![]() |
hanndan a katılıyorum. Eğer benim bu şekilde bir arsa alıp üstüne ev yaptırma imkanım olsa her bir adımında emeğim olsun isterdim.
|
Arkadaşlar iyi diyorsunuz da ;
Dalaman'a 6ay evvel taşıdık, çok güzel bahçeli evler var,kiralarda uygun,arsa da çok. Biz de dedikki ev almaktansa arsa alıp ev yaptıralım. Ancak ev yapma/yaptırma konusunda hiç bir bilgimiz yok ,burası küçük bir yer herşey tekelde . Bize gereken malzemeler için fiyat veren kişiye tamam demekten başka yol görünmüyor gibi. Sonra dediler ki madem hiç anlamıyorsunuz ev alın siz. Ev yaptırmak kolay da bizmi bilmiyoruz veya bir kolay yolu varda kafamız mı basmıyor. |
Sayın Tk646. Evet küçük yerlerde bazı kimseler bir sektördeki ticareti ele geçirir, halkın kanını emer, yetmez iliğini de emer. Ben eski gıda toptancısıyım, "atış yaptığım yerlerden bilirim, bu hep böyledir. Köylerde bakkallar herşeyi satar. Kendi köylüsünü sömürür. Kasabalarda bakkal, nalbur karışımı bir esnafirisi, hem kasabalıyı, hem köy bakkalından artan bağlı köylerin halkını soyar. İlçelerde artan nufusla uyanık sayısıda artar, farklı sektörlerin ticareti farklı kişilerin elindedir. Ancak yinede her sektör ayrı tekel durumundadır. Ben bunların hepsine kasaba mırmırı ismini takmıştım.
Yinede Muğla ya da farklı yakın merkezlerden toplu alışveriş yapılarak, bu tekeller aşılabilir. Bu seferde nakliye problem olur diye düşünmeyin. İyi bir programlama ile inşaaatın akışına göre. Bir biriyle beraber veya yakın zamanda kullanılacak malzemeleri bir seferde almaya çalışırsınız. Toplu alışverişlerle yapacağınız kar, ödeyeceğiniz nakliyeden çok fazla olur. Böylece tekelleri aşmış olursunuz. Ama yinede tekelden almanız gereken, unutulmuş ufak tefek şeyler çıkar. Sevgiyle. |
Bahçe İçine Ev
Bahçe içine yapılacak müstakil bir ev için dikkat edilecek en önemli kriterler.
1*1 RADYE TEMELDE BOHÇALAMA *Temel betonun atılacağı alan harfiyatı alınır. *Temel kalıbı çevrilir. *3 veya 4 numara Siyah mıcır çakıl 10 cm serilir *Çakıl üzerine 6 veya 8 lik "çesan" denilen hasır demir örgüler serilir. *15 cm "grobeton" denilen harç atılır. *Kurumasını takiben 50 cm yükseklikte tuğla duvar örümü ile tüm temel çevresi örülerek bir havuz oluşturulur. *Bu havuzun içi tamamen kaliteli bir zift membran ile (mümkünse 4 mm) eritilerek birbirine ve zemine yapıştırılarak su yalıtımı (bohçalama) yapılır. *Bohçalamayı takiben 5 cm beton atılarak membranın, üzerine konulacak demirlerden zarar görmesi engellenir. *Kanalizasyon pvc borularınız yerleştirilir. *Havuz demirler ile örülerek doldurulur. *Örülen demirlerin üzerinden boy galvaniz şeritler geçirilerek her iki uçları yine galvaniz kazıklara bağlanarak toprağa çakılır. (Toplam 8 kazık). Böylece hayati