agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Buralardan Çekip Gitmek (Ev yapımları) (https://www.agaclar.net/forum/buralardan-cekip-gitmek-ev-yapimlari/)
-   -   alideryacengel (https://www.agaclar.net/forum/buralardan-cekip-gitmek-ev-yapimlari/18030.htm)

RİKO 12-07-2011 10:38

:) çok teşekkür ederim sayın ayazkentli,çok seviliyormuş insanın kendi çocugu...Allah her isteyene versin inşallah...

gulbirsen 14-07-2011 16:29

sevgili çengel ailesi,
hikayenizi bir solukta ta en başından okuyarak geldim.cesaretinizden, sabrınızdan ve en önemlisi eşinizle olan sevgi ve saygı bağınızdan dolayı sizi kutluyorum.
emekliliğimiz yakındır.bizde eşimle böyle bir yaşam için hazırlık yapıyoruz. inşallah başarırız.
lütfen yazmaya, yaşantınızdan fotoğraflar ekleyerek renk katmaya devam edin.
selam ve sevgiler...

gökceada 03-08-2011 22:57

Sevgili Ali abi
uzun bir aradan sonra tekrar merhabalar.

özel nedenlerle bende agaclar.net`ten uzunca zaman ayri kaldim.
Ama hep aklimdaydiniz,siz ve diger dostlar...

iyi oldugunuzu ögrendim,cok sevindim.

Ailenize selam ve sevgiler...

mandalinci 04-08-2011 00:02

Sn. alideryacengel,

Siteye kısa bir göz atıp yatma fikriyle oturduğum bilgisayarın başından, sizin yaşam mücadelenizi fark edip okumaya başlayınca kalkamaz oldum.

Sizi ve eşinizi tebrik ederim, tüm olumsuzlıkları nasıl da güzelliklere çevirmişsiniz. Hayatın size verdiği limonu nasıl da herkesin imrenerek baktığı, buz gibi hoş kokulu nefis bir limonataya döndürmüşsünüz.

Sizlere sağlıklı, mutlu ve huzur dolu, güzelliklerle dolu bir yaşam dilerim.

qokhanyilmaz 04-08-2011 00:09

Sizin bu depoyu temin edebileceğiniz en ucuz yöntem bursa'da nilüfer bölgesindeki plastik enjeksiyoncular **** kimyasal işiyle uğraşan firmalar.Çıkma olarak çok rahat 200-300 liraya bulabilirsiniz ve nakliye işinide ucuza getirmiş olursunuz diye düşünüyorum.Ama içme suyu olarak kullanacaksanız 1 ton civarında bir depo işinizi çok rahat görür hatta yanında bir tane 1 tonluk daha koyarsanız birisini güneşte bırakarak sıcak su ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz.

alideryacengel 14-08-2011 22:04

3 Eklenti(ler)
mitolojide ilk güzellik yarışmasının kazdağlarında yapıldığı anlatılıyor.bayramiç ilçesinde her yıl bunun anısına bir festival düzenleniyor.festivalde güzellik yarışması eğlenceler ve başka etkinlikler gerçekleştiriliyor.
bu yılki festivalde köylüler arasında yerli tohumların koruma ve çoğaltma amaçlı takası ve ilçenin eski fotoğrafları etkinliği düzenlendi.ordan fotoğraflar paylaşıyorum.bir de bu yörede çok beğenilen süt verimi yüksek saanen keçisinin fotoğrafı var.

alideryacengel 14-08-2011 22:23

4 Eklenti(ler)
iki tavuğumuz kuluçkaya yatarak sekiz civciv çkartmıştı.ancak tavuklarımız eşelenirken kendi civcivlerinden üçünü öldürdü.bizde pazarda satılan civcivlerden bir kaç tane aldık ve tavuklarımızın yanına bıraktık ama tavuklarımız yeni civcivleri kabul etmediler.onlara saldırdılar.bizde üç haftadır yeni civcivlere kendimiz bakmaya çalışıyoruz.onlara bahçeden çekirge yakalıyor ya da bitkilerin tohumlarını toplayıp yediriyoruz.en çok karpuz ve kıyma yemeyi seviyorlar.günün sonunda da semaverde demlediğimiz çayımızla kendimize ödül veriyoruz.

