![]() |
Evet yau, ben de şehir koşuşturmacası içinde kaç günden beri anca giriyorum foruma... Ali Bey, keyfiniz yerinde mi, kış nasıl geçiyor köyde? Umarım herşey yolundadır...
|
3 Eklenti(ler)
kış için burada yaşayanlar neler yapıyorsa bizler de onlara bakarak aynisini yapmaya çalışıyoruz.odun alıp kestik ve kuru bir yere istif ettik.bahçemize de ıspanak , soğan , sarımsak , bakla falan ektik.etrafımızdaki tepelere ilk kar iki hafta önce yağdı ama bir haftadır havalar yazdan kalma.
sağlığımız ve huzurumuz yerinde. köyümüze biri istanbuldan biri izmirden iki aile geldi.yerler satın aldılar.biri bir kaç ev aldı.birinde oturuyor diğerlerini de çocukları için almış.onları da getirecek.bir de arazi aldı.2.000 zeytin fidanı getirdi.arazisine diktiriyor.diğeri de arazisini düzelttirdi ve etrafını çitle çevirip 200 zeytin fidanı diktirdi.yaza kadar evini de yaptıracakmış arazisine. |
ali abi, iyi olmanıza sevindim. hayatta belki hiç karşılaşmış olmasak bile yazı yazmadığınız zamanlar sizin için endişe ediyor ve merakta kalıyorum. hayata olumlu ve pozitif bakış açınız bizim gibi bazen dünyasından vazgeçmiş insanları bile hayata tutunma ve hayattan tad alma açısından kamçılıyor ve yeniden güzel gelecek hayalleri kurduruyor. uzun zamandır rutin olan hayatımıza renk kattığınız için teşekkürler. hep yazmanız ve fotoğraf eklemeniz dileğiyle sağlıcakla kalın.
|
Sevgili Ali bey ve sevgili yenge hanim,
iyi olmaniz,daimi iyi haberler vermeniz dilegiyle selam ve sevgilerimi yolluyorum. |
sevgili ali bey,
burada havalar iyice soğudu,kış kendini iyice gösterdi.sizin oralar nasıl,neler yapıyorsunuz? eşinize selamlar,sevgiler.. |
Merhaba Ali Bey,
Bildiğim kadarıyla sizin evinizin içinde bir ocak var.Bu ocağı kullanabiliyor musunuz? |
evet.bilgisayar o ocağın olduğu odada.bilgisayarı açatığımda bir kaç kütüğü tutuşturarak ısınıyorum.kütüklerin yanarken verdiği ışık ve çıkarttıkları ses çok hoşuma gidiyor.
|
merhaba,ben de kazdaglarinda yasamak istiyorum.bir an evvel dukkani devredip oralara yerlesmek istiyorum.bu koyde olabilir,kucuk bir ilcede.sizin adresinizi alirsak sizin koyden baslayarak diger koylerede bakariz.ayrica o eski evleri yikip yeni ev yapma iznimiz var mi?en kisa zamanda gorusmek uzere.artik ankarada cildirdigimi hissediyorum.bu sene domates domates diye deli olacaktim nerdeyse.hepsi hormonlu ve tadi yok.neyse yaz sonuna dogru nallihandan geciyordukta yol kenarindaki bahceden alarak gercek domates yeme zevkine eristim.
|
Ali Bey,
Bölgeden haber bekliyoruz. Biz Tekirdağ da hala fidanların yerlerini değiştirme imkanı bulamadık. Badem çöğürlerinin yaprakları hala üzerlerinde. Ufak erik ağaçları yeni sürgün verdi. Kışın donabileceklerini düşünmek korkutuyor. Sizde hal ve gidişat nasıl ? Sevgiyle Kalın |
arkadaslar,yilbasindan sonra bu bolgeleri gormeye gidecegim.icinizde bu bolgede yasayan ya da surekli tatilini bu bolgede yapip yoreyi bir bileniniz yok mudur?ilk buldugum yere yerlesip,daha sonra yoreyi taniyinca burasi daha uygunmus demek istemiyorum.