elektrik topraklamanıza da sahip olacaksınız. *Takiben tüm havuz beton harç ile doldurulur. *Bu havuzun dış etrafı, kanalizasyona kadar uzanan ve çevresi geotekstil ile sarılmış tamamı delik sarı drenaj boruları ile çevirilir. (Kaba inşaat bitiminde) Bu şekilde zeminden nem, rutubet, sıvı geçişi, tabanda sıvı göllenmesi engellenmiş olacaktır. Zemin inşaası dışında, Geri kalan inşaatta dilediğiniz hataları yapmakta özgürsünüz. Kolonları çıkın, duvarları örün, mantolamanızı yapın, sıvayın, boyayın ve zile basın. 2**2 Veeee tüm bu süreçte, hiç bir ustaya asla güvenmeyin. *Her ustanın kalfası olun. *Bol bol google kullanın. *Her malzemeyi kazıklansanız dahi kendiniz alın. Malzemeli iş yaptırmayın. *Her aşamada etüd yapın. Mevcut aşamayı ve takip edecek aşamayı dikkate alın. Güle güle oturun. |
Alıntı:
-muteahit ile anlaştık bı tarihte temel atılacak,adam işi garantileyip başka işler almış,bi baktık biz oyalanıp duruyoruz. -Ustalarla uğraşmak başlı başına bir iş. -dış cephe kaplamacıya malzeme alması için para verdik meğerse adam madde bağımlısıymış,bütün paraya madde alıp bir de insaatın yanında arkadaşlarıyla gelip alem yapmışlar..... -birde göze görünmeyen belediye işleri,hepsiyle biz ilgilendik. 2 sene boyunca cok yorulduk ama bütün işler bitti bahceden kepceler kamyonlar gitti,bahçemize traktör girdi toprağımızı sürdü,daha sonrada ağaçlarımız dikildi ya işte o zaman bütün yorgunluk bitti. şimdi evimizde 3. yıla giriyoruz yaşamamız, Rabbim hayalinde olan herkese nasip etsin.Benim özel durumlarımdan dolayıda böyle bi mekanda yaşamam benim ıcın büyük bi lütüf... İki yol var hazıra konmak mı,emek vermek mi..... |
Tek hevesim kendim yaptırmak ,yazdıklarınızdan tekrar cesaretlendim aslında. Ben bir daha niyetleneyim en iyisi :)
Sağolun desteğiniz ,fikirleriniz ve tavsiyeleriniz için. |
500 m2 arsa al. 50 + 50 iki katlı toplam 100 m2 PREFABRİK ev yaptır. yanına bir garaj yap gerekir se kendin yap, takım taklavatını kor, tamiratları, hobileri orda yaparsın. maliyeti 50- 60 bin gibi olur 50 yıl kullan. istediğin yere taşı, taşıt.
|
Benzeri evler 20-30 bin liraya da satılıyor. Ben sayın ipek kozasına da yerinde olsam bir arsa alıp buraya ev yapmasını öneririm. Sonuçta bambaşka bir keyif bu bence. Hem masrafları da zamana yayıp hiç sıkıntı çekmeden yavaş yavaş yapabilir her şeyi
|
Ben buralarda yokken bu garip ipek kozasına cevap yazan, fikir verip emeğini harcayan tüm arkadaşlara ayrı ayrı selamlar olsun...
|
Kendime ait bahçe var ve hayalimde 2 katlı yani iki dairelik bir ev var. Birde hobilerimi icra ederdeğim çatı katı düşünüyorum. Merak ediyorum benim hayalimdeki bu evin aşağı yukarı ne kadar maliyeti olur İnşaattan anlayan arkadaşlardan yorumlarını bekliyorum.