alideryacengel 14-08-2011 22:27

1 Eklenti(ler)
bu gün öğlen SUYUMUZ AKMAYA BAŞLADI

alideryacengel 14-08-2011 22:38

yaklaşık bir buçuk ay kadar önce açık havada 100km.uzakta bir yere gitmek için motorsikletle yola çıkmıştım.yola çıktıktan kısa bir süre sonra yağmura yakalandım.tüm yol boyunca üstümde bir gömlekle yağmur altında gidip döndüm.15 gün sonra da sağ kolumda ve omuzumda ağrılar başladı.doktora gittiğimde iş olsun diye tansiyonumu da ölçtüreyim dedim.tansiyonum 22 çıktı.ilaç verip bir süre dinlendirdiler.şimdi sürekli tansiyonumu ölçüyorum.bir süre daha 54 yaşında biri gibi yaşamak zorundayım. :)

aygün 15-08-2011 03:46

Geçmiş olsun sayın alideryacengel.
Suyunuzun akmasına çok sevindim. Gözünüz aydın.

gulbirsen 15-08-2011 10:55

Geçmiş olsun Ali bey,
suyunuz hayırlı olsun.bol olsun.yeni fotoğraflar çok güzel.özellikle saanen keçisi.siz bu gidişle bir keçi alırsınız :)

hosseda 15-08-2011 18:19

Ali bey suya kavuşmanız çok güzel.

Hastalanmanız isabet olmuş ki tansiyonunuzdaki yüksekliği yakalayabilmişsiniz. Bundan böyle size doktor mutlaka ilaç verecek aman ihmal etmeyin hergün o tansiyon hapınızı alın. Üstelik bunu ömrünüz boyunca almanız gerektiğine kendinizi ikna edin aksi halde kan damarlarınızı hasara uğratacaksınız demektir. Aort büyümesi diye bir hastalık var, sonunda kalp yetmezliğine kadar götürüyor yüksek tansiyonu olanları. Ben doktor değilim ama damdan düşenim, biraz bilgim var bu konularda. Tabii sigarayı da bırakacaksınız bu arada çare yok. Ona da ileride şükredeceksinizki tansiyon sebep oldu kurtuldum bu meretten diye. Ancak o noktada iştah çok açılacak aman dikkat boğazınıza. Anormal kilo almamalısınız.

RİKO 17-08-2011 16:32

su çok güzel akıyor,şırıl şırıl:) gözünüz aydın!
hoşseda da çok haklı tansiyona dikkat.hapnızı aksatmadan almalısınız,benim kayınbiraderim maalesef bu yüzden diyaliz hastası oldu.sevgiler size ve eşinize...

fundas 08-09-2011 08:40

Sevgili Ali Abi,

İzninizle "Abi" demek istiyorum...

Siteye yeni üye oldum ve ben de bir çokları gibi gecenin geç saatinde bir göz atayım derken hiç soluksuz konuyu başından sonuna kadar okudum. Öyle inanılmaz bir şey yapmışsınız ki... Azminize, cesaretinize hayran kalmamak mümkün değil. Tanrı, mutluluğunuzu daim etsin.

Kaçış planları yaparken tesadüfen bulduğum bu sitedeki diğer tüm dostlar; başka bir dünyanın mümkün olabildiğini, hala birbirine elinden geldiğince yardım edebilen insanların varolduğunu, en değerli hazine olan bilgiyi herkesle cömertçe paylaşabildiğinizi görünce, umutlarım iyice yeşerdi.