|
Merhaba tarmasirin
Size yardımcı olabilirim. Bölgede arazilerim var ve bugünlerde bahçe kurmak için sık, sık gidiyorum. Benim yokluğuma denk gelirseniz de yakınlarım yardımcı olabilir. Saygılar |
Alıntı:
saygilarimla |
Merhaba tarmasirin
Üyelik sayfanızdan özel mesaj gönderebilirsiniz. Özele ait mesajlaşmaları forum üstünden yapmayı tercih ediyorum. İstediğinizi özel bölümden yazdım ama mesaj seçeneğinizi acmamışsınız veya başka bir nedenden mesajım size ulaşmıyor. Bilginize. Saygılarımla |
1 Eklenti(ler)
sayın ensar.benim burdaki badem ağaçlarımın da bir kısmının üzerlerinde az da olsa hala yaprakları var.üstelik bazan kar yağıyor , bazan da gece don oluyor.ama köylüler badem ağaçlarının bundan etkilenmeyeceğini söylüyorlar.karlı bir sabah çektiğim bir resmi yüklüyorum.
sayın tarmaşirin.buralara yolunuz düşerse bir çayımı ya da kahvemi içmeye uğrarsanız sevinirim.burada bir arkadaşımın evi vardı ama satıldı.o nedenle size bir yer satın almanız konusunda yardımcı olamam..sadece size bu civarda bir çok köy olduğunu ve o köylerinde güzel yerler olduğunu söyleyebilirim.ancak bu köylerdeki insanları tanımıyorum ve bu köyler hakkında bir bilgim yok.eğer olanağınız varsa buralara gelmenizi ve kendi kararınızı kendinizin vermenizi öneririm.ilkbaharda buraları daha bir güzel oluyor.eğer şimdi gelirseniz , evciler köyünün dışında orman ve meyve bahçeleri arasında yanyana bir pansiyon ve bir alabalık lokantası var.orada konaklayabilirsiniz.başka kalacak bir otel ya da pansiyon bilmiyorum. sitedeki herkesin yeni yılını kutlarız. |
Ali Bey,
Oldumu şimdi. Biz sizlerden yeni haberler ve resimler bekleyelim, siz tek resim ve kendinizden haber vermediğiniz birkaç satırla idare etmemizi istiyorsunuz. Ağaçlarnet'in Robinson Cruıse'lerinden biri olarak (bir diğerinide Todor Bey olarak görüyorum) yeni haberler ve resimler bekliyoruz. Sağlıcakla... |
yeni yiliniz kutlu olsun
Alıntı:
Kar görüntülü resim cok güzel,umar ve dilerim ki; yasaminizda güzel olsun.Selam ve sevgilerimle |
sizi bu cesaretinizden dolayı tebrik ediyorum.her şey harika görünüyor.vay be..
|
5 Eklenti(ler)
bir süre yazamadım.fırtınalarda elektrik ve telefon tellerine düşen yıldırımlar nedeniyle , bazı elektrikle çalışan cihazlarım ile asdl cihazım yandı.burada o kadar huzurlu ve sakin bir ortam var ki oluşan bu hasarı önemsemedim.
buralarda epey bir süredir kar var.tabi ki geceleri her şeyi donduran bir soğukta oluyor.gülümün yapraklarını koruyamadım.dondular.ama baharda budarsam eskisi gibi sağlıklı olacak.bakla ekmiştim.30-40 santim boy atmışlardı ama karın ve buzun altında kaldılar.neyseki çok azı zarar gördü.size buradan bir kaç resim yüklüyorum.her şey gönlünüzce olsun. |
Selam ve saygılar sn. Aliderya bey.