Saygılar. |
hayalinizdeki ev
Alıntı:
Sayın: prıtt siz hayalinizi güzel anlatırsanız size projede yardımcı olacak kişi (mutlaka yapılacak konutun arsasını gösterin) hayalinizi yaşamanıza yardımcı olur....... maalesef günümüzde tip proje ile hayalinizi pek yaşatmaya müsaade etmiyorlar...maliyet sizin istekleriniz doğrultusunda hesaplanır... saygılar |
Alıntı:
|
Cevaplarnız için Teşekkürler. Sn. İpek Kozası nın konusunu dağıtmamk için tavsiyelerinize uyarak daha detaylı bir konu açacağım.
|
tk646 ; ben inşaatçıyım. Bu sektörün nabzını tutarım desem hafif kalır. Fiyatları sormayın bana çok değişkendir. Ancak yaptırmak ömrünüzden ömür götürür. Kaldı ki küçük bir yerden bahsediyorsunuz, istediğiniz işçilik kalitesini yakalayabileceğiniz hususunda şüphelerim var. Bu yüzden göz görmeyince gönül katlanır. Yapılmış olanı alın derim.
Ustayla, müteahhitle, şununla bununla uğraşılır mı? Ben sektörün içinde olduğum için anladıkları lisandan konuşmasını bilirim. Zaten benim ustalarım, peşinci olduğumu bildikleri için bütün işlerini aksatırlar beni aksatmazlar. İşte bu noktada sizin o şansınız yok. Ha deseniz ki ben gönlüme göre yaptırmak isterim, her türlü sıkıntısına hazırım. O zaman sabırlı olacaksınız. Gerçekten erbabını bulacaksınız.Üçü beşi aramadan keyfinize göre iş yaptıracak sonunda da sefasını süreceksiniz. Asacağınız salıncağın bile yerini önceden belirleyebilirsiniz bu şekilde.. Sürpriz masraflara da hazırlıklı olun. Atıyorum 150 bin masraf hesap edersiniz ama inşaat öngörülemeyen birçok masrafa gebedir. 170 bin harcama yapabilirsiniz. Size kolay gelsin.. |
sayın ipek kozası,
bu hayaliniz/isteğiniz halen geçerli ise eğer, bizim memlik mahallesi yakınlarında bahçemiz var ve satmayı düşünüyoruz. 2 dönüm arazi, içinde 50 metrekare evi var, 20-25 kadar meyve ağacı, üzüm bağı ... belirttiğiniz fiyatların çok daha altına satabiliriz, ekonomik açıdan sizin içinde uygun olur sanırım ayrıntılar için özelden yazabilirsiniz |
Merhaba İpek kozası
Arsa Alıp Ev Yapmak mı? Yoksa Hazır Bahçeli Ev Almak mı Daha Mantıklı? Bu yoğurdu sarımsaklasakta mı saklasak yoksa bu yoğurdu sarımsaklamasakta mı saklasak? Evet sanırım biraz işler karışık gibi görünüyor Ama zannettiğiniz kadar karışık değil. Çözüm önerileri sunmak bizim, bunu çözümlemek sizin işiniz. Önemli olan çözümü iyi analiz edip ihtiyaç ve maddiyatlarınıza göre karar verebilmenizdir. Şimdi Arsa Alıp Ev Yapmanın Avantajlarını ve Hazır Bahçeli Ev Almanın Avantajlarını ve Dezavantajlarını Ayrı Ayrı Sıralayalım. Devamı İçin : Arsa Alıp Ev Yapmak mı? Yoksa Hazır Bahçeli Ev Almak mı Daha Mantıklı? |
Yeniden merhabalar herkese arkadaşlar;
Uzun zamandır yokum buralarda. Buna rağmen cevap yazma nezaketi gösteren tüm arkadaşlarıma teşekkürler. Dünya telaşı ve bilgisayar-internet yokluğu yüzünden yazamadım takip edemedim. Özür dilerim herkesten. |
Sayın Emlak danışmanı güzel analiz etmişsiniz. Teşekkür ederim.
