırsa bişeyler olacak gbi. Aksini düşünmemeye çalışıyorum şimdilik. 2-3 aylık bir süre daha bekleyeceğiz bakalım. |
Sn. Resimsel, Eviniz ve bahçeniz gerçekten harika. Ayrıca prefabrik heralde değilmi? Ankara gibi bir yerde ısıtma ile ilgili problem yaşıyormusunuz?
|
Çok güzel eviniz imrendim:) Güle güle oturun herkezin hayalindeki bir ev olmuş ne desem az kalır gerçekten çok güzel...
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Evinizi yaptınız mı ? Yaptıysanız tecrübelerinizden yararlanabilir miyiz acaba? |
Dış cephede hangi malzemeyi kullandığınızı öğrenebilir miyim?
|
Sayın resimsel,
Andezit taşını nereden temin ettiniz? Kullanmaktan memnun musunuz? Malzeme ve işçilik fiyatları konusunda bilgi verebilir misiniz? |
Alıntı:
Böyle bir evin maliyeti arsa hariç yaklaşık ne kadardır? Bilgi verebilir misiniz? |
önceki sayfada 2013yılında görüne resimdebu buyuk bınalaryok gıbı gorunuyor
ıkı yılda mı yaptılarbu bınaları |
Alıntı:
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Öncelikle evin tek katlı olması çok iyi fikir. Ev içi asansör yapacak kadar parası olmayanlar için müstakil evin mutlaka tek katlı olması gerektiğini düşünüyorum. Malum bir gün yaşlanacağız. Eğer arazi ile ilgili bir sıkıntı varsa ve tek kata ev yapamıyorsak da bir yatak odası+ banyo+mutfak+ salon mutlaka giriş katında olmalı. gerekirse üst kata bir iki yatak odası vs banyo yapılabilir. Sizin plana gelince, çok büyük aileler dışında yatak odasına banyo yapılmasını çok anlamlı bulmuyorum. Sizin özel bir talebinizse onu bilemem. İkincisi madem böyle bir ev yapıyorsunuz evin içinde bir kiler olması önemli. Internette gördüğümüz evleri yapabilmek için biraz cesaretli olmak lazım sanki. Ne yazık ki bizim mimarlarımız bu konuda biraz zayıf. house plans diye bir site var. Orayı bir inceleyin isterseniz. Ben size bir plan ekliyorum. Kaba taslak bir şey. Ölçülerini çevirmedim, gerekirse yapılabilir. Yine sorunuz olursa cevaplamaya çalışırım. Kolay Gelsin Eklenti 590756 |
Siteyi inceledim. Ama karar vermek o kadar zor ki. daha fazla kafam karışsın istemiyorum yukarıdaki eklediğim taslağı uygulatacağım.
Teşekkürler. |
3 kata imarlı bir arsam var. 100 m2 tabandan 1 bodrum + 2 kat düşünüyorum ama şuan bunların hepsini birden yapacak gücüm yok.
Birde 200 m2 yi geçen inşaatlarda yapı denetim zorunluluğu var Buda proje maliyetine ekstradan 5 bin tl katıyor. Eğer önce tüm projeleri 2 kata göre planlatsak önce 2 katımızı (bodrum+1 kat) yapsak, mali gücümüz olduğunda 3. kat için başvurduğumuzda proje ve ruhsat maliyetleri çok mu artıyor. |
Sn Saleri şu an oturduğumuz ev 4kat 1. katta oturuyoruz iskan alınmış ama tapu işlemleri zaman aşımı yüzünden tapu için sıfır proje istiyorlar maliyeti çok yüksek lütfen iyice araştırın için içinden çıkamıyor ruz kolay gelsin.
|
Alıntı:
|
Peki bu zaman aşımı ne kadar oluyo.
GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
Sn Saleri, eğer mecbur değilseniz evinizin altına asla bodrum yapmayın.
Kesinlikle önermem. Çocukluğu, altında bodrumu olan bir evde geçen biri olarak, kalorifer için veya depo niyeti ile de kullanılma yararı gibi faydalarına rağmen asla önermem. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Sayın ayazkentli, Bodrum katını neden kesinlikle önermediğinizi biraz daha açar mısınız? Nem olduğu için mi önermezsiniz? Fare böcek çok olduğu için mi? Bende yakın zamanda, mutfağın altında yiyecek içecek depolamak için 12m2' lik bir alan yaptırmyı düşünüyorum. Bu yüzden konuyu biraz daha açmanızı istedim. |
Müstakil bir evde bodrum hayat kurtarıcıdır desem yeridir :)
Bir de bahçeniz varsa geniş bir kiler yaparsınız, malzeme deposuna mutlaka ihtiyacınız olur, vs.vs. Bodrumun amaca uygun olması, size sorun çıkarmak yerine faydalı olması için mutlaka dikkat edilecekler ise; - Çok iyi bir su izolasyonunuz (dıştan) olsun, - Mümkünse (ve evi henüz yaptırmadınız ise) temel altına ve toprağa değen tüm yüzeylere ısı izolasyonu yaptırın. Böylece, içinde herhangi bir ısıtma düzeneği olmadığı halde evinizden sadece 2 derece daha serin, kuru, rutubetsiz, temiz bir alanınız olur. Ha, bir de tavanı yeterince yüksek olsun, kafanızı vurabileceğiniz kirişler vb. olmasın. Bunların çözümleri var. |
Evin tamamının altını kaplayan bodrumu hiç önermem.