Fotoğraflar müthiş ali bey. Karpostal tadında manzaralar çekmişsiniz. Forumda'ki, ayın yarışmasına (konusu, kar) katılabilirsiniz bu fotoğraflar ile. Kimbilir daha ne güzellikler çekmişsinizdir. Bu arada, pencerenin önünde'ki domateslerde harika görünüyor. Bu soğuk ve kar'da, iyi korumuşsunuz. Millet şehirde, kaloriferlerin yanında böylesini yetiştiremiyor. Tebrik ederim. Şubat ayını'da atlattığınızda, yeni hayatınızda 1 yılı doldurmuş olacaksınız. Ayrıca bunun için'de tebrik ediyorum sizleri. Çünki bu gibi değişimlerde, her halde en zor kısım, ilk yıl olsa gerek. Size ve eşinize tekrar saygılar. İyi günler. |
2 Eklenti(ler)
sayın ayazkentli
hanım bahçede domates salçası yapmıştı.sanırım o domateslerden düşen bir çekirdekten yerde 3-4 santim bir domates yeşerdi.saksım yoktu ama havalar soğuyunca içeri almak için bir yağ tenekesine biraz toprak koyarak o domatesi ektim.susuz bırakmadık.pencereyi de sevdi.orda büyüdü. bir de burada çok soğuk geceler geçirdik.öncesinde devamlı lodos fırtına şiddetinde esti.hava hep yaz gibiydi.5 ocakta badem ağaçlarımdan büyükçe bir tanesi çiçek açtı , diğer ağaçlarımda tomurcuklarını patlatmaya başladı.ama gece hava don yapınca bütün çiçekler hep soldu. resimleri beğenmenize sevindim.2 tane daha yüklüyorum. |
Sevgili Ali Derya ağabey, merhaba,
Sayın Ayazkentli'nin de dediği gibi adeta birer kartpostal yollamışsınız bize, çok teşekkürler. Yaşantınızla bizlere örnek oluyorsunuz, sizleri gıptayla takip ediyoruz. Maşallah.;) Ben de nasip olursa önümüzdeki günlerde "Hayal Ev"imin yapımına başlayacağım. Oraya göçmek için şimdiden sabırsızlanıyorum. Yazmaya ve fotoğraf yüklemeye devam edin ki, tansiyon hep yüksek kalsın. :rolleyes: Selamlar... |
Sn.alideryacengel
fotoğraflar muhteşem, hava soğuk ama fotolar sıcak :) Koruyucu kollayıcı olarak sadece kedi mi var ? Köpek yok mu ? |
2 Eklenti(ler)
benim evden sonra tepeler ve ormanlar var.sadece traktörlerin gidebileceği bozuk orman yolu var.o taraftan bir yabancı gelmez.karayolu ile gelen de bana gelene kadar köyü boydan boya geçmesi lazım.yani büyükşehirdekinden çok daha fazla güvendeyim.11 aydır kapıma kilit almadım.ihtiyacım yok ki.
bir ara bir köpek almıştım ama komşumuzun köpeği ile dalaşmasınlar diye geri verdim.şimdi komşunun köpeği iki evin arasında sabaha kadar dolaşarak iki evide bekliyor.her sabah ta beraber gezinti yapıyoruz. sayın kazım polat.umarım ve yürekten dilerim bir an önce istediğiniz evinize başlar ve sorunsuz bitirirsiniz.biz de biraz sizin yaşayarak edinndiğiniz tecrübelerinizi sizin kadar keyifle okuruz. |
Kurt yokmuymuş dağda Ali bey.