|
Sanırım korkularla bir yere gidilemez.İlk iş bütcenize göre bir yer almak olmalı.Buda arsa olursa daha iyi olur.Bu arsa Güler ablaya yakın olursa daha iyi olur.:)
|
Merhaba
Ben arsamı kalecikten aldım ve evi de kaleciğe yaptım toplam masrafım 70.000 tl civarına 1 dönüm arsa ve ev sahibi oldum (masraflara aldığım gübre bile dahil) Size tavsiyem Kalecikte arsa fiyatları 500-600 metrekare arsa için 10.000 ile 20.000 tl arasında birçoğunda da kanalizasyon ve şebeke suyu var ve bu çok önemli bir ayrıntı. Ankara merkeze 70 km mesafede bence çok uzak değil. Aklınıza yatarsa gelin bakın bende size elimden geldiğince yardımcı olurum en azından bahçemde sizi ve eşinizi misafir eder fikir veririm. Boş arsa için ev derseniz sırf kazma vurmadan 40-50.000 tl ruhsat vs. için gidiyor. Ama hazır ev bulunan bi arsa alıp onarıp yapmak daha ucuza geliyor. Tamamen sizin tercihiniz. Prefabrik için bile geçici ruhsat vs. isteniyor. Bi düşünün özel mesajla size telefon numaramı yolluyorum elimden gelen bişey olursa yardımcı olurum |
Sayın Orhank; işyerinde geçirdiğim bilgisayarsız 6 ay gibi bir süreden dolayı siteyi çok ziyaret edemedim. Cevabınıza ve davetinize çok teşekkür ederim. Çok naziksiniz. İnşallah yolum düşer. Kendinize iyi bakın.
|
Selamlar; mışlı mişli bir bilgiye göre tarım arazilerindeki %5 "bağ evi" imarıyla ilgili kanunda değişiklik yapılmış ve bu hak kaldırılmış. İnternet ortamında şöyle bir bakındım, bir şey bulamadım. Yine de doğru olma olasılığına karşı böyle bir düşüncesi olanların araştırma yapmaları iyi olabilir; bilgi sahibi olan arkadaşlar da yazarsa sevinirim, hoşçakalın...
|
Yüzde beş olarak resmi yola cephesi olan her yere ev yapabilirsiniz
****** ruhsatını almanız gerekiz |
Sn. Safranlı, bağ evi de olsa ruhsat gerekiyor. Kadastroda yola cephesi olan tarım arazilerine inşaat ruhsatı alarak, bazı çekme mesafelerini de bırakarak %5 hakkıyla "bağ evi" adı altında ev yapılıyor, ki bizde öyle yaptık, bitirdik. Yeni aldığım duyum ise bu hakkın kalktığı veya değiştiğiyle ilgili. Bağ evi fikriyle arazi alacak arkadaşların konuyu inceleyip dikkatli olmalarında fayda gördüğüm için yazdım önceki mesajı.
|
Bu izinler nasıl ve nereden alınıyor ? Bilmediğimden soruyorum.
|
İlk olarak bağlı bulunan ilin İl Özel idaresi'ne arazinin ilgili bilgilerinin eklendiği bir dilekçeyle "imar durumu belgesi" için başvuruluyor. Hazırlandıktan sonra alınan bu belge, arazinin ne kadarına ne amaçla ne tür inşaat yapılabileceğine dair bilgiler içeriyor. Bu belgenin izin verdiği çerçevede "bağ evi" için mimari proje çizdirildikten, aplikasyon yapıldıktan, statik, sıhhi vb. gerekli projeler yetkili kişilere hazırlattırıldıktan sonra hepsi toparlanarak yeni bir dilekçeyle birlikte bu kez "inşaat ruhsatı" almak için aynı kuruma (İl Özel İdaresi) gönderiliyor. Ardından beklemeye geçiliyor. Nihayetinde (bizimki dört buçuk ay sürdü) imar durumu belgesi ile yapılmak istenen inşaat projesinin uyumlu olduğunun göstergesi ve inşaata başlama izni olarak "İnşaat Ruhsatı" veriliyor. Bu ruhsatı almadan başlanan inşaatlar "kaçak" sayılıyor ve buna göre muamele görüyör. İnşaat bittikten sonra da ayrı bir koşturmaca. Şu an içinde olduğumuz durum bu son aşama, yani "iskan" aşaması.