Eskiden böyle evler çok yapılırdı. Her şeyden önce ne yaparsanız yapın ısıtma sorunu oluyor (eğer aşağıda kalorifer kullanmayacaksanız). En azından ısınma maliyeti çok yükseliyor. Tabana ısı yalıtımı yapmıştık ama o bile yeterli olmamıştı. Aşağıda bin bir türlü böcek-haşere ve fareler oluşuyor. Tabanın ve duvarlarının beton olması da çözüm olmuyor. Mutlaka bir yolunu bulup (ya da açıp) orada yaşıyorlar ve aynı şekilde, alt taraftan evin odalarına girmenin mutlaka bir yolunu buluyorlar. |
Alıntı:
|
Ben bodrum çok istemiştim. Bir atölye yapmak ve ufak tefek malzemeleri koymak için bir avantaj olarak görüyordum. Ama dez avantajları agir bastı ve şimdi sadece 1 metre şu basmanı üzerine 2 kat çıkacağım. Bodrum olmayacak. Dezavantajlar ne derseniz benim için bodruma girersem param yetmiyor çünkü çok maliyetli demir ve Beton yiyor. Ayrıca bodrum üstü evde oturdum soğuk etkisi çok fazla. Ayrıca rutubet ve nem olur dediler. Tabii param olsa yinede küçük bir alan bodrum ve garaj yapardım. En azından katı yakıt kazanımı ve kömürümu oraya koyardim. Şimdi dışarıya kaçak bir katı yakıt binası yapmak zorunda kalacağım.
GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
Alıntı:
|
Hayalimdeki Ev
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
3 yıl önce konuyu açtığımda hayaldi bir adım daha öteye giderek geçen hafta temel kalıbımızı çaktık. Darısı tüm müstakil ev hayali kuranların başına. Allah herkesin gönlüne göre versin.
|
Hayırlı uğurlu olsun. Başlayabilmek mühim olanı, gerisi zaman zaman zorluklarla da olsa hallolacaktır. ,
|
Başlanmış iş bitmiş iş demektir. Kolay gelsin..
|
Hayırlı olsun tez zamanda bitirin inşallah.
|
Hayırlı olsun. Lütfen en ince ayrıntılara kadar bizlerle paylaşın
|
Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için. Mimari proje ile ilgili daha sonra detayları paylaşacağım. İnşaat işi beni hem maddi hem bedensel olarak çok yoracak gibi. Bedensel kısmını kendim için zevke dönüştürerek gitmeyi Maddi kısmına gelince ise süreyi uzatarak yavaş yavaş bitirmeyi planlıyorum. Ve bu konuda da fikirlerine her zaman değer verdiğimi belirtmek isterim.
Yakın tarihte bitirme gibi bir olanağım olmasa da Müstakil olması, daha sonra bahçe işleri, Çevre düzenini kendim planlamam, kimseyi rahatsız etmeyeceğim bir atölyem olması gibi avantajlarını düşündüğümde beni şimdiden mutlu etmeye yetiyor. Herkese tekrar teşekkürler. |
merhaba bende köyde bir ev yapmayı düşünüyorum ama plan konusunda kararsızım. kızımın isteği üzerine dublex yaptırıcaz mecburen:) alt katta salon mutfak birlıkte olsun istiyorum tabı bir oda ve banyo wc ust katlarda da 1 banyo wc ve 3 yatak odası cok buyuk ıstemıyorum temizlık manyağı olduğum için kucuk ve az esyalı bır ev olsun ıstıyorum :) alt kat 90 merte kare olacak sekılde verandalı falan olsun dıye hayal edıyorum ama kafamda cok netleşmedı fikir verirseniz banada çok mutlu olurum teşekkur ederim şimdiden
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Bende dublex düşünmüştüm ama iç anadolu da iklim koşulları ve kullanım konusundaki zorlukları nedeniyle vazgeçtik. Ama tabi zevk meselesi. Umarım sizde hayalinizi gerçekleştirir ve burada bizlerle paylaşırsınız. ;) Temelde felaket derecede demir kullanıldı. Temel taş ve toprakla doldurularak üzerine beton atıldı. Şuan temel bitti ve kolonların kalıpları çakılıyor. Benimde kafamda biraz biraz canlanmaya başladı ama heyecanla bekliyorum. Heralde merakım duvarlar örülünce ve odaları görünce gidecek. :) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 09:14. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025