Dikkatli olun siz gene, yaz sonu sanırım Erzurumda köylere inmişlerdi. Hatta bir köylünün parmağı kırıldı evladının başını kurtun ağzından kurtarayım derken. Fotoğraflar harika... Galeriyi tuş ettiniz. |
Ali Bey,
Nihayet beklediğimiz resimler yüzümüze gülümseterek geldi. Gerçekten kar manzarası çok hoş. Sizler bu karda kışta elektirikte yok nasıl günlerinizi geçiriyorsunuz. Hanımınız kar da bastırınca beni bu elektirksiz susuz dağ başına getirdin serzenişlerinde bulunmuyor mu?:D |
sayın hoşseda.burada da kurt var.ama sadece yaban hayvanlarına , çobansız sürülerdeki keçilere ve koyunlara saldırıyorlar.köydeki evlerde odun sobası yanıyor.kurtlar , dumanın kokusunu çok uzaklardan alır veyaklaşmaz diyor köydekiler.ayrıca köyün köpekleri de kurtlar yaklaşırsa havlarlarmış.
sayın turko-g.elektriklerimiz var ama elektrik direklerine yıldırımlar düştükçe arada bir kesiliyor.çabuk onarılıyor.kesinti en fazla yarım saat sürüyor.sadece yıldırım düştüğünde ya da fırtınadan teller birbirine değdiğinde voltaj aşırı yükselerek elektrikli cihazları bozuyor. 11 ayda uydu cihazım iki defa , ufak tv bir dafa , büyük tv bir defa ve adsl cihazım da bir defa bozuldu.büyük tv hariç hepsini tamir ettirebildim.sabit telefon hattım da , adsl bağlantım da var.ama bağlantımın hızı düşük.sadece 1mb.suyumuzu da hanımla beraber külüstür kartalımızla taşıyoruz.10 ay sonra kredi borcum biitince su sorunumu çözeceğim.ama şimdilik böyle idare etmek zorundayız. eksiklerimiz çok var ama o eksikliklerimizi de çevremizdeki doğanın güzelliği ve huzurla fazlasıyla telafi ediyoruz. |
Size ve eşinize hayranım gerçekten. Tüm resimlerde huzur var ya da benim hissettiğim bu.
Büyükşehir keşmekeşi ve sizin hayatınız. İstanbul'da zaman hiç birşeye yetmiyor, dışarı adım atın hepbir koşturmaca. Belki de bizim beynimiz bu yüzden dolu ve de unutkanız. Eşinize selam sağlıcakla, baharla yeni haberlerinizi bekliyoruz |
170 no.lu mesajda yüklediğiniz 2 fotoğrafta'ki, güneşin ışıklarının verdiği görsellik, profesyonel fotoğrafçıları ve ressamları kıskandıracak cinsten. Onlar bayılırlar böyle ışık oyunlarına.
Özellikle 2. fotoğrafta, göl'ün üzerine doğru inen güneş ışınları mükemmel. Saygılar. |
1 Eklenti(ler)
sayın ayazkentli.
ben şöförlükten emekli işçiyim.sanat eğitimi de almadım , sanatla da ilgilenemedim.sadece doğaya , güzel bularak , beğenerek bakıyorum.baktığım da çok hoşuma giderse resmini çekiyorum.yani o resimler benim gördüklerim sadece.ben öyle görüyorum etrafımı. benim görüp , beğenip , resmini çektiklerimi sizin de beğenmenize sevindim. 3-4 yıldır kullandığım , demode olmuş ve ucuza alınmış , kaliteli olmayan bir digital makine kullanıyorum.ışığın az olduğu zamanlarda resim çekemiyorum.flu çıkıyor.resimlerle de hiç oynamadan yüklüyorum.yani rengi ışığı ya da kontrastını değiştirmiyorum.eskiden bir kaç resimde yapmıştım o değişiklikleri.şimdi resimlerimi hiç değiştirmeden saklıyorum. akşamüstü gün batımını nasıl gördüysem , öyle resimlemeye çalıştım.umarım beğenirsiniz. |
Sevgili ali abi fotoğraflara bayıldım elinize sağlık buralardada kar var ama manzara bu kadar güzel deyil .umarım bol yakacağınız vardır sıcacık evinizden bu doyumsuz manzaranın tadını çıkarırsınız.size ve sevgili eşinize selamlar..
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 14:00. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025