O kadar kıymetli bilgiler var ki sitede, her akşam hangi birini okuyacağımı şaşırıyorum. Uykusuz gecelerimin sorumlusu oldunuz:)

Kalın sağlıcakla,

atillademir 26-09-2011 22:09

Ali bey harika ekmekler ve kurabiyeler, tavandan asilanlar bir o kadar guzel gorunuyor. Benimde hayalim olan seyleri yapmissiniz.Kapinizdaki ekmek firinindan icerideki ocaga kadar harika sade ve samimi.

hande akın 15-10-2011 17:18

iyi akşamlar ali bey bu siteye bugün üye oldum.kızım sizi köye gidişinizi yaşantınızı ve bu siteyi öyle bir anlattıki hemen üye oldum ve saatlerdir okuyorum.okudukça sanki ordaydım .imrendim inşallah bir gün banada nasip olur.bütün hayalim doğayla iç içe yaşamak.stresten uzak yeşillikler içinde küçük bir ev bahçesinde kendi yetiştirdiğim sebzelerim,meyvelerim.geceleri sonsuz gökyüzüne bakabilmek,sabahları kuş sesleri ile uyanmak.dilerim bende hayalime bir gün kavuşurum.
size ve eşinize sağlıklı mutlu bir hayat diliyorum.

Ozi'nin Bahçesi 15-10-2011 20:15

Abi neredesin, haberlerini eksik etme, merakla bekliyoruz..
Selamlar..

kasap.94 21-10-2011 11:23

Sayın: alideryacengel: Yazılarınızı başından son sayfaya kadar iki defa okudum. Yılmadan karamsarlığa düşmeden yaşama sarılmanız taktir edilecek bir davranış. Sizi ve eşinizi tebrik ederim. Köyünüzde ki gölete bu sene iki defa balık tutmaya geldim yazılarınızı daha evvel okumuş olsa idim mutlaka sizi de ziyaret ederdim. Tekrar gelecek olursam size de bir merhaba demek için mutlaka uğramak isterim. yaşam mücadelenizde ikini zede başarılar dilerim.

mrduran 21-10-2011 15:18

Merhabalar efendim,

Güzel yaşantınız beni çok etkiledi. Hepsini gezemediğim Ağaçlar.net 'ten, Sayın Meyvelitepe' den sonra hayallerimi(Benim) yakalamış ikinci kişisiniz. Yani ortağımsınız. Hiç olmazsa bir kısmının:))

Çok güzel herşey. Yazılarınız da, doğayı anlamamızda ayrı bir dürtücü. Dilerim ki, modern ve lüx kavramı, sizi unutur ve mutlu bırakır.

Doğal yapınız ve çevrenize uymayan tek şey, önerdiğiniz Ayazma Videosundaki Japon ezgisi/kültürü idi.(Sipsi, ney, çoban kavalı, ud, kanun, saz, tulum.. vs. bilmiyordu o kişi sanırım). THY da, senelerce Türk Kahvesi içilmemesi zihniyetinin başka bir temsilcisi. Yurdumda Türk Kahvesi yok diyen her yerin ta müdürüne kadar çıktım, eleştirdim.(Trabzon'da Belediye Çay bahçeside dahil-Her akşam, elimde Kahve kutum ile gittim, pişirttim-seyehatım bittiğinde de 2 kutu kahveyi ona bıraktım. Zihniyeti değiştiysede,sanırım benden dolayı değil, paradan dolayıdır).

Dilerim, zaten önemsemediğiniz, ama zamanında acısını çektiğiniz para kaygınız olmadan, nice seneler mutlu evinizin dumanı sağlık içinde hep tüter. Taş tan mutluluk çıkaran birisi olduğunuz bilincindeyim efendim.

Eşiniz hanımefendi ve Size saygılarımla lütfen.

Ayazma' nın akarken, düştüğü gölet etrafındaki kayaları yontması gibi, eleştirilere karşı zaman içinde yontulmuş, hoş görülü biri.

suatduran 24-10-2011 11:50

Ali Abi, üye olduğumdan çook uzun zamandır siteyi takip etmekteyim. Sizin hikayenizi ise en başından beri takip ediyorum. Eşim, annem,babam, yakın arkadaşlarım dahil çevremde sohbet ettiğim herkes hikayenizi biliyor. Dün babam üçüncü defa sordu, "Ali Bey nasılmış, napıyormuş?" lütfen bizi habersiz bırakmayınız. İyi olduğunuzu bilsek yeter.. Sağlıklar, mutluluklar dilerim..

alideryacengel 05-11-2011 15:55

2 Eklenti(ler)
yine uzunca bir süre yazamadım , affınıza sığınıyorum.
tansiyonum sürekli yüksek seyredince çanakkaledeki hastahaneye gönderildim.orada yapılan tahlil ve görüntülemelerde sayın hoşseda nın bahsettiği aort kapakçığında düzensiz çalışma kalp büyümesi teşhisi kondu.ilaçlarımı verdiler ve 3 ay sonra tekrar kontrole çağırdılar.ani ve yorucu hareketlerden kaçınmam , üzülüp sıkıntı yapmamam gerektiğini söylediler.kendimi iyi hissediyorum.ilaçlarım sanırım oldukça güçlü.tansiyonum normale döndü.daha dün hanımla birlikte dağa çıkıp kestane ormanlarına gittik.ama bu yıl (sanırım ilbahardaki fazla , yazın da hiç yağmayan yağmur yüzünden)kestanelerde üzümler ve kirazlar gibi çok azdı.yinede kendimizi yormadan biraz toplayabildik.
her şey sizlerin istediğinizden de daha iyi olsun dostlar.

kasap.94 05-11-2011 21:44

1 Eklenti(ler)
Alibey geçmiş olsun
MUTLU BAYRAMLAR

Ozi'nin Bahçesi 06-11-2011 20:04

Ali Abi Geçmiş olsun,
Size ve eşinizin bayramını kutluyorum. Sağlıklı , huzurlu nice bayramlar diliyorum.
Kendinize İyi bakın.
Selamlar.

mrduran 07-11-2011 13:16

Geçmiş olsun efendim.
İnşallah tez vakitte, sevdiğiniz ortamınız içinde atlatırsınız.
Nice güzel bayramlar dileklerimle, ailenize saygılarımı sunarım efendim.

suatduran 10-11-2011 09:07

Ali abi geçmiş olsun. Sağlıklı,huzurlu, mutlu, bereketli ve sevdiklerinizle birlikte, uzuuuuuun bir ömür dilerim. Tüm ailemin sizlere selamları var. Sizin ve eşinizin bayramını kutluyoruz.

fundas 10-11-2011 13:32

Geçmiş olsun Ali abi, kendinize dikkat edin...
Geçmiş bayramınız da kutlu olsun.
Arda birşeyler yazın ki, merak etmeyelim.

gulbirsen 24-11-2011 16:48

sevgili alideryacengel,
çok geçmiş olsun.hiç moralinizi bozmayın.tam tersi moralli ve huzurlu olun ki hastalığınızı atlatabilesiniz.içinde bulunduğunuz doğal yaşam bunu sağlayacaktır.bizlere yine çok güzel resimler göndererek ve yaşantınızdan yazarak haberdar edin.sizden iyi haber almak inanın beni mutlu ediyor.eşinize sevgi ve saygılarımla...

Kaderga 14-12-2011 17:13

Merhaba,
Kendini tanıtma mesajını saymazsanız, ilk mesajımı size yazıyorum. Cesaretiniz, içtenliğiniz, alçakgönüllülüğünüz, dünyaya bakışınız güç veriyor. Eşimle birlikte eşinizi de kutluyoruz. Sağlıklı günler diliyoruz.

ardacan2000 03-03-2012 14:44

Gecmis olsun.