Yukarıdaki mesaja yazdıklarım, yani tarım arazilerindeki %5 hakla ilgili değişiklik bilgisi doğru ise tüm bu sürecin de değişmiş olması mümkün. Araştırmak lazım... |
Merhaba arkadaşlar, uzun süredir forumda yazmıyorum. Bugün sevinçli bir günümdeyim. Bunu da forumda mutlaka paylaşmalıyım. En sonunda istediğim gibi bir arsa sahibi oldum inşallah. Zamanla gelişmeleri fotolarıyla paylaşacağım.
Arsa Ankara Gölbaşında, imarlı ve 777 metrekare. Herkese iyi akşamlar... |
Hayırlı uğurlu olsun ipek kozası:))
|
Hayırlı olsun,Güle güle oturun yapacağınız evinizde.
|
Her gün arsa araştıran biri olarak sevincinizi paylaşıyorum.
Her şey gönlünüzce olsun. |
Sayın Asoo Allah size de rast getirsin inşallah. Herkese çok teşekkür ediyorum.
|
Arkadaşlar Gölbaşı Belediyesinin eski Ankara evini teşvik etmek için bir projesi var. İşlemlerin hızlı ilerlemesi (ruhsat, izin vb rahat ve hızlı alınabilmesi), vergi ve harçlarda indirim gibi teşvikleri var belediyenin. Ben de belediyenin sitesinden bir ev projesi beğendim. Bu projeyi gerçekleştirecek firma var mı bildiğiniz, tavsiye edebileceğiniz?
|
Sn.İpek Kozası. eskiden yani ben yaptıralı 10 yıl oldu,
Sincan organizede ahşap ev yapan büyük bir firma vardı KONKUR hala duruyormu bilmiyorum, bir araştırın isterseniz:) |
Teşekkür ederim Sayın Resimsel. Araştıracağım ışık tuttuğunuz için tekrar teşekkürler.
|
Sayın İpek Kozası,
Gelişmeler hakkında bilgi verebilir misiniz? Belediye'nin teşvikleri gerçekten maliyetleri ve işlemlerin süresini indiriyor mu? Bu teşvikler için Gölbaşındaki sadece belirli bir alandan mı arsa alınması gerekiyor, yoksa Ankara evi yapıp Gölbaşında istediğiniz yerden arsa alabiliyor musunuz? |
Sayın Eozcelik; internette Gölbaşı Belediyesinin pdf formatında hazırlamış olduğu tip projeler ile ilgili sitesi var. Biz belediyeye gidip arsanın bu evi yapmak için uygun olup olmadığını sorduk. Yanıt olumlu idi.
Ancak arsanın yanından 12 metrelik anayol geçtiği için Büyükşehir Belediyesine ödenecek harçlar vb. ödemeler teşviğin dışında kaldı. Bunun için Gölbaşı belediyesindeki görevlinin de söylediği gibi, bu projenin bizim için karlı yanı ortadan kalktı. Ayrıca proje üzerinde herhangi bir değişiklik yapamıyorsunuz belediye izni olmadan. Biz bu nedenlerle vazgeçtik bu projeden. NOT: İnternette arama motoruna ankara köy tipi ev projesi diye yazdığınızda sözkonusu site çıkıyor. Bu adreste sorularınıza cevap bulabilirsiniz. İyi günler. |
önceliikle hayırlı olsun...
memleketimde bağ evi tarzındaki yapmak için o kadar çok prosedür sunuyorlar ki insanlara , inanın boğaza yalı yapmak daha kolay. eğer bu prosedürler ile uğraşacak kadar sabbır ve zamanınız varsa arsa almak mantıklı. ama uğraşamam derseniz eğer, üzerinde abonelikleri olan bir yer almanız daha mantıklı ki ben şahsen baktım prosedürü çok, abonelikleri olan bir yer aldım. kafam rahat hiç yoktan |
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 21:52. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025