agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Buralardan Çekip Gitmek (Ev yapımları) (https://www.agaclar.net/forum/buralardan-cekip-gitmek-ev-yapimlari/)
-   -   Hadi Gel Köyümüze Geri Dönelim (https://www.agaclar.net/forum/buralardan-cekip-gitmek-ev-yapimlari/25997.htm)

MeyveliTepe 16-01-2012 17:37

Termojet'in sitesine baktım. Isı iletkenlik değeri 0,060 W/mK görünüyor. Buna mukabil xps malzemenin değeri 0,029 W/mK. Arada iki misli fark var. Başka bir anlatımla 3 cm kalınlığında XPS'in sağladığı yalıtıma eşdeğer yalıtım için 6 cm kalınlığında termojet uygulamak gerekir ki pratik olarak imkansız.

Buna mukabil, ısı yalıtımının malzeme bağımsız püf noktaları var. İş oraya geldiğinde, ev projeniz şekillenmeye başladığında haberdar ederseniz yardım ederim.

gulbirsen 16-01-2012 19:41

Umarım düşündüğüz her şeyi gerçekleştirirsiniz
şimdiden kolay gelsin

Safranlı 17-01-2012 08:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Manolya_ (Mesaj 900236)
Sayın Safranlı,

Konuyu takip etmekle birlikte, haklı olarak bahsettiğiniz yalıtım konusu dikkatimi çekti. Bununla ilgilenenler için belki faydalı olabilir diye düşündüm.
'' termojet'' diye bir ürün var. internetten araştırılabilir. Harika bir yalıtım ürünü
Saygılarımla
Asu

Isı yalıtımı çok buyuk bir pazar halıne geldı
daha da büyümeye devam edecek
bu durum bizleri sevindiriyor
ancak bu alandaki pazar herkesın istahını kabartıyor
ve bılgıler saptırılıyor
insanlar malesef aldatılıyor
bahsettıgınız ürünün muadıllerı çok var
bu sınıf ürünler hafıf agregalı yapı malzemesı sınıfına girer
literatürde ısı yalıtımı malzemesı olarak kabul görmez
pazar çok büyüyünce benzer fırmalar artacaktır
tüketıcının çok çok araştırması gerekır
ama her seye rağmen yalıtım bılıncının artıyor olması sevındırıdır.

kılıç 17-01-2012 09:43

İlginiz bilgilendirmeniz ve yardımlarınız için çok teşekkür ederim sağolun.

Manolya_ 17-01-2012 11:16

Merhaba Arkadaşlar,
Ben yalıtım konusunda detaylı bilgiye sahip değilim, sadece termojet ismini duydum ve internet sitesinden videosunu izlemiştim.
Bunuda sizlerle paylaşmak istedim.
Sayın Mevyalıtepe,
Malzemenin yalıtım değerleri vs. gerçekten yabancı oldugum bir konu. Sizin tecrübeleriniz ve bilginiz eminim daha derin. Bilgi amaçlı paylaşım idi sadece benim mesajım.

Saygılarla
Asu

artemisia10 17-01-2012 11:53

Ne güzel bir yaşam seçmişsiniz, bahçeye bakıp hayal kurmak bile güzel...Ben artık niye şehir yaşamına mecbur olduğumu sorgulamaya başladım ... Ben de buradan çok şey öğreniyorum siz de paylaşmaya devam edin gerçekleştiklerinde bizler de çok mutlu olacağız...Her şey gönlünüzce olsun...

MeyveliTepe 17-01-2012 11:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Manolya_ (Mesaj 900518)
Merhaba Arkadaşlar,
Ben yalıtım konusunda detaylı bilgiye sahip değilim, sadece termojet ismini duydum ve internet sitesinden videosunu izlemiştim.
Bunuda sizlerle paylaşmak istedim.
Sayın Mevyalıtepe,
Malzemenin yalıtım değerleri vs. gerçekten yabancı oldugum bir konu. Sizin tecrübeleriniz ve bilginiz eminim daha derin. Bilgi amaçlı paylaşım idi sadece benim mesajım.

Saygılarla
Asu

Sn.Manolya, aksine, paylaştığınız bilgi için teşekkür ederim. Ürünü daha önce duymamıştım. Sayenizde bakma imkanı buldum.

kılıç 17-01-2012 12:23

Sayın Meyveli tepe evin yapılacağı arazi daha önceleri ipek böceği yetiştirirken dutlukmuş ama eşim 60 yaşında o bile o halini harırlamıyor daha sonra erik ekmişler şimdi senelerdir orman gibi olmuş ,Allah izin verirse temizlenmesi bitince üst tarafta inşaat devam ederken alt tarafa geçiçi olarak yazlık domates biber nane maydonoz gibi sebzeler ekmeyı düşünüyorum sürdürüp tarattıktan sonra bakir olan bu toprağın ne gibi bir işlem nasıl gübre kullanmamızı tavsiye edersiniz yardımcı olursanız sevinirim ..

MeyveliTepe 17-01-2012 13:18

Sn.Kılıç,

Arazi temizlenmesi genelde araziyi hırpalayan bir işlemdir. İstenmeyen ağaç ve çalılar kesildikten sonra kökleri sökmek için makine kullanırlar. Bu da toprağı sıkıştırır, üst tabakayı biraz tahrip eder. Mümkün mertebe buna dikkat edilmeli, bu işler toprak ıslakken yapılmasa iyi olur. Bu gibi bir işlem sonrasında bir defaya mahsus derin krizma gerekiyorsa uygulanabilir.

Takiben 0-30 ve 30-60 detaylı toprak tahlili yaptırırsanız ona göre bir program uygulanır. Her durumda toprağınızın organik maddesini arttırmak iyidir. Sizin oralarda bol meşelikler var. İmkan buldukça meşelik diplerinden getirilecek çürüntüleri arazinize yayarsınız.

Sebze için sebze adası hazırlığı yapmanızı tavsiye ederim. Toprağınızın durumu ne olursa olsun dar alanda tatmin edici ürün alırsınız.

Tahlil sonucu gelince ben veya başka arkadaşlar kısa ve uzun vadeli yapılacaklar konusunda önerilerde bulunabiliriz.

kılıç 18-01-2012 12:02

Teşekkür ederim temizlik bitince toprak tahlile gidecek.

kılıç 25-03-2012 13:13

3 Eklenti(ler)
Bahçeye girişte bizi çiçekler karşıladı.Benden önce gitmişler.

kılıç 25-03-2012 13:16

3 Eklenti(ler)
Dün köye gittik.Orman gibi görülen alan temizlenmiş.Giderken benzin ve yağ götürdük.Bu çıkan odunları kesip kış için hazır edicekler.Alan açılınca kocaman olmuş.Oraya çadır kurup kalasım geldi.Sonra eşim muhtarla görüştü.En kısa zamanda Kandıraya gidilip işlemler hallolucak.

kılıç 25-03-2012 13:21

5 Eklenti(ler)
Çalışanlara ziyafet çekip oradan ayrıldık.Eşime 7 yaşında yatılı okul macerasıyla ayrıldığı bir daha uğramayıp senelerdir kimsenin yaşamadığı ahıra,ortasından kiremitleri dökülmüş ağaçlar,sarmaşıklar tepesinden içeri sarkmış tekerler küflenmiş, harabe haline gelmiş.Daha sonra samanlığa indik.Sadece kuruluk kalmış.Önünde düven, saman çiti, o da bir harabe...

kılıç 25-03-2012 13:22

2 Eklenti(ler)
Bizi misafir eden sınır komşumuzun ekmek muhafazısı çin kulandığı ekmek askılığı ve un elekleri...

kılıç 25-03-2012 13:24

1 Eklenti(ler)
Yakında bu yakışıklı delikanlı benim olacak :D

Malkaralı_Yusuf 13-08-2012 16:32

İnşaallah herşey gönlünüze göredir. Kolay gelsin.

jineop 13-08-2012 17:21

Sevgili arkadaşım, bu sayfayı atlamışım. Nasıl sevindim, anlatamam.
Herşey çok güzel olacak...

Rahat 21-08-2012 16:07

Takip edelim, öğrenmeye devam edelim.

Umarım çok güzel bir yaşam alanınız olur...

Cumhur Tonba 21-11-2012 08:55

Yeni birbaşlangıç, yeni bir hayat.
Eminim ki, en mutlu olacaklardan birisi de yakışıklı. Yakışıklı daha çok genç. İnşallah o güzel evinizde sizinle beraber yaşlanır.

kılıç 22-11-2012 13:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Cumhur Tonba (Mesaj 1051665)
Yeni birbaşlangıç, yeni bir hayat.
Eminim ki, en mutlu olacaklardan birisi de yakışıklı. Yakışıklı daha çok genç. İnşallah o güzel evinizde sizinle beraber yaşlanır.

AMİN İnşallah tapudaki birisim yanlışlığı ve 40 yıl önce ölmüş bir bebeğin ölümünü bildirmemiş olmaları bizim 11ay kaybımıza yol açtı ama şükür geçen hafta sonuca bağlandı vardır bundada bir hayır demekten başka caremiz yoktu.
İyı temenniler için bütün arkadaşlara teşekkür ederim.

Cumhur Tonba 29-11-2012 06:14

Sayın Kılıç
Uzun zamandır yoksunuz. Ne var ne yok. İşler nasıl gidiyor. Takipdeyiz, meraktayız.
Ara sıra haberdar edin bizleri. Film yarıda kalmasın.

KAPTANzst 30-04-2013 07:01

Sayın kılıç nerelerdesiniz ..

kılıç 01-05-2013 09:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi KAPTANzst (Mesaj 1146889)
Sayın kılıç nerelerdesiniz ..

Buralardayız sayın kaptan bir yere gittiğimiz yok yalnız geçen ay oğlum askere gittiği için resim yükleyemiyorum ALLAH kısmet ederse eylülde gelecek biriken fotoları o zaman toptan yükleriz .Aslında çok heyecanlı günler yaşıyorum karpuz kavun domates biber poşetledikhayatımda ilk defa balkondaki saksılardan başka toprak ellememiş birisi olarak bahçe oluşturuyoruz ,çokça sevinç biraz korku nasıl olacak bilmiyorum bekleyip göreceğiz kısaca bismillahı çektik.

kılıç 27-05-2013 12:00

5 Eklenti(ler)
Dualarımın yarısı gerçek oluyor. Ormandan bahçeye dönüşüm başlıyor.

kılıç 27-05-2013 12:02

5 Eklenti(ler)
...

kılıç 27-05-2013 12:05

5 Eklenti(ler)
....

kılıç 27-05-2013 12:07

5 Eklenti(ler)
.....

kılıç 27-05-2013 12:08

5 Eklenti(ler)
bahçeden manzaralar

Safranlı 27-05-2013 12:27

ne güzel olmuş...
gönlünüze göre olsun

kılıç 27-05-2013 13:53

Çok teşekkür ederim sayın safranlı her hafta sonu 23 km yolu sabah gidip akşam yorgun ama mutlu dönüyoruz ,inşallah orada yaşayacağımız günleride görürüz..

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:05.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025