alideryacengel 14-03-2012 19:40

1 Eklenti(ler)
tüm doğa severlere iki ihtiyardan selamlar.
uzun süredir çeşitli problemler yaşamamız nedeniyle yazı yazamadım.
kış çok çetin geçiyor.evimizin içindeki musluklarımız bile bu kış dondular.
eşim bahçede düşerek sağ el bileğini kırdı.çok şükür ezine devlet hastahanesindeki ortopedi doktorunun tedavisiyle bileği normale döndü.yaklaşık iki ay çamaşır bulaşık yemek ve benzeri ev işlerinin tümü bana kalmıştı :)
işte bu ve benzer problemlerle mücadele ederken yazı yazamamıştım.ama bu gece buraya gelişimizin üçüncü yılını tamamlayıp dördüncü yılımıza girdik.her yıl olduğu gibi yine pastamızı yiyerek ve çayımızı içerek kutlarken sitedeki moral destekçim olan dostlarım aklımıza geldi ve keyfimizi sizinle bölüşmek istedik.
çengel ailesi.

acemifüsun 14-03-2012 19:49

Sayın alideryacengel size eşinizle birlikte sağlıklı, huzurlu uzun yıllar dilerim:) Saygılar.

Nuri Murvet 14-03-2012 20:00

Merhaba sayın Çengel ailesi

Uzun süreden beri sizden haber alamıyorduk, merak etmeye başlamışken, merhabanızı duyunca çok sevindim...

Aksilikler yaşamışsınız, geçmiş olsun...

Bahar geldi sayılır, sizin ve eşinizin üzerinden kış kasveti kalkıp, baharla beraber bütün güzelliklerin sizlerin olmasını temenni ediyorum.

Sağlıklı ve huzurlu nice yıllara....

Aklımız sizlerde, merhabanızı duymak için uzun süre ara vermeyin..

Saygı ve selâmlarımı gönderiyorum...

ardacan2000 14-03-2012 21:20

Gecmis olsun.

sındırgılı 14-03-2012 22:00

Sevgili Cengel Ailesi,
Nuri Beyin dileklerine tum kalbimle katiliyorum.Sizler, her ne olur ise olsun bizlere on ayak oluyorsunuz....O genis Yureginiz ile bizlere asiladiginiz isiklarin, bilmem farkindamisiniz ?
Saglik ve de mutluluk dileklerimle....
Her sey gonlunuzce olsun.

alideryacengel 14-03-2012 22:36

5 Eklenti(ler)
sayın sındırgılı.ben size ön ayak oluyormuyum bilmem ama emin olduğum bir şey varsa o da bu sitedeki arkadaşların bize verdikleri moral desteği bize burda karşılaşacağımız her türlü sorunu eğlenceli bulabilme gücü verdiği. :)
çanakkaleye gittiğimizde çektiğim nusrat mayın gemisinin aslına sadık kalınarak ve yüzermüze olarak yapılmışı , denizaltılardan savunma için çekilen ağın dev çapaları , müze ve liman resimlerini yüklüyorum.

alideryacengel 14-03-2012 22:51

4 Eklenti(ler)
her yıl ilkbaharda ve sonbaharda kurulan ilçe panayırında ilgimi çekenler.macuncu , çevirmeci ve çan satıcısı tezgahları.

Tura 15-03-2012 13:11

Geçmiş olsun. Kış bitti sayılır. Şimdi oralar yavaş yavaş yeşilleniyordur. Panayır resimlerini görünce yıllar öncesine döndüm. Oranın panayırlarını özledim:)

Hatice Tarhan 15-03-2012 17:16

Ali bey eşinize geçmiş olsun dileklerimi iletin uzun bir aradan sonra sizi buralarda tekrar görmek beni çok mutlu etti.

Ozi'nin Bahçesi 15-03-2012 21:48

Çok geçmiş olsun..Sizlerden haber almak sevindirdi bizi.
Lütfen arayı fazla uzatmayın.
Selamlar..

mrduran 16-03-2012 03:13

Merhaba efendim,

Size ve eşinize geçmiş olsun, hoş geldiniz.

Güzel kareleriniz ile de hoş geliş yaptınız maşallah. Onlarca dört yıl sürsün inşallah katılımınız, sağlığınız, birlikteliğiniz, doğa aşkınız.

Saygılarımla lütfen.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:17